Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ez ugye a Videoton végfok Hát kicseréltem mindent kivéve egy meghajtó tranzisztort na meg a Te párt BD párra cseréltem ( vég tranyó ) Még majd a másik fele van ha eljutok megint a boltba ,de végül is ahogy mondtátok a meghajtok meg a vég tranzisztorok szálltak el. { Majd holnap terhelem meg igazán , este már nem akarom mert megver a szomszéd vagy puskával fog kergetni }
Netán az oly híres RA63XX? :miaz:
Ez lenne az?
Idézet: „Hellosztok egy olyan erősítőt szeretnék építeni ami 2x 250 w ad le seteóba ha lehet olyan kapcsolási rajzot küldjetek ami egyszerű és nagyszerű és persze hangválto meg ilyenek is benne vannak azaz ne elő erősítő meg végfok legyen .” Jesszus! :csodalk: Az ilyet azonnal banolnám! :no:
6380S Ami most nagyon Faintos Bár csak az egyik oldal egyenlőre.
Igen ezek szoktak elmenni. De figyelj a hűtésre, nehogy megsüsd, ha már így sikerült. Jó kis pasztát alá és jó erősen felcsavarozni. Ha jól meghajtod, a csere miatt figyeld a bordát, nehogy túlmelegedjen. Amíg a kezed bírja a hőjét, addig nincs gond.
Most összeraktam ,de holnap szétkapom és úgy meghajtom hogy mennyire melegszik Na meg mit bír. Eddig csak az egyik meghajtó tranyó melegedett kicsit ,de csak kicsit.
RA vagy EA?
Bár szerintem az a kapcsolás mit mellékeltem, csak már fejlettem perifériával van az EA mint az RA.
A meghajtóval nem lesz gond, inkább a végek. Nekem van a meghajtókon kis hűtőborda, ami a tokozásához illik, de csak kicsit melegednek. Igaz ők 8 fetet hajtanak, kicsit komolyabb meló
RA ,de miért is ? Nem jó vagy ilyesmi?
Milyen erősítőd van ? Amiről most beszéltél. ( Majd ha a másik oldala is OK lesz akkor meg kéne oldanom a Saba erősítőt is valahogy )
De, pont hogy nagyon is jó! Nagybátyámnak fluoreszcens kijelzős volt alu előlapos, mint az EA de az döprés. Hallottam szólni HS dobozokon. Hát skacok, már bocs, de elmehetnek a nagy nevű ketyerék... Szólt az is olyan szépen! Amúgy gondoltam rá valamelyik aukciós oldalon veszek pár ezer forintért, és feljavítom.
Most ha neki ugrok építeni többszöröse mint kicsit felgenerálozni egy ilyen masinát!
Mellékeltem a képet róla, hogy hogyan nézett ki eredetileg. Annyi változott, hogy a puffer melleti alkatrészek már nincsenek benne, mert kiszedtem mindent, csak a védelem része maradt.
Nekem is mondták hogy ezek a Ketyegök nagyon szépen és nagyot szolnak mármint méretükhöz képest. Legutóbb beszéltem egy hangosítós sráccal az is csak dicsérni tudta ezeket. Nekem nagyon tetszik és most már még inkább hogy megtudtam csinálni Mikor tönkrement majdnem megszakadt a szívem
Sziasztok. Van egy olyan problémám egy épített ersítővel hogy az egyik oldal alapból zajos. Azt vettem észre ha kiveszem a dobozból és úgy kötöm a tápot rá akkor a szkópon szinte semmi kimeneti zaj nincs 5mV. Visszarakom , megjelennek ilyen csúcsos jelek kb 20mV-nyi és hallok búgást. Ha közelítem a panelt a trafóhoz akkor erősebb. Még az érdekes hogy ebbe régi magyar pufferkondik vannak (fémházas). A fémház és a kaszni között hihetetlen 80V ot mérek de ha a kasznit összekötöm a táp közös pontjával akkor 50V ra csökken.
Ez a másik amit nem értek. Harmdszorra a kérdésem a kaszni és a be illetve kimenet hideg pontját össze kell kötni vagy sem? Ez egy B osztályú Bd249/250 Bd244/243 + hökomp. bd139
Ha közelíted a trafóhoz, azért hangosodik a búgás, mert a trafó szórt mágneses tere zavarokat kelt. Ezt árnyékolással tudod megoldani. Próbáld meg, hogy kiveszed a trafót, és kintről kötöd be.(ugyanis távol lesz az erősítő a trafótól) Ha ekkor ez megszűnik, akkor ez volt a baj. vaslemezzel tudod leárnyékolni a trafót.
Mutassatok már nekem egy egyszerű szimmetrikus feszültségerősítő alapkapcsolást, légyszi. De egyszerűt ám.
Úgylátszik nekem senki sem segít az előző kérdésemben :no: . Mi kéne még a rajzon kívül hogy valaki segítsen ?
A rajz alapján meg lehet találni a csatlakozásokat, de az a kérdés, hogy a panelen hova csatlakoztatod. Ez ugye egy komplett rendszer, a részek általában sok pines csatlakozókkal csatlakoznak egymáshoz. Mi van meg belőle? Jó volan a saját trafóját használni, vagy az egybe van építve vele? Ha igen gondolom rezonáns táp. Ha ez rajta van, már csak ennek kell áramot adni, és a bemenetre jelet. Jó volna, ha leírnád, hogy milyen állapotban is van, külön részekben, esetleg megbontva vagy hogy
Azonosítsd be a panelen lévő jelöléseket a PDF-ben találhatóakkal. Előbb utóbb rá fogsz bukkanni arra amit keresel.
Trafós tápja van eredetileg és a pn500 jelű 14-es csatisoron csatlakozik a táp, többféle feszültség kell neki. TDA 7265 végfokok vannak benne, 4 db. Mit akarsz vele csinálni?
Első blikkre BD249C-250C vel helyettesíteném.
A BC547C sok mindennek lehet nevezni. Talán az olcsó tranzisztor lenne ezek közül az egyik legtalálóbb. Erősítőjavításkor nagyon célszerű valamilyen áramkorlátot használni. Jót tesz a pénztárcának is, meg az idegrendszernek is. Idézet: „Erősítőjavításkor nagyon célszerű valamilyen áramkorlátot használni. Jót tesz a pénztárcának is, meg az idegrendszernek is.” Támogatom! Itt a lényeg. Valóban jót tesz mindkettőnek
Majd ha tönkre megy akkor már rakok bele BD249 es párt. Ha kész leszek ezekkel akkor meg kellene majd próbálni építeni egy brutális végfokot csak nem tudom milyet
Megválaszoltál magadnak, brutálisat.
Már csak egy lényegtelen kis apróságot lenne jó tisztázni: brutálisan hangosat/súlyosat/bonyolultat/megbízhatót/hangminőségűt/stb. stb. stb.?
A HS dobozok katasztrofálisak, a vidi végfoknak meg az állandó brumm és az elkent hangok a baja. Tudom, mert van mindkettő. Erős érzelmi szálak fűznek az old-hifihez, de inkább csak nézegetem a készülékeket.
Hát igen elégé szűkösen fogalmaztam Bocsánat. Hát 150W körülit ami szépen szól
Pont tegnap került hozzám egy HS 480-as tip-top csillivilli állapotban.Egyetértek..rendkívül pocsék a hangja és még annál is rosszabb.Fel is vittem gyorsan a padlásra az egereknek,ott a helye.
Én most újítottam egy vidi preludiumot, a B32-est.
Igaz hogy ebben csak a doboz és a váltó videoton, de ezt legalább már tervezték-mérték-finomhangolták. A HS időkben hasraütésre ment a tervezés. Az orionnál nem voltak túl jó hangszórók, főleg nem ha a bolgár vászonszélű mélyeket is orionnak számítom. A vidi jó motorokat tudott fabrikálni, viszont régebben náluk is hasraütéses volt a váltótervezés. Csak az utolsó rúgásaikként a 90-es évek felé jelent meg a mért és tervezett hangváltó. De nagyon off.
A bemeneti kábel nem mindegy hol van elvezetve. próbáld meg végig a nyákon vezetni nem így lógva, hátha segít. De ez tényleg elég érdekes brumm és ha nem válik be semmi akkor egy próbát megér, hogy a trafót kiszeded a kaszniból és a lehető legtávolabb rakod az erősítől, ha akkor sem változik akkor benzint rá...
Én is csak nézek amikor azt írják milyen jó a vidi
Nekem volt kettő is, egy régebbi rádiós és egy újabb csak erősítő de ez már toroidos. Semmi különbség nem volt a végfok panelekben csak a méret mert a régiekben fekve voltak az ellenállások az újakban állítva és így kisebb helyet foglalt. A hang ugyanaz a sz@r videoton. Alacsony damping faktor miatt a hangszórókat ki akarja hajítani, nem beszélve a hang olyan mosott mint a ruha. Semmi részletesség ráadásul a vége fele csak rosszabbodik. El is adtam Szép mert nekem nagyon tetszett de kár, hogy nem ér semmit.
Sziasztok nincs véletlenül valakinek castone 800-as rajza? Tegnap került hozzám 1 javitani de sajnos rajzom nincs hozzá.Van benne pár ellenállás ami szénné égett, és és nem tudom milyen volt ott.
Várom válaszaitokat.Üdv saca |
Bejelentkezés
Hirdetés |