Fórum témák
» Több friss téma |
Hali
Lenne egy nagyon sürgős probléma (szakdolgozatos elakadás) ellenpárhuzamos kapcsolású tirisztoroknál (AC/AC 3F szaggatók) kell disszipációt számolni állandósúlt és tranziens állapotban. Az állandósúlt az gyerekjáték viszont a tranziens résznél elakadtam, ahhoz hogy kiszámoljam a túlterhelésbeni disszipált hő-t egyfelől kell a tirisztor tranziens hőimpedanciája melyet az Rthjc+Rthcs (kristály + kasztni hőellenállás) segítéségével le tudok olvasni a tranziens hőimpedancia jelleggörbéről ő lesz ugye Zthjs. Viszont a nagy gondom, hogy ezt nem tudom megtenni a hűtőrendszer esetében, ott az Rthsa (borda és környezet közti hőellenállás) amit használni kell a számításhoz és az ő tranziensbeni megfelelője lenne Zthra. Viszont van egy szimulációs program ami kiszámítja a túlterhelésbeni disszipációt (és sajna sehol sem írja le a számolás menetét) és ha onnan fejtem vissza Zthra-t akkor az jóval kisebb lesz mint az eredeti Rthsa. Tehát nem tudok mit leolvasni a hütőközeg tranziens hőimpedancia jelleggörbéjéről mert az eredmény maga sokkal kisebb mint az eredeti érték ami alapján kéne leolvasni. Így hát maradna a számolás csak nem tom hogy kell kiszámolni Rthsa alapján Zthra-t. remélem valamennyire érthető a probléma mert már az írás se megy lassan a sok agyalástól előre is kösz a helpet ha valaki vágná miről van szó
A "help!!!!!!"-et nyugodtan kihagyhatod máskor a téma címből. Mindenki tudja hogy segítséget vársz!
Üdv. Topi.
Van egy könyv:
K. Heumann- A. C. Stumpe: Tirisztortechnika, 1974-es kiadás Ebben ír a tranziens hőimpedancia számításról is. A képleteket nehéz lenne beírnom...... meg van pár hivatkozás is, stb.
A képletek... ha passzolnak az elnevezések...
többet ne várj.
köszi a képletet, már én is megtaláltam, sajna ez esetben a hőkapacitás adatok hiánya miatt nem fog menni, viszont attól még így kellene számolni, tehát jó a megoldás
Ilyen alcímek vannak még:
- Termikus helyettesítő kapcsolás - A záróréteg hőmérsékletének meghatározása - A T 170 N....... tirisztorra vannak különböző mérési adatok, táblázatok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |