Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
ez gyorsan odaért ,
forrasztás csak óvatosan! Bővebben: Link én így csináltam durungvégű 7es weller -el és ónelszívó harisnyával. két átellenes oldalon odapöttyinteni először. PIC et hűteni közben valami lapos fém darabbal. nem lesz gond vele, én először gyakoroltam régi videókártyán, abból termeltem ki illetve vissza a ramokat meg ami még volt raja.... sok sikert kívánok az építéshez. ha nem remeg a kezed így is lehet Bővebben: Link
még annyi hogy ha tervezed a forgatót akkor az index infra LED az 12 óránál legyen, jelenleg nincs offset állítási lehetőség a szoftverben. (később lesz)
Szia!
Köszönöm, dolgozom a forgótrafós megoldáson tovább. (A PC venti lehet hogy kevés lesz ehhez a nagyáramú átvitelhez. Melegszik nagyon a forgórész is 5-6W fölötti terheléssel elég gyorsan. Ha a vastagabb vezetékkel megtekerve is ennyire meleg lesz, /ehhez még nem kaptam meg a huzalt/, (0.6mm átmérő), más megoldást kell találni.) A HDD motorod hogyan viseli a folyamatos működést forgás közben?
Szia! Vékony huzal nem lesz jó! 1-1,5mm átmérőset próbálj! Nem volt jó nekem sem a 0,6 melegedett mint a fene!
Szia!
Az a baj, hogy a PC venti tengelye akart kiolvadni a mű.a. házból, de most beragasztottam rendesen! Eddig ilyet még nem tapasztaltam...
Hát akkor lehet,hogy baj lesz ha az örvényáramtól melegszik fel Én nem próbáltam még a pc motorral de tény,hogy melegszik a mostani órában is.. Viszont ha alumínium van a közelében az nem igen.. Holnap beleteszek a kísérleti tekercsek közepére egy szeget mit csinál változik e majd rámérek esetleg szkóppal változik e a jelalak ahogy engedem bele..
szia
HDD motor tökéletes semmi hang,semmi melegedés,megfelelő nyomaték, akár 5000 ford/perc is megvan ilyenkor már majdnem felszáll , nálam csak a tekercs meleg. 0,45 huzallal, viszont a belő átmérő 75mm a HDD motor meg csak kb 30mm így elég laza a csatolás. a tekercs önmagában is melegszik ha semmi sincs a közelében. szerintem is kell vagy 1,5 ös huzal és 2x 100-150 menet, nincs ilyenem de szerzek valahol és kipróbálom
A te órádhoz kell a nagyobb motor bár vannak CPU hűtők melyeknek bivaly erős a mocijuk.. 1500 fordulat már elég tapasztalataim szerint..Az felett nagyon zajos,suhog.. Van egy notebook HDD ami rossz abból akarok majd egy erős hajtást az is elvisz még nagy órákat is..
Sziasztok!
Lehet hogy ez az újabb PC venti ilyen "silány", vagy tényleg nagy áramok indukálódnak a forgórész fémszekzeteiben, így a tegelyben is. (De hát az már elég messze van a tekercstől...)
arra gondoltam hogy van egy csomó ferrit rudam olyan 2cm-esek 6mm átmérővel, ezekre tekernék fel kb 10-15 menetet és sorba kötném őket így képeznék egy kört ami lenne az állórész, ha jól emlékszem a tanultakra akkor ahol a ferritek nem érnének össze (lenne köztük pár mm) ott lép ki a mágneses tér , talán elég lenne ahhoz hogy egy ugyanilyen forgórészben indukáljon feszültséget. így nem melegedne a tekercs és sokkal jobb lenne a csatolás is.
csináltam mórickarajzot. de jó lenne emlékezni a tanultakra......miért is van a trafóban vasmag , mintha az növelné a fluxust. vélemény?
Lehetne HDD motor állórésze is a forgórészen de ezek nehezen kivitelezhetőnek tűnnek..
azért ez nem ugyanaz, ahol a forgórész tekercse elfér oda lehet kis ferritet is ragasztani, vagy akár az lehet pici toroid is.
annyit csináltam ,hogy széttörtem pár kis toroidot és a darabokat bedugdostam a tekercs mellé, pozitívan hatott
+3 fokozattal tudtam feljebb állítani a fényerőt mit ferritek nélkül. ja én nem melegszik feleannyira sem a tekercs. körüljárom ezt a dolgot még kicsit. akár még lehet is belőle valami. Bővebben: Link
Sziasztok
Kész lett az én órám is. Csatoltam pár képet. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Szia!
Ha ez javított az átvitelen, akkor lehet tovább tökéletesíteni. (Igazából, benne a tekercsben lenne a legjobb helye a ferritmagoknak...)
Szia!
Látom, szépen összejött az SMDf886-os órád!
igen de a vezetékre merőlegesen kéne rátekerni, ebben így most semmi tudomány nincs mégis van hatása rá. holnap kipróbálom hogy egy halom pici ferrittoroidot húzok a tekercsre ,hogy akkor mi lesz? elég gáz lesz megtekerni de már van rá ötletem hogy csináljam, az egész bele is fog férni a nútba amit a keményfába martam. remélem nem kell annyi menet mint most.....
úgy fog kinézni mint egy elektrongyorsító , csak nehogy nyissak vele egy fekete lyukat
sziasztok
kínáltak nekem 25Ft -ért extrafényű 1206 méretű KÉK LEDEKET. (víztiszta) esetleg érdekel valakit? min. 50db-ot kell venni
Szia! Az extrafényűvel nem lesz jó vigyázz!! Vakít mint a fene!
nekem is ilyen van az órámban , le kell venni a fényerőt ha vakít
bár vakítana de ahhoz ÁRAM kell abból meg kevés van
Csak nem mindegy milyen led! Valamelyik nem világít ha nincs áram! Ha jó bevált akkor nincs gond
Teljesítményigényesek!
Lenne egy tekercspárom felajánlásra... Nem egy atomprecízen elkészített pár, de használható lehet, ha másra nem, kísérletezésre. A primer-szekunder körülbelül 60-40 arányban vannak, nem tudok konkrét értéket. A primer mikrosütő trafó primerjéből készült, nem tudom, milyen átmérőjű, a szekunder pedig egy 400W-os Hg lámpának a fojtójából termelt drótból tekercseltetett, olyan ~1.3-as átmérővel. A szekunder 4cm átmérőjű, 2-3mm légrés, majd a primer ~5cm külső átmérővel... Az RGB-s kijelzőmhöz tekertem, de ötletként felmerült a csúszógyűrűs energiaátvitel, így amellett maradtam, a tekercseket nem próbáltam semmilyen formában. A forgórészhez tartozik az a kis fekete műanyag is a képen, ebbe ment a motor. Ha kell valakinek, posta ellenében, vagy valami apróságért cserébe odaadnám! :yes:
Szia! Köszönjük a nagylelkű felajánlást de nem hiszem,hogy a tekercsek elkészítése lenne a legnagyobb probléma itt! Itt adott meghajtáson,beállított frekin lévő tekercsből kéne kivenni megfelelő mennyiségű feszültséget megfelelő stabil árammal.
sziasztok
találtam valamit ! mit szóltok hozzá? haladok az "elektrongyorsítóval" is bár a tekercselés inkább hasonlított valami varrásra (27db mini toroid)
szia
köszi én is.sajnos HDD motorhoz nem tudnám felhasználni. RGB-s kijelző? óra?forog?mi is ez?
van videója is.elég brutál 20cm ről is
Bővebben: Link srác nem egyszerű valami Tesla utód lehet Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |