Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   207 / 489
(#) kly válasza janocsi hozzászólására (») Jan 8, 2011 /
 
én már összeraktam 12A vesz fel és nemmegy,nem is értem,debugolok.

szerintem nem rezonál , nincsenek pont ilyen cuccaim csaltam itt ott
(#) janocsi válasza kly hozzászólására (») Jan 8, 2011 /
 
Szia!
Miből készítetted el az "adó" induktivitását? Van ilyen hasonló rézcsövem, de még nem tudom hogyan lesz abból kör hajlítva. (Lehet hogy néhai nagyapám ősi pálinkafőzőjét darabolom szét e nemes célra.) A vele párhuzamos kondik minden egyes darabja 6.8nF? (Hát hol rezeg ez?)
(#) kly válasza janocsi hozzászólására (») Jan 8, 2011 /
 
nekem sehol sem rezeg, mondtam csaltam 2mm rézdrótból csináltam karikát. kondi is 1db 68nF 2000V

így nem megy nekem, persze így is mennie kéne valamilyen frekin

nyákos se csináltam csak légkapcsolást vagy inkább gömbkapcsolást.....?
(#) janocsi válasza kly hozzászólására (») Jan 8, 2011 /
 
Szia!
Most találtam olyan 7-8mm átmérőben, akkumlátorhoz összekötó réz sodratot. Nagyon masszív, ebből lehet az adó egymenetes tekercsét elkészíteni. (Az hogy körkörös sodrat, méginkább növelheti a jóságát, de szerintem nem is ronthatná le.)
(#) kly válasza janocsi hozzászólására (») Jan 8, 2011 /
 
ha neked elindul mérd már meg légyszíves hogy hol rezeg.
köszi
(#) kly válasza janocsi hozzászólására (») Jan 8, 2011 /
 
szét ne szedd a főzőt amikor már legálisan főzheted vele a nedűt . én nagyapám is ott kuksolt a kamrában vele annó .........nagy kincs a pálinka, háború idején arannyal is felér az ára! nem árt ha van a pincében pár száz liter, eláll sokáig.
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Jan 8, 2011 /
 
Szia! Jó lehet de ez kegyetlen erősen szór az összes áramkörben feszültséget indukálna szerintem ekkora szórás esetén! Árnyékolva nem tudom mit tudna..Gondoltam én videófej ferritre bele vastag drót pár menet azzal talán jobb eredmény lehetne.. Primérnek vastag huzalú nyáktekercs pár menettel, lehetne a szekunder is nyák de a ferritet ráragasztanám..Lehet kipróbálom..
(#) janocsi válasza kly hozzászólására (») Jan 8, 2011 /
 
Szia!
Most gyűjtögetem az alkatrészeket, szeretném ha majd működne is ez a szerkezet. (A főző marad, mert alig van már falvastagsága a rézcsőnek, azt hiszem csak az oxidáció tartja még egyben... ) Találtam és kinyitottam egy beporosodott dobozt húú, egy "rakás" kondi mindenféle labormérési értékkel, válogatok hozzá megfelelőket. (A legtöbb sajna 63V-os kivitel, éppen ami jó lenne hozzá.)
(#) kly hozzászólása Jan 8, 2011 /
 
ma legyártottam az 5V és 12V BASE tápját ill. még rátettem a motorvezérlést, beraktam a végleges helyére. Ezeken már biztos nem fogok változtatni. Maradt még bőven hely a BASE nek és az energiaátvitlelnek, most már csak ki kéne találni a véglegest , neki is fogok kisérletezni

Bővebben: Link

102_4357.JPG
    
(#) kly hozzászólása Jan 8, 2011 /
 
ez a csillagkapus dolog nem jött be
bár nem is melegdett semmi
(#) pittyu2 válasza kly hozzászólására (») Jan 8, 2011 /
 
Első kisérlet : Átmegy 7V 1A
Pocsék hatásfok, minden melegszik.Bővebben: Link
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Jan 8, 2011 /
 
Sziasztok! Most tesztelgettem kicsit a teljesítményátvitelt.. A halogéntrafó meg a tekercs még midig lazán viszi a 12V 21 Watt izzót 50/50 1,5mm átmérős huzalokkal.. Viszont ha beledigom a csavarhúzót pillanatok alatt felmelegszik és nagyobb fémgyűrű is jó meleg lesz zárt menetet képezve is ée légréssel (megszakítva ne képezzen menetet).. Ez egy indukciós kemence Viszont ha engedem bele a "vasmagot" ugrásszerűen megnő a teljesítményátvitel majdnem szétcsapja az izzót olyan 18-19 volt és négy amper lehet már rajt ilyenkor.. Meg kéne próbálnom valami porvasmaggal mert igen csak nagyok az örvényáramok.. Csak ferromágneses anyagok reagálnak így alumíniumra érzéketlen.. A PC ventis átvitelt el lehet szerintem felejteni ilyen nagyobb teljesítményen mert pillanatok alatt kiolvad a tengelye.. A 886 órámban is jelentősen melegszik a tengely de határeset megy fél éve niha kell kis olajat adni neki csak akkor állítom le.. Elkészült egy újabb bázis is mi pc ventibe van de a tekercset valahogy le kell árnyékolni mert ha beleteszem nem tudom bekapcsolni
(#) patexati hozzászólása Jan 8, 2011 /
 
Pár kép a még nem teljesen kész bázisról mit 16F88 kontroller vezérel RTC is található bent ébresztő funkcióval.. Oldalt csatlakoztatható az adatkártya mi lehet soros kábelhez készített és bluetooth is..Sajnos a nem jól járó RTC probléma itt is tapasztalható.. De majd belövöm hagytam kondinak is helyet a timmer mellett
(#) patexati hozzászólása Jan 8, 2011 /
 
Még pár..
(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Jan 8, 2011 /
 
szia

már többször meg akartam kérdezni miért van az ébresztő a bázison?így két rtc kell! bonyi a beállítás, miért nincs a propelleren? ott is elférne egy pici piezzo.
ha lesz 2.0 arra tegyük szerintem rá. menübe meg beleírom és kész
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Jan 8, 2011 /
 
Szia! Akkor egyre gondoltunk mert nekem is eszembe jutott Ezt a zöld 886 órámhoz készítettem és csak azért lett ilyen mert voltak hozzá cuccaim.. Valószínű a HDD motoros átvitelre állok rá mert ez a ventis nem lesz képes nagyobb átvitelre kiolvadna a tengelye..
(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Jan 8, 2011 /
 
ez szép munka , gratula
(#) kly hozzászólása Jan 8, 2011 /
 
hogy legyen ma valami sikerélményem programoztam kicsit a lehangoló tekercs összetörés, kidobás után.

Bővebben: Link
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Jan 8, 2011 /
 
Hát nem tudok hozzáfűzni semmit.. Ez káprázatosan jó lett!!
(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Jan 8, 2011 /
 
köszi, lassan elmondhatom hogy kész van
animációt kell még kitalálni, vagyis nem konkrétan azt , hanem ,hogy hogyan kerül az eepromba az adat. mert ugye nem a pic eepromjába kerülne, valahogy soroson fogom beküldeni de azt csak leállított óránál lehet. így bárki olyan animot tölt rá amilyet csak akar.

meg még demót kéne kitalálni
(#) kly hozzászólása Jan 8, 2011 /
 
kicseréltem az STP áramkorlátozó ellenállásait 2,7K ra ,így simán elmegy 9 ig a fényerő és világít mint állat 5V 1A elég neki. lehet nem is kell többet túrázni a energián.

igaz most 7KHz en megy a PWM picit sipol,de alig hallható. amit felpörög már elnyomja a szélzaj. semmi melegedés ! 2 fet hideg, tekercs lanyos
(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Jan 8, 2011 /
 
van tda5143 még 3db ha érdekel
(#) Hp41C válasza kly hozzászólására (») Jan 8, 2011 /
 
Szia!

Ahhoz a propellerhez készült, aminek nem kell mindig táp. Ha a propeller áll, a trafón keresztül nem kap teljesítményt. A propeller magát nem tudja be- / kikapcsolni...

A bázis programjában 20 (16F628) / 40 (16F88) időpontos lehetőség van (a hét napjának figyelembe vételével) ébresztésre hangjelzéssel, relé kimenet kapcsolásával, a propeller ki- / bekapcsolására...
(#) kly válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 8, 2011 /
 
szia

igen így már értem, azt hittem csak ébreszteni tud.
nem értettem és túl bonyinak gondoltam.

köszi
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
Szia!
Nagyon profi lett ez az új bázisáramköröd, ezzel a PC-ventibe építéssel. Látszik rajta, ezt már gyártani is lehetne a kidolgozását tekintve. (A tekercsek is hihetetlenül esztétikusan vannak elkészítve.) Gratula!
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
Szia! Csak egy baj van nem működik még A tekercs zavarja és nem lehet bekapcsolni illetve ha rbekapcsolom rádugom azonnal kikapcsol.. Ha pár milliméterrel távolabb van a rendes helyétől működik.. Valamit árnyékolni kell de majd holnap most melózom..
(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
kár,hogy gond van vele, igazán profi kivitel látszik, hogy foglalkoztál vele nemcsak ad-hoc összedobtad.
remélem sikerül javítani.


vasárnap is dolgozol
(#) kly hozzászólása Jan 9, 2011 /
 
sziasztok

többen kérték,hogy rajzoljam meg a BASE kapcsolását.

itt van: Bővebben: Link
(#) patexati hozzászólása Jan 10, 2011 /
 
Sziasztok! Újabb kísérletet hajtottam végre a teljesítményátvitellel! Írtam,hogy a csavarhúzó pillanatok alatt felmelegszik ha belerakom a tekercsek közé ..Most beledugtam egy AM rádióantenna ferritrúdját és az nem melegszik viszont megemeli az átvitel hatásfokát.. Ha mellé rakom a csavarhúzót is nem melegszik fel egy kicsit lesz csak langyos.. A ferrit magába szívja a tekercsek áramát és vasmagos transzformátorként viselkedik az egész...Most két darab 21 Wattos izzó világít majdnem teljes fényen egymással párhuzamosan kötve és bírja a tekercs!!! Ha kiveszem a ferritet elalszik és melegszik a tekercs mint a fene
Egy ferritcső szerű kéne mi rámegy a pc forgórészre kívül és hihetetlen energiát képes átvinni,több mint szükséges legyen az akármilyen óra! A vastag nyáktrafó is jó lehet kell a rotor felőli oldalra egy videóból kiszedett ferrit..
(#) Hp41C válasza patexati hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Sziasztok!

Régebben írtam, hogy a rotor tekercse alá kellene tenni egy Permalloy lemezt (ur=24000). Hasonlóan az állórész tekercsét kívülről kellene beborítani Permalloy lemezzel, még a tetejére és az aljára is rá lehetne hajtani.
Következő: »»   207 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem