Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Idézet: „RA4/T0CKI portot nem tudom magas szintre tenni a valóságban.” Nézd meg az adatlapban ezt az I/O port lábat! Azonnal rájössz miért nem működik úgy, ahogy gondolnád. Ha mégsem, hasonlítsd össze egy másik porttal! Ha nem jössz rá, megmondom, de az ciki!
Köszi, jobban átnéztem és tényleg van különbség, mert ez open drain-es. (Az előbb csak a buffer különbséget vettem észre, de mondom az itt most nem számít.)
Így van, pont ezt kellett észrevenned. Gondolom innen már tudod a megoldást...
Már meg is oldottam. (Igaz van más probléma is , úgyhogy most pihenek.)
Nem Debug a fenébe sosem tudtam, hogy miért is lett ez a funkció Amúgy ez mit hivatott állítani?
Debug módban olyan kódot fordít, amit képes debuggolni is.
És a debug-os nem fog futni ha másik programmal töltöm
Köszönöm, reggel ha hazaértem már ki is próbálom hihetetlen hogy ez a "-" hiányzott
Watt-nak: mplabos pic c18 compiler
elkiabáltuk nem ez okozza a dolgot.... mplab-os környezetben simán betöltődik majd fut rendesen . ha a generált hex-et a pic cit programmal töltöm nem fut. Téboly....
Addig rájöttem, de az a sor amit beírtál az mit csinál?
A bűnös #FUSES DEBUG meg a figyelmetlenségem...
text fileba kiírja a beállított pic ic alap paramétereit és a konfigolás lehetőségeit másik progiban a #fuses sor lenne amivel beállítod az alapokat itt vmi #pragma config OSC= stb
remélem hogy jól írtam, mert még csak most kezdem tanulni a témát de lehet hogy jobban járnék a hi-tech c18 compilerrel
Megmértem hogy kap-e rendesen tápfeszültséget a D/A, majd debuggerrel szépen lépésenként végigléptettem az MCP4922-t kezelő rém egyszerű programomat és közben digimultival néztem hogy tényleg eljut-e az L és a H szint az MCP4922 SDI, SCK és CS lábaira. Gyakorlatilag minden rendben van, a D/A kimenetén mégse látok semmit.
Nem tudom mit tudnék még tenni... vegyek egy másik MCP4922-t? De biztos hogy ennek sincs semmi baja.
Nem járnál jobban vele...
A választ köszönöm! Ezeket az adatokat egy fájlban meg lehet találni, most fejből nem emlékszem a nevére, de valami config.pdf. Én abban nézem meg általában, egyébként lehet, hogy ez a parancs ugyanazt a fájlt hozza fel. Én soha nem voltam barátságban ezekkel a beépített "trükkökkel", nincs róluk igazán jó leírás, vagy én nem találom csak, de igazából elvoltam nélkülük, bár hasznosnak tűnnek időnként.
Ha tényleg úgy megy ki minden ahogy kell és az időzítések is rendben vannak, akkor lehet, hogy valami baja van a chip-nek.
Megnéztem a kódodat, és az adatlapot. Nem látom hol állítod az LDAC ot? Ezzel kerül be az SPI pufferből az adat a DAC regiszterbe(figure 5-1). Akkor kell alacsonyra állítani, miután a CS magasba került a 16bit átvitele után.
Idézet: „Ezeket az adatokat egy fájlban meg lehet találni, most fejből nem emlékszem a nevére, de valami config.pdf” Igen, elérhető PDF formátumban, de a fordító telepítési könyvtárában egy hlpPIC18ConfigSet.chm nevű Help állomány formájában is ott csücsül. Viszont ezek a leírások nem mindig naprakészek, az újabb mikrovezérlő típusokat nem feltétlenül tartalmazzák. Ezért érdemes megnézni, hogy a fordítóba mi van beépítve. Nincs benne semmi trükközés, a fordító szívesen megmondja, hogy milyen opciói vannak:
Nekem általában az ilyen egyszerű problémák okozzák a legnagyobb gondot. Ezért inkább megoldom másképp, bár kétségtelenül így egyszerűbb lenne, leszámítva, hogy nem mindent ért meg az ember angolul és a helpek nem feltétlenül áttekinthetőek, valamint nem mindig van megfelelő példa. Végül is így, vagy úgy mindig megoldom.
most így van: mcc18 -p18f24k22 --help-config > c:\lista.txt
és most is syntax errort dob
nekem erre is hibát dob vagy én futtatom rosszul? egyáltalán a build előhozza?
Üdv mindenkinek
Watt nak a kapcsolási rajzát csinálom ami RS232-WPB V2 ennek a kapcsolatot tartó soros port és PC közötti kábel bekötése érdekelne még hogy ami a pc-röl kijön az ugyan az amit rácsatlakozik vagy valamelyik szálat fordítva kell bekötnöm? Üdv Idézet: Ez kivágtam és bemásoltam a parancsablakban. A mellékelt fájlban az eredmény. Nálad vagy nem az, vagy nem úgy van telepítve, mint ahogy kellene...„mcc18 -p18f24k22 --help-config > c:\lista.txt” mcc18 -v mit mond?
Szia! Olyan kábel kell, ami a rajzon feltüntetett csatlakozó pontokat összeköti. Az is jó, ha mindegyik láb összeköttetésben van a párjával, akkor azt másra is lehet használni(kivéve két PC összekötését, mert oda fordított Tx,Rx bekötés kell, de ez most mindegy.).
Sziasztok!
Bocsánat, hogy nem voltam, de a munka szólított... Most volt egy kis időm, és átgondoltam, leültem, és megírtam, Borland Delphi 6 alatt a függvényt. Működik; Excel -ben is ok. Delphiben minden változó 0...65535 és alatta. Átírtam CCS-re és itt van:
De nem jó, Icserny függvénye sem fut a PIC-emben, úgyhogy feladom. Lehet, hogy az a gond, hogy tele van a PIC, mert reset nélkül el sem indul már. Veszek újat, és nagyobbat. Azért mellékelem az OpenOffice szimulációt, megköszönném, ha valaki ránézne. Előre is köszönöm! Sanya
Esetleg nem gondoltál arra, hogy megfogadd az itt felvetett tanácsokat? Nem kéne új PIC-et venned és működne amit szeretnél. Persze ahhoz az olyan hozzászólásokat is el kéne olvasnod és megértened, amikből egy szót sem értesz, legalább is ezek szerint...
Idézet: „Nyilvánvaló pazarlás a float aritmetika és a printf függvény használata. Erre találták ki a fixpontos aritmetikát.” Ezt kéne megvalósítanod...
Bocs, közben látom, hogy végül is érted a problémát, csak első ránézésre úgy tűnt, még mindig lebegőpontosan számolsz.
Úgy tűnik, akkor a CCS ismét lecsapott a védtelen felhasználóra. Elviekben a csatolt szimuláció szerint működnie kéne. Próbáld meg szimulálni a programmal(MPLAB alatt használod?), hogy hol ront a kód!
Sanyi!
Az alábbi rutin hibája: Tmp 16 bites egész változó, értéktartománya: 0-65535 A 9. sorban ha Data = 818, akkor Tmp = 4090 és ezt szorzod 100-zal. 409000 nem fér bele a 0-65535 tartományba.
Hi Mesterek!
Nem rég bocsátkoztam bele a PIC rejtelmeibe. És egy a18F876A pic-el gyakorlok. Olyan gondom lenne hogy a PICkit 2 progremmer a blank check gombra a következöt írja : Program memory is not blank starting at adress 0x000000 Törölni, írni,olvasni tudom, de viszont nem indul el semmi rajta azaz még egy ledet sem tudok vele kivillogtatni. A MPlab pedig ezt a hibát dobja: PK2Error0027: Failed verify (Address = 0x3 - Expected Value 0x86 - Value Read 0x82) Ha valaki találkozott már ilyennel és tudta orvosolni és közé tenné a megoldást annak nagyon örülnék. Lehet hogy elküldtem a PIC-et? |
Bejelentkezés
Hirdetés |