Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   399 / 1273
(#) mofesa hozzászólása Dec 20, 2010 /

Sziasztok.Van egy Schneider stv 636 tipusú tv-m.Akkor kapcsolt be,ha a panelt felemeltem.Most már arra sem reagál.Átforrasztottam minden,általam gyanúsnak vélt forrpontot és átnéztem a kábeleket,de semmi.Szerintetek hogyan tovább?
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

Hello.Tegnap nem sikerült foglalkoznom a tv vel,sajnos most sincs sok idöm,de egy kérdés.Az optocsatolót cseréltem,de ha nem megfelelöt tettem be akkor produkálhat -e ilyet a tv(táp csipogása)?
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

Darlingtonos helyett ne simát és sima helyett ne Darlingtonosat. Adatlapok alapján kellene ilyenkor választani.
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

Nem Darlington amit betettem
(#) kadarist válasza makkail hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

A szokásos elkócseréket kell megcsinálni a táp, a sorkimenő és a függőleges eltérítés IC-je (TDA8358) körül. A szervízleírás mellékelve. Ne ijedj meg a Oriontól, mert több gyártó is használta ezt lapot.
(#) makkail válasza kadarist hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

köszi a választ:
(#) etm hozzászólása Dec 20, 2010 /

Van egy tévém,ami mikor nem volt bekapcsolva,csak a kijelzöje világitott,akkor állandóan fütyülö hangot adott.Ha kihúztam a konnektorból és visszadugtam,sok idönek kellett eltelnie,mire fel tudtam kapcsolni.Aztán egyszercsak füstölt is.Ez tegnap történt.Mi lehet a baja, tud e valaki segiteni?
(#) forgonati hozzászólása Dec 20, 2010 /

Sziasztok. VAn egy régebbi Goldstar tévém, eddig nem nagyon foglalkoztam vele, mivel a plazmával voltam elfoglalva, de ahoz egy alkatrészt várok, igy belenézek addig a Goldstar-ba. A hibajelenség, hogy nincs kép, bekapcsolásnál csak egy vizszintes, 1 pixel vastagságú zöldes sik jelenik meg. A tipusa egyébkén CBT-9905, ez egy 51cm képátlójú öregebb model.
A vertical részlegben van egy TDA1170 IC, ami láthatóan volt forrasztgatva, nem tudom hogy lett-e cserélve, vagy csak kivették és visszatették.
Valakinek van valami tapasztalata ezzel a hibajelenséggel kapcsolatban? Mi okozhatja? Mit kéne megnéznem? Hogy tudom meg hogy az az IC jó vagy sem? Ha meg lehet tudni egyáltalán...
(#) kadarist válasza forgonati hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

Kap tápfeszültséget az IC (25V körül)?
(#) forgonati válasza kadarist hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

Igen, a tápfesz megvan az IC-n 25,6V. Valami ötlet, merre keressem a hibát? A képernyő közepén egyetlen vizszintes vonal van, zöldes-sárgás szinű.
(#) kadarist válasza forgonati hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Ha a sortrafó G2 potiján állítasz, akkor is csak a csík látszódik?
(#) forgonati válasza kadarist hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Nos, a sortrafón 2 potméter van, egy "screen" és egy "focus". Ha s scree-n tekergetem akkor erősödik/halványul a vonal, ha a focus-t állítom el akkor szétmosódik. Ha a focust jobbra tekerem, felfelé mosódik a vonal, ha balra, akkor lefelé. Ha mxra kitekerem a potit, akkor kb. úgy fél centi szélesre mosódik szét a vonal.

Ha az IC melletti elektrolitkondenzátorok cseréjén már túl vagy, és az ellenállások is jók, akkor az IC lesz a rossz.
(#) forgonati válasza kadarist hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Gondolod? Rendben, holnap ránézek a dologra. Az IC körüli elkókat még nem cseréltem, holnap kicserélem őket. Ha nem segít, akkor beszerzek egy ilyen IC-t gondolom nem egy nagy tétel...
Miért kérdezted a sortrafó potijait? Találkoztálk már hasonló hibával?

Igen, volt már olyan, hogy ugyan volt eltérítés, de a színdekóder IC hibája miatt egy vízszintes csík volt a képernyőn.
(#) katona.t válasza kadarist hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Ha minden igaz, holnap érkezik meg a tda8170.
(#) BarnaPili válasza katona.t hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Kíváncsian várjuk a végeredményt.
(#) kadarist válasza katona.t hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

A +D-t pedig kövesd le a nyákon, mert a rajz kissé hiányos.
(#) ligyakeli hozzászólása Dec 21, 2010 /

van egy itt tvém fehér képnél piros kontraktcsik látható ha leveszem a kontraktot eltünik de homályos a kép azlenne a kérdésem mitöl va min kellene állítani
(#) BarnaPili válasza ligyakeli hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Nézd át az elkókat a képcső áramköri lapon.A videovégfok található ott.Ellenőrizd a tápfeszültségeket is.Ha ez nem segít,akkor lehet hogy a képcső halódik.Az Ug2 növelésével lehet kicsit javítani rajta,de csodákat ne várj.Ha minden kötél szakad,akkor lehet a fűtésen kicsit turbózni,úgy hogy a soros tekercsből letekersz egy keveset,vagy a soros ellenállást lentebb csökkented.
István
[/OFF]És ha kérhetünk,máskor ne felejtsd otthon a nagybetűket és az írásjeleket sem...
(#) mofesa hozzászólása Dec 21, 2010 /

Sziasztok.Van egy Schneider stv 636 tipusú tv-m.Akkor kapcsolt be,ha a panelt felemeltem.Most már arra sem reagál.Átforrasztottam minden,általam gyanúsnak vélt forrpontot és átnéztem a kábeleket,de semmi.Szerintetek hogyan tovább?
(#) BarnaPili válasza mofesa hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Elő a műszert és mérni kellene pár dolgot.Elsősorban a tápfeszeket.Nem csináltál esetleg egy mesterséges hibát?
Nézd át azokat a részeket,ahol korábban forrasztgattál.Lehet összefolyattál valamit.Kábelek jó helyre és jól kerültek vissza?
István
(#) mofesa válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Szia.Köszi a választ.Akábelek jó helyre kerültek.A forrasztásokat átnézem még egyszer.
(#) ligyakeli válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Köszi a segitséget
(#) dragon0 hozzászólása Dec 21, 2010 /

helló mindenki van egy philips tv cseréletem benne egy an5277 ic ét és utána már nem kapcsolt be annyit csinál hogy, zug amikor bekapcsolom hát most ki akatam ha tud valaki akkor segítsen mellékelek pár képet elöre is köszönöm!
(#) kadarist válasza dragon0 hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Hol van az IC a képeken? És miért kellett cserélni?
(#) dragon0 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

máris csinálok fotot rola
(#) dragon0 válasza dragon0 hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

itt a kép róla cserélni azért kellet mert rossz volt az ic az volt ennek az előzménye hogy valaki ki szette belőle a hang szórót mert gondolom én aszt hitte hogy az rósz de sajnos az ic volt rósz !
(#) kadarist válasza dragon0 hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Biztosan zárlatot csináltál a forrasztáskor vagy zárlatos az új IC. Esetleg valamelyik csatlakozót rossz helyre dugtál vissza. Honnan jöttél rá, hogy rossz az IC?
(#) dragon0 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

nem csináltam zárlatot a fórszttáskor csatlakozokat pedig jó helyre raktam ugyanis nem lehet el téveszteni és onnan tudom hogy rósz hogy nem szólalt meg amikor rákötöttem a hangszórót légyszives segits mert nem lesz tv amit nézhetek köszi a
Következő: »»   399 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem