Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv, egy érdekes témába futottam ma bele: van egy fémkeresős ismerős aki mesélt egy igencsak érdekes műszerről: olyan kütyü, ami hasonlít egy fémkeresőre, de van egy függőlegesen elhelyezett tekercse is...
Elmondása szerint a földben lévő üregek kimutatására alkalmas; megfogott a dolog! Diplomamunkának se lenne utolsó, nem? Potom 30 percet töltöttem google-n kereséssel, de semmi használhatót nem találtam! Ha bárkinek van ötlete a működéséről vagy van valami infója... Szóval hálás lennék érte!
TM808as megfelel a leírásnak... Köszi!
Szóval mélykereső detektor a megnevezése...
Mostmár én is találtam valamit...
Cs9000hpx Ki kéne deríteni a működést is és máris lehet után építeni! Biztos vagyok benne, érdekes dolgokat lehetne vele találni, bár nem kalóz kincsre hajazok...
Ez nem üregdetektor, hanem fémkereső.
Olyan elven lehet vele üreget keresni, hogy valamennyire minden fémkereső jelzi a talaj ferromágnesességét, ki is kell egyenliteni őket minden talajra. Nyilvánvaló, ha van valami nagyobb üreg, ott másmilyen lesz a ferromágnesesség, igy ott jelez a dekó. De ez inkább elméleti dolog, a valóságban kicsit másképp működik. A valóságban létezik olyen cucc amit keresel, de gyk. nem elterjedt, elég bonyolult használni, és nem biztos, hogy jól működik. A fémkeresősök forumán volt róla szó. A rendőrségen is van állitólag, és amit láttam, az amcsik is használtak ilyet Irakban műkincsfosztog... izé, elhunyt katonák felkutatásásra, de az ilyen képernyős nyavalya volt. ilyen.
Végül is az árammérő is egy feszültségmérő... uh. ez a fémkereső is lehet üregdetektor ilyen alapon... szóval ilyen célra kéne kihegyezni valami kapcsolást! Átnézem a fémkeresős fórumokat, aztán meglátjuk, hogy mit találok! Egyébként lehet rá igény, érdekel valakit rajtam kívül?
azt hiszem, földradar amire te gondolsz, keress igy.
De a legkomolyabb magyarországi fémkereső fejlesztő (C. Feri ) egyszer megnézett egy 8 millió forintos földradart (e körül mennek) és állitása szerint nettó átb---ás, gyakorlatilag kamu az egész. És igen : Ez nem fűnyiró Link Idézet: De ha erdekel van egy kozel 700 oldalas kezelesi utasitasom a Shuttle-hez. Sok-sok abraval. „az űrhajóknak se adják ki a leírását”
Minden infót elfogadok, ha időm engedi át fogom nyálazni! Biztos, hogy lesz benne olyan adat, ami segíthet kideríteni a működési elvet! So, várom a leírást!
Bocs de en zoli^3-nak irtam, es a leiras egy ursiklorol szol, nem femkeresokrol. De ha erdekel, akkor felteszem egy tarhelyre.
A probléma, a fémek akusztikus vizsgálatához hasonlít a legjobban. A szaki aki ezt végzi a radiológus. A másik a nőgyógyász a harmadik a lokátorkezelő. Rádiótechnikában is írtak régebben egy ultrahangos berendezésről, aminek az alapelve a lényeg. Akár rádióhullámokról, akár hangról van szó, terjedése közben minden határrétegről keletkezik reflexió, azaz visszaverődés. A szaki egy oszcilloszkóp képernyőjén megjelenített "léckerítésből" megmondja hogy milyen anyagok rétegzőgnek pl. a vonatkerékben, és hogy van-e benne repedés vagy zárvány. A nőgyógyász már komoly alakfelismerő szoftver feldolgozása utáni képet lát, a készülék fejlettségi fokától függő részletességgel. A hangyák háborújától a gyermek pofijának élethű megjelenítéséig. A lokátor első kezelője pedig a sorkatonai szolgálatának vége felé, már két cigaretta, és sűrű köpködés között be tudta állítani a felderítő lokátor antennaszerelvényét és üzemmódjait úgy, hogy az állócélok álljanak, a légköri zavarok és esőfelhő ne. A vadász meg ne a szegedi gyorsra röppenjen föl
Szóval megfelelő szakértelemmel megspórolható a csicsás elektronika! Nem kell egyből pic dsp-t csinálni. Az elméleti ismerkedés, és alapfogalmak tisztázása után elkészülhet a kincskereső, valószínűleg nem túl bonyolult módon.
Induljunk ki pl. abból, hogy a fül olyan érzékeny szerv, ami kis gyakorlással érzékenyebbé fejleszthető mint a legérzékenyebb műszerek. Gondolok itt az anyós füle mellett a hifi erősítők teszjeire. Ha a kívánt tartományú reflexiókat hangfrekis sávba alakítanánk, egy jó fejhallgatón egész biztosan meg lehetne tanulni a viselkedését. Gyakorolni egy pincén vagy csatorna aknánál stb. és megtanulni hogy hogyan reagál.
Bocsánat. Sok gyakorlással nem a füledet teszed érzékenyebbé, hanem az agyadat fejleszted. Hifi tesztelésnél azt tanulod meg, hogy minden nüansznak hogy kell megszólalnia. A többiben valószínű igazad van. Gyakorlat teszi a mestert.
Remek előadás! Élvezet volt olvasni!!! Olvasgatok a témában, meg megtanulom az alapokat, aztán biztos hogy először valami egyszerű dologgal fogok kirukkolni, ha nem előz meg valaki véletlenül
Én valószínűleg vagy alacsonyfrekvenciás rádióhullámokkal vagy ultrahanggal próbálkoznék. Az ultrahang azért problémás, mert jó mechanika kapcsolatban kellene lenni a gerjesztést és detektálást végző szerelvénynek a föddel. A halradarnál vagy a tengeralattjáró szonárjánál ez ugye helyből adott. Ez szerintem szárazföldi keresésre nemigen alkalmas. A rádióhullámok pedig nagyrészt elnyelődnek a különböző nedvességű és összetételű talajban. Szóval a fémkeresők alacsonyfrekvenciás megoldásait kellene a TDR(time domain reflection) mérési elvvel kombinálni. Vagyis impulzusok és válaszok...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |