Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LM350
Lapozás: OK   1 / 2
(#) vjenci hozzászólása Nov 1, 2006 /

Uraim!Segítséget kérek.Az LM350-es bekötését szeretném megtudni,tud valaki segíteni?
Köszönöm
(#) fureszk válasza vjenci hozzászólására (») Nov 1, 2006 / 1

Már csak ki kell választani a megfelelő gyártót!
Katt!
(#) fureszk válasza fureszk hozzászólására (») Nov 1, 2006 / 6

amúgy:
1: Adj
2: Vout
3: Vin
(#) Gatery válasza vjenci hozzászólására (») Nov 1, 2006 /

Szia!

Itt van egy bekötés amivel változtatható a kiadott feszültség értéke.

Remélem ez jó.

(Ezt a saját datasheet-jéből copy-ztam, csak gondoltam nem tudodkiválasztani a sok közül, hogy neked melyik is lenne jó, szóval ez jó lesz )

A c1 mértéke függ a terhelésed mértékétől, olyan 1 A-re érdemes minimum 330µF-t rakni vagy nagyobbat.
Sok sikert!
(#) huhuu válasza Gatery hozzászólására (») Nov 2, 2006 /

Már van LM350 esből készített tépegységem, valakinek nincs valami ötlete, hogy hogyan lehetne kiegészíteni valami szabályozható áramkorláttal. az ic belső védelme 3-amper, ez alatt lehetne vele szabályozni, ez nekem bővel elég lenne...
(#) huhuu válasza huhuu hozzászólására (») Nov 2, 2006 /

keresgéltem és találtam is valamit:
az egyik gyártó honlapján találtam egy kapcsolást, légyszi nézzétek már meg, hogy az első lm350 az valóban áramkorlátként működik és hogy az a tranyó ami benne van az esetleg elhagyható-e.
Azért is jó lenne ez nekem, mert van még lm 350-esem...
ha valami nem látható pontosan akkor a fureszk hozzászólásában a "katt"-ra kattintva és ott az "on" gyártó honlapján található a rajz....
ja még valami ha jól láttam mintha max 1,5 ampert tudna úgy a két lm ic, miképp lehetne 3 ampert kinyerni belőle?
(#) vrbst hozzászólása Nov 10, 2008 /

Sziasztok!

Így 2 év után felhoznám ezt az elsüllyedt topikot... A huhuu által mellékelt egyszerű tápegységet szeretném én is megépíteni és volna pár kérdésem ezzel kapcsolatban.

Látom, hogy kell neki -10V-os feszültség a +32V mellett. (gondolom, hogy 0V-ig le tudjon menni a kimenet) Ezt hogy a legcélszerűbb előállítani neki?
Az Rsc ellenállás milyen értékű (és teljesítményű) legyen?
A jelzett N csatornás FET-eket lehet helyettesíteni mással? Vagy kaphatóak ezek a típusok?

Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) vjenci válasza vjenci hozzászólására (») Dec 2, 2008 /

köszönöm a segítséget.
(#) blackdog hozzászólása Jan 13, 2011 /

Sziasztok!

Már unom, hogy vagyonokat költök 9V elemre. Kitaláltam magamnak egy nagyom egyszerű tápot. Lényegében az LM350 adatlapjában található kapcsolást alakítottam át egy kicsit.
A gondom a transzformátorral van. Milyen transzformátort érdemes használni aminek a szekunder oldala 20-35V körül mozog én nem kerül vagyonokba?
(#) Pulyka válasza blackdog hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Üdv.

Nekem is nagy barátom az LM350-es IC.
Elmegyünk néha kettesben ide-oda..

Szóval jó párszor ütyködtem vele, kéznél van a beültetett nyákja, szóval ha valami kérdésed van vele kapcsolatban, kipróbálhatom
Ha Te 9V-ot akarsz lecsökkenteni az adj-ra kötött potival, akkor nem muszáj neki 35V-ot adni, elég 12V is, vagy vészhelyzetben 9V is.(csak mert 9V bemenő feszültség között 8V körül lesz a kimenő feszültség felső határa).
De egyébként 1.2V lesz a legalsó határ, ami azt jelenti, ha teljesen le van szabályozva, akkor is ott marad az 1.2V.

A kérdésedre a válasz: Ott vannak az egyszerű adapterek, illetve a telefontöltők, amik ugyanúgy adapterek. Van vasmagos trafó kivitelben, és kapcsolóüzemű táp kivitelben is.

De kérdezném én, hogy mit szeretnél kiváltani az elemmel?
(#) blackdog válasza Pulyka hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

A 9V elemet szeretném kiváltani egy gyors megoldással.
Korábban már építettem 7dig feszmérőt. Ezt beleépítem.
Szabályozni szeretném 1,2V-12V. Nem lenne baj, ha kihasználhatnám az IC lehetőségeit ezért gondoltam a 30V-ra. De megelégszem a 1,2-12V vagy 1,2-15V-al is.
A terhelhetősége jó lenne, ha 2-3A körül mozogna.
Igazából olyan transzformátort nem találtam ami bír 2-3A-t és a szekunder oldala pl. 18V.
Az egyszerűség miatt a kapcsolóüzem itt nem jöhet szóba.
(#) Pulyka válasza blackdog hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Szia

Értem, akkor egy 7 szegmenses feszültségmérőt szeretnél üzemeltetni hálózati forrásból, hogy amikor lemerül az elem, ne kelljen kidobni, és venni újat.

Van pár lehetőség:

1. Nem is kell semmilyen tápIC, elég lenne egy 9V adapter.
Ilyesmire gondolok, csak 9V-os kivitelben.
Nekem pl. egy rahedli van itthon

2. Vagy végy egy PC tápot, én annak a dobozába bele is építheted a fesz. mérőt, ott lessz a 12V, azt egyszerűen le lehet venni 9V-ra egy egyszerű 9V-os stabilizátorral.
Számítógépes üzletben ingyen adnak egyet, már amelyikbe van, és aminek jelentéktelen hibája van, vagy PC bontókban.

3. 9V-os akku, mellé egy töltő.

4. Egy feszmérőnek nem kell amperszámban az áram.
Elég oda pár mA.

Üdv.Tomi
(#) blackdog válasza Pulyka hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Nos lehet, hogy nagyon rosszul fogalmaztam.
Én egy szabályozható és gyorsan megépíthető kis tápegységet akarok csinálni amin van egy hétszegmenses kijelző (külön saját tápforrással, ez megvan) a beállított feszültség kijelzésére.
Így lenne egy egyszerű tápegységem ami a céljaimnak egyenlőre bőven megfelel [1,2-15V szabályzás 2-3A terhelhetőség]. Csak trafó kellene hozzá.
És örökre elfelejthetem az elemeket
Aztán, ha lesz időm és kedvem na meg szükségét is érzem akkor építek egy labortápot.
(#) niedziela válasza Pulyka hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

blackdog

Idézet:
„Igazából olyan transzformátort nem találtam ami bír 2-3A-t és a szekunder oldala pl. 18V.”

L49-02-39
40VA 15V TRE-40.66315/KK (ME) RoHS 230V/15Vx2.66A 70x59x56mm

2660.00 Ft
(#) cipoce hozzászólása Jan 27, 2011 /

Heló!

Én építettem egy szablyozható tápot lm 350-el, működik is, a feszültséget lehet szabályozni, de egy nyomorult leden kívül mást nem lehet meghajtani vele.
A trafóm kb.4 amperos.
Mi lehet a baja??
(#) kadarist válasza cipoce hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Szia!
Mekkora a feszültség a nagy pufferkondin és milyen terheléssel próbáltad a LED-en kívül?
(#) cipoce válasza kadarist hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

33v van rajt, még kis villanymotorral, meg egy ilyen autószerelős feszültségnézegető izzóval, megy egy 12v-os izzóval is.Az autós cucc csak felvillant aztán kész.

Próbáld meg valamilyen nagyobb ellenállású, kisebb wattos izzóval. Lehet, hogy túl nagy árammal terhelted és az áramkorlátja letiltott.
(#) cipoce válasza kadarist hozzászólására (») Jan 27, 2011 /

Megpróbáltam az összes itthon található izzóval,de semmi.
De a korlátja nem 3A?
Ja és nemlehet,hogy korábban kinyírtam, és azért ilyen?

Lehet, hogy tönkrement az áramkorlátért felelős rész az IC-ben és azért viselkedik ilyen furcsán.
(#) cipoce válasza kadarist hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Jó majd akkor kicserélem aztán meglátjuk, köszönöm
(#) jem123 hozzászólása Feb 5, 2011 /

Sziasztok a mellékelt kapcsoláshoz milyen diódákat vásároljak?(-LM350)
(-relé)
(#) Medve válasza jem123 hozzászólására (») Feb 5, 2011 / 1

Hello, 1N4002 biztosan jó lesz, hanem volna egy kérdésem: a nagyobb feszültségű állásban, amikor a földet a -12V-ra teszi, akkor is terhelhető a táp legalább 2A-rel?
(#) jem123 válasza Medve hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

Bővebben: LinkAmúgy szerintem igen.
(#) Balaa16 hozzászólása Jan 1, 2012 /

Sziasztok!
Építettem egy feszültség szabályozót az LM350-essel. Az a bajom, hogy csak 26-30V-ig tudom szabályozni a potival. Tovább nem. 5kOhm-os potit használok, és az ADJ-OUT között egy 110 Ohm-os ellenállás van. Mi lehet a gond?
Üdv! Balázs
(#) stk466 válasza Balaa16 hozzászólására (») Márc 19, 2012 /

Szia Balázs.

Sikerült megoldani a problémát?
(#) Death01 hozzászólása Ápr 9, 2012 /

Üdv.
Megépítettem én is,tökéletesen működik.
Könnyen megépíthető,ajánlani tudom.
(#) Death01 hozzászólása Ápr 18, 2012 1 /

Üdv.
Azt szeretném kérdezni,hogy trafón,hogy tudom megmérni vagy kiszámítani,hogy hány Amperes?
Primer 220V,szekunder 26v.
(#) Death01 hozzászólása Ápr 18, 2012 1 /

Jah és még azt is kérdezném,hogy az Lm350-ből épített feszültségszabályzó az 1,2V-ról indul.Na és hogy ezt meglehet e oldani h 0V ról induljon?
Választ előre is köszönöm
(#) kaqkk válasza Death01 hozzászólására (») Ápr 18, 2012 /

Kell neki 1,2v negatív segédfeszültség (a gnd nem a 0 ra van kötve hanem -1,2v ra)
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem