Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RCA zajszűrő

Témaindító: dolfin, idő: Ápr 13, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) dolfin hozzászólása Ápr 13, 2009 /

Üdv

Van egy TV egységem (kamerákat kezel) melynek van RCA kimenete, ahol a video jel átköthető TV-re vagy Videóra. Ezt a egyszerűen elosztottam 2 fele és az egyik egy LCD TV-be a másik meg a számítógép TV tunerébe megy.
Az a bajom, hogy a TV tuneres képben csíkok szaladnak.
Ha az LCD TVből kihúzom, akkor a kép szép tiszta lesz a Tuneren.
A számítógép és a TV elég messze vannak egymástól.
Nem tudom hogy ez a fölhurok miatt van-e.
Egy olyan RCA osztó kapcsolást szeretnék ami kiszűri ezt a nemkívánt zajt.

Köszönöm.
Dolfin
(#) Marty McFly válasza dolfin hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /

Szerintem galvanikus leválasztást kellene alkalmaznod, mint a kábel tévés elosztóknál is! Lehet boltban kapni ilyen splittereket 2,3 vagy akár 4 utas kivitelben is! Házilag is el lehet készíteni! Kell hozzá egy ferrit gyűrű, és arra kell néhány pár menetes tekercs! Vannak leírások itt az oldalon is! De ha boltban veszed, akkor is egy 1000Huf alatti tételről van szó!
(#) zoltan_30 válasza dolfin hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /

Probald ki az alabbi kapcsolast:
Bővebben: Link
(#) pucuka válasza zoltan_30 hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /

Üdv!
A kapcsolás amit linkeltél majdnem jó, csak nem 75 ohmos. Az ellenállás értékeket át kell számolni 75 ohmra, és biztosítani kell a kimeneteken is a lezárást, mert különben reflexió keletkezik, és akkor ugyanott tartunk ahol az eredeti kapcsolás.
Az iránycsatolós megoldás azért nem jó mert ha megnézed az alsó határfrekvenciáját, akkor látod, hogy 40 MHz, az alapsávi videojel meg 0 - 4-10 MHz.
(#) dolfin válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /

Ha az a kapcs jó lenne akkor kipróbálnám.
Akkor hogyan kellene átalakítani a kapcsrajzot?

Köszi
(#) zoltan_30 válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /

Mi a gond?
Biztosan nem 50 ohmra adtam meg az ertekeket.
Lasd a beszurt kepet.
Egy 5 perces munkat megerdemel, hogy kiprobalja.
Amennyiben nem javul a kepminoseg akkor lehet masiranyban gondolkozni.

splitter.JPG

(#) zoltan_30 válasza zoltan_30 hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /

Kimaradt:
(#) dolfin válasza zoltan_30 hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /

Köszi

És a föld részei igazából bárhol lehetnek (lehet hogy hülyén fogalmaztam) szóval: ugye egyik megy a TV-be másik a Tunerbe 3. meg a Video Out, ez 3 különböző GND.

Majd csak holnap tudom kipróbálni, de köszi előre is.
(#) dbase válasza dolfin hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /

Ez földhurok, ha van kábeltv is. Huzd ki a tvből a koaxot, meg esetleg a modemet ami a gépre van kötve. Ha megszünik földhurok, a baj.
(#) zoltan_30 válasza dolfin hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /

A rajzon latszik, hogy minden be /kimeneti csatlakozo test (fold) kapcsa egy kozos pontban talakozik!
Ez pont a foldhurok elkerulese vegett van.
A foldhurok nem mas mind a foldvezetek rossz elhelyezese kovetkezteben keletkezett mikroinduktivitas.
Ez a mikroinduktivitas kepes a kulso terbol magneses erovonalakat felvenni es mind zajgenerator forras szerepet tolti be.
Ez igy videkiesen elmagyarazva.
(#) zoltan_30 válasza zoltan_30 hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /

Ps:
Nem igen lehet tanacsot adni a foldhurokra.
Eleg ket harom centivel odebb forrasztani a test szalat es mar is negszunik a zavar!
Erdekes es nagyon komplex dolog.
Sok elmelet szulettett de egyik sem konkret.
(#) dolfin hozzászólása Ápr 14, 2009 /

És galvanikusan hogyan lehet elválasztani egymástól a két szálat?
Vagy egyszerűbb/olcsóbb ha veszek egy RCA osztót? (azt sem tudom hogy minden RCA osztó zajszűrt e) Hogy kérjem boltban? Zajszűrt RCA osztó?

Köszi
(#) Marty McFly válasza dolfin hozzászólására (») Ápr 14, 2009 /

Galvanikus leválasztásról beszélünk például egy transzformátor esetében, vagy egy kondenzátor is galvanikus elválasztást képez, mivel a fegyverzetek közt ott a dielektrikum! A transzformátorhoz hasonló megoldás ha egy ferrit gyűrűn tekersz egy tekercset, ez lesz a bemenet, aztán tekersz még rá annyi külön álló tekercset, ahány kimenetet szeretnél! Majd még keresek rajzokat és írok!
(#) dolfin válasza Marty McFly hozzászólására (») Ápr 27, 2009 /

Üdv

Ha tudnál küldeni kapcsrajzot azt megköszönném.
Az eddigi megoldások nem váltak be.

Köszi
(#) pamesz hozzászólása Jan 10, 2011 /

Üdv! Nem tudom jó helyen kérdezek-e, de majd kiderül. Leírom a problémámat. Összekötöttem a Tv-met, és a laptopomat egy s-videó kábellal. A tv-n a kép jól látszik csak csíkozódik. Viszont ha kihúzom a laptopomból a tápkábelt, megszűnik a csíkozódás, és tiszta képet kapok. Ha visszadugom töltőre ugyanúgy csíkozódik. Mi lehet a probléma? Az RCA-val van a baj, vagy a házban lévő feszültség frekvenciája zavarja a jelet? És mi lehet erre a megoldás? A jelkábelt szűrjem valamilyen módon, vagy a tápkábelét a laptopnak? A válaszokat előre is köszönöm.
(#) rolie válasza pamesz hozzászólására (») Jan 10, 2011 / 1

Szia!

Valószínű földhurkod van. Próbáld meg, hogy kihúzod a TV-ből a koaxot, és az egyéb készülékeket (video, DVD lejátszó, stb...). Ha megszűnik a dolog, akkor hurok van. A legegyszerűbb, bár korántsem a legszebb megoldás, ha földelés nélküli konnektorba dugod a lapost. (Esetleg arra az időre kihúzod a koaxot, amíg laptopozol a TV-n)

Másik megoldás, ha tekersz egy leválasztót, amit pár hsz-el feljebb említettek, ás beiktatod az S-Video kábelbe.
(#) pamesz válasza rolie hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Szia! Igazad volt! kihúztam a koaxot és megszűnt a csíkozódás. Így legalább nem merül le a laptopom De megint csak ki kell húzni valamit hogy jó legyen. Megpróbálom megvalósítani ezt a leválasztót. Köszönöm a hozzászólást.
(#) rolie válasza pamesz hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Szia!
Arra figyelj, hogy S-Videoban külön megy a szín és a világosság jel! Bővebben: Link. Tehát neked 2 gyűrű kell.
Csináltam egy móricka rajzot, számozás a link szerint.
Abban nem tudok segíteni, hogy hány menet kell, talán a nálam okosabbak tudnak segíteni, én olyan 15-20-szal próbálkoznék.

moricka.jpg

(#) pamesz válasza rolie hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Köszönöm! Teljesen jó lett a móricka rajzod. Érthető és világos. Elkezdek guglizni és hátha találok valamit. Aztán nekiállok és próbálkozok valahogyan. Köszönöm még1x.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem