Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Én nem igen vagyok a téma szakija de múltkor az enyém is elromlott (sajna programkapcsoló kellett bele) de az az érzékelő akkor kapcsol mikor túltölti véletlen a gép magát. A vizet szerintem a mikrokontroller más módon szabályozza (szerintem időre) de minden gép más csak írtam Nézd meg a mágneskapcsolót vezérlő relét vagy triakot lehet ott a bibi az a túlnyomásérzékelő megszakítja a főáramkört úgy emlékszem azért zárhat le!
Lehet, hogy ennek is ez lesz a vége, mert csak tölt, a dobot nem forgatja pedig máskor már a program is elindult a töltéssel egyidőben
Köszi, kellemes ünnepeket!
Szia
Amikor bekapcsolod, és töltődik bele a víz, hallani amikor kattan a szabályzó? Ha hallod, és ennek ellenére nem zárja el a vizet, akkor a hibát másutt kell keresni, és az szívás. Az én Candym sem indítja a programot egyébként addig, amíg a víz el nem éri a kívánt szintet - egy kattanás, dob elindul, kisvártatva old a szabályzó megint, ahogy a ruhák felszívják a vizet, dob leáll, ismét engedi a vizet kicsit, megint kattan a szabályzó, víz eláll, és utána indul szépen a program. Ha nem kattan, az az egyszerűbb eset, remélhetőleg mégis erről lesz szó.
Ha jól értettem, akkor elzárta a vizet a vezérlő, amikor belefújtál a szintszabályzóba.
Ebben az esetben bizonyos, hogy nem elektromos hiba áll fenn, hanem simán eldugult a légcsapdánál, vagy a légcsapda és a szintszabályzó között elszökik a levegő. Húzd le a csövet a szintszabályzóról és a csőbe is fújj bele. Gyakori, hogy telimegy szutyokkal. Nincs mese, ki kell tisztítani.
Csőbe már előzőleg belefújtam, tiszta
Fals levegőre gondoltam, a csövet +drótbilinccsel lezártam, de semmi változás Most már egyre rosszabb Köszi a segítséget, lehet hogy Karácsonyra új mosógépem lesz Hurrá! /Az asszony nem örül neki!/ Szervíz -2 db- azt mondta, KUKA! semmi alkatrész nincs hozzá!
Tölt, lezár, ismét tölt, tölt, tölt, tölt,....
Köszönöm szépen a tippet. Valóban csak annyi baj volt,hogy nagyon lenn volt a kifolyócső.
Megmentettél egy felesleges pénzkidobástól. Kellemes ünnepeket!
Pedig igencsak sokan vagyunk nyitva! :yes: :yes: :yes:
Vegyünk egy legegyszerűbb mosást, előmosás nélkül. Ilyenkor általában az előmosás tartályba irányítja a vizet az első vízvételkor, hogy megteljen a szivattyú ház és az oda vezető cső. (ha a főmosó tartályba irányítaná rögtön, akkor a mosószer egy része az előző mosáskor kiürített szivattyú házba, csőbe kerülne) Ez a vízvétel időre megy. Lezár, majd újra vizet vesz, a főmosás tartályon át és ezúttal figyeli a vízszintet is. A jelek szerint nem érzékeli. De ezért még nem vennék új mosógépet! (az első petárda pukkanásra megfutsz a harctérről? )
Javaslom, hogy mielőtt feladod, vedd ki a szintszabályzót, mérd át belefújásos módszerrel. Ha teszel fel fényképet, annak alapján biztosan lesz valaki, aki pontosan meg tudja mondani, hol, mit kell látnod. Ha a szintszabályzó rossz, elég csak azt cserélni. Általában olcsóbb, mint egy új mosógép. Ha a szintszabályzó jó, akkor a drótjain átkötésekkel állíts be olyan állapotot, mint aminek a vízvétel után kellene látszani a szintszabályzón. Ilyenkor egy rövid vízvétel után elkezdi a programot. Ügyelj rá, hogy legyen benne annyi víz, hogy a fűtőbetétet ellepje (bár rögtön úgysem kapcsolja be a fűtést a legtöbb programnál) Ha így sem állítja le a vízvételt, akkor a vezérlőhöz menő drótokat is mérd át (de úgy, hogy a műszer egyik vége a kábelsarun, a másik vége a panelen levő fólián legyen, hogy a panel csatlakozót is belemérd) Ha a vezeték rendben, akkor kezdhetsz a vezérlőre gyanakodni. Ha elektronyos szakember vagy, vágj bele a javításba, nem ördöngősség. Ha nem, akkor bízd szakemberre.
Örülök, hogy sikerült a renitens gépet megregulázni. Neked is kellemes ünnepeket!
Szia. Nem szeretnék okoskodni, de: elvileg a vízszintszabályzót úgy tudod megnézni hogy jó-e ha belefújsz és gyors egymásutánban 3 kattanást hallasz. Miért 3? Alsó,- középső,- és felső szint határ. Ha nem kattan a szintszabályzó akkor gáz van.
Dehát azt írta kattan ha belefúj és ha nem akkor a gépből jövő levegő nem nyom eleget ahhoz, hogy megemelje a szintszabályozó kapcsolót tehát szerintem beállítás/csere szükséges.És szerintem nincs alsó ,középső,felső érték csak alsó ahol már indulnia kell a programnak ill. túltöltés ahol meg kinyomja a fölösleges vizet.
nehogy azt hidd ,hogy az új mosógép jobb lesz...De akkor olyat vegyél amire legalább 3 év gari van.
Kedves Fórumozók!
Szenteste találta ki a mi indesit wite 127 gépünk, hogy nem szolgál tovább. A hibajelenség: minden program eljut az első centrifugázásig, de mikor felpörögne a motor leáll és F-08 hibát ír ki. Egyébként minden más funkciója normálisnak tűnik. Tudja valaki hol érdemes elkezdeni a hibakeresést? Előre is köszönöm a válaszokat és Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek!
fűtéskapcsolót meg nyomáskapcsolót ír ha jól látom de itt a linkhttp://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:u_6X0x4_7m8J:www.fixya.com/support/t3559077-error_code_f_08_indesit_wixe127_washer+indesit+wite+127+f-08+code&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu
Mondjuk ez nem With.
Mindenesetre a kód táblázatot kéne megtalálni.
Ezeknél a gépeknél a kijelzés módja különbözhet, de az F08 hiba mindegyiknél ugyanazt jelenti, mint ami a hivatkozott linkben le van írva. Egyébként a nálad előállt szituációban értelmetlen a hibakód. Amikor kellett, fűtött a fűtőbetét, mert, ha a beállított mosási hőmérsékletet nem tudta volna elérni, el sem jutott volna a centrifugázásig. Ellenben nincs kizárva, hogy elindult a zárlat irányába, ami meghülyíti az elektronikát. Szerintem kezdd azzal a keresgélést, hogy kiméred a fűtőbetétet. Elvileg 500V-tal kellene rajta elvégezni a zárlatvizsgálatot, de ha beteg szegény, az esetek nagyobb részében egyszerű kéziműszerrel is látható, ha átvezetés van a fűtőszál és védőföld között. Ha 20Mohm állásban nem szakadást látsz, akkor cserélj fűtőbetétet.
Nagyszerű, ezen el tudok indulni, én arra gondoltam, hogy a vízszint mérője lehet rossz és azt érzékeli, hogy még maradt bent víz és azért tiltja le a centrifugát. Ugyanis egy olyat találtam a neten, hogy az F8 fűtőbetét nem fűt, ill. vízszintszabályzó üresben beragadva. Fűteni egyébként tényleg fűt rendesen. Ha kimértem, jelentkezek, bár lehet kivárom vele a karácsonyt...
Hello
Ha a fűtő valóban testzárlatos én azzal nem játszanék, egy a saját biztonságom miatt, a másik pedig hogy az elektronikának is adhat végzetes rúgást. De még lehet egyszerű légcsapda dugulás is, mert akkor is ugyan ezt a hibát dobja ki. Üdv: Zoltán
Sziasztok!
AWE2516-os Whirlpool mosogépem van. A problémám a következő. Mikor elindítom a mosogépet a 3. ciklus után /gőzőm sincs mi lenne az talán víz beengedés/ elnditás után kb 10 másodperccel megáll és a szervizlámpa elkezd villogni. Az az érdekes benne, hogy néha sikerül elidítani. Vagy leengedem a vizet a szivattyúról, vayg megdöntöm kicsit előre stb... Igazából nem tudom minek a hatására indul el. Arra gondoltam talán a viz mágnesszelepe lehet rossz. Elzártam a csapot, hogy majd megnézem kigyullad e a "nyisd ki a csapot" lámpa, de addig el sem jut... Van valakinek ötlete ezzel kapcsolatban? Előre is köszi a választ!
Energomat hideg-melegvizes mosógép mindenáron kevés vizzel akar mosni, mi lehet a gond ? A viz befolyik rendesen, csak alacsony a szint, illetve az első szivattyúzás után szinte semmi .
Hello
Meg kell számolni hogy hányat villog, 1 szakaszba. Így elég sok minden lehet, mivel ilyenkor nézi meg a panel a fűtőt meg a motort is, hogy minden ok-e. de lehet éppen szintszabályzós gond is. Üdv: Zoltán
Hello
Azt honnét veszed, hogy kevés vízzel akar mosni? Amúgy a szintszabályzón lehet állítani, de az is lehet, hogy meleg vizet, vagy hideget nem enged be, ezt is meg kell nézni. Üdv: Zoltán
Hát úgy. hogy lassan mos(na), és kinyitom, nagyon kevés viz van a ruhák alatt. Namost, lehet hogy nem enged be hideget, ez való igaz, meg is próbálom 60fokos programon, mi a szitu. Ott elvielg nem kell hideg viz.
Szia!
Köszi! Nos figyelmesebben megvzsgáltam a kérdést. Elindítom, 3X megtekeri a dobot. Aztán szivattyúzik és kigyullad a szerviz lámpa . Tehát nem villog, hanem egyfolytában világit. Az indítógomb villog. Meg világit zölden egy olyan lámpa amin "II" ilyesmi van és jobbra mellette egy zuhanyrózsa szerű valami. Igy korrekt. Köszi!))
Az is valami hibakódot próbál közölni, ezek után a motor, meg a fűtőbetét marad, esetleg még a hő érzékelő, ami a főtőbe van dugva.
Üdv!
Ez fűtőbetét környéki hiba lesz. Azért nézd meg, hogy a középső 5 ledből balról jobbra melyik világít mert csak úgy tudok pontos hibakódot adni. pl.: a II jel az a 2. led....
A zuhanyrózsa az a kérdés, hogy áztatásnak vagy pedig öblítésnek felel meg ezen. Imi
A 2. és a 3. led világit.
De miért akarna szivattyúzáskor fűteni? Amikor még vizet sem enged be:O
Hello
A gép indításánál nézi meg az elektronika a fűtő betétet is, ahogy az előzőkbe írtam. Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |