Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Monitor probléma

Témaindító: devid, idő: Márc 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   22 / 35
(#) agressiv válasza Pixi hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Én bekapcsoltam
Nem történik semmi, elindul benne a táp, de vagy készenlétet jelez, vagy rendesen be is kapcsol, de se kép, se hang.
Nálam az utóbbi volt.
(#) marcall hozzászólása Dec 16, 2010 /

Üdv!

LG Flatron ez T710BH Crt monitoron olyan gond van,hogy a sarkokban szellemképes!
Próbáltam OSD-ből helyrehozni de semmi lehet,hogy a Focus potin kellene állítani!?
Szerintetek!?

üdv Marcall!?
(#) kadarist válasza marcall hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

Szia!
Mit jelent az, hogy szellemképes? A színek csúsztak szét vagy homályos a kép?
(#) marcall válasza kadarist hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

Üdv István!

Akkor úgy mondom,hogy mintha el lenne mosódva azaz 2-3 kép lenne eltolva egymáshoz képest de mindjárt linkellek egy képet amin remélem látható!

üdv

A három szín van szétcsúszva. Ezt úgy hívják, hogy konvergenciahiba. Csak nagy szakértelem mellett érdemes hozzáfogni a beállításához. A képcső nyakán lévő mágnesgyűrűkkel lehet beállítani a színek fedését.

Hát köszönöm István a gyors választ!
Gondolom ha hozzányúlok csak rosszabb lehet!
Meglátjuk!
Köszönöm!

Üdv István!

Sikerült megoldani a problémát!!
Gondoltam neki esek hátha de aztán észrevettem,hogy a képcső tekercsén lévő ferrit gyűrű ragasztója megtört mint amint a képen is lehet látni!
Amikor visszamozdítottam akkor a kép tökéletes lett!
Egyenlőre egy kis fekete műanyag darabbal van kitámasztva de ha meg lehet ragasztani akkor meg tudod mondani mivel érdemes!
üdv Marcall!

képcső.jpg

A ragasztó tört el? A ferrit jó? Valamilyen kétkomponensessel fixálhatod a helyzetét.

A barna a ragasztó ami eltört a ferrit az jó!
Ragasztópisztollyal ha oda ragasztom!
Bocs csak sz*rakszik az invitel!!

Önmagéba a ragasztástöréstől nem lesz rossz a konvergencia. Annál inkább attól, ha a ferritmagos tekercs elmozdul.

Na ezt akarom mondani,hogy amivel le volt rögzítve a ferrit gyűrű az a barna ragasztó engedett el és ezáltal elmozdult a ferrit gyűrű!
Ez okozta a konvergencia hibát!
Ha vissza ragasztom akkor jó lesz!
Értem én mit mondasz!!!
(#) kwatt hozzászólása Dec 16, 2010 /

csasztok Énekem van egy kis problémam a monitorral az hogy ha belemegyek egy jatekba vagy amikor bekapcsolom nem lehet ltni semit ugral a kep es valami hangot ad ki mi lehet a baja?
(#) erich1983 hozzászólása Dec 21, 2010 /

Sziasztok.Lenne egy MAG PS-976KQ típusu monitorom ami megadta magát.Némi méregetés után az inverter résznél zárlatot találtam.Pontosabban a 4 darab IC közzül az egyik volt zárlatos.Az IC-k tipusa BD469X.Kerestem leírást róla de semmi.Itt a hobbin is volt valami hasonló téma,de nem vagyok benne biztos,hogy az amit én keresek.Valaki esetleg tud segíteni,hogy milyen más IC helyetesíti,vagy rajz a monitorhoz?
(#) kadarist válasza erich1983 hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Szia!
Ezt a BD469-et nézd meg jobban, mert ez a típusjelzés egy tranzisztorhoz tartozik, nem IC-hez. Esetleg egy képet mutathatnál.
(#) samil hozzászólása Dec 21, 2010 /

Sziasztok.A Benq FP71gx tipusú monitorom olyan hibát produkál hogy egy darabik müködik rendessen de lekapcsolás után nemlehet bekapcsolni.Két három nap után megint müködik rendessen.Olyat is csinál ha nem kap jelet nem kapcsolja le a háttér világítást csak teljes áramtalanítás után.A kapcsoló panelon mindent cseréltem kivéve a trafokat .Kérlek benneteket ha találkoztatok ilyen hibával osszátok meg velem. Mit lehet még csinálni?
(#) kadarist válasza samil hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Szia!
Mit jelent az, hogy mindent cseréltél?
(#) erich1983 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Helo.Képet nem tudok feltölteni,de leírom hogy néz ki.Ez egy 8lábú SMD IC,a felső sorban ez van írva 4606,alatta pedig BD469X.Lehet a felső sor a megnevezése az IC-nek?
(#) kadarist válasza erich1983 hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Ha így néz ki, akkor ez lesz az: Bővebben: Link.
az AO4606 és az STC4606 ugyanazt a típust takarja.
(#) samil válasza kadarist hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

SZia.A kondenzátorokat,Q808,q809,q815,q816(C5707),Q805,Q812(FQU11p06),IC601(1200AP40),
IC602(PC123),IC702(431AZ),Q601(STP7NK80ZFP),tipusu alkatrészeket.Remélem nem bonyolitottam tul a választ.Probáltam részletes lenní.
(#) kadarist válasza samil hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Akkor a vezérlés oldalon lesz gond, ott, ahol a processzor is van.
(#) erich1983 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Köszi szépen,valóban ez az IC amit keresek.Nagyon szépen köszönöm.
(#) kadarist válasza erich1983 hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Ez nem IC a szó hagyományos értelmében, hanem egy MOSFET, IC-tokban. Szívesen!
(#) samil válasza kadarist hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Helló.Pontossan megtudnát határozni hol keresem a hibát?
(#) Baxi hozzászólása Dec 23, 2010 /

Hi Mesterek
Nekem olyan gondom lenne hogy a monitoron nem tudom állítani azt a vízszintes kép összehúzást illetve a "hordó" alakot. Azaz OSD megyen de fizikai változás nincs rajta.
Van valakinek ötlete?
Segítséget előre is köszönöm.
(#) Baxi hozzászólása Dec 24, 2010 /

Hi
Sajnos még mindig nem tudtam megoldani a problémát
A monitor típusa Yundai V773, ha esetleg ez segítene.
Nem tudja valaki hogy a 3. képen látható 4 db "tekerentyű" mire való. Nem lehetne avval összehúzni a képet?
(#) agressiv válasza Baxi hozzászólására (») Dec 24, 2010 /

Azzal a konvergenciát lehet finoman szabályozni, ne tekerd el.
Nézd meg azokat a nagy barna párna alakú kondenzátorokat és a hozzájuk kapcsolódó tranzisztorokat.
(#) alap válasza kadarist hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Hali
Tudna e valaki segíteni hogy, a monitorom tipusa PK-572M Modell:572M Fcc ID: IJE 572 : a hibája számítógépet elindítom és egy kis idő után a képen a színek össze folynak. Mi lehet a probléma benne?

előre is köszönöm a segítségeteket
Üdv Feri
(#) agressiv válasza alap hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Ez mégis miféle monitor? Tipus alapján semmit sem találtam és így még azt sem tudni, hogy CRT vagy LCD.
(#) alap válasza agressiv hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Hali
Crt tipusú Kiadásának dátuma 2000 év
Tudnál ebbe segiteni a megoldást megkeresni!
üdv
(#) agressiv válasza alap hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Kellene egy fénykép a monitorról amin jól látszik a hiba, mert így nemigazán világos, hogy pontosan mit is jelent, hogy összefolyik a kép.
Következő: »»   22 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem