Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Azért (ha tudod), nézd meg szkóppal a kimenetet, mert a második 4017 csak 2-vel oszt a leírásban szereplő 4 helyett. Ettől még lehet jó, de ellentmondás van benne. Lehet, hogy 80-120kHz már nem riasztja el őket, ha egyáltalán kijön még valami ebben a tartományban a piezóból.
Hűha! Nem semmi, főleg az a kígyócska. De jól látom, hogy nincs sehova bekötve? Azaz csak egy kis ónpaca viszi át egy másik érhez véletlenül.
Szia.
Szerintem inkább azért "pöttyös" a nyákod, mert a nyákrajzolat elkészítése előtt nem tisztítottad meg kellően. (pl. 1200-as finom vízpappírral). Előfordult velem, hogy az el nem távolított ceruzás segédrajzolat alatt sem maratódott le a réz. Egyébként kíváncsi lennék, hogy valóban alkalmas-e patkány és szúnyogriasztásra ? Nyáron nálam is jól jönne.
Az első nyomtatott-laminált nyákjaim egyike volt, de csak ma fejeztem be. A "kígyó" csak teszt célokat szolgált - 0,2 mm széles kb 50 cm hosszú vonal amely csak egy helyen volt megszakadva. A pacák mérőpadok voltak.
Mint ha az én régi paneleim közül látnék egyet Majd kiforrja magát! Hajrá!
Ez igen,szép munka!
Köszi.
Sajna egy átkötést be kellett forrasztani, ami tápot ad az IC-nek. Amikor rádugtam a PC-re, azt hittem, hogy elforrasztottam az IC-t, de működik.
Köszönöm a hozzászólásotokat, a nyák meg volt tisztítva egészen finom csiszoló papírral rendesen, nem tudom eddig még nem sikerült ilyet produkálnom hogy ilyen pöttyös legyen, na de nem baj a patkányok nem azt fogják nézni hogy milyen a panel hanem majd a hangát fogják hallani, és le lépnek ha minden igaz :yes: .
Azért maradt pöttyös a panel mert csak egyszerűen beledobtad a maratóba , mozgatni kell lötykölni mert ha nem akkor ilyen marad a paneled főleg ha jól telítődött a marató anyag.
Köszönöm CIROKL, a jó tanácsot, majd ki próbálom, de eddig nem volt vele problémám, hogy ennyire pöttyös legyen, sohasem mozgattam a panelt a savba és még is jók lettek a panelek, na de most már okosabbak vagyunk és legközelebb máshogy csinálom. Például az ez előtti projektem egy Labortápegység, aminek a paneljeit sem mozgattam a savba és még is jók lettek, amúgy ez is kézzel rajzolt panel, mint a szúnyogriasztó.
Ez sem az igazi , nézz bele a nyákos topikokba .
A savas maratásnál is mozgatni kell a nyákot ha nem mozgatod minden esetben pöttyös marad . Nézd ez is kézzel rajzolt ! Nem olyan gyönyörű mint a más egyébbel gyártott panel de nem is pöttyös. Meg még mutathatnék többet is .
Azta, azok tényleg szépen meg vannak rajzolva, le a kalappal, szép munkák.
Habár nem vonzanak a csöves dolgok, nagyon tetszik! Szép munka!
Elkészültem a PICKit 2 klónnal.Bővebben: Link
István
Gratula. külsőre és belsőre is szép munka
Kíváncsi lennék majd a dobozolás kivitelezésére.
Még egyszer se láttam a Watt féle klónt bedobozolva, pedig nem ártana neki pl. egy átlátszó burkolat, hogy a belcsínt is lehessen látni.
Nagyon jó a dobozolás, kár hogy a belsőt teljesen eltakarja. Sokáig nem foglalkoztam a dobozolással, de egyre inkább be kell lássam, hogy ez sokáig nem lesz jó.
Én pl. ehhez hasonló megvalósításra gondoltam volna (A mellékelt PK2 nem az én gyártásom, hanem bolti!)
Ha elkészítem majd valamikor a hobbi CNC asztalomat azzal könnyedén lehet majd ilyen dobozolásokat készíteni ,glavírozni. Amúgy mindhárom klónt megépítettem csak a szilva féle nem lett még dobozolva..
CNC-vel bárkinek könnyebb lenne. Lehet érdemes lenne utána nézni, hogy létezik-e átlátszó önthető műanyag. pl. fából kifaragni a mintát, gipszből elkészíteni az öntőformát, kiönteni és TÁDÁ, lehetne gyönyörködni.
Azt hiszem keresek egy modellező fórumot (rg. fülketető, szélvédők) és utánajárok, hátha valakinek van ötlete az anyag fajtájára.
Önthető átlátszó műanyagnak tökéletes a műgyanta. Ilyen célra még nem használtam, de lehet hogy megérne egy próbát.
Mi csináltunk egy AVR- el vezérelt Knight Rideres 8 ledes futófényt!!! szerintünk nagyon jó lett egy kapcsolóval két fajta animálcióbol választhatunk egy poti segítségével lehet a sebbeséget változtatni!!
Mi ez a királyi többes? Ki az a mi? Te mit építettél belőle?
Nekünk is nagyon tetszik! :lookaround: De kevesebb felkiáltójellel és több nagy betűvel még szebb volna...
Hát ezt tudod csoportosan építettük pár sráccal ők csinálták a programozás nagy részét én inkább összeraktam!
Bizony, figyelj jobban oda az olvashatóbb, írásjelekkel megfelelően tagolt, helyesebb írásra.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |