Fórum témák
» Több friss téma |
A program elején egy ciklus,és bármily meglepő,egy eepromírásssal.
Egyébként én winpiccel programozok,abban sima copy-paste,gondolom a pickittel is lehet,de kérdezd meg másik topikban,nem ismerem.
Köszönöm,de ez nem jó, mert így minden táp alá helyezéskor eepromot ír.Nekem a programozásnál kellene csak beállítanom néhány értéket, amit azután a programrész túrása nélkül módosíthatok,kiolvashatok.
Remek ötlet.Ennél maradok.Köszönet.
Közben megtaláltam.Szóval:Nézet-Project opciók-Kiegészítő kód.Ide beírod: #pragma DATA _EEPROM, 12, 34, 56, "HELLO", 0xFE, 0b10011001, stb.
Természetesen nem 12,34,56 stb. hanem a saját adataid.
Üdv. Olyan gondom lenne hogy flowcode-al szeretnék 12F508-as picet programozni de nem találom benne. Tudtok hozzá valami kiegészítőt?
enree: Előre is köszönöm.
simpi: De remélem valamit ki lehet találni.
igazából nem engedi hogy beállítsam rajta a dolgokat.
Köszi. Amúgy valószínűleg megoldódik. Enree küldött egy linket. Állítólag abba van 12F508-as pic.
Amúgy nagy különbség van programozás terén a 12C és 12F között? Mert tudom hogy a C az csak egyszer égethető a F meg többször.
Igazából a dobókocka miatt érdekelt volna. De találtam még egy 8 lábú pic-et. 12F629. És még a Flowcode is ismeri
Az 508-as 12 bites és 2 szintű verem,míg pl. a 629-es 14 bites és 8 szintű.És igazából nem a flowcode hanem a boostc nem ismeri.
Hátha érdekel valakit.DS18B20 4MHz-en.A komponens makrót kicsit átírtam.Egyébként 4k7-el még 20MHz-n sem akart működni,ráraktam + 10k-t,(eredő kb. 3k3),így ok.
Sziasztok!
Készítettem egy újabb okosságot; Halaknak világítás vezérlés. Elméletben úgy működne, hogy a PIC ADC0-on méri a feszültséget (fotodióda az ablakban) és ha eléri a küszöbszintet és ott is marad egy pár másodpercig (villámvédelem), akkor bekapcsol (fölkel a nap), míg a napocska világít, addig aktív marad a kimenet, mikor lemegy a nap, akkor pedig rászámol még kb két órát és utána kapcsol ki. Namármost; az eleje működik is, elkezdem fölcsavarni, vár, majd bekapcsol, de ki sohatöbbet... miért? Az értékeket ne nézzétek, azokat csak úgy beírtam, még nem pontosak, meg a nyomógomb sincs még bekötve, annak az lesz a szerepe, hogy föl lehessen kapcsolni akkor is a lámpát, ha már a napszaknak megfelelően nem égne (pl szűrőt akarok takarítani, de már nagyon késő van...) Lesse meg valaki, ha ráér két bejgli közt
Szia. Csináltam én is egyet. Nézd meg hátha jó.
A poti a 128-at eléri akkor 5 másodperc után bekapcsolja a ledet. Ha 128-alá esik akkor 5 másodperc múlva kikapcsolja. Persze az 5 másodperc módosítható.
Ha y<1 akkor kapcsol ki?A főprogi egyetlen makrohívás?Értelme?A többi makronak sincs semmi értelme.Az ADC eleve makro,makrot pakolsz makroba.>
Szia!
Nekem egy csomószor Simpi segített, jobban mondva, tőle tudok mindent, amit tudok ezen a téren, még régen csinált egy hasonló programot nekem, abban volt így... onnan lestem. Azért nem hinném, hogy hülyeség, sok dolgot kibogozott már, amihez a többiek nem tudtak hozzászagolni sem.
Mindegy,hogy mivel programozol,flowcode,C,basic,pascal,a program felépítése,logikája ugyan az.Tehát tartom amit írtam.
De csatolok egy alkonykapcsolót is.Csak tesztként raktam össze,az értékeken lehet módosítani.
Nézegettem a te változatodat. A feltételes elágadzásnál az volt hogy "ha adc>200". Az igen ágba bekapcsoltad a kimenetet. De a nem ágban nem csináltál semmit. Tehát ha 200 alá ment az "adc" értéke akkor a kimenet aktív maradt.
Ezek attól Fowcode-osak, hogy a Matrix Multimedia cég a Flowcode készítője, a Flowcode-hoz csinálja őket, tesztelés, oktatási és hobby célra.
Közvetle illeszthető a Flowcode-hoz USB-n át, és az elkészített programot azonát küldi a panelben lévő PIC-be. A Devboardon megtalálhatók azok a komponensek, amiket a Flowcode-ban is használhatsz. A Idézet: nyugodtan készítse el magának, de akit érdekel, továbbra is írjon bátran „kicsit hozzáértő” A cuccok mind eredetiek, és kifogástalan állapotúak, a Flowcode szoftver magyar honosításáért kaptam fizetségül a Matrix Multimedia anyacégétől.
Ahha, akkor ezt néztem be...
Köszi a segítséget.
Mar ne haragudj, de 8000 Ft-bol (amibe a reles panel kerul) kijon egy PK2 klon, egy 40 labas probapanel, es meg marad penze venni 1-2 PIC-et is. Lehet hogy Angliaban, USA-ban nem sok penz ez, de azert Magyarorszagon igen. Akkor mar inkabb a Mikroelektronikas modulok. Sokkal nagyobb a valasztek, es olcsobb. Lehet hogy neked megeri foglalkozni ezekkel, de ez csak azert, mert Flowcode-s igen deraga. Gondolom a Flowcode altal irt program azert fut mas HW-n is, nem csak ezeken.
Már miért haragudnék?
Az árakat az ott feltüntetett új ára alapján lőttem be. Mindenki maga dönti el, hogy neki megéri, vagy sem. A gyári próbapanelek, és fejlesztőeszközök természetesen mindig drágábbak, mint az otthon összerakottak, ebben nincs semmi különös, hiszen nemcsak az anyagárat, de a tervezést/tesztelést és supportot is meg kell fizetni. Megjegyzem, akinek nem állanak rendelkezésre a szükséges szerszámok/tudás (nyákvágás-marás-fúrás,smd forrasztás), nem tudom, hogy ki tudja-e hozni a dolgot lényegesen olcsóbban.
Sőt, 25-ért is már kapni. Ismerem, jó kis eszköz.
Persze a MicroChip -nek ez igencsak a főprofiljába vág, és gondolom lényegesen többet értékesítenek, mint a Matrix-osok. És ugye Idézet: , és ha ezt figyelembe veszed, ez is csak egy nyák, jumperek, filléres Ic-k, pár ellenállás és pár mikrokapcsoló. „Note: Touch Screen, Pencil, DS1820, LCD, Serial Cable and GLCD are not included in the price!”
Hali
Mikroe a lap aljan. de van ethernet paneljuk is, es meg nagyon sok mas is. Es nem horror aron. (Gabor Aron ) |
Bejelentkezés
Hirdetés |