Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Képet tudsz feltenni a szivattyúról ? Pár fajta fűrész már volt a kezeimben. Mi módon olajozna? Nyomkodni kell valamit, vagy a főtengelyre van építve a szivattyú?
Ezt a neten találtam. Holnap esetleg lefotozom, élőben is.
Bal felső sarok karburátor, az alsó lenne a szivattyú? Légy szíves majd fotózd le! A tartályban nincs a szűrő eltömődve ?
A jobb also a szivattyu. Nincs eltömődve a szűrő. Csináltam már én is egy jópár szivattyút, de ilyennel még nem volt dolgom.
A lényeg az, hogy a forgattyúsház felől a membrán felé van egy furat, amin keresztül levegő áramlik a membránkamrába, ami kimozdítja a membránt a rugó ellenében. Aminek elvileg pumpálnia kellene az olajat, úgy hogy ráadásul a többletlevegő az olajtartályba van vezetve. A többit holnap.
Sajnos nem tudok jobb képeket csinálni, de hátha ez is segít.! Még annyit, hogy a membránon lévő tüske egy golyós szelepet nyit- zár.
Szia!
Ezt a pumpa típust nem ismerem, de valahol olvastam, hogy nagyon híg olajjal, vagy fáradt olajjal fog csak működni a pneumatikus működtetése révén (karburátor felől szív, karter felől nyom).
Köszi.
Megpróbálom valami motorolajjal, hátha azzal működik..!?
Van lánckenő olaj, azzal próbáld ki. Például: Bővebben: Link
Én első körben benzinnel próbálnám átmosni. Hátha az kioldja az olajos szennyeződést. De fentebb leírtam én hogy oldottam meg.
Van egy BD láncfűrészem.Az olajszivattyúja elkopott,vettem egy újat,de nincs összerakva.Ha valaki tudna segíteni,hogy a kapott kettő darab " O " gyűrűt hova kell tenni, mert én csak egyet tudok beletenni.
Szia! Valószínűleg igaza van zolika60 nak . Az általam vásárolt javító készletekben is akadnak sokszor olyan alkatrészek aminek helye sincs a gépben.
Szia mindenkinek! szeretném kérdezni ,hogy a láncot lehet élezni nagyon gyengén vág.
üdv. Dava.
Sok helyen lehet kapni fűrész élesítő gépet, akciósan is...
Mondjuk ahol a láncfűrész, a pótlánc és az élesítő gép egyben olcsóbb mint 20.000 ott azért már gyanakodnék Kölcsönözni is lehet... Vagy van ugye a klasszikus, a lakatos nagy barátja: A reszelő
helló!
az lenne a gondom hogy vettem egy husqvarna láncfürészt és az elején kb 5 alkalommal jol müködött aztán nem akar felpörögni a motor teljese. amikor a fát vágom ingadozik a fordulatszám tiszta kinlódás az egész. egy kisebb fánál is csak erölködik. vissza vittem a boltba állitgattak rajta de két vágásnál ugyanaz. nem akarom oda vinni mert sztem. nem nagyon értett hozzá a srác.
Jobban jársz ha garanciában visszaviszed. Sokba kerülhet a javítása.
lehet az lessz.köszi
Valaki tudna nekem segíteni?Ha a vezető lemezem teljes hossza 40cm mekkora lánc kell rá? Mi kel hozzá hogy ki tudjam számolni?
Általában a lapra "ráírják" bele sajtolják a "szemek" számát. Ennyi információból nem lehet megmondani mekkora kell. Ugyanis több méretben van a lánc osztás amit colban adnak meg. Legalább négyféle méretet ismerek én magam is, de ennél biztosan több van. A legjobb megoldás lapostól, gépestől elvinni olyan boltba,ahol fűrész láncot árusítanak. Jobb helyeken tekercsből olyat tesznek rá amilyen szükséges.
Leveszed a láncot és megszámolod a húzó fogak számát. Ez a lánc belsejében, a vezetőben fut. De valóban jobban jársz ha beviszed a lapot is a boltba, mert a vezetőben különböző szélességű a vezetőhorony (1.1 1.3 1.5mm). Ezért ha nem megfelelőt veszel, vagy billeg a lapon vagy beleszorul.
Az enyémre a 0.325 coll való már annyi boltot kérdeztem meg ezzel kapcsolatban hogy senki sem tudta a választ ök is ezt javasolták vigyem el a gépet.Bővebben: Link
Az a baj hogy nincs meg a lánc ezért kérdeztem ,hogy lehet kiszámítani. ne keljen a gépet elvinni.mert ha az egyikbe nem tudnak segíteni akkor mehet a másikba és így tovább nincs kedvem cipelni.
Ez sem a legbiztosabb módszer. Mi van ha már vettek ki belőle korábban szemet? Ha dörzsölővel munkálták el a szegecs fejét észre sem igen lehet venni a hiányt.
A gép típusát add meg, ha ismerem akkor megtudom mondani mekkora kell rá.
Ha vettek ik belőle szemet mert megnyúlt, az már az öngyilkosság kategória. A lánc NEM nyúlik, a szegecsek kopnak el. Ha meg elkopott, akkor el KELL dobni, mert életveszélyes!!! Egyébként írja hogy nincs meg a lánc.
A kérdezőnek meg újra csak annyit tudok mondani:-Vigye el fürészes szaküzletbe-szervizbe. Ott megmondják, jó-e a lap vagy az is kuka. Ha viszont használható, akkor a láncot bele tudják a lapba próbálni (vezetőhorony szélessége miatt). Szomorú hogy eladnak kismillió láncfűrészt, de az alapvető dolgokkal nem szembesítik a vevőt. Bármennyire is furcsa, de a láncfűrész egy veszélyes eszköz, ha valaki dolgozni akar vele, komoly vizsga kell hozzá. Ha meg valaki vesz a szupermarketben vagy akár szaküzletben, otthol a legelemibb biztonsági ismeretek nélkül üzemeltetheti. Ezzel a kis morgással csak arra akartam utalni, ha valaki nem tud önállóan egy ilyen döntést meghozni, hogyan fog továbblépni a következő hibánál (már ha észreveszi hogy valami baj van).
A Neve kraftech kt5200Bővebben: Link
De találtam már boltot és nem kell az egész gépet elvinni. Bővebben: Link
Igen a szegecsek kopnak. Ezt a jelenséget mindenki úgy nevezi "kinyúlt" a lánc. Köszönöm tanácsaidat az elkövetkezendő időkben figyelembe veszem. Csak megjegyzem igaz már 5 éve abbahagytam a fakitermelést de az azt megelőző 20 évben becslésem szerint KB 1KM láncot elhasználtam. Úgy hogy szinte nem volt lánc amiből nem kellet kivenni legalább 1 szemet.
Örülök.hogy megoldódott a gondod. Írd fel valahova a szemek számát az osztást és a hajtótagok szélességét. Akkor legközelebb már nem lesz ilyen gondod. Egyébként "pinkovának" sok mindenben igaza van . Annyit szeretnék hozzátenni nem,hogy veszélyes hanem nagyon veszélyes üzem a motor fűrész használata.
Tud nekem valaki segíteni benzines láncfűrészhez dugattyú kitámasztóBővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |