Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   696 / 2500
(#) Bassmester válasza rolitechno hozzászólására (») Jan 8, 2011 1 /
 
A márkája kerül sokba, egyébként pedig a motoros Alps poti benne a legdrágább alkatrész.
Ilyet (vagy hasonlót) érdemesebb építeni, egészen addig, amíg nem lesz egy 20 ezer Ft-os kinai kópiája.
(#) kadarist válasza Elektro Boy hozzászólására (») Jan 8, 2011 /
 
Használd a válasz gombot! A lábak számozását felülnézetből kell értelmezni: Bővebben: Link
(#) Elektro Boy válasza kadarist hozzászólására (») Jan 8, 2011 /
 
Oké! köszönöm!
(#) szamóca válasza rolitechno hozzászólására (») Jan 8, 2011 /
 
Huszti úrnak is meg kell élni valamiből. És elég sokan megveszik, szeretik a hangját. Te tudnád hozni ezt a kivitelt, tervezést, engedélyeztetést, gyártást, szervíz finanszírozást, adókat olcsóbban? Akkor csak rajta, győzzön a jobb!
(#) rolitechno válasza szamóca hozzászólására (») Jan 9, 2011 1 /
 
Láttam már ennél sokkal jobbat sokkal kevesebbért.Nem kell nekem gyártásba kezdenem ,hogy valami jobb legyen ennél Egyébként nagyon szép ,sőt kifejezetten profi ketyere,de azért van rajta haszon...
(#) Bassmester válasza rolitechno hozzászólására (») Jan 9, 2011 1 /
 
Ehez kell ám csak tudni valamit, hogy minél kevesebb költségből, minél drágábban eladható terméket készítsünk. Aki erre képes, az nagyon ügyes. Ha olcsóbban adná, akkor többet kéne sorozatgyártani belőle és nem a megcélzott fogyasztói réteg venné.
(#) Tomi20 válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 9, 2011 1 /
 
Arról nem is beszélve, hogy aki gazdag, az úgy van vele, hogy ami drága, az biztos nagyon jó is. Ez a mai világban nagyon nem kifizetődő taktika, de biztos vagyok benne, hogy jópár darab elkelhetett már belőle...
(#) rolitechno válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 9, 2011 1 /
 
Ezért tisztelem én a kínaiakat Ők aztán értenek ehhez
(#) rolitechno válasza Tomi20 hozzászólására (») Jan 9, 2011 1 /
 
Na egészen pontosan erről van szó
(#) rolitechno válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 9, 2011 1 /
 
Én is épp a motoros ALPS-t néztem értékesnek na jó meg a dobozt amibe építették... de még a 20 ezres kopit sem érné meg megvenni ,mert annyi pénzből akár jobbat lehet készíteni... Bővebben: Link
(#) bankimajki válasza rolitechno hozzászólására (») Jan 9, 2011 / 1
 
Én is szamóca nézetét vallom. Egyébként építettél már hasonlót? Ha egyszer netán építesz egy hasonló kifinomultságú ketyerét. (Tervezéstől a kivitelezésig.) Akkor majd mérd stopperrel, hogy mennyi időt dolgoztál vele. Ha ezt eljátszod és mondjuk tegyük fel hogy 100órát dolgoztál vele. (És ha igényes vagy akkor az a 100 könnyen lehet több száz is.) Megvetted az alkatrészeket. Bemérted. Akkor majd meglátod hogy mennyi munka is van ebbe. És hogy miért annyi amennyi. (Persze meg lehet venni a kínai sunyi, meg mit tudom én milyen szarokat, de attól azért ne várj csodákat.) Aki ilyet vesz, az nem egy hónapra, jobb esetben évre veszi. Hanem egy életre. De ez itt elég OFF.
(#) bokanyim hozzászólása Jan 9, 2011 /
 
Hello!
LEnne 1 kis problémám TDA2003-as Icvel szerelt erősítőmmel..A gitárommal használom és alig hangosítom fel elkezd brummogni...AC kapcsolással van elkészítve 1*11v 15VA max. 20W 8Ohm hangszóró..szerintetek mi lehet a hiba???előre is köszönöm a válaszokat..
Üdv.:BOkA
(#) rolitechno válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 9, 2011 1 /
 
A lényeg! Ennél fényévekkel jobbak vannak ugyanennyi vagy akár kevesebb pénzért. 80.000 Ft ,csöves, Aclass és ami a lényeg hogy profi (kondik,trafók)alkatrészekkel van megépítve házilag. Ez is preamplifier analóg és digitális kimenettel is amit a Heed on nem igen látok de ez ne is legyen ok...Bővebben: Link
UI:ha legalább ilyen jó lenne az a heed csoda ,talán nem is szólnék semmit
(#) rolitechno válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 9, 2011 1 /
 
Egyébként te megvásárolnád a több mint 200 EFt os Heed preamp. ot ? Szerintem ha ott lennél a boltban ,azért egy kicsit elgondolkoznál rajta. Ha tévedtem akkor bocsánat :yes:
(#) bankimajki válasza rolitechno hozzászólására (») Jan 9, 2011 1 /
 
Ha nem ez lenne a szakmám, lenne elég pénzem és tetszene, akkor megvenném. Én a szerszámokkal vagyok úgy, hogy inkább egyszer kifizetek érte 10X-es árat, de ne kelljen idegeskednem velük. Ill. ne menjen tönkre akkor, amikor a legnagyobb szükség van rá. (A pénz meg azért van hogy költsük.)
(#) skero válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
Ez nem lehet jó a 400W -os tervedhez? Ha működik ebben az összetételben a közkedvelt ic -vel párhuzamosítva. Csak a hűtőbordát nem raknám GND -re mint a leírásban. (Ugyehát nem az a legnegatívabb pont)Bővebben: Link
(#) petemazi válasza rolitechno hozzászólására (») Jan 9, 2011 / 1
 
Az kerül benne sokba, hogy ezt ők kitalálták, fejlesztették, itthon gyártják, és high-end termék. A high end az mindig is sokba fog kerülni, még akkor is, ha nagyon jól tudjuk mennyiből lehet egy canopust összedobni..
(#) Alkotó válasza rolitechno hozzászólására (») Jan 9, 2011 / 1
 
Ennek a készüléknek a végfokozatát magad is elkészítheted. HTA30 néven még saját topikja is van (ha nekifogsz, fogod látni, hogy azért elég sokba van még az utánépítés is). Sőt ott láthatsz csöves impedanciaillesztővel modifikált változatot is. Számos példányt hallottam ebből, mind nagyon jó (sokkal jobb hang mint azt gondolnád), de valamiért az "eredeti" mégis jobb egy kicsivel állítólag.
És azt már csak érdekesség képen teszem hozzá, hogy ez a változat már egészen más mint a "régi" volt", Abban voltak nekem kevéssé tetsző megoldások (a tápegység kialakítása kötegelővel rögzített kondival, és a bemenetválasztó ott még elől volt, nem olyan ügyesen mint itt.
A HeedAudió távolról sem a magas árairól híres. Ettől sokkal-sokkal durvább példák egész sorát találhatod. Van ahol 2db 3m-es hangszórókábelért kell ennyit fizetni. És vannak akik meg is veszik (talán ők tudnak valamit...?).
(#) szamóca válasza rolitechno hozzászólására (») Jan 9, 2011 / 2
 
Te megvásárolod az avatarodon szerepló Krell végfokot? Vagy megépíted? No ugye. A kis szériaszámban épülő manufakturális termékek, amelyekre pluszban ráakasztják a hányend jelzőt, ilyen árban vannak. Ezt mindegy hogy elfogadod, vagy nem, a vásárlói piac dönti el hogy életképes-e. És a felső szegmensben ahol 10000$-os speaker kábelek, 200millás hangsugárzók, erősítők, pszichikai futyfuruty kövek, csodakábelek, anyagok, és más egyebek elkelnek, nem kérdés hogy életképes. Ez a fizetőképes kereslet találkozása a magas szintű technológiával, designal, (fűszerezve csipetnyi woodooval a promóciós részről) és láthatóan működik is.
Azon agyalni hogy ez lehúzás annak aki épít, felesleges. Semmilyen közös cél nincs a minőségre való törekvésen kívül a két csoport között.
(#) rolitechno válasza szamóca hozzászólására (») Jan 9, 2011 1 /
 
Ha nem tudnám hogy meg is lehet építeni természetesen megvenném. De még szebben és jobban is meglehet csinálni max 300EFt ból. Aki meg nem hallot ilyet és pénze is van az meg vegye meg 10X annyiért. De a heed erősítője árán szerintem még etalon audio is van ,vagy teszünk még hozzá kicsit és akkor inkább azt Azért gondolom ez is lényeges...
(#) szamóca válasza rolitechno hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
Jó, akkor mutass egy produktumodat.
(#) Bassmester válasza skero hozzászólására (») Jan 9, 2011 / 1
 
Hali!
Nekem nincs 400W-os TDA tervem és nem is lesz
A linkelt oldalon mindenféle hülyeséget írkálnak, a GND-vel meg a bordákkal kapcsolatban, de a lényeges dolgokról semmi említést nem tesznek. Master/slave módban pedig a 7293-at szokás kapcsolni és (megalománoknak) azt lehet hidalni, a tápfesszel is 50V-ig is fel lehet menni. Egy ilyen cucchoz kb. 800W-os táp kéne csatornánként, hogy mérhetően is elérhesse a 400W RMS-t 4 Ohm-ra.
(#) rolitechno válasza szamóca hozzászólására (») Jan 9, 2011 1 /
 
A Krell még folyamatban van,úgy mint a B5 ös amit már használok.Ha teljesen kész lesz csak akkor rakok fel képeket. De hidd el amiért lenézel meg sokan mások itt, megfogsz lepődni
(#) szamóca válasza rolitechno hozzászólására (») Jan 9, 2011 / 1
 
Tévedsz, én nem lenézlek, hanem kíváncsi vagyok a szavaid alapján arra, hogy te milyen általad készített berendezést állitol szembe ezekkel az cumokkal.
Ráadásul ugye ezeket az áramköröket nem te fejlesztetted, tervezted. Több száz munkaórát is felszámolhatsz mondjuk 1000Ft-os órabérrel, plusz adók, áfa, felhasznált energia, posta, benzinköltség utánajárás, haszonkulcs, alkatrészek, alkatelemek, géppark beszerzése, külső munkák,stb, stb. És akkor mond a végösszeget amibe belekerült neked. Ez a nem mindegy.
(#) (Felhasználó 54221) hozzászólása Jan 9, 2011 /
 
2db BD249C-ből mi hozható ki nagyon egyszerűen? Valami kezdő kapcsolás érdekelne, de azért legyen ereje, jópár wattos
(#) M.Béla hozzászólása Jan 9, 2011 /
 
Sziasztok!
A közeljövőben készülök átépíteni az egyik erősítőmet,a gond az lenne hogy a most függőlegesen álló bordákat vízszintesen szeretném elrendezni de nem tudom hogy mennire fogja megemelni a hőmérsékletüket mert ugye így kevésbé járja át a levegő.
Így is szépen fel tud melegedni 1A az alapáram.
(#) Gyozo92 válasza M.Béla hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
1 A nyugalmi áramfelvételként nem sok egy kicsit? Illetve nagyon? Egyébként a két bordára egy-egy ventilátor megoldja a gondot.
(#) Abukodonozo válasza M.Béla hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
Tetszik a design! Mindenáron át akarod építeni?
(#) Abukodonozo válasza nasgoon hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
Szia!

Ez itt nagyon OFF, a Kezdő kérdések témában lenne a helye... Ohm bácsi törvényéről tetszett hallani?
(#) nasgoon hozzászólása Jan 9, 2011 1 /
 
persze...
de az már rég volt....
Következő: »»   696 / 2500
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem