Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1526 / 3602
(#) zoly15 válasza scooby_ hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Mai fiatalokat? Te is az vagy! Ha nem akkor mi vagy? Attól mert te elítélsz minden új dolgot attól nem rossz az!
(#) scooby_ válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Igen fiatal vagyok. De engem viszont neveltek. Ha kellett szép szóval,ha kellett üvöltéssel,ha kellett veréssel. Viszont megértettem. A többi kortársamat elkapatták,pénzelték. Van amikor néhány a szüleit banknak használja és kéregetik a pénzt. Nekem ilyen soha a büdös életbe eszembe nem jutna! De nem csak a szüleimtől,mástól sem. Ezen kívül ha a felnőtt(vegyük Pl: Tanár) ha lecseszi,megbuktatja még a diáknak áll följebb.(Ez volt egy hete) Én ilyenkor meghúznám magamat de nagyon. Ami borzató,hogy amikor én ezt látom még nekem ég a bőr a pofámról. Ezen kívül lusták,csökönyösek és szófogadatlanok. Nem értem miért nem tud némelyik kinőni az 5 éves korból. Egyébként a Facebookot nem ítélem el. Nincs vele semmi gond. Csak amikor meglátom infóórán hogy a padtársam egy másik osztálytársammal beszél aki állítólag beteg,akkor mi a búbánatos fenét keres gép előtt Facebookon,és még írja is hogy semmi baja,csak nem volt kedve bejönni. Ezek után ha megbuktatják üvölt a tanárral hogy neki ennyi meg annyi az átlaga.
(#) DuMatyi válasza scooby_ hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Én nem tudom, hogy mit értesz meg vagy mit nem, de ne emeld ekkora piedesztára magad, mert nagyot esel ha megszédülsz. Én még emlékszem, amikor hónapokig (!) könyörögtem, hogy olvass normális szakirodalmakat, ne tippelgess, ne bocsátkozz ennyi nevetséges feltételezésbe az elektronika terén. Az év elején forrt az agyvizem a RIAA-ban, amikor vitázni kellett veled, hogy a jelútban az erősítés és fázis-, meg frekvenciamenet kézben tarthatósága végett minél kevesebb fázistoló elem legyen (kondenzátor), különben fő az ember feje. Nem, neked kell a kondenzátor.
Utána folytatódott az erősítő mindig és mindig topikban. Miután előtte való nap engem túráztattál az erősítőddel fél napig, feltetted a kérdést ott is (akkor engem minek zaklattál?), és ott sem tudtak segíteni neked. Aztán valaki belinkelte neked Topi "alap" cikkét, a hogyan működik a tranzisztort. Erre Te: "Köszönöm, ezzel most nagyon sokat segítettél. Nem mellesleg az általam ajánlott könyvek közül 10-ből 9 ben benne volt.
Te is pontosan ugyanolyan konok és kezelhetetlen vagy, mint a többi kamasz, csak más irányból. Lehet, hogy jólnevelt vagy, de a boldogsághoz és a boldoguláshoz ez kevés. Ez az a hsz.
(#) Moderátor hozzászólása Jan 19, 2011

Más dolog a neveletlenség és más dolog a konokság. A konokságot ki lehet nőni, a neveletlenséget nem.
Kérem a további személyes viták beszüntetését.
(#) gg630504 válasza scooby_ hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Nekem ez az egyik háttérképem. ( Az eredeti BMP, ide tömörítve teszem ki. Saját fénykép. ).
(#) DuMatyi válasza gg630504 hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

A ma már újságként nem létező Hobby elektronika címlapján is fent voltak az értéksávok, ha jól emlékszem.
(#) gg630504 válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Úgy biza. És valahol van egy darabka szalagkábelem, ami szintén ilyen módon színezett erekből áll, sokáig hordtam magammal talizmánként.
Vizuális típus vagyok, de úgy tűnik, színesben kevésbé Vagy multiméterrel kisebb a motiváció.
(#) DuMatyi válasza gg630504 hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

A nővérem (aki semmilyen műszaki területen nincs otthon) pedig képtelen megérteni, hogy nem tudok megjegyezni 10 színt és értéket. A kibicnek... Valóban, a multiméter biztosabb.
(#) vilmosd válasza lui144 hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Hali
Csak egy pelda: Probaltam egy laptopra (vindoz) egy Epson nyomtatot feltelepiteni, netrol. 45-50 perc utan semmi. Szaz oldalt vegigneztem, semmi. A masik gepem egy Ubuntus gep. Na mondom nyomtatni kene, az ido meg megy. Na feldugom ra a nyomigat. Aszondja hogy: varj egy kicsit. Majd 30 masodperc utan : kellemes nyomtatast.
Csak annyi, hogy a vindoz meg soha eleteben nem volt kepes egy drivert megtalalni, ha meg talat, nem volt jo semmire. A linux az egybol tudja hol keresse. Miert?
Amugy az elso vindozos tapasztalatom a 2.2-es volt. Nagyon MAC-es beutes, es csak egy ora, es egy notepad volt benne. Egy 1.2-es floppy egyik sarkaba volt.
(#) Doncso válasza vilmosd hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Így van, Ubi forever.
(#) szamóca válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Ha le szeretnél barnulni,
pirosra égett bőr nélkül,
a lemenő nap narancsfényében napozz!
Szürcsöld sárga citromnak levét,
hűtött zöld kivit majszolj.
Kékékül, lilul már fejed írásomtól tudom,
ezért szürke eminenciásként elvonulok,
hisz leírtam mit akartam, fehéren, feketén.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Olyannyira nem tudok rajzolni, hogy azt el sem hiszed.
(kivéve a műszaki dolgokat.) Talán bögrét árnyékolva, mert állandóan azt kellet rajz órán grafikáznunk.
(#) DuMatyi válasza szamóca hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Issstenem... Lekonyuló száj nem marad, ahol egy magát erdei apró gyümölcsnek álcázó, cseppet sem kis termetű ember megjelenik.

De plasztikusan mesélsz
(#) vilmosd válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Ez jellemzo az osszes vindozos nyomiga driverre. Szinte. Feldugod (1R user) , "keresek drivert" igy a vindoz, 1/2 ora, semmi. Utana kerdes " Te rencergazdi mer nem tudok telepiteni nyomit?" pedig az iskolaban elmondtak a vindoz12 es a ofic2032 mellett ezt is. Oszt mer nem tanitjak a linuxot? Mer ott nem lehet lenyulni milliokat bil-tol a miniszteriumi eldontnokoknek?
Na nem mergelem tovabb magam Csa

Egy barna medve egyszer,
két piros málnabokrot tesztelt.
Mert három narancsért sem adta volna,
vagy ha négy tonna citromot hoz a posta.
Öt még zöld termést szájába véve,
mi hat a maci kék nyelvére,
lila szemmel hetet tüsszent,
s az nyolc szürke kőre fröccsent.
Kilenc fehér lepke lelke,
(kik a kövön épp delelve)
felreppen a kék egekbe.
Nulladik nap, fekete gyász,
ha most sem tudod nem vagy nagy ász!

Szamóca, ha eddig nem tudtam megtanulni, szerinted ezután menne?

Fogadjunk van olyan ötletem amitől tudni fogod?

Tudtam beszélni az ismerősömmel, akinél ezt a videót láttam. Nekem egy kérdésem van. Wo ist Der Enter?
(#) vilmosd válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Gondolom a gyerek valami uj GUI-t irt es nem sikerult elsore
(#) DuMatyi válasza vilmosd hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Mi az a GUI?
(#) Norberto válasza szamóca hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Tessék rendesen fogalmazni...
Vagy csak kimaradtak a rímek, Laci?
(#) zoly15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Ez biztos hogy nevetés?
(#) DuMatyi válasza Norberto hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Milyen Laci?
(#) Rober_4 válasza vilmosd hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Valószínűleg a pedagógiai törvénymódosításokat olvasgatta :hide:
(#) DuMatyi válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Akkor inkább zokogna.
(#) interferi hozzászólása Jan 19, 2011 /

Kiknek ismerös a következö két kép tartalma?
A kép1 a XIX kerületi lomibol van még, a kép2 meg mostani piacozás "Created by DarkKnigt" .
(#) jdani hozzászólása Jan 19, 2011 /

HAli. Egy gyújtógyertya (BR9ES) alsó elektródája a gyertya tetejét van kivezetve. Ennek az ellenállása 0R körül kell hogy legyen, hiszen vezetnie kell az áramot nem? Én lemértem, 4,3K volt. Annak úgy kell lennie?
(#) Gafly válasza jdani hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Nem "zavarszűrős"?
(#) jdani válasza Gafly hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Passz. A motor bolondozott vele, míg egy másikkal ment.
Következő: »»   1526 / 3602
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem