Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok.Van egy Schneider stv 636 tipusú tv-m.Akkor kapcsolt be,ha a panelt felemeltem.Most már arra sem reagál.Átforrasztottam minden,általam gyanúsnak vélt forrpontot és átnéztem a kábeleket,de semmi.Szerintetek hogyan tovább?
Hello.Tegnap nem sikerült foglalkoznom a tv vel,sajnos most sincs sok idöm,de egy kérdés.Az optocsatolót cseréltem,de ha nem megfelelöt tettem be akkor produkálhat -e ilyet a tv(táp csipogása)?
Darlingtonos helyett ne simát és sima helyett ne Darlingtonosat. Adatlapok alapján kellene ilyenkor választani.
Nem Darlington amit betettem
A szokásos elkócseréket kell megcsinálni a táp, a sorkimenő és a függőleges eltérítés IC-je (TDA8358) körül. A szervízleírás mellékelve. Ne ijedj meg a Oriontól, mert több gyártó is használta ezt lapot.
Van egy tévém,ami mikor nem volt bekapcsolva,csak a kijelzöje világitott,akkor állandóan fütyülö hangot adott.Ha kihúztam a konnektorból és visszadugtam,sok idönek kellett eltelnie,mire fel tudtam kapcsolni.Aztán egyszercsak füstölt is.Ez tegnap történt.Mi lehet a baja, tud e valaki segiteni?
Sziasztok. VAn egy régebbi Goldstar tévém, eddig nem nagyon foglalkoztam vele, mivel a plazmával voltam elfoglalva, de ahoz egy alkatrészt várok, igy belenézek addig a Goldstar-ba. A hibajelenség, hogy nincs kép, bekapcsolásnál csak egy vizszintes, 1 pixel vastagságú zöldes sik jelenik meg. A tipusa egyébkén CBT-9905, ez egy 51cm képátlójú öregebb model.
A vertical részlegben van egy TDA1170 IC, ami láthatóan volt forrasztgatva, nem tudom hogy lett-e cserélve, vagy csak kivették és visszatették. Valakinek van valami tapasztalata ezzel a hibajelenséggel kapcsolatban? Mi okozhatja? Mit kéne megnéznem? Hogy tudom meg hogy az az IC jó vagy sem? Ha meg lehet tudni egyáltalán...
Kap tápfeszültséget az IC (25V körül)?
Igen, a tápfesz megvan az IC-n 25,6V. Valami ötlet, merre keressem a hibát? A képernyő közepén egyetlen vizszintes vonal van, zöldes-sárgás szinű.
Ha a sortrafó G2 potiján állítasz, akkor is csak a csík látszódik?
Nos, a sortrafón 2 potméter van, egy "screen" és egy "focus". Ha s scree-n tekergetem akkor erősödik/halványul a vonal, ha a focus-t állítom el akkor szétmosódik. Ha a focust jobbra tekerem, felfelé mosódik a vonal, ha balra, akkor lefelé. Ha mxra kitekerem a potit, akkor kb. úgy fél centi szélesre mosódik szét a vonal.
Ha az IC melletti elektrolitkondenzátorok cseréjén már túl vagy, és az ellenállások is jók, akkor az IC lesz a rossz.
Gondolod? Rendben, holnap ránézek a dologra. Az IC körüli elkókat még nem cseréltem, holnap kicserélem őket. Ha nem segít, akkor beszerzek egy ilyen IC-t gondolom nem egy nagy tétel...
Miért kérdezted a sortrafó potijait? Találkoztálk már hasonló hibával?
Igen, volt már olyan, hogy ugyan volt eltérítés, de a színdekóder IC hibája miatt egy vízszintes csík volt a képernyőn.
Ha minden igaz, holnap érkezik meg a tda8170.
A +D-t pedig kövesd le a nyákon, mert a rajz kissé hiányos.
van egy itt tvém fehér képnél piros kontraktcsik látható ha leveszem a kontraktot eltünik de homályos a kép azlenne a kérdésem mitöl va min kellene állítani
Nézd át az elkókat a képcső áramköri lapon.A videovégfok található ott.Ellenőrizd a tápfeszültségeket is.Ha ez nem segít,akkor lehet hogy a képcső halódik.Az Ug2 növelésével lehet kicsit javítani rajta,de csodákat ne várj.Ha minden kötél szakad,akkor lehet a fűtésen kicsit turbózni,úgy hogy a soros tekercsből letekersz egy keveset,vagy a soros ellenállást lentebb csökkented.
István [/OFF]És ha kérhetünk,máskor ne felejtsd otthon a nagybetűket és az írásjeleket sem...
Sziasztok.Van egy Schneider stv 636 tipusú tv-m.Akkor kapcsolt be,ha a panelt felemeltem.Most már arra sem reagál.Átforrasztottam minden,általam gyanúsnak vélt forrpontot és átnéztem a kábeleket,de semmi.Szerintetek hogyan tovább?
Elő a műszert és mérni kellene pár dolgot.Elsősorban a tápfeszeket.Nem csináltál esetleg egy mesterséges hibát?
Nézd át azokat a részeket,ahol korábban forrasztgattál.Lehet összefolyattál valamit.Kábelek jó helyre és jól kerültek vissza? István
Szia.Köszi a választ.Akábelek jó helyre kerültek.A forrasztásokat átnézem még egyszer.
helló mindenki van egy philips tv cseréletem benne egy an5277 ic ét és utána már nem kapcsolt be annyit csinál hogy, zug amikor bekapcsolom hát most ki akatam ha tud valaki akkor segítsen mellékelek pár képet elöre is köszönöm!
Hol van az IC a képeken? És miért kellett cserélni?
itt a kép róla cserélni azért kellet mert rossz volt az ic az volt ennek az előzménye hogy valaki ki szette belőle a hang szórót mert gondolom én aszt hitte hogy az rósz de sajnos az ic volt rósz !
Biztosan zárlatot csináltál a forrasztáskor vagy zárlatos az új IC. Esetleg valamelyik csatlakozót rossz helyre dugtál vissza. Honnan jöttél rá, hogy rossz az IC?
nem csináltam zárlatot a fórszttáskor csatlakozokat pedig jó helyre raktam ugyanis nem lehet el téveszteni és onnan tudom hogy rósz hogy nem szólalt meg amikor rákötöttem a hangszórót légyszives segits mert nem lesz tv amit nézhetek köszi a
|
Bejelentkezés
Hirdetés |