Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Pedig hányan vannak ilyenek... húúú... 10-ből 8 mai gyerek biztosan ilyen ezekben a sulikban. A Facebook érdeklő őket egyedül, meg az iWiW, meg a punnyadás, meg a plázák.
Amikor én végeztem, akkor is: az osztályunk fele sem helyezkedett el az elektronikai szakmában, én is pályaehagyó lettem. 9. osztályban összesen négyen-öten bütyköltünk otthon. A többi meg csak "vót".
Végzés felé: az osztály harmada maradt technikusin, harmada ment mérnöki pályára, és harmada csak van. Ezt az első osztálytalálkozó után 2 évvel mondom.
Az OM honlapján olvastam: Indul OKJ-s plázatechnikus képzés. Érettségi sem kell hozzá. Kíváncsi vagyok, hányan néznek utána. Valószínűleg 10-ből 8 fiatal.
Ez az a képzés, ahol Fergetegesen Féleszű Fészbúk Fazonokat képeznek?
R-el volt jelölve a nyákon, ellenállása pedig végtelen volt. Első két kódból és az alkalmazási helyből kifolyólag betippeltem az értékét, majd csere után működött is az a gépezet(kenyérpirító).
..és sza..., bocs szerte szétszoláriumozott széles szájú szilikonozott szingli sziszababcsikat is.
Igen, és gyakorlatilag szabad átjárás van a 2 szakosztály között.
És nem hogy érettségi nem kell hozzá, gyakorlatilag VIZSGA sincs a végén.
Nálunk is vannak ilyenek, csak azt nem tudom, hogy akkor miért jönnek ilyen szakra?
Nekem viszont lassan kezd elegem lenni a tudatos pénzlehúzásból, és inkább azon gondolkozok, hogy nézni kellene egy jó szakmát, otthagyni az iskolát, elmenni kitanulni a szakmát és abban elhelyezkedni. persze olyan szakma kellene, aminek van jövője. Most is, tavalyról kb 30 ember csinálta újra a fizika1-et, majd kb mindenki megkapta a zh-kból a megajánlott jegyet, persze a tanár nem írta be simán, hanem fel kellett venni egy vizsgaidőpontot és csak utána lett beírva a jegy, mint vizsgajegy. Persze tavaly sok ember lement B vizsgázni is, hogy hátha meglesz, de nem jött össze. Most meg fizessenek fejenként 2000Ft-ot, hogy be legyen írva a már megszerzett jegyük. Idézet: „csak azt nem tudom, hogy akkor miért jönnek ilyen szakra?” Közel van a suli, télen fűtenek, nem kell dolgozni, lehet az időt húzni. Még biztos lehetne sorolni. De nem csak itthon van ám ilyen. Nem hiszem el, hogy pl. Európa többi országában sokkal-sokkal másabb lenne a helyzet. Kicsit mások talán az arányok, és ennyi. Ez köszönhető a gépesítésnek, és a még mindig tartó fejlődési ütemnek. Gyakorlatilag meghatározhatatlan, hogy 5-8 év múlva milyen erőforrásra és hol lesz éppen szükség.
Az egyetemi / főiskolai tanár(nő) a felsőoktatásban érdekelt abban, hogy buktasson. Nem egy intézményben jutalékot kapnak az UV után. Az ELTE-n ki van adva az oktatóknak, hogy az utolsó évekig húzni, hadd fizessék a tandíjat, majd el lehet kezdeni a szívatást.
Tudtam én, hogy ilyen dolog lehet az egész mögött, mert nem semmiért buktatott meg tavaly a fizika tanár annyi embert.Olyanok buktak meg, akik 8-ból 7 feladatot megcsináltak. Más meg 4 feladattal megkapta a kettest.
Azaz: Ma hiányszakma, mire végzek benne, már nem kellek. Kicsit talán be kéne húzni a kéziféket. Lassítsunk, mert úgy járunk, mint Senna, de erről pár oldallal visszább írtam már.
@gr89: 2 éve mondtam, hogy először tegyél le egy technikusit... Utána a fősuli. Akkor nehezebben ...nak ki veled. Idézet: „Lassítsunk, mert...” Amíg ott fent az a 200 dirigáló, Földet irányító ember nem így gondolja, addig mi kisemberek regényeket is írhatunk erről, vagy nótát vagy mesét... úgyse lesz semmi.
Nyomtam egy zöld OK jelet a hozzászólásodra.Találkoztam már én is olyan tanárral,aki 50-ből kettőt engedett át.Akik a második átengedett ember után jöttek,tudták,hogy bármit mondanak,buknak.Így lett.
A két átengedett között voltál? Én már túl vagyok egy abbahagyott és egy befejezett diplomán, a két és felediket egyetemi kiegészítőn szeptemberben szeretném elkezdeni jobb híján. Ha keresek állást és tudom, hogy még 1-2 évig NEM lesz, akkor legalább kihasználom a két évemet, és előnyből indulok.
Nyelvvizsga hiánya miatt nem kaptam meg időben a diplomámat (már megvan), és ezért kimaradt ez az év. Dolgozni is tudtam, de jééé elfogyott a pénz. Már nem megy. Őszintén szólva 3 plusz 2 év után kell ez a kis idő sokszor kisebbségi érzéssel telített, megfásult, embertelen adjunktusok, docensek nélkül. Érdekes mód, aki főiskolai vagy egyetemi tanár, kisebb eséllyel gané.
Nálunk az egyik tanár előre eldöntötte kinek hányast ad, vagy kit hányadszorra enged át. Ennek ékes bizonyítéka volt, amikor mutatta a srác: utólag levont 3 pontot, és a zh lapon a 4-est átírta 3-asra. Gondolhatod, mennyire szerettük. Már nem dolgozik az intézményben. Lassan a fősuli olyan, mint régen a katonaság. Három év alatt annyi élmény, hogy 20 évig mesélhetjük.
El kell menni koporsósnak, van jövője a területnek. A másik jó szakba a sírköves. A mostanában divatos temetőrongálások után még több a munka. :bummafejbe: :rinya: [OFF]Ezt a pozitív világképet
Nem voltam benne abban a kettőben.CV-n viszont már jobb a helyzet,ott már nem buktatja meg a társaságot.Nekem kellett egy kis idő,hogy ne lássam a tanár fejét,következő félévben veszem fel cv-re a köz.jogot.
Tóbi, a világkép az emberekben mindig olyan, amilyen a világ és a környezetük vetülete. Ha sok emberben ugyanaz csapódik le, akkor valószínű nem az emberekben van a hiba. Másik oldala, hogy a világot az emberek teszik olyanná, amilyen. No de: akiknek nem felel meg az aktuális "main stream", azok emelik fel a szavukat, és lesz belőlük "underground", mert kevesebben vannak.
Nem lehetne valahogy visszább vetetni a tanárokat hogy állítsanak magukon? Mondjuk akik otthagyják, és nincs vesztenivalójuk, valamit ki lehetne találni.. (persze csak ügyesen, ésszel). Persze nem azt mondom hogy lázadjunk vagy akármi. De ha tényleg olyan szörnyű a helyzet, hogy az is szív aki egyáltalán nem érdemli meg, akkor én tutti intéznék valami kis apróságot, tőlem lehet a világ ura is az a tanár vagy akárkicsoda.
szerk.: de lehet h*lyeség volt amit írtam, nem tudom. De azért is olyan tutyi-mutyi ez az ország, mert senki nem tesz semmit.
Illetve fogják a sátorfát és mennek neki a nagyvilágnak...
ÁÁh kizárt. Ahhoz legalább az kellene, hogy egy egész egyetemnyi diák azt mondja, hogy otthagyja az iskolát és meg is kellene tenni. Akkor akkora pénzkiesés lenne, hogy talán elgondolkoznának a dolgon. Vagy senki nem fizetne az iskolának semmit.
Egyébként diplomás kagyló-szedegetőnek készülök.A helyszín a képen..
Na majd ha egyszer egyetemi tanár leszek, szabadfoglalkozás lesz mindig, meg mindenki kitünő lesz.
Ja és eladományzom a fizetésem. szerk.: ez most csak egy értelmetlen eszmefuttatás, de jó lesett.
Ha visszanézel a történelemben, aki elment innen, az csak jól járt. A 12 magyar, illetve magyar származású Nobel-díjas közül hány kutatott itthon? 1. Ő volt Szent-Györgyi Albert.
Itthon ha ki akarsz emelkedni, a többi középszerű visszahúz a víz alá. Ne akarj te itt semmit. Kedvenc történetem. Egy klónozással foglalkozó biológus a nyolcvanas években 90%-os halláskárosodottként elvégezte a SZTE biológusi szakját. Egyébként egy nagy zseni. Itthon szakmailag nem tudtak belekötni, szerencsétlent jobb híján a fogyatékossága miatt pécézték ki. Amint lehetett, emigrált a családjával Dániába, letelepedett. A dánok a tenyerükön hordozták, nem ám egrecírozták. A gyerekei 3 és 4 évesek voltak akkor, magyarul már elfelejtettek. Nem kívánnak egy olyan országba jönni bármikor is, amelyikben így bántak az apjukkal. Mondjam azt, hogy igazuk van? Egy másik riportfilmben láttam: egy szintén zseniális magyar orvos Amerikában sok-sok tudományos elismerést bezsebelt. Hazajött, és az Akadémia azért nem választotta tagjai közé, mert nem volt elég idős hozzá. Biztos a nyelveket nem beszélő, egy tudományos eredményből szép kényelmesen egy életen át éldegélő "vének tanácsának" nem tetszett volna, ha valaki több náluk. Szimplán szakmai féltékenység. Haveri körömben van egy lány. Tanítónéni. Kitűnőre záróvizsgázott 3 éve. OTDK országos (!) második helyezett. Több, mint 150 állásinterjúra adta be a pályázatát, egyikre sem kellett. Ezek után kihúzta magát: Ha nem alkalmazzák, és helyette középszerű vagy alkalmatlan pályakezdő pedagógusok vannak a helyén, akkor nem ő veszít a magyar oktatásüggyel, hanem épp ellenkezőleg: a hazai oktatásügy veszít vele. Mélyen egyet tudok vele érteni. Ha annak idején amikor még nyelvileg fogott valamennyire az agyam, a pedagógusok végezték volna a munkájukat, tanítottak volna, akkor lehet, hogy ma jobban tudnék angolul, és nem itthon élnék. Elmentem volna innen, az ziher.
Éppen ezért gondolkodok már én is külföldben.Pár éve megkérdezte a barátnőm,ha lehetőség adódik,kimegyünk-e Németországba dolgozni?(apukája kint él jelenleg,bejelentve,legálisan dolgozik)Akkor azt mondtam neki,hogy szeretnék itthon maradni,tervezzünk szépen ebben az országban,mert ez a miénk,én imádom.Mára eljutottunk odáig,hogy barátnőm német tanfolyamra jár,én az angol nyelvvizsga után már a németen gondolkodok,hogy mikor teszem le azt is,mert egyrészt alap,hogy kell,másrészt már Németországban gondolkodunk.Ez van.
Jól van, de azért vannak szép dolgom is az életben. Nem szabad mindig csak a negatívumok felé tendálni, mert az kórossá válhat egy idő után.
Ezek meglátása, és egy kis humor, baráti nyakon ütögetés, és mindjárt más színben látod a világot. :yes:
Ja igen meg egy kis putyputyputy... Ezért kopott ki a haj a fejem búbján. Ja, és közeleg a 23-a.
Pár napja olvastam egy 1935-ös Ganz kiadványt, amit a transzformátor 50 éves évfordulója alkalmából adtak ki. Meglepődtem, hogy akkoriban mekkora világhírű cég volt az és mennyi mindent csináltak. Szinte egész Európában ők alapozták meg az egész energiaellátást. Annyi mindent csináltak, amivel megalapozták a jövőt, hogy azt le sem lehet írni. Most meg hol van a cég? Sehol. Szép lassan leépült, mint az egész ország. Nem is csodálom, hogy sokan elmennek innen. Régen hírneve volt az országnak, ma meg már sehol nincs. :no:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |