Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Na igen,de elég csak az évszámból kiindulni..
Körte puding.
Hámozz meg, csumázz ki és vágj 0,8 cm3-es darabokra egy kemény körtét. Teflon serpenyőbe tedd bele 2 evőkanál mézzel és 2 csomag vaníliáscukorral. Párold meg fedő alatt félpuhára. Egy kislábasba tégy 6 dl 1,5 % zsírtartalmú tejet, melegítsd fel. Másik edénybe tégy 3 púpozott evőkanál rizslisztet és 2 dl tejet. Keverd el. Amikor a tej jó meleg, öntsd hozzá tejes rizslisztet. Főzd fel, amíg sűrűsödni nem kezd. Öntsd hozzá a körtét a levével, keverd el, szedd ki poharakba.
Fincsinek néz ki. Kár, hogy tejen kívül más nincs itthon. Viszont csinálhatok vegyesgyümölcs pudingot is. Van pár fajta befőtt.
Ezt akár ananásszal vagy jelenlegi szezongyümölccsel, banánnal is el tudnám képzelni. :yes:
Jól néz ki! :finom:
Végre valaki aki házi pudingot csinál!
Nekem vegyesgyümölcspálinkás puding kell. A pálinka is a befőtt egy fajtája. Ráadásul kis mértékben gyógyszer is. Persze nem a bolti.
Az nem a befőttek hanem a kifőttek, azaz a desztilátumok egy fajtája.
Márpedig befőtt!
Bebizonyítom Matyisan . Megkérdezte ismerős hol főzettem a pálinkát. Természetesen pálinkafőzdébe főtt.
Szörnyű érzés, amikor a saját fegyverével fárasztják (szúrják le) az embert, és a földön fetreng fájdamában.
Most már lenyugodtam, és meg tudom kérdezni. Nem otthon főzted? Pedig lehet.
Recept: Áztass tokaji aszúba magnélküli nagyszemű mazsolát, hogy majd megeszed, ha magába szívta a nedűt. Felejtkezz meg róla, majd találd meg egy hét múlva. Kunyeráld el a gyermeked meghagyott tejbegrízét és egyenletesen keverd el benne a megduzzadt mazsolát és az aszúbort. Fogyaszd hidegen. Ha kérdezik miért vigyorogsz a tejbegríztől mond azt, hogy a gyerekek is vigyorognak ha tejbegrízt esznek, neked miért ne lenne szabad?
Szép estét mindenkinek! Most jöttem haza a melóból... Fürdés aztán itt Lekötöttem egy panel lakás meleg és hideg víz vezetékeit Nem enged sehol! Most egy kicsit nőtt a tudásom is evvel a munkával! Vörös réz a vezeték. De ahogy a kezem kinéz.... Tiszta fekete....
Szoktunk otthon is, most is azt fogyasztom, ez is befőtt, de ez nem pálinka befőtt hanem lekvár befőtt.
Pedig amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is.
Igen,vannak ilyenek nálunk. Mindegyik hőzizik ha óra végén ki kell takarítani a gyakorlat termet. De miért ne kellene,csak így tanulják meg hogy mindíg rendet kell rakni meló után a műhelyben. Ugye fórumtársak? Én rám ilyen feladat még nem jutott,persze aki azt csinálja amit a tanár kér és dolgozik órán nem csak nem kell takarítania,de még (remélhetőleg) sikeres is lesz. Első nap elsütöttem hogy én Quadot is építettem már,akkor nagyon felfigyelt rám. Akkor el is mondta hogy nem is érti,néhány ember hogy a fenébe jut el Technikusi szintre ha soha nem épít semmit,nem is érdekli,hozzá se szagol az elektronikához. És igaza van. :yes:
Na de jajj nekem,ha ezt elolvassa,mert holnap órám lesz vele reggel 7-től,ráadásúl a fórum tagja!
Magnélküli mazsola? Ki az, aki kimagvazza a szőlőszemeket és abból készít mazsolát?
Szorgoskezű minimálnyugdíjasok. Ez kb. olyan,minthogy ki távolítja el a szotyi héját.Viccet félretéve,szerintem géppel csinálják.Láttál már meggymagozót?Úgy gondolom olyasmi.Vagy a nyugdíjasok...
Tudod az ilyen mutáns, génmanipulált dolog impotens mazsola (sultana)
Találkozott már valaki az alábbi problémával?
Adott egy Windows XP (SP2) op.rendszer, aminek az a hibája, hogy nem jelenik meg az asztalon semmi, csak a háttérkép. Olyan, mint ha egy program (vírus?) berakná ugyanazt képet indulás után (látszódik, mintha lecserélődne...), viszont a jobbklikk (helyi menü) működik az asztalon. De új mappát, szöveges fájlt, parancsikont ..stb-t nem lehet létrehozni, meg bármit raknánk az asztalra, nem jelenik meg. De érdekes módon a "C:\Documents and Settings\felhasznalo\Asztal" mappában benne van minden, aminek az asztalon kéne lennie. szerk.: egy kicsit mintha pixeles lenne a háttér... ("sajnos" nem az enyém a gép, így nem tudtam teljesen átnézni mindent, bár ehhez már egy hosszú hétvége kéne, vagy egy szünet..)
Van ilyen vírus (vagy inkább trójai), nekem is volt, de már elmúlt. Csak nem emlékszem, hogy lehetett gyógyítani. Tiltani kellene a betöltéskor automatikusan lefutó programokat a registryben. (vagy legalább a gyanúsakat)
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
Tedd újra a rendszert4 Garantáltan elmúlik a bug!
Nem akartam ma már a számat tépni de megint belefutottam egy okosságba. Írom a szineket ami egy megszakadt ellenáláson volt: zöld zöld fekete arany... Nem hittem el de ez egy 2w-os 55 ohmos játékos volt. Természetesen haveri segítséggel.. Ráadásul ma volt a névnapom is. Ez így nem volt buli.
Próbáld meg csökkentett módban elindítani a gépet!
Az volt a 2. amit megnézek ilyenkor, de nem láttam semmi gyanúsat, ráadásul csökkentett módban is ezt csinálta, de csak a felhasználói fiókkal, ami rendszergazda jogú, elvileg. De van még egy másik rendszergazdai fiók (az mindig van? sose tudom...), azzal nem csinálta ezt. No majd ha megint megyek oda, filózok rajta hol van a bibi.
ui.: kicsit összevissza írtam, már megint este van, és nemérdekel hogy mikor kelek, de kakor is megnézem a Dr. Csont című sorozatot! Ja meg gyorsan kikellett forrasztani egy sorkimenőt (ezt itthon...) -->panel derékszögben meghajlít és voálááá MaTe193: tudom, csak segítő szándékkal írtad, de az a 3. dolog, amit ilyenkor szoktam csinálni.
Tényleg! Ma van a DR csont4 Arra rászoktam én is! Kösz Tomika! Mikor kezdődik?
Na jó én megmaradok az eredeti maggal rendelkező szőlőnél. Mazsolát meg nem igazán ehetek, pedig régebben szerettem.
Majd valahogy kiderítem..
zoly15: ahogy lemennek a reklámok...
Már mindegy.. A felétől sose nézek semmit.. mert nincs rételme!
Létezik egy hormonkészítmény, melybe még zsenge korában belemártva (lepermetezve) a szőlőt a magfejlődés nem indul meg. Remélem te öreg korodra nem minimálnyugdíjat kapsz, mert nem szép dolog vele viccelni...
A tüneteket átgondolva a windóz desktop el lett térítve, az Active Desktop funkción keresztül és így valami más jelenik meg helyette. Van egy csomó Desktop Hijack Fix x.xx.xx program a neten amik automatikusan visszaállítják az Active Desktop ilyen beállításait, kipaterolva a nem kívánt dolgokat.
Idézet: „This tool can be used to fix most problems in which your normal background is not displayed. Usually in the backgrounds place there is another image or website which has hijacked the desktop. This form of hijacking involves reconfiguring your desktop to display something other than your default configuration. You can use Desktop Hijack fix to restore default settings for Active Desktop and remove any changes that had been made to the desktop background.” |
Bejelentkezés
Hirdetés |