Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Mik a legjobb ár/érték arányú forrasztási kellékek?
Témaindító: gyulank, idő: Jan 9, 2011
Témakörök:
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Sziasztok!
Ebbe a témába beletartozik a páka, és a működéséhez tartozó dolgok (pl. hegy, állomás, ha kell hozzá), a nagyító, a csipesz, a lámpa, nyák rögzítő(3. kéz), ón, multiméter (mert pl. az SMD kondenzátorokra nem sűrűn írnak értékeket, és van, hogy az ellenálláson sincs, de láttam már 000-ásat is), és bármi, ami szerintetek fontos, és megkönnyíti a forrasztást. :wink:
Nagyon örülök, hogy vannak 0Ω-os ellenállások.
Hogy mire jó, nem tudom, főleg olyan kicsiben, de ez a téma nem is erről szól. Nem tudom, hogy te most ezzel tényleg segíteni akartál-e, vagy csak lecseszni, hogy új témát nyitottam, de a páka című téma, bármennyire meglepő, a pákákról szól, én pedig olyan témát nyitottam, amibe a pákák is beletartoznak.
Mire beszerzed az olcsónak tűnő remek termékeket, kiderül gyorsan hogy az utánnajárás, posta és egyebek sokkal drágábbra jönnek ki.
Egyhelyen úgy se kapod meg őket. A nulla ohmos ellenállások remekül használhatók átkötésnek. Sok panelen drótos átközések vannak. Aki egy kicsit profibb és "ad magára" az ellenállásláb átkötéseket már rég elfelejtette. 1 SMD ellenállást használva átkötésnek 2 vezeték ugorható vele át. És sokkal gusztusosabb mint a drótos gányolás. De kinek mi tetszik és az hogy kinek mi a kicsi az megint relatív.
Ezeket nem akartam beleírni, mert ez más kérdés... Konkrétan az eszközről van szó.
Általában futárszolgálattal szoktak küldeni mindenhonnan, ez 1000-3000 Ft közt van. De 2kg alatt levélként is fel lehet adni, ami max. 750. Lényeg, hogy az eszközök fontosak, hogy melyiket éri megvenni, melyik bírja? Mindenből van olcsó, de bóvli, olcsó, de jó, drága, de bóvli, és drága, de jó, és persze van drága, de sok felesleges extra miatt. Főként az olcsó, de jó eszközök érdekelnek, amikben olyan funkciók vannak, amik valóban hasznosak, nem csak az árat emelik. Az áthidalásra nem gondoltam, csak az összekötésre. Ettől függetlenül a kondenzátorok értékét csak műszerrel állapíthatom meg.
Szerintem inkább "Melyek"-kel kezdve szebben hangzana a topik címe. Ráadásul ez miért pontra menő téma? Kapok pontot, ha javasolok egy olcsó, de tuti pákát?
- Páka: JLT-02-hez a pótpákát 2 ezerért megkapod, a hőfokszabályozó is kijön annyiból - Nagyító (3.kéz): szerintem túl sok típusa nincs, a profibb nagyon drága, amatőr nem veszi meg - Ón: sokféle van, szerintem ár és vastagság a döntő, bár valaki az összetételre megy - Csipesz: ezt is egyénileg döntesz, hiszen mindenkinek más áll kézre
Először úgy akartam, de nem akartam annyira választékosan kiírni. Azt hittem, sokaknak, így szimpatikusabb.
Változtatni már nem tudok.
Az baj, hogy ezt hitted, de az is, ha sokaknak tényleg így szimpatikusabb
Másrészről nem lecseszésként, de a forrasztópákák topikban már feltetted a kérdésed és nem tudom, hogy a modik mit szólnak ehhez
Ha már eltértünk a témától a 0 ohmos ellenállást legtöbbször védőbizti helyett használják pl. egy drága IC ezen keresztül kap tápot
ha zür van akkor elszáll egy 2 ft. os alkatrész de különböző bemenetek levédéséreéis használják nem csak átkötésre |
Bejelentkezés
Hirdetés |