Fórum témák
» Több friss téma |
Lenne egy Pioneer erősítő szett, erősítő SA-540, és külön kazettás lejátszó felvevő CT-540, és külön LP még!
A hiba az az, hogy a lejátszó 3 sec után autómatikusan, szünetre kapcsol, és ezek után a stop gomb majd lejátszás kor ujra kezdi 3 sec -ig, ugyan ez előre és hátra tekeréskor. Ráadásként ha lejátszás van akkor a hangszoróból, olyan " zizgő" hangot ad, plusz a háttérben a zene amit kéne tisztán adnia: a fej : RBP 104.A, mágnesező: RBP-0 3G26. Szeretném ha valaki tuda javaslataival, és ismeretivel hasznos segítséget adnia, illetve javítási tanács kéne, az is nagyon jó lenne ha valaki ismeri jobban ezt a lejátszót. Köszönettel minden ötletet!
Szia
Nagy valószinüséggel a szalagvégkapcsoló hibájáról van szó. Ez lehet mechanika de elektronika hiba is. Az a baj, hogy távolról javitani az ilyet szinte lehetetlen főleg ha mechanika gond. Ha tudsz csinálni a mechanikáról néhány nagyon jó minőségü képet akkor talán tudok segiteni.
Na ezek tényleg jók lettek mindjárt van is egy ötletem.
A mechanika közepén van egy gumi görgö. Azt vedd ki és ha nem tudsz rá másik gumit szerezni,akkor egyenlőre forditsd ki a gumit és úgy tedd vissza rá. Ahogy elnézem annyira fel van tükrösödve, hogy a jobb oldali felcsévélő orsót nem viszi és ezért áll meg.
és még képek
szia, megpróbálom kifordítani, de pőrgetni pörgeti mind két írányba, de ilyenkor is bármikor mindig kikapcsol kb 3 sec után. este javítom, most Margit sziget.
Hali!
Bár a képeken nem látom, de biztos van rajta valahol egy forgásérzékelő, lehet, hogy az a hibás. Nem érzékeli, hogy forog az orsó, ezért megakadályozandó a szalag begyűrését, letiltja az elektronikát. (Az ilyen elektromehanikáknál van ilyen védelem.) Egyébként ránézésre nayon emlékeztet egy régi Technics deck-emre. Üdv.
Szia!
Én már találkoztam e hibával. Akkor mondom: A mechnika mellett Van egy számláló, ami egy mechanikus számláló, belül megy rá egy ékszij. Ha laza az ékszíj cseréld ki mer nemem a számláó tengelye körül van egy infra dióda, és ha nem megy a szalllag akkor leáll a berendezés. Nálam ez volt a kond, lehet hogy nálad is ez lex.
Igy igaz sőt nem árt még megtakaritani az opto-t mert ha nagyon poros akkor is meghülyül.
megnézem ezt a lehetőséget is holnap, s ha jó
ezt is megnézem, mert bár kiszereléskor le kell venni a szíjat, de az tényleg marha laza volt és tényleg nem ment úgy tudom a számláló, mert ezért nem használtam már rég óta, s a kezettákon keresek számokat amiket máshol nem találok, meg hát ezen vannak a régi bulik mindene.... :nevetes1:
mint fent, takarítani is fogom s végeredményt leírom.....: :yes:
na nem hagytam magam kipróbáltam, nem összeszerelve úgy ahogy volt, én voltam a aszámláló motorja, s lám nem volt szünet ment rendesen :yes: , s a tükörmentesítést is megcsináltam, ugyan akartam magam is de ha már kéznél volt ,
De viszont szeretném ha lenne ötlet erre is vagy külön tegyem fel? : Ráadásként ha lejátszás van akkor a hangszoróból, olyan " zizgő" hangot ad, plusz a háttérben a zene amit kéne tisztán adnia: a fej : RBP 104.A, mágnesező: RBP-0 3G26. előre is köszönettel !
üdvi hát ebben opto one, sötét por leple alatt is forgat ment ám, mert úgy néz ki ide mágnest rakta ám, de ezt a port is el , de a zizgés még megvan : Ötlet ??????
aza fene forgás érzékelő, s lám ha forog megy a világ, , de zizgés zavaró le kéne lőni :violent: Ötlet ??????
A zizegést jó lenne hallani, mert így nem teljesen tiszta, hogy mire gondolsz.(jól jönne egy mp3)
De nézd azért meg, hogy fej vezetékezése jó-e, nincs-e szakadás, főleg a testen. Maga a fej kopása, vagy tipusa nem igazán okoz efféle gondot. Ha a fej kopott, max tompábban szól, akárcsak akkor, ha nincs jól beállítva. Egyébként szerintem a fejet és a görgőt is tisztitsd meg, legalábbis a 0124-es képen a görgő elég koszosnak tűnik.
Ez inkább valamiféle föld problémának tünik. Mechanikai gondok és a kosz nem igazán okoz ilyen jellegü hallható problémákat. Esetleg a motor szürése lehet gond, vagy a táp szürés, esetleg egy földhurok.
videó a zajró, lehet pont nem az igazi de zavaró, az erölködő külön van s ha átkapcs rádióra, hát zaj nincs, ha vissza, van s hangos halk ahogy hangosítva van!
néhány kép a kondikrol, nagyon jó lenne valami megoldás!!!!
ja ha szünetben van one zaj, tehéát valahol lehet hogy a motor zavar szűrőgetése ?????
A szünetet úgy érted, hogy megnyomod a stop gombot, vagy a két zeneszám közti szünetre gondolsz?
Ja és arra is kiváncsi lennék, hogy mi a helyzet, ha le pause-olod. De szerintem a fejnél szed össze valami brummot. Nézd meg a földeléseket,a fejét, a mechanikáét, mindkettő le van földelve a mechanikához? Ja és úgy látom, a mechanika nem a helyén van. Legalább 1 csavarral rögzitsd vissza a fémházhoz, úgy is csinálja-e? Először ezeket kéne kizárni, utánna jöhet a motor, ill annak a fordulatszabályozója (ami a motorba van építve). Annak a hibája is lehet. egyelőre ennyi.
Hali!
A tisztítást csak jótanácsként javasoltam gabrielnek, nem azért mert szerintem ez okozná a hibát, egyértelmü, hogy annak semmi köze ehez. (Évekkel ezelőtt a haverokkkal sokat Disco-ztunk, (úgy értem, mi szolgáltattunk) és nem mindegy, hogy szól a cucc.Akkoriban sok Deck-et is javítottam, de ma már a CD, meg a PC az úr.)
csak akkor zúg ha megy a motor, és ha pausa van, ha stop nem : de jó volt a megoldási ötleta földelésre, volt egy földelési vezeték szakadás, ott volt a hiba, javítva, és lám csend és csak zene!!!!!!!!!!!!!!!! és ha lehet még 50 ponty :yes:
Örülök, hogy megoldódott!
Ha Tokaj-Hegyalján jársz, keress meg,
OK : DE HA PESTEN VAGY SZINTÉN. ÜDV, jó nyaralást, májusban. :yes:
Sziasztok!
Nekem is van egy Pioneer CT-540 -esem.A problémám az lenne,hogy a deck semmi kimenő,és bejővő jelet nem produkál.Tehát, bekapcsolás után a két zöld "power" led világít, play-t nyomva elindul,de semmiféle hangot nem ad az erősítő felé,a kijelzőn továbra is csak a két led világít,úgy viselkedik mintha üres szalagot játszana.Felvételnél is jelentkezik ez a hiba, "rec"-t nyomok,és feltekerem a "rec level" potit,de semmi nem történik,szalag felvétel nélküli marad,a kijelzők sem mozdulnak.Mintha semi bejövő jel nem lenne.Hol lehet a hiba?
Mivel többféle üzemmódban is jelentkezik a hiba és azok sem ugyanabban a fokozatban vannak, elméletileg egy közös pontjuk van, a tápellátás.
Ott kellene körülméregetni a tápfeszeket.... Hátha valamelyik nincs meg. Fery |
Bejelentkezés
Hirdetés |