Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Segítség kéne, hogy hogy mérjem le , hogy hány W-os a hangszóróm teljesítménye?! 8 OHM-osról van szó, és szeretnék erősítőt készíteni hozzá, hogy a kis "DJ " keverőmre köthessem.
A 7805-nek nagyobb feszültség kell a bemenetére mint 5V. Hogy mekkora, az szerepel az adatlapban. Az USB 5V-ja kevés neki.
Vagy simán 7805 nélkül használod az USB feszültséget, vagy egy külső tapot használsz 7805-tel. Én a másodikat választanám, mert alapból csak 100mA-rel terhelhető az USB.
hello ...
keresgéltem de nem sikrült megtalálnom a választ .... remélem nem baj hogy itt kérdezem igyekeztem jó hejre feltenni a kérdést remélem sikerült tehát : van egy autóból kiszerelt befúvó ventillátorom ... így néz ki ... http://www.autoalkatresz.hu/galeria/696-240542-7-0 személyautóból lett kiszedve azt hiszem seiciento, de nem emllékszem ...bontóban vettem ... 12Volt ... de a kérdésem hogy egy ilyen venti hány Wattos? otthon szeretném a lakásba beszerelni és egy akksitöltővel hajtanám meg ... csak azt nem tudom hogy 5-10-20...Amperosat vagyek ? nem szeretném leégetni. Előre is köszönöm a válaszokat. Szép napot.
100-150W körül lehet. Ha nem akarod leégetni az akkutöltőt, akkor ne arról járasd, mert az nem ilyenekre való. Keress inkább egy nagyobb trafót, ami egyenirányítás, pufferelés után nem ad többet, mint 14V (vagy építesz hozzá egy PWM szabályzót, hogy állítható legyen a fordulatszám), és az majd bírja.
Valaki meg tudná mondani, hogy mennyi egy kondenzátor töltődési görbéjének az integrálja? Azaz, hogy a tápfesz és a soros ellenállás áramkörének áramához képest mekkora lesz az áram effektív értéke ha az időt a teljesen feltöltődött állapotig nézzük?
elősször azt hittem hogy ha épitek olcsóbb ... kiszámolgattam mi kell hozzá és úgy fest hogy ha egy jobb aksitöltőt veszek akkor még igyis csak a fele ár ...
Én azt hittem hogyha az aksitöltő túl erős akkor a motor fog leégni... arra nem is gondoltam hogy az akksitöltőt fogom hazavágni .... Amennyiben nem erőltetem túl ... hanem szépen normális fordulaton hajtatom akkor kibírják egymást hosszab távon ? vagy az akksitöltő az tényleg nagyon rossz ötlet ?
Megpróbálom leírni hogy pontosan mit is gyártok
talán akkor lesz vmi ötlet hogy mi hogyan mivel nem értek az elektronikához igy irom mi mirevaló 220 > egy elektronikus hőmérő ami ki be kapcsolja az egészet > 12V trafó > AC/DC (nemtudom mi a neve) > fordulatszámszabályozó kapcsoló > ventillátor remélem érthetően irtam
Adjon Isten Urak!
Tud valaki AM 540 kHz-re valami olyasmi zavaróról kapcsolást adni ami 3-4m-en belül elnyomja a Kossuth rádiót? előre is köszönöm és bocsi ha rossz helyen kérdezem
Bővebben: Link Egy egyszerű egy tranzisztoros LC oszcillátor elegendő. Kivéve Solt és környéke. Az antenna nem árt, ha hosszú. Moduláció sem kell, vagy ha gondolod, akkor egy 1 kHz-es sípoló ( NE555 astabil ). ( Üzemben tartása szabálysértés. )
Bővebben: Link erre gondolsz?
Sziasztok!
Szükségem lenne egy olyan kapcsolásra, ami 5V-ról működik és mondjuk egy bizonyos sötétségnél bekapcsol mondjuk 10ledet Billentyűzet megvilágításáról lenne szó amit nem szeretnék mindíg kapcsolatni hanem ha sötét van magától kapcsoljon be És ugyebár USB-ről szeretném működtetni. Van valakinek valami kapcsolási rajza ehhez? Nagyon megköszönném
Sziasztok
Smd dióda azonosításában kérnék segítséget. A következő felirat látható az alkatrészen: 22-10L alatta UD majd egy bekarikázott kettes. Tudja esetleg valaki hogy milyen dióda lehet ez vagy azt hogy hogyan kell értelmezni a betűket, számokat? Köszi.
Hello mindenkinek!
Van egy ilyen kapcs. rajz és nemtudom eldönteni mekkora mértékű az egyik ellenállás!
Oda vagyon írva, hogy 4k7 azaz 4,7 kohm.
köszi csak megzavart a 4k7?
Mégegyszer kössz!
Sziasztok!
Egy olyan pic égető-őt szeretnék csinálni amit nem kell fel programozni olcsón kijön és usb-s..
Kíváncsi vagyok ,hogy találsz- e ilyet..
Szia!
Egy ilyen nekem is nagyon jól jönne ha találsz légy szíves oszd meg velem/velünk.
Sziasztok!
Nem nagyon vagyok jártas az elektronikában,azon belül is az ic nélküli kapcsolásokban. A kérdésem az lenne,hogy működik az ALÁBBI KAPCSOLÁS Előre is köszönök minden választ!
Szia!
Építsd meg és megtudod. Ha megbízható helyről származik a kapcsolás, akkor bízhatsz a jóságában.
Üdv Mindenkinek! A TDA 1905-ös erősítőt szeretném megépíteni mute funkcióval együtt.
Először is az lenne a kérdésem hogy hogy működik ez a funkció jelen esetben. Építettem egy másik TDA erősítőt ott a mute láb össze volt kötve a GND-vel, ha megszakítottam egy kapcsolóval, akkor elnémult az erősítő. Ennél az IC-nél ezt hogy kell megoldani? És még egy másik kezdő kérdésem lenne: Több alkatrész adatlapján lévő kapcsolásban láttam (mint itt is) hogy szaggatott vonallal van egy alkatrész beleékelve egy kapcsolásba. (itt: R5 100ohmos ellenállás) Ez mit jelent? Előre is köszönöm a választ!
Én nem a teljesítményére vagyok kíváncsi,hanem arra,hogy milyen folyamat játszódik le az áramkörben(hogy működik?)
Ez egy komplementer-tranzisztoros multivibrátor, időzített működési időtartammal.
Sziasztok!
Idézet: „A k a , helyet van” Nem egeszen erzesem szerint A 4k7 az annyi, hogy 4 egesz k, azaz [1000R] es + 0.7k. Tehat nem a vesszo helyett. de a vegeredmeny JO
Végül is igazad van. Helyesen úgy van, hogy rövidítés miatt a k jel a vessző szerepét is betölti.
Tudomásom szerint nem a karakter spórolás miatt vezették be ezt a formát. 4k7 és társai.
Korábban sok félreértésre adott okot a nyomtatás hibája, minősége. 47k az még ok, de 4,7k esetén, ha a vessző lemaradt vagy elkopott okozhatott galibát. Nem mindegy, hogy 47k vagy 4k7. Szerintem ez így olvashatóbb is.
igaz. ezt is csak 1x kell megtanulni
|
Bejelentkezés
Hirdetés |