Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Hajts két szimplatápos végfokot vele, pl HTA 30-ast dual monoban.
Nekem hirtelen egy erősítő ugrott be de biztosan találunk még többet is ami jó lehet neked .
HTA-30 Laci megelőztél !
ampLaci ? Az mi ? Vagy ki?
Kicsit az előbbi képeimhez. Amúgy előbb már egy potmétert is bekötöttem az előlapba. 200W Subcsővel kínzom a maga kb 10W át.
amp->amplifier=erősítő.
Azt akartam kifejezni, hogy Ő is én is túl vagyunk már (közös szenvedélyünkön, azaz) egy-két erősítő építésén. Így hasonlatosan jár az agyunk
Értem. Bocs ha magas volt egy pillanatra.
Ehhez mit szóltok ? Bővebben: Link szerintem a HTA-30-ban túl sok minden van egy kicsit egyszerűbb is jó. BD249-el hogy muzsikálna? 56 Voltot még elbírna?
Ehhez semmit !
Azt hittem erősítőt szeretnél ?
Miért, mi baj van ezzel a kapcsolással?
Ki mondta hogy baj lenne vele ?
Az egyszerűség jegyében vágj bele egész nyugodtan és majd beszámolsz menet közben a fejleményekről !
Köszönöm a kiegészítést , valami hasonló gondolataim voltak ezzel kapcsolatban , ezért irtam a menet közbeni fejleményeket !
Tanuló erősítőnek tökéletes és én sem csináltam 17évesen ettől komolyabbat
Némi kis gond lenne csak , nem szeretné a szerepcserét ezen már anno túlléptem , ha teheted kísérletezz vele de jobb szereti a rajzon feltüntetett tranzisztorokat .
/ Ez csak egyszerűnek látszódó de nem az /
Ez a panel nagyon ismerős Bővebben: Link AET-453?
Azt meg kellene nézni, lehet, hogy belül leszakadt az árnyékolás, vagy valoban valamelyik alkatrész bedobta a törülközöt, és nekifogott sisteregni.
Ezt lehet, hogy kopogással is ki lehetne szürni. A gitár elöfok mindig elég érzékeny, igy eleve sistereg egy kicsit. Szerezz egy jacket, kösd rövidre (a csucsot a testtel) dugd be a bemenetbe, ha még mindig sistereg, akkor belül van valami zür. Nem ismerem konkréten az erölködöt, de lehet, hogy van rajta gain poti, ami a visszacsatolást kezeli - ez is zajosodhat.
Esetleg attól nem lehet,hogy halkan szól a quad 405 mert *** benne a tl080 -as ?Rákötöttem ma a bemenetre egy előerősitőt és igy szól az erőlködőm sw kimenetén .Most találtam egy tl071 est (ennél gondolom a az 1 és a 8 lábat összekötő kondit le kell venni?),holnap kicserélem,hátha jobb lesz,ha nem akkor esetleg az előfordulhat,hogy túl gyenge ennek az előerősitőnek ami kijön a h/k ból jel,ha esetleg igy van,van rá v.mi gyógyszer?
A koppanó hang én úgy látom a gyenge táptól lehet, szerintetek megfelelne neki egy 2X42v 3,1 A es trafó 2db 10000uf os kondival?
Az szintén 3 TDA7294 et takar és 15.000Ft...Ugyanennyi pénzért vehetsz 3 db QUAD405 öt ami 1000x jobb!
Erre utaltam délután is. Az egyik Quad elé aktív hangváltót készítesz ami nagyon egyszerű.És már van is tökéletes 2.1ed,ami nem 3x50W hanem 3x100W ráadásul minőségi végfokaid lennének nem pedig TDA-k :yes: Bővebben: Link
Ez egy 50W os BEAG erősítő...100V os erősítő is van mellette csak nincs rajta a képen
Ha régi,gondolom az,akkor lehet hogy már kondenzátor cserékre szorul.(csak az ELKO)kat...
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget (meg a moderálást is -.-' ), ez a kit tényleg a legolcsóbb,amit eddig láttam,és a TDA 7294-ről szinte mindenhol jókat hallottam.Azért szeretnék kitet,mert nekem minden szempontból ez a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás.A helyzet az,hogy nincs szükségem 2X100W+200W-ra,elég ennek a fele (8 ohmon).Vilmosd ajánlotta a 2X24V-os tápfeszt,nem tudom,hogy ez ide is helytálló-e,de mindenképp megmérem multiméterrel ha kész,aztán maximum nem tekerem feljebb,mint amennyit a hangszórók engednek.Rolitechnonak meg köszi a crossoverhez a kapcsolást,még gondolkodom rajta,hogy az aktív,vagy a passzív megoldást válasszam-e.
Üdv
Én csak jót akartam,de ami neked tetszik az a legjobb neked... sziv...
Bocsáss meg ,lehet hogy most kegyetlenül eltévedtem ,de nem értem teljesen...azt a trafót akarod a TDA-k nak?
Gondolom nem csak lemaradtam valamiről
Hello van egy 5.1 rendszerem be kapcsolom kivillan az ego...felhuzom max ra a volum ot de nem zug es meg se szolal....mi lehet a baj?
Azért sistereg mert zajos benne az előerősítő áramkör. Ezzel nem lehet mit csinálni, ki kell cserélni az egész előerősítő részt valami korszerűbbre ha annyira zavar.
A 10VA kicsit érdekes lenne
Szerintem is jobb a Quad mint a TDA7294, de a különbség egyáltalán nem 1000x-es. A TDA minden várakozáson felül jól szól. Én magam nem akartam elhinni mennyire dinamikus, mennyire eleven.
A TDA7294 sokkal olcsóbb mint egy Quad. Ha csak az erősítőpanelt nézed (tápegység és védelem nélkül), akkor a Quad egyetlen végtranyójának árából (MJ15003) kijön az egész TDA-s erősítő.
Nem szó szerint értettem Én ha már költök trafóra,mert azért a 2 TDA nak 150W nem árt,inkább belekezdenék egy Quad ba. Jó a TDA én használom is(sub nak) úgy hogy épp volt itthon egy neki való trafóm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |