Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   424 / 1274
(#) 52a52a válasza janóczi hozzászólására (») Jan 21, 2011 /

Amennyiben a kijelző hátulján kivül van, akkor talán
(#) BarnaPili válasza jenci2010 hozzászólására (») Jan 21, 2011 /

Ha ott mérsz,nem is csoda. .A diódák után mérj! Valami okból nem indul a táp. A zölddel jelölt helyeken mérj feszültséget,illetve ellenállást.
István
(#) siadam hozzászólása Jan 22, 2011 /

udv nagyimre talaltam meg valami szamot PX-20183 de meregetni keztem ujra de a trafonal ahol 12v hejet csak 5 v talaltam a 24 v 8v es van hogy ez is ingadozik a nagy fesz laban ahol 180v ir ott van 250 is aztan a tapban a kondi amej 400v 100mikro hibasnak talaltam ki forasztotam es a csik ugyan ugy van a keszuleken minden valtozatlan van ithon 400v 180mik hejetesithetnem vele? ja es az aram ingadozasunk is van ha es segit valamit nert gyenge a vezetekben a fesz es meg a kornyeken paran hegesztenek is elore kosz a tanacsokat
(#) Baxi hozzászólása Jan 22, 2011 /

Hi Mesterek!
Segítséget szeretnék kérni a következő TV javításában, típusát nem tudom , de biztos van avagy 20-30 éves.
Szóval a lényeg hogy nincs rajta kép, amikor bekapcsolom a elégé nagyfesz hangja van, de viszont a képcső nem "gyúl" még a nyakán se lehet látni hogy izzana, de viszont a nagyfater elmondása szerint este lehet látni haloványan mintha világítana a képcső.
Segítséget előre is köszönöm.
(#) BarnaPili válasza Baxi hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Szia!
Ha van nagyfesz,akkor a következőket ellenőrizd: a bekarikázott bizti a képcsőfűtésé,illetve a segédrács feszt előáállító áramkör potméter,annak alsó és fölső tagjai.A poti cseréltnek néz ki,nézd meg a csúszkáján mekkora a feszültség.Olyan 400-600V kell lennie.
István

kolibri1.jpg

(#) BarnaPili válasza siadam hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Hát komám...Grétsy László Tanár Úr sírva fakadna látván a helyesírásodat.Kicsit kapd már össze magad,kérlek.
Köszönöm!

István
(#) Baxi válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Szia, kösz hogy segítesz!
Megnéztem a biztit az jó, a poti két lábba közt 570V van.

A poti csúszkáján mérj,a földhöz képest,a biztit vedd ki,és úgy mérd,mivel a képcsőfűtés,trafótekercs úton mindenképp rövidzárat fog mutatni a műszer,függetlenül,hogy jó-e a bizti vagy rossz.Ha van segédrácsfeszültség és fűtés is,mégsincs kép,akkor tekerd följebb a segédrácspotit,és nézd meg a képernyőt.
István
(#) siadam válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

udv BarnaPili nem a helyes irasban kertem segitseget udv koszi
(#) soos csaba hozzászólása Jan 22, 2011 /

Sziasztok, van egy kis Philips sport tévém,a széria számát nem tudom, mert le van cibálva a hátlapjáról a címke, az a probléma vele hogy van olyan időszak hogy nincs kedve be kapcsolni, és a kis csopper trafó is furcsán visít, mikor meg be kapcsol akkor a képernyő felső részén be csíkozódik valamiért, és a csopper trafó időközönként be visít farcsul, gondolom e miatt van a kép is el torzulva felől. Szerintetek hol lehet a probléma, mit nézek meg benne, milyen alkatrész lehet a hibás. A nagy elkókat már át cserélgetem, de csak csinálja az eszét. Előre is köszönöm a segítséget.
(#) BarnaPili válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

A be nem kapcsolás okaként a pirossal bekarikázott alkatrészeket mérd meg,különös tekintettel a képen nem látható kisméretű elkókra.Az ilyen vacakolást szinte mindig azok csinálják.A teteje elhajlásáért is lehetnek ezek a felelősek,de esetleg a kékkel karikázott KF modulon lévő kis kondikat is meg lehet melegíteni,ha elmúlik a hiba,akkor csere.
István

A csuszkán a földhöz képest majdnem 900V van kiszedett bizti mellett.
A potit végállásba tekertem de nem sokat javult a helyzet. Így most már lámpa fénynél is leget valami árnyakat is látni.
És észrevettem hogy képcső is izzik igaz nem pont a nyaknál hanem bentebb egy kicsit, ezért nem vettem észre elsőnek, úgyhogy bocs, nem láttam.
Valami más tipp, Mester?

A bal oldali panelre megy három vezeték a képcső végéről.Azokat húzd le egyenként,és egy pillanatra érintsd le a testhez.Ezzel teljesen kivezérled a képcsövet,a vezeték színének megfelelően kell virítani az ernyőnek.Próbáld meg!
István
Azt nem írtam,hogy ez a készülék nincs leválasztva a hálózattól,egyszerre nem szabad megfogni az koax dugót és a készülék belső fémvázát.Erre ügyelj nagyon!

Na kipróbálta, semmi változás nem történt.
Egyenként, egymásután földre raktam őket, de semmi
Földre a belső fémvázhoz raktam.

Kerülöm mésziről ami rázz, és csak szigetelt fogókkal dolgozok, ott is nagy elővigyázatossággal. Mondhatnám úgy is hogy fosok a TV-től. Ne kérdezd nem tudom miért.

Ha van fűtés,a G2 is rendben,és a katódok letestelésére semmi reakció,akkor sajnos képcsőhiba.A képcső végén lévő panelon mérjél még feszültségeket.Ott is jelen kell lennie a 900V-nak.A három ágyú olyan 110V körül kell hogy legyen,amelyik láb pedig egy nagy luk mellett van,azt ne mérd,kinyírja a műszert,az a fókusz,több kV!

Na végigmentem a képcsőn lévő panelon, és megvan minden fesz amit írtál. Akkor kuka azaz alkatrész lesz a Öreg tévéjéből
Köszönöm a segítséget.
(#) attila1 hozzászólása Jan 22, 2011 /

Sziasztok. Van nálam egy ITT Nokia 6332vt ee típusú tv.A haver szerint a színekkel volt gondja,csak most abszolút nem hajlandó elindulni sem.Elmondása szerint nála semmi ilyen jellegű gond nem volt.Annyit tudtam rajta eddig mérni,hogy a pufferen megmértem a feszt,az stabil 290V környékén van.Meg a nagy tranyókat néztem,azok jók.Nagyítóval átnéztem,nem látni rajta hibát.Bekapcsolom,a hangszórón hallani,hogy kap áramot,és a standby led csak villog.Sajna tv-kkel nincs gyakorlatom,talán viszatartott a nagy feszültség,meg hogy könnyen odavág az embernek.De meg kellene próbálnom valamit kezdeni vele.Mellékelek képeket a panelról. Köszönöm a segítséget előre is!
(#) soos csaba válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 22, 2011 1 /

Köszi a gyors választ, majd jelentkezem hogy mi van a tévével hogy megy vagy sem.
(#) BarnaPili válasza attila1 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

A táp primer oldali elkóit cseréld ki,akkor valószínűleg el fog indulni.A hálózatra csatlakozik még egy háromlábú alkatrész,az a képcsőlemágnesezés PTK ellenállása.Ha ez rossz,az okozhat színtisztasági hibát.
István
(#) attila1 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Köszönöm a gyors választ,ezeket megnézegetem rajta.
(#) nagyimre10 válasza siadam hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Szia.Sajnos ezekkel a számokkal se mentem semmire.esetleg tehetnél fel a belsejéről képeket.Mondjuk azok a feszültség értékek nemigazán jók,főleg a 250v a 180 helyén,ez a sorvégtranyónál mérted?Vedd ki és egy 230v60w-os izzót kössél a test és a collector közzé,és így mérj feszt,ha igy is magas akkor cseréd a tápban lévő elektrolit kondenzátorokat,mindet.Milyen a függőleges eltéritő ic tipusa?
(#) gubík gábor hozzászólása Jan 22, 2011 /

Sziasztok egy Techwood tévével van problémám. Bekapcsolás után csak kattogás hallható. Olvastam itt pár hozzászólást miszerint a végfok tranzisztort kell cserélni és a C607-est 47 mikróra 63 voltosra. Ezekután jól működött. Pár órán át jól ment aztán kikapcsolt magától és megint kattogást hallat. Valaki tudna segíteni ebben? Mellékeltem a rajzot is hátha segít.
(#) kadarist válasza gubík gábor hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Nem volt nagyon meleg a sorvégtranzisztor üzem közben? A BU808DFI típust tetted bele?
(#) gubík gábor válasza kadarist hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Nemtudom mert már rajta volt a borítás a tévén de igen ezt a típust tettem bele.

A kép is normális volt? Nem volt se túl széles, se keskeny? Zavarcsíkok nem voltak? Sercegés, pattogás nem volt?
(#) gubík gábor válasza kadarist hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Egyes képváltásnál normális magasságú volt a kép egyes váltásnál szélesebb és pattogás is hllattszott igen. Zavarcsikot nem vettem észre talán egy pici hullámzást. Valamit rosszul csináltam?

A bázisba tett elkó új volt? A képcső földelését visszatetted? A sortápfeszültség nem volt túl nagy? A sortranzisztor kollektorára kötött fóliakondik jó kapacitásúak voltak? Bocs a sok kérdés miatt, de ilyenkor felmerül egy-kettő.
(#) gubík gábor hozzászólása Jan 22, 2011 /

Hát mindegyikre nemtudok válszolni sajnos kell végezni még pár mérést azóta hogy kikapcsolt nem foglalkoztam vele. A báziselkó vadonat új ez tuti a képcsőről nem kötöttem le semmit. A többit még lemérem
(#) attila1 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Üdv. Kicseréltem néhány kondit a primer,meg a szekunder oldalon is,de nem hajlandó elindulni a tv.Most is villog a készenléti led.A 0228-as fényképen látható egy L alakú lemez,arra van rögzítve egy tda4601 IC,meg egy tranyó.Talán 2SC2000. Ez a lemez kicsit langyosnak tűnik,pedig csak néhány másodpercig próbálkoztam elindítani.Lövésem sincs,hogy mit nézzek
(#) Fantasy válasza kadarist hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Üdv. A PCL85 cső körében a R411-gyel párhuzamosan kötött valaki 680kΩ-ot, a C413-mal 10nF-ot. Ezek a kapcsolási rajzon nem szerepelnek. Ha ezeket kiveszem még rosszabb a kép. Van egy másik ugyanilyen tv-m de abban nincsenek benne a fent említett plusz alkatrészek. A PCF802 körében a kapcsolási rajzon szereplő P502-vel a leírásnak megfelelően be lett állítva a 11V. A linearítási beállításokra alig reagál. A legnagyobb probléma, hogy a kép felső részén levő csíkozás még mindig jelen van. A buszter, a táp anódfeszek rendben vannak.
Következő: »»   424 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem