Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   423 / 1274
(#) kolesz válasza Doncso hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Köszi, írtam privit!
(#) kolesz válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Köszi!

Próbálkozom!

A Kottára kattintva megállt a tudományom. Segítenél?
(#) BarnaPili válasza kolesz hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Jobb oldalt alul van egy olyan hogy " Get Manual"
Oda kattints rá és le bírod tölteni pdf-ben a szervizkönyvet.
István
(#) rassel hozzászólása Jan 19, 2011 /

Sziasztok van egy techwood tv ami egyszer csak kikapcsolt és nem tudom bekapcsolni standard állapotnál a led csak villog és pittyegő hangot ad ki!!Tud valaki segíteni hogy hol keressem a hibát vagy mit nézzek meg előre is köszi!!
(#) BarnaPili válasza rassel hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

A sorvégtranzisztort.Meg a bázisába menő kis elkót,ami valószínűleg ki van száradva.De ha már szétszedted,akkor a primer oldali elkókat is cseréld ki,meg forraszd át alaposan a nagy áramú részeket.
István
(#) jenci2010 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Az a baj hogy már megnéztem a Primeri oldalon ott a fet kondiban van áram el is jűt a trafoig. De a trafon Át szerintem nem Most azt nem vágom Hogy valami inditja Automatán a trafot azért nem ad ki a szekunderen áramot ? . Ezt nem tudom

A bekötési rajzok rendben vannak, de hálóábrát nem találok. ??
(#) BarnaPili válasza jenci2010 hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Nos! A tápot az a négy nagyértékű ellenállás indítja,ami itt a 300V és a FET gate-je közé van kötve. Ezek összesen 2,6MOhm-ot adnak ki. Ha ezek közül valamelyik szakadt,akkor nem indul.Miután elindult a táp,a szekunder oldal átveszi az irányítást,ott lehet beállítani a tápfeszek nagyságát,szinte mindig a sorvégfok tája a mérnadó. Itt B+-al jelölték.Első körebn mérd át az indító ellenállásokat,majd a szekunderen a diódák végén mérj ellenállást a föld felé. Ha valamelyik kicsi/zárlat van/,fütyül a műszer szakadásvizsgáló állásban,akkor kezdd el keresni a ludast. A táprészt csatolom pdf-ben.
István
(#) BarnaPili válasza kolesz hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Hálóábrát majd a Doncso szerviz DVD-ről adsz a gépnek.Beépítve ebben nincs hálóábra generátor.Csak a statikus konvergencia állításához van egy kereszt,amit bead,mikor a fölhasználói menüből állítod.De az csak nagyon kicsit állít,csak tologatja a három sugarat ide oda.
István

Köszi, így már világos!
(#) laci004 válasza alex01 hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

helló szija a monitornál szerintem a demagnetizálóval lesz gond ez 1 sok menetböl álló tekercs két vége van 1 csatlakozoban huzd le a panelról és ugy nézd meg hogy megjelenik e a zöldesség ha esetleg nem indul el akkor a tekercs helyére köss be átmenetileg 1 230/40w égőt irj vissza mit tapasztaltál
(#) laci004 válasza laci004 hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

jaj neharagudj rossz helyre irtam a témát elnézést
(#) jenci2010 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Hello utána néztem de ugyan ott tartok. Csatoltam egy képet Hogy pontosan mi a baj.
(#) 52a52a hozzászólása Jan 20, 2011 /

Hello !!

Van egy Sharp 54gt/25sc típusú tv-m, ha bekapcsolom pulzáló és mély hangot ad, nem indul el stby-ból.
Ha lehúzom az eltérítő csatiját akkor nem csinálja.
(#) kadarist válasza 52a52a hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Szia!
Zárlatos a sorvégtranzisztor.
(#) Fantasy válasza Fantasy hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Üdv. Megnéztem, a kép durva csíkozását egy ellenállás rossz forrasztása okozta. Viszont a kép felső részében levő ritkított csíkozás az megmaradt. Mellékelem a lépet, talán látszik valamennyire. Ez honnan indulhat ki?

IMG_1193.jpg

(#) kadarist válasza Fantasy hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Hát, azért még mindig elég rossz a képlinearitás, ezen még állíts. A képméret is elég nagy. A teletext-sorok visszafutása látszódik a képernyőn a pontatlan képkioltás miatt.
(#) Fantasy válasza kadarist hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Igen, rossz, a képméret állítása megvan, de a sorméret állítással vannak gondok. Ez fix tápfeszfüggő, vagy állítható valahol?
(#) ventura válasza skarlik hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Megmértem a szekunder oldali feszültségeket és kivétel nélkül mind kevesebb az előírtnál.
16v helyett 11.5v, 150v helyett 104v, 13,5v helyett 5,8v. Nem csoda, hogy nem indul a tv. A kiszáradt elkók okozzák az alacsony feszültséget?
(#) kadarist válasza Fantasy hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

A buszterfeszültséggel állítható egy kicsit a sorméret. De van egy sorlinearitást állító mágneses tekercs, azzal is lehet variálni. Meg a sorvégtrafóra kötött cső-kerámiakondenzátorok értékváltoztatásával is lehet a sorméreten változtatni, mert ezekkel rezonanciára lehet hangolni a sorvégfokot.
(#) siadam hozzászólása Jan 20, 2011 /

sziasztok szakemberek aruljatok el nekem reszletesen mi lehet a sunny tv baja mivel lehetne a kepernyo kozeperol eltuntetni a viszintes csikot a kepernyo tobi resze toksotet ,eben a vekonykacsikban megjelenitheto a menu reszek is osszenyomoritva, volt par kondi es ellenalas csere a segitseget elore is koszonom ja es a tv 2007 es kiadas
(#) nagyimre10 válasza siadam hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Szia.Egy tipusszámot elárulhatnál.függőlegs eltéritőnél van gond,lehet ,hogy tápfeszültséget nem kap az eltéritő ic,de lehet maga ic hiba is,de a rajzról többet tudunk mondani.
(#) siadam hozzászólása Jan 21, 2011 /

udv nagyimre a szama MEK-UOC-14|21 VER.2.0 PCB NO .1.1.9.00400002 DATE 2007-10-26 remelem ez az es jo lene ha meg tudnad mondani hogy a tapban az R551 es R552 ellenalasnak, menyi az erteke mert a csik elot a teljes kepernyo szines volt retegekben aztan csereltem ellenalast az R551 es R552 a szin kodja utan ami mar nem nagyon latszik 10 ohm ez utan let a visszintes csik a kepernyobe elore is koszonom
(#) janóczi hozzászólása Jan 21, 2011 /

Üdv

Nekem is van egy kis műszaki hibám. A plazma tv kb 5-6 éves (LG RZ-42PX11)
A jelenség a következő:

Bekapcsolást követő 10-15 percig a kép nagyon zavaros. A képpontok a fekete részeken ( mondjuk a képen szereplő ember fekete ruháján) a három alapszín színeiben villognak. Hullámszerűen ez néha nagyon kifényesedik, majd ismét visszavált jó képre. Eddig a negyed óra elteltével ez a jelenség megszűnt, de ma kb 5 perces használat után kijelző mintha kikapcsolt volna. A hang jó volt, a csatornákat is tudtam változtatni, csak nem volt kép. 20 perc pihentetés után ismét bekapcsoltam. Ekkor az elöbb említett villódzás kezdte előröl annyi különbséggel, hogy a színek olyanok lettek a képen, mint egy szappanbuborék felületén a felületi feszültség és a ráeső fény hatása. Ha tudnám azt, hogy esetleg a plazma panel vezérlése, esetleg egy vezérlő IC hűtésproblémája, vagy talán a táp hibája ez, megpróbálnám a hibás panelt cserélni. A baj csak az, hogy nem tudom mik azok a dolgok, amik ezt a jelenséget produkálják. Ehhez volna szükségem tanácsra. Mellékelek néhány képet a jelenségről. (tudom, hogy van amelyik homályos lett, de a kicsit kapkodtam, hogy elkészüljek, mielött minden kép eltűnik) Azért a "sziporkázó zizi" jól látszik.

Köszi a segítséget!!
(#) 52a52a válasza kadarist hozzászólására (») Jan 21, 2011 /

megnézem, bár azt mondták lehet a hangvégfok miatt
(#) 52a52a válasza janóczi hozzászólására (») Jan 21, 2011 / 1

kolléga azt mondja display y modul.
(#) janóczi válasza 52a52a hozzászólására (») Jan 21, 2011 /

...és vajon az házilag javítható? Mindenesetre köszönöm, ezzel is beljebb vagyok
(#) krissz555 hozzászólása Jan 21, 2011 /

helló! Nekem is az a baj ami jenci2010-nek a képén! A trafó másik oldalán sehol nincs feszültség. Viszont a trafó elött lévő d2498-alkatrészen gondolom tranzitor feltünően nagyon melegszik! Ez az alkatrész lehet cserés? vagy mi lehet a hiba?
(#) nagyimre10 válasza siadam hozzászólására (») Jan 21, 2011 /

Ebben a készülékben a PT200-as sasszi van?
Következő: »»   423 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem