Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Na tessék! Remélem valamelyik HE-s fórumtárs csap le rá!
Pedig ez elektronkapcsolós, nem valós 2 sugaras, ettől függetlenül megérte az árát, ha netán nyűgje lenne, akkor meg könnyen javítható....
RZ
Hát tényleg, illett volna tudnom, ilyenem is van, igaz, tán 1 éve, hogy be volt kapcsolva-a Tőled származó "probe"-val.
Én csak annyit tudok mondani, hogy Hameg vagy Tektronix, egyik márka se a szívem csücske amit linkeltél...
Már csak a Gould 1420 -as tárolós szkóp van meg.
Erre is van komoly érdeklő, de alkudozik én meg nem adom oda, mert a vaterán is van egy ilyen Gould 50%-al drágábban és szerintem a fotót nézve közel sem ilyen állapotban. A Leadert éppen ma este adtam fel postán, de még nem veszem le a hirdetést mert akkor kelt el ha megkapom az árát. A két drágább szkópot is elvitték már a hirdetett áron.
Azért arra is gondoljatok, hogy ki mennyit szán szkópra.
A Tektronix ha nem leharcolt akkor piszok drága. Nem 30-40eFt-os kategória. A megkímélt ritka mint a fehér holló. A Hameg mivel német és általában használtan ott forog, tudáshoz képest túlértékelt. Újonan pedig lásd Conrad árak, ez szintén nem 30-40eFt.
Van igazság abban amit mondasz. Nekem sikerült elég jól beletrafálni a megkímélt Tektronixba, előtte azért nézegettem mind a Gould mind a Leader cuccokat, de nagyon nem győztek meg. Philips volt még a láthatáron, nekem designra és funkcionalitásra tetszett de nincs vele tapasztalatom, és nem is olyan áron mentek amit megadtam volna érte. Conrad meg nem a jó árairól híres
Szerintem a 30-40eFt közötti kategóriában tökéletesek a Leader és a Gould is. Biztosan jobbak mint 25-30-ért egy EMG (pedig erős a nemzeti érzés bennen) vagy 20-30 között egy orosz szkóp. Erősítő méréshez és kapcsoló üzemű táp méréshez tökéletes, de nem ezzel fogja senki a rádió telefon központot bemérni, erre a 100eFt-os Tektronix sem jó.
A Leader csinált nagyon profi műszereket is.
Pl. szkópban is van olyan ami Tektronix tudású és felépítése is a maga korában kimagasló volt. A Gould mivel angol kevéssé ismert nálunk, de a csöves dolgokkal foglalkozók között elismert márka a pl. a Mullard.
Üdvözlet minden fórumozónak!
Szintén szkóp vásárlás előtt állok. 100 MHz-es kétsugaras u.n. hordozható Tektronix szkóp lenne a cél. Hasonló cipőbe járóknak üzenném, hogy „evés közben jön meg az étvágy”, másrészt, ha valaki TTL v. más digit logikai áramkörökkel akar foglalkozni, hát az azért ne spóroljon a sávszélességgel. Ami az anyagiakat illeti, -saját tapasztalat- mikor már elmúlt a fájdalmam, a kiadott pénzt illetően, akkor szoktam magam szidni, hogy „mekkora marha voltam”, mert már csak egy 20-assal kellett volna megtoldani az árat, -egy izmosabb Teszkós bevásárlás- és akkor most lenne egy ILYEN ketyerém!
Sajnos ez mindíg csak később jön elő, mármint, hogy egy 20-assal többet adjak ki. Nekem az a tapasztalatom, hogy mindenki csak az árat nézi, ha van egy komolyabb műszer és egy kopott kevéssé márkás 20-al kevesebbért akkor azt viszik el. Sajnos ez egy szegény ország...
Üdv.
Erősen szkóp vásárlás előtt állok kérdés hogy analóg vagy digitális? Méricskélni erősítőket, kapcsolóüzemű tápot és digitális áramköröket fog.
Üdv!
Ez első sorban attól függ, hogy mekkora keret áll rendelkezésedre. Új vagy használt gépet szeretnél? Jó analóg szkóphoz elég olcsón hozzá lehet jutni, az igazán jó digitális szkópok elég drágák, viszont sok plusz funkciót nyújtanak az analóghoz képest (tárolás, markerek, mérések, számolások).
Cél az hogy ár érték arányban jó legyen.
Digitálisból lenne is elképzelésem Rigol pláne hogy hackelhető 100Mhz-re, de ugye ami ellene szól hogy a kijelző felbontása rossz, és éppen ebből a szempontból jobbnak tartom az analógot.
Én használtam Rigolt volt munkahelyemen, nekem valahogy nem jött be. Nem mondhatom azt hogy vegyél HP Agilent cuccost, de én azt tudnám elképzelni magamnak
Ha jó ár/érték arány kell, akkor mindenképp ebay-t javaslom vásárlásra. Itthon is ki lehet fogni értelmes árú dolgokat (pl. meszi kollega cuccai között) de az ebay-hez hasonlítva itthon mindig minden drágább sajnos. Digit szkópok környékén sajnos nem vagyok annyira tájékozott, csak pár típust ismerek, analógból pedig Tektronix, esetleg Hameg vagy Philips amit javasolni tudok. Időközben tájékozódtam Gould ügyben, már az is kezd tetszeni, amit semmiképp nem javaslok az az orosz vagy EMG, mert általában kh-sak a kezelőszervei és funkcionalitásban is elmarad egy rendes nyugati géptől, pedig az árát megkérik.
meszi szkópjait én is tudom ajánlani, most vettem tőle a Voltcraft 2080-at. Mivel nem volt egy napom elutazni a személyes átvételhez -bár úgy az igazi- ezért postán küldte el: profi a csomagolás és az újszerű állapot az ténylegesen újszerű állapotot jelentett!
Ehhez mérten az ár is korrekt volt.
Üdv!
Bár már egy ideje szemezgetek az elektronikával és az oldallal, most végre eldöntöttem, hogy belevágok, viszont volna néhány kérdésem. Úgy gondolom, hogy hamarosan előfordulhat, hogy szükségem lesz egy egyszerűbb oszcilloszkópra, de mivel a pénzügyi keretem szűkös (főleg, ha még egy normális pákát is akarok venni a mostani pisztolypákám helyett), ezért egy régebbi, használt darabra gondoltam. Ebben kérnék tanácsot. Volna ugyanattól az eladótól egy TV Miniscope 3 és egy Siemens Oscillarzet 05. Nem hozzáértő, csak bekapcsolta, mind2 képernyőjén csak egy pont látható, viszont míg a Miniscope-é éles, addig a Siemensé vastag. A Miniscope-ról tudható még, hogy a gombokat tekergetve hajlandó még vonalat rajzolni. MiniscopeSiemens Találtam még egy Sura oszcilloszkóp+fgv. generátor+labortápot, ami kifejezetten jó lenne számomra (bár gondolkozok saját táp építésén, de addig is nem lenne rossz a 2x15V 1A táp). Az oszcilloszkóp fényereje viszont gyenge, és a triggerrel is gond van. Ez javítható házilag? (Ha nem, kb. mennyibe van szakemberrel?) Sura Van még két hibás darab, ami érdekelhetne, szintén a javítási költségek/lehetőségek érdekelnének: EMG1567EMG1568 És a végére: úgy vélem, egyelőre a legkomolyabb feladat amire kelleni fog, az erősítő építés-javítás. Erre gondolom megfelelne egy 5 MHz-es szkóp is. Viszont később nem tudom, mire fogom még használni, és jó lenne tudni, nem túl szűk-e ez a tartomány? Mi az, amihez több (esetleg jóval több, amire a 10-20 MHz se elég) kell? Azért érdekelne, mert van valódi kétsugaras is, hibátlanul, 9000 Ft-os kikiáltási áron, de csak 5 MHz-es. A Miniscope, amivel nagyon szemezek tudtommal szintén csak 10 MHz-es. Remélem nem túl sok ez így, de tényleg érdekel a téma, és sürgős lenne (a Miniscope és a Siemens hétfőn jár le). Esetleg ha mást nem, a Miniscope tulajdonosok elmondhatnák a véleményüket a szerkezetről
Szia!
Válaszd a Miniszkópot. Ezt viszonylag könnyű javítani (ha elromlik) és a minősége is megfelelő amatőr munkához.
Nézd meg ezt is. Nekem van egy ilyenem és nagyon kezes kis műszer. Külön jó funkció a "nagyító"(light signal).
Igen, ezzel is szemeztem, csak mire vége lesz az aukciónak, ez már valószínűleg messze eltávolodik majd az általam kitűzött ártól
Hello meszi!
Van katalógusod az általad ajánlott műszerekről? Küldhetnél valamilyen általános infót róluk. Előre is köszönet.
Szerintem, ez:Bővebben: Link meggondolandó.
Akkor végülis úgy látom, a Miniscope-pal nem tévedhetek nagyot, ha már ketten is ajánljátok. Végülis 6000 Ft-ért egy működőképes szkóp szinte ajándék, szóval azt hiszem le is csapok rá. Ha meg hibája van, majd rájárok az itteniek nyakára, hogy segítsenek a javításban (természetesen RTFM után )
Akit érdekel egy vadiúj RFT EO 174 (Gyári dobozban(Ami nem működik) szóljon és felteszem apróra.Kapcs rajz német van.
Egy Q54-es Elkis nekem is van, fent van itt az apróhirdetések között. Ha komolyan érdekel engedek valamennyit az árból mert én már nem használom. A minitől sokkal többet ér.
majdnem vicces.A szkópot szotyipénzért vesztegetem.Nekem csak útban van.
Itt is van nehany tipus http://www.tipa.eu/sk/osciloskopy-generatory/c-1164-p-2/
|
Bejelentkezés
Hirdetés |