Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hali
A supercap elektronikus keszulekek memoriajanak a taplalasara talatak ki. kis feszultsegu, nagy kapacitasu, es a keszulek feszultsegmentes ideje alatt ellatja tappal a kisfogyasztasu memoriat. A 0.1 F az nem teljesen egyezik meg a 100 µF-al. Azt igy irhatjuk le tizedes formaban : 0,0001 F. Ez alapveto algebra!! Aki szeretne foglalkozni elektronikaval, legalabb a mertekegysegekkel, es a jelolesukkel legyen tisztaba.SI mertekegysegek es prefixek.
Én ezt találtam most:Bővebben: Link
Az LM317 maga a feszultseg stabilizalo IC, amit aramgeneratorosuzemmodban fogunkhajtani.
V_in=fesz bemenet ADJ= GND avagy fold potencial avagy minusz V_out = kimeneti fesz A C1 a bemeneti szuro kondi. R1 az arambeallito ellenallas a LOAD pedig a toltendo/elllatando aramkor. Remelem nem irtam nagy hulyeseget!!!
Jójó tudtam csak hirtelen azt hittem hogy nincs ott a mili(ezt az elektronikában igen ritkán használjuk legalábbis én)
Az is elofordulhat , sot az a valoszinubb is,
Az ADJ= az a szabalyzolab es nem a fold,
Én ezt csináltam meg,csak az r2 helyén egy 5k- poti van meg van egy kondi a bemeneten és egy a kimeneten.
Tehát az r1-gyel állítom be a kimenő áram erősségét(mA-t) az r2-vel pedig a kimenő feszt (v-ban)?
Egy kis segitseg
vagy EZ Szerintem ezzel (a csatolt allomanyoddal) CSAK a feszt tudod alando erteken tartani. ha valtoztatod az aranyat R1 es R2nek akkor valtozik a kimeneti feszultseg is.
Az áramerősség annyi amennyit adok neki? Nem lehet valahogy átalakítani hogy az áramerősséget is lehessen állítani?
Az URI torveny alapjan ha allando feszultseget megterheled valamilyen fogyasztoval, akkor kapsz egy aramerteket. akar a fesz akkar az ellenalast valtoztatod, azzal valtozik az aram erteke is
Ezek az IC 2fajta kapcsolasban is tudnak mukodni. vagy feszultseg generatoros (itt a kimeneti feszultseg allando) vagy aramgeneratoros (itt pedig a beallitott aram allando), mint tudjuk -alap szabaly- ha 2erteked van abbol a 3. szamolhato/adodo
Ime egy kis segitseg, e temaban is.
Akkor visszatérve ehhez a Supercapacititoroshoz, milyen kondi kell ? Nekem van : 10µF 25 V ;100 µF 10 V ; 100µF 16 V . Valamelyik jó? Azután muszáj pont az az ellenállás? Köszi
A dióda pozitív oldala meg van jelölve csíkkal vagy a lednél hosszabb láb a pozitív.
Idézet: A diodaknak anodja es katodja van! A katod van megjelolve csikkal. A LED anodja a hosszu lab. „A dióda pozitív oldala meg van jelölve csíkkal”
Ez a szuper kondenzátor olyan szerepet tölt be, mint amilyet egy akkumulátor, tehát energiatároló szerepe van. Erre a felhasználásra csak supercap használható, aminek meg van a megfelelően nagy kapacitása. Ezek nem hagyományos elkók, hanem elektrokémiai tárolók.
De ha az anódra pozitívat kötsz, akkor mi van?
Keppel megtamogatva / es talan eldontve a kerdest
Már bocs! Először tanulni kellene, aztán hülyézni..
Itt ulok a gep elott, ha valami nem megy akkor van egy jo baratom [www.google.com]
Azt ne feledjük, hogy ez a Zener-dióda jelölése.
Úgy látszik már az is bűn mert én saját magam hülyéztem le
De úgy látom vannak itt még gondok...
Egyertelmu, de hasznalhato a sima dioda labainak megallapitasahoz is. nem?
Itt most a melyik lab melyik-en volt a "vita"
Persze, de én egy ilyen maximalista Pista vagyok. Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |