Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   43 / 282
(#) KTobi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Most már csak az a kérdés, hogy ez magától elpukkanhatott-e? Szerintem, kell ott másnak is lennie.
(#) Ricsi89 válasza KTobi hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Igen jó lenne tudni, hogy hogyan is történt a "baleset", meg egy olyan kép sem ártana, amin nagyobb terület látszik, hogy hol is vannak ezek. Én már füstöltem le usb-t kapcsoló fetet, de átkötöttem simán és megy azóta is. De ez máshol nem igazán kivitelezhető.
(#) Tanyasipeti válasza aroxol hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Sajnos, egyik képen sem olyan van, mint ami nekem kell. Az általam mellékelt képen levőt képzeld el, hogy a csatlakozó rész ugyanígy áll, csak a lábak lefelé lógnak (mintha mindegyik lábát 180 fokban meghajlítanám)

usb.jpg

(#) bbalazs_ válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Vegyel egyeneset. Forditsd el a labait, ahogy szeretned.
(#) szarvasember válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Köszönöm a linket!
(#) patexati válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Ott sem mindegy mert ha fordítva hajtja ki megfordul az egész fordítva lesz bekötve!! Csak olyan jó mi a képen lévővel azonos!
(#) whalaky válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Esetleg betennél egy képet arról is hogy milyen kéne?
Ahogy leírod el nem tudom képzelni... nem valami SMD kivitel?
Idézet:
„mintha mindegyik lábát 180 fokban meghajlítanám”

Esteleg fordítsd meg az egész csatlakozót 180 fokkal
Ezek azért elég szabványos cuccok, nem hiszem hogy bármelyik cég is egyedi gyártásba kezdett volna.
(#) bbalazs_ válasza patexati hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Ez az egesz egy lemez es nemi muanyag meg a betet.

Nehogymar ne lehessen EGY DARAB eseten nemi kezimunkaval AKARMIT megcsinalni....

Vesz harmat (mondjuk talan 200Ft-ba is belekerul es az elso ketton kikiserletezi, a harmadikat profira csinalja. Amig itt forumozik, mar megcsinalhatta volna...
(#) Tanyasipeti válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Maximálisan egyetértek a "nehogymár" kezdetű mondatoddal.
De.
Azzal kezdtem a hozzászólásomat, hogy "mielőtt barkács megoldáshoz folyamodnék..."
Ha megnézel egy ilyen csatlakozót, akkor látható, hogy nem is egyszerű átfordítani. úgy, hogy mechanikailag ugyanolyan stabil maradjon, mint új korában. Két kísérleten már túl vagyok.
Nyilvánvaló, hogy nem feladat begyógyítani egy akármilyen USB csatlakozót a megadott helyre, ha megelégszem a "sufni look and feel" minőséggel. Ma már elég jó ragasztók vannak, a drótot is régen feltalálták már, pákát sem most vennék először a kezembe. A kérdést azért tettem föl, mert feltételezem, hogy valaki csak forgalmaz ilyan csatit. A Tycoelectronics honlapján aktívnak van megjelölve.
Itt megnézhető
Tehát, ha beszerzési forrást nem tud senki, akkor köszönöm szépen mindenkinek a segítő szándékot és a hozzászólásokat, és jöhet a farigcsálós megoldás...
(#) bbb válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Szia!

Adok én neked olyat, ami bontott és pont így állnak a lábai, annyi különbséggel, hogy kicsit hátrébb vannak, vagyis ez bele volt süllyesztve a nyákba, nem csak simán ráültetve.

Amúgy meg pl. vaterán találhatsz 1 forintos laptop alaplapokat (rosszakat), azokból lehet ám bontani könnyedén
(#) whalaky válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Ha végleg nincs más, akkor ha jól láttam a http://www.tycoelectronics.com-on rendelni is lehet....
(#) shade5 hozzászólása Jan 18, 2011 /

kedves egybegyültek.

Már a sokadik laptoppal járok igy, s sosem tudtam eddig megcsinálni, de nem adom fel a reményt.

A dolog a következö...Több laptopnál tapasztalom azt a hibát, hogy sem kép sem hang.
Csak felpörögnek a ventik, ledek világitanak és ennyi.
Van egy teszt kártyám

Azon a következö szöveg:

"No CPU"

Kérem aki tud segitsen, mit tegyek...
Köszönöm.
(#) mizsei.robi válasza shade5 hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Próbáld meg a processzort megmozgatni, cserélni. HA ez sem hat nézd át a processzor, chipset tápágait. Ha ott sem találsz semmi hibát akkor valószínűleg BGA forrasztási hiba van.
(#) shade5 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

a proci mozgatáson, cseréken már tul vagyok.tulajdonképpen megnéztem a proci körül az összes alkatrészt, látszólag egyik sem szállt el...Ki kellene mérnem az ott található összes alkatrészt, mert akkor azt hiszem megöregszem mire végzek...
(#) Cybertom hozzászólása Jan 22, 2011 /

Üdvözlök mindenkit!

Segítséget kérnék hozzáértő laptop javításban tapasztalt emberektől.

Van egy fujitsu amilo pro 2010 típusu laptop amivel a következő történt.
Rossz volt a háttérvilágítása, konkrétan az invertere. Miközben méregettem végig a dolgokat rajta, az egyik 8 lábú ic villant egyet és azóta se kép se hang.
A töltés led és a wifi led világít, venti megy dvd-t leteszteli de a gép nem indul be.
Pedig előtte szépen töltötte a windows-t is csak nehezen lehetett látni a képet a háttérvilágítás hiánya miatt.
Most a gond az hogy nem is tölti be magát, és a feszültség értékek is eltüntek az inverter kábel alaplapi oldalán is.
Külső monitorra se ad képet.
Van egy 4 lábu smd szerű valami a táp csatlakozónál, aminek az egyik oldalain megvan a bejövő 20v de a másik kettőn nulla. Én erre gyanakszom, de mivel nincs rajta semmi írás csak egy fehér pötty ezért beszerezni sem tudok ilyet, hogy próba képpen kicseréljem.
Ötleteket várnék, és azt is hogy a táp melletti valami az mi is pontosan. Biztosíték, feszültségszabályzó, vagy micsoda?
(#) Venusfan válasza Cybertom hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Tudnál képet feltenni róla?
Van ilyen bontott alaplapom, csajk kérdés hogy mi kell belőle, mert én is onnan szedegettem ki a cuccot a másik alaplaphoz
(#) viezer hozzászólása Jan 24, 2011 /

Udv mindenkinek! Van egy HP Pavilion ze4900 amiben nem megy az USB port es a halozati kartya sem. Kibontottam es lattam, hogy egy biztositek ki van menve az USB es a halozatikartya kozzeleben. Azt csereltem, de a helyzet nem jott helyre. A halozati kartya pl. nem is latszik a Device managerben. Egy PC Check nevu program a Hirens bol az USB controllert jonak latja (de szerintem nem jo), de a komunikacios teszten hibat mutat.
Tudja valaki hol keressem a hibat? Mejik chip felel ezekert? Koszonom.
(#) suhancrapper hozzászólása Jan 24, 2011 /

csao
nagyon gyorsan kellene segítség... s probléma a köv asus lapim töltőjének végét megrágta a kutya... kérdés: van egy kis henger alakú műanyag része pont a harapás után, ha azt levágom lesz valami bajom belőle? úgyértem az csak "design" vagy van valami benne?
A választ köszönöm előre is, bár minél gyorsabban kéne, mert csak a lapin van netem, és még 3 óra töltésem, persze estére kikapcsolom!
(#) tiggersoft válasza suhancrapper hozzászólására (») Jan 24, 2011 /

Egy zavarszűrő ferrit gyürü szokott lenni ott. Anélkül is megy.
(#) zolika60 válasza suhancrapper hozzászólására (») Jan 24, 2011 /

Valami ilyesmi van benne:Bővebben: Link
Ha kihagyod sem tragédia, bár zavarhatja a TV, rádió vételt. Utólag is ráteheted, az olyan fajtát mint a linken.
(#) suhancrapper válasza tiggersoft hozzászólására (») Jan 24, 2011 /

istenkirály!! kössziii
(#) suhancrapper hozzászólása Jan 24, 2011 /

a helyzet az, hogy sikerült összeeszkábálnom felette, de valamiért így sem akar tölteni...:S most néztem meg, hogy a led ami a töltőn van, nem is világít. A töltő az asztalon volt, leesett, lehetséges, hogy akkor ment tönkre valami benne? egy töltő mekkora esést bír ki kb? az asztal olyan 75cm magas... valami ötlet esetleg, hogy mit tudnék kezdeni ilyenkor?
(#) tiggersoft válasza suhancrapper hozzászólására (») Jan 24, 2011 /

A forrasztásokat nézd át azok(főleg az ólommentes) nem igazán birják a pilóta kiképzést...esetleg törött-repedt alkatrészek. Első tippem kiszakadt alkatrészláb.
(#) KTobi válasza tiggersoft hozzászólására (») Jan 24, 2011 / 1

Nézd meg a soros zavarszűrő tekercset. Tesómnak kétszer is elpattant már. Mivel nem nagy áram folyik rajta vékony a drót, és nehezen áll meg a két dróton a ferritgyűrű.
(#) suhancrapper válasza KTobi hozzászólására (») Jan 24, 2011 /

oks faja!wííííííííí kivettem a szűrőt, és minden tökéletes!! ne vedd rossz néven, de imádlak! életet mentettél! de köszönöm mindenkinek! :yes:
(#) suhancrapper válasza (») Jan 26, 2011 3 /

Elhiszem, és sajnálom, de az, hogy hogy írok,az 2 dolognak köszönhető:
1:ehhez vagyok hozzászokva,
2:lehet, hogy szakmai fórum, de attól még nem vagyok (már elnézést de) idősebb, és szerintem nem én vagyok az egyetlen aki szokott így írni, ha mégis, akkor is ehhez szoktam, főleg ha gyorsan írok..
+ ezért vannak szerintem a hangulatjelek is! pl ez-> vagy
(#) zolika60 válasza suhancrapper hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Az, hogy mihez szoksz hozzá, csak rajtad múlik. A trehányságra pedig nem mentség, hogy mások is azok.
(#) suhancrapper válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 26, 2011 3 /

ez nem trehányság.. ez egy fórum.. szerintem nézz meg egy párat.. és igen rajtam múlik, hogy mihez szokok hozzá, én ehhez.. bocs
(#) KTobi válasza suhancrapper hozzászólására (») Jan 26, 2011 1 /

Akkor gyorsan nézz meg itt pár topicot, hogy EZ a fórum hogyan működik. Meglátod, hogy itt nem egy ember lett menesztve az írásmódja miatt.
És nem csak a vén trottyosok írnak itt teljes mondatokat, hanem mindenki próbálja használni a szép, irodalmi nyelvezetet. Mert ez a hivatalos, ezt minden "magyar" megérti. Biztos vagy benne, hogy három megyével arrább is ugyanígy használják, ugyanezeket a rövidítéseket? Esetleg, ott is ugyanúgy fogják értelmezni?
(#) Tanyasipeti válasza KTobi hozzászólására (») Jan 27, 2011 / 5

Mindig megnyugvással tölt el, ha látom, hogy nem csak nekem fáj a nyelvi igénytelenség látványa. Nem értem, hogy akkor, amikor nem szorít a 160 karakter, minden ékezet rendelkezésre áll, ugyanúgy, mint a kis- és nagybetűk, miért jobb ezek nélkül írni?
Tudom, magam ellen beszélek, -mert rögtön kiderül, hogy "vén trottyos" vagyok-, ha leírom, hogy az első számítógépemen még betű sem volt, binárisan írtam a gépi kódú programot, mégsem szoktam meg, hanem nagy örömmel vettem birtokba a tágabb lehetőségeket. Először csak a nagybetűket, aztán a teljes ASCII karakterkészletet, később a 852-es kódlapot, majd a TrueType fontokat...
Ennek ellenére én nem suhogtatnám a nádpálcát ("...nem egy ember lett menesztve az írásmódja miatt..."), hanem inkább azt szeretném, ha belátná ifjú barátunk, hogy a közérthetőség kívánja meg a célratörő, szabatos, a helyesírási szabályoknak megfelelő írásmódot.
Úgy is fogalmazhatnék, hogy a fórum üzemeltetői és a felhasználók többsége a köznyelv szabályai szerint nyilvánul meg és ezt várja el másoktól is. Az ilyen típusú csoportnyelvi szóhasználat és írásmód maradjon a facebook, az msn és az sms sajátja...szerintem...
Következő: »»   43 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem