Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   425 / 1274
(#) BarnaPili válasza attila1 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

A primeren mindet kicserélted?Ha igen,kösd ki a sorvégtranzisztor kollektorát,és köss a helyére egy 60W-os izzót.Így mit művel?
A bejelölteket föltétlen cserélni.

ITT_tap.jpg

(#) attila1 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Amiket bejelöltél,kettő kivételével cseréltem.Volt,amihez nem találtam másik kondit.Olyan brutál nagy tranyó kettő van..Melyik helyett rakjam az égőt,és ezt pontosan hogy kell betrükközni?Melyik lábakra,vagy hogy?
(#) horvathrobert2006 hozzászólása Jan 22, 2011 /

sziasztok.Van egy JVC (11 AK 30) tvem,.A képernyö jobb és bal széle összement kb 1 cm ,müködött,de kikapcsolt,most viszont nem tudom bekapcsolni,csak fellvillan a zöld led egy pillanatra és pirosra vált.
(#) kadarist válasza Fantasy hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

A képkimenő trafón lévő VDR (varisztor) ellenállás nincs szétrepedve? Bár ha ez rossz, akkor rövid időn belül kinyiffan a PCL.
(#) h15K4lgh6 hozzászólása Jan 22, 2011 /

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni? Valamiért nem jönnek be a csatornák a TV-n, egyik nap még ment, másnap már nem.

A másik szobában is ez a kábel TV van szétosztva, ott megy a TV, de ott rosszabb a kép. Eddig is mindig így volt bekötve, és mindig is jó volt most meg egyik nap még volt, másik nap már rosszabb volt, aztán nem is volt.

Ezért arra gondoltam, hogy biztos a kinti szél megbolygatott valamit, ugyanis nekünk a másik házból van áthúzva a kábel házilag, amatőr módon.

A tippem, hogy gyenge a jel, de miért?

TV márkája: Samsung
Kábel TV szolgáltató: T-Home
(#) kadarist válasza h15K4lgh6 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Szia!
A koaxkábel árnyékolása rendesen be van kötve a
csatlakozókba? Nem csúszott ki?
(#) Fantasy válasza kadarist hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Nincs szétrepedve. Az előzőleg leírt plusz alkatrészeken gondolkodom, hogy ezek miért kerülhettek bele. Az a gyanús, hogy a PCL85 körében levő összes trimmer poti szinte mindegyik szélső állásban van, a másik tv-n középállásokban vannak.
(#) nagyimre10 válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Szia.Valószinű,hogy a sortrnyó adta meg magát,vedd ki és ha így indul akkor csere.Cseréld a C618,C619,C613 as kondikat,és valószinű a siker. http://elektrotanya.com/11ak30.pdf/download.html
(#) horvathrobert2006 válasza nagyimre10 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

A sortranyo nemrég lett cserélve azt mondták,de mindjárt kiveszem és lemérem
(#) kadarist válasza Fantasy hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Keress hibás alkatrészt, például rossz fóliakondit. Az elektrolitkondenzátor (100uF) jó a katódban?

B-E mindkét irányban 310mv(BU808)

Kivettem ,ugyanaz
(#) Fantasy válasza kadarist hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

A 100µF-ot már korábban kicseréltem újra. A kondikat átnézem, bár szemre mindegyik jónak tűnik, nincs rajta sérülés vagy stb... A PCL85-höz tartozó összes ellenállást átnéztem, mind jó, legalábbis hideg állapotban.

Az kuka.A C613 10uf helyett rakjál 22uf-ot.
(#) kadarist válasza nagyimre10 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Nem kuka, mert a BU808 egy ellenállásos Darlington.
(#) nagyimre10 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Igazad van.

A helyzet az ,hogy visszatettem a sortranyot ,lehuztam az elteritö tekercset,igy indul

Az R645,D609,C627,C628 akat mérd ki.A soreltéritő tekercset kösd le akkor is indul?

az alkatreszek jok,esetleg egy elkot csereljek?Nagyobb mehet bele?

Ha a soreltéritő tekercset lekötöd,akkor van függőleges csik?
(#) sikiszabi hozzászólása Jan 22, 2011 /

Sziasztok!

Segítségre volna szükségem. Előre is köszönöm! Adott a Televízióm ami elromlott:

Videoton TS 6354 TXT-OSD (Precision 2000) - Toshiba 72cm képcsővel.

A hibajelenség: Vízszintes fehér csík a képernyő közepén. Függőleges eltérítés hibára utal. Sajnos fogalmam sincs, hogy melyik alkatrészek romolhattak el a panelon, vagy mi kontakt hibás. (mondjuk ütögetésre sem történik változás, szóval szerintem valami elromlott)

Előtörténetként annyit, hogy pár hónappal e hiba előtt sorkimenő trafó és tranzisztor lett cserélve. Azóta jól működött eddig. Egyszer volt, hogy kikapcsolt menet közben, de úgy, hogy nem lehetett sehogy sem visszakapcsolni. Ez a hiba ezután magától megszűnt, használtam még pár napot a TV-t, jól működött, majd megutaztattam. Utazás után, az új helyen természetesen ezzel az új hibával köszöntött (a vízszintes fehér csíkkal)

Hol kéne nekiállnom, melyik alkatrészek lehetnek rosszak, a panel melyik részén? Nincs kapcsolási rajzom, de azzal se mennék sokra, hacsak nincs rajta bekarikázva a függőleges eltérítő fokozat.

Kérlek segítsetek, mert olyan jó kis TV, nem szeretném kidobni... Különösképp, hogy a képe még mindig tökéletes! (már ha működik )

Köszönöm előre is, minden jót, üdv, Szabolcs

(ha e-mailre küldenétek hosszabb választ, kapcsolási rajzot, akkor sikiszabi kukac freemail pont hu -ra tegyétek. köszönöm.)

Sorelteritö tekercs lehuzva(PL601),most mar igy sem indul

Lehet hogy a tranzisztor ki van nyirva?

A sortápfeszültség 150v megvan?

78 v van indulásnál

A sortafo nem lehet hibás?

Kvettem a tranyot,igy 122v van
(#) Balaa16 hozzászólása Jan 23, 2011 /

Sziasztok!
Van egy Nokia típusú tévém és mostanában azt csinálja, hogy bekapcsolás után 5-10perc múlva STANDBY-ba kapcsol. Ha ezután bekapcsolom, akkor vígan működik, amíg ki nem kapcsolom.
A másik probléma ugyanezzel a TV-vel: Bekapcsolás után 10-20 percig nagyon rossz a kép, de később ez helyre jön. Szerintetek mi a baja? Ja, és 3 éve kapott túláramot, de elvittük szerelőhöz és az megcsinálta. És amíg nem volt bekötve a kábeltévé, addig ez nem volt.
Üdv: Balázs
(#) attila1 hozzászólása Jan 23, 2011 /

Sziasztok. A 313-as oldalon jelentkeztem egy ITT Nokia tv-vel.Odáig jutottam,hogy kicseréltem kb 8kondit BarnaPili tanácsára,de még most sem indul be a tv.A készenléti led másodpercenként villan egyet.Sajnos nem tudom,hogy melyik a sorvégtranzisztor,mert kettő is van ilyen brutál nagy.Mindkettő talán 2SC2000?És még olyat sem csináltam,hogy égőt kötök be a tranyóhoz.Ezt hogyan is kell konkrétan?És mit figyeljek utána?Tv javításban tapasztalatlan vagyok.Ami ráz,meg robban,az nem barát...Köszönöm előre is.
(#) kadarist válasza attila1 hozzászólására (») Jan 23, 2011 /

Szia! Amelyik a sorvégtrafó (nagyfeszültség) mellet van, az a sorvégtranziszor.
Következő: »»   425 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem