Fórum témák
» Több friss téma |
Ez egy biztosíték, 0,4A-es. Ezekkel pótolhatod: Bővebben: Link
Sziasztok.
A segítségetekre lenne szükségem. Egy tápegységben lévő alkatrészről kellene kideríteni mi az? Egy fekete kétlábú kerámia kondihoz hasonlatos de annál vastagabb alkatrész Y747 10 77 felirattal. A jel ami még rajta volt azt itt mellékelem képben. A bejövő 220V van vele összekötve (az egyik és másik pólus) párhuzamosan egy 1 MOhmos ellenállással és egy 22 mikrós téglatest kondival. Az alkatrész áramköri jele: UZ 101 (a nyákon) Mi lehet ez segítsetek fontos lenne! Az eredeti szétégett lehet ezt pótolni vagy kihagyni vagy helyettesíteni??? köszi
Ez valószínű, hogy egy varisztor lesz. A kondi nem 0,22µF-os?
de igen 0,22 mikrós.
Lehet ezt a vari izét helyettesíteni, vagy csak ugyanolyan jó bele? esetleg kihagyni? és mire jó egyáltalán? fontos az, hogy milyen irányban van beforrasztva? köszi
Egyelőre kihagyhatod, de érdemes pótolni. Általában valamilyen túlfeszültségtől robban fel és a zárlatával megvédi a védett áramkört a túlfeszültség káros hatásaitól. Egy ilyennel pótolhatod.
Szia, köszi.
Ilyen alkatrészeket találtam itthon...jó valamelyik? és mindegy milyen irányban van beforrasztva? köszi
Bal: '47+2*0' 4700 pF = 4,7 nF Y2 X1
Bővebben: Link Közép: ??? Jobb: '22+2*0' 2200 pF = 2,2 nF Igen, nem polarizáltak és nem látok rajt jelzést, melyik az árnyékolásuk. Linkelés javítva. Frankye
Találtam még két alkatrészt ezek már inkább hasonlítanak rá...
Mit szóltok hozzá?
Ezek NTC-k, amelyek az indítási áramlökést csökkentik. Sorosan kötik az áramkörrel és nem párhuzamosan, mint a varisztort. Varisztor helyett tehát nem jó.
Wáow!
Na erre az üzenetre vártam, most direkt rákerestem, mi lett a vinyóddal, király vagy, örülök, hogy összejött! (A biztonság kedvéért azért a nagyon fontos adatokat mentsd le róla biztosabb, más helyre, ha lehet! Másik vinyó, ilyesmi.)
Ezeket kapcsoló üzemű tápoknál használják, NTC a neve, sorosan kell bekötni.
Áramkorlátozó szerepe van.
Köszi, csak még egy dolog ami nem világos....
A varisztorokra az áramkör feszültsége van feltüntetve,(tehát, hogy milyen feszültségen lesz használva) vagy az, hogy milyen max löketet (csúcsot) bír ki? Tehát ha 230V-hoz használom akkor 250V-osat kell vennem vagy 400 Volt körüli értékűt? köszi
Sziasztok!
A kérdésem hasonló Zoltan.ms fórumtárséhoz. Kis fekete kerámia kondenzátorhoz hasonló,két lábú alkatrész,párhuzamosan a betáppal. Az én áramköröm viszont rém egyszerű,egy 12 V-os led csíkba van rakva : 4 lábú pirahna ledekek van berakva. Rajta K14 AUTO 0319 Mi célt szolgálhat? Ha feljebb tekerem a feszültséget,nem 'old le',attól még lehet túlfeszültségvédő?
14V-os varisztor.
Kb 18V körül old le. Mindenesetre köss elé egy biztit, ha próbálgatod, vagy még jobb, ha áramgenerátoros tápról próbálod ki. A beállított áram kicsivel nagyobb legyen a ledek fogyasztásánál.
Köszönöm!
Igazából két ilyen csík menne sorbakötve 24 V-ra,így akkor ezek feleslegesek. Azt hogy hogyan old le,nem tudom kipróbálni,a ledek 12 Vról felvett áramértékének a duplájánál sem old le. Feljebb nem merem tekerni,nehogy bajuk legyen... A HE lexikonban azt írják,áramkorlátozásra használják....akkor a Lexikonban elírás van,nem? Köszönöm szépen!
Ez feszültségre old le, nem áramra. Tehát ha megemelnéd a rákapcsolt feszültséget például 20V-ra, akkor jól szétdurranna.
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. LADA generátor dióda híd paramétereire lenne szükségem max feszültség,áram? Válaszokat előre is köszönöm.
Bővebben: Link Ez még hozzá tartozik..
Hali. Gyűjtögetem a kristályokat, ha esetleg kellesz, de nemtudom az értéküket. Szeretnék valakit megkérni, hogy leírja nekem ezeket, vagy a képmellé írja, hogy hány MHz-KHz. Ki segítene Nekem?
**
V an egy ilyen alkatrészem Bővebben: Link Sc Stp8 9703 3042 PHIL ez van ráírva egy alaplapon volt rajta, hűtőbordára csavarozva de az egyik lába letört Mi ez ? hol lehet beszerezni? vagy mivel lehet helyettesíteni ? ** Ez mi ? Aztán kivettem rengeteg entert, ha kérhetem feleslegesen ne üsd, és van shift gomb is a gépen, köb ..
Szinte mindre rá van írva.
Ha nincs tizedespont, akkor kHz. (Pl. a jobb felső NDK az 8920 kHz) Ha van tizedespont, akkor többnyire MHz, de ésszerűen. (Pl. 4.433619 az MHz, de a 4696.3 vagy a 17734.4 az akkor is kHz, mert ilyen tokban GHz-ek nincsenek.) Legalábbis szerintem.
És mondjuk az, baloldalt legfelső?
Vagy lent pirosba 49.xxx az 49 MHz? Olyan ,,nagy,, is létezik?
Szia!
Amit írtam, azt amolyan "ökölszabály" félének tartom. A baloldali legfelső az passz. Ki kéne mérni. (Valahol itt a HE oldalán láttam is egyszer egy kis tesztáramkört, amibe bedugva frekimérővel már látsz mindent, de most hirtelen nem találom.) A 49.390 az határeset. 40 megást láttam már ilyen tokban. (Sőt, ha jól rémlik, valami amerikai modellirányító szabványban 70 MHz körül is játszanak, és cserélgetik az ilyen tokozású kvarcokat.)
Hali
Csinalni kell eloszor is egy frekimerot PIC alkalmazasaval. Utana egy oszcillatort . Ezzel az osszeallitassal meg tudsz merni minden (na majdnem minden) kvarcot. A frekimero amugy is jo segedeszkoz a hazi laboratoriomban. Nam kell venni tobbezer euro-ert. ez kijon olcson.
Hello!
Vannak "felhang" kavicsok is, ahol nem az alapfrekvencia, hanem a 3. vagy inkább a 5. felharmonikus van ráírva. (nekem is van 93MHz-es, "BC301-es tokban") üdv! proli007
A kvarcoknak a 3% ismeretlen értékű, ha azokat eldobom, még nem nagy baj.
Mi az az alkatrész neve (kapcsoló) Ami a mikrókba is van. Olyan mint egy potméter, tekerni kell, de az kapcsol. (enkóder?...)
sziasztok! valaki tudna nekem segíteni? a mellékelt képen van egy alkatrész amire nmtudok rájönni hogy micsoda egy fordított "L" B2 van ráírva. előre is köszi a segítséget
|
Bejelentkezés
Hirdetés |