Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Még képek
Annyira nem is gagyi! abban az időben néha a gyári készülék sem nézett ki szebben. A Philips 32V alulról még forrlécekkel sem szebb! Pont az egyedisége miatt kell restaurálni! Még így is irigylem.
Tulajdonképpen igazad vagyon, a képen nem is néz ki olyan rosszul, de elmondom, hogy a kép közepén átmenő két árnyékolt kábel valójában a hálózati vezeték (volt) az árnyékolására tetszőleges helyen egy csomó cucc van rákötve testelés gyanánt, belsejében meg csak textil szigeteléssel elválasztva ment a 220. Egy isteni csoda, hogy a 70 év alatt nem vágott agyon senkit. Egyébbként nekiálltam a felújitásnak.
Igen, akkor nem gondoltak arra, hogy ennyi idő alatt megeszi a fene, akarom mondani az idő vasfoga a hálózati zsinór szigetelését.
Én is így építek csöves rádiót, mert az alkatrész csere elég gyorsan megy. (mindíg van mire fogni a lustaságot) Egyébként szerintem az egyedisége miatt érdemes felújítani! Olyan varázsszemet sokat (3-at legalább) láttam a puskás börzén, érdekes darab.
összeraktam...
egy kérdésem lenne : meg tudja valaki mondani hogy mit jelentenek azok a kifejezések hogy törpeszuper, kisszuper, stb és milyen kategóriák vannak, és mi azonosítja be őket? köszi a válaszokat előre is.
Üdv!
Nagyon Szép készülék, 4V-os fűtésű aranygetteres csövekkel, a bazinagy hármasforgó igen impozáns. Szerintem érdemes lenne a nem korhű alkatrészeket elbújtatni régi alkatrészek burkolatába, és úgy még korhűbb lesz.
Valószinüleg csak hasonló külső kinézetü varázsszemet láttál, nem ilyet. Ez ugyanis 4V fűtésü, vagyis illeszkedik az A sorozatu "arany" csövek fűtéséhez, és még csak egy legyezöje, van, nem "lepke" a képe, csak körbe zöld. Egyébbként szépen világit, de ilyen csövet még én sem láttam soha.
Annakidelyén a szuper kifelyezést azért volt fontos hangsúlyozni, mert szép számmal volt még kapható egyenes rendszerü visszacsatolt audion gép is, (2+1-es) és ezektől kellett megkülönböztetni. A fantázianeveket a gyártók adták, mint ma az autógyárak a saját típusaikra. A név általában jellemző volt az adott típusra.
* zia Janó bácsi, köszi a választ,
* zek szerint a törpe-, kis,- és egyéb jelzők nem utaltak a cső számára, típusára, vagy a csőkészletre, vagy hogy mennyi hangolt kör van benne?
Szervusztok!
Hozzájutottam egy érdekes csőhőz, találós kérdés: mi ez? A típusmegjelölést még nem mutatom.
Nehéz megmondani, de leginkább egy régi kamera felvevő csőhöz hasonlít, ha jól emlékszem a nevére, akkor "szuper ortikon"
Nem az, de nem jársz messze. Kíváncsi vagyok még a többiektől is néhány tippre, azután megmondom, és jön még néhány kép. Ennyiből tényleg nehéz kitalálni amúgy.
Elektronágyú, utángyorsító, meg valami anód Én is a kameracsőre tippeltem, de írtad hogy nem az... Kíváncsi vagyok a válaszra, valami speckó géphez kellhetett
Janó Bácsi! Akkor valóban nem ilyet láttam, mert azok 2 félkörösek voltak.
Mivel egy darabig most nem leszek, ezért felrakom a megoldást: LI-22 monoszkóp cső. Tablica 0249 típusú ábrával. Ezelőtt csak képen láttam hasonlót.
Anno ezt a típust a magyar televízió is használta a délelőtti adásszünetekben (ipari adás) a fekete fehér korszakban. Nem pont idevág de esetleg valakinek a gyűjteményébe beleillik az alábbi linken lévő kazettás magnó-rádió kombináció akkor lehet rárajtolni. Nem az én hirdetésem de elérhetően olcsó!Bővebben: Link
Üdvözletem!
Biztosra veszem,hogy olvastam valahol,de nem találom.Szóval:Kontaktjavító 'receptjére' lennék kíváncsi.Abban vagyok biztos,hogy műszerolajban kellett valamit feloldani/elkeverni. Remélem tudtok segíteni! Köszönettel:Máté.
Nagyon puha grafitceruzák(9B) reszelt porát keverd a műszerolajba!
Köszönöm,ez lesz az!
Sziasztok! A Pacsirta szépen erőteljesen sistereg.. búgásnak nyoma sincs már. Viszont vétel egyáltalán nincs.. egyik hullámsávon sem.. (ha a hangoló,forgó kondi lemezei érintkeznek akkor recseg egy kicsit..) ECH81-et cseréltem.. Tudok esetleg még valamit nézegetni a KF körül szkóp nélkül?
Próbálj meg építeni egy GDO áramkört, mindjárt lefotózok egy kapcsolást hozzá. Ezzel tudsz mérni rezonancia frekvenciát, használhatod rezonancia indikátornak, vagy akár antenna hangolónak is. Egyébként első körben szerintem építs egy csúcsegyenirányító kapcsolást kapacitív csatolással, ha rákötsz egy multimétert meg tudod nézni hogy van e váltóáram vagy nincs. Esetleg próbálj ki több keverő ECH81-et, mert lehet hogy a trióda része "kopott" és emiatt nem működik a helyi oszcillátor.
Ha ezekkel nem jutottál semmire, nézd meg hogy a kondik nem szakadtak/zárlatosak-e.
Tisztelt kollágák! Hallgattam rátok és tegnap nekiálltam az amatőr-Standard?-nak, ráment majd az egész hétvége, most pihenésképpen megmutatom mire jutottam.
Nagyon csipte a szememet a rozsdás-feket bádog panel, ezért leszedtem róla minden mozdithatót ( nem volt nehéz, mindent csak egy-két csavar tartott, meg a kivezetése) és a maradékot kimaszoltam, kitakartam papírral, majd lefujtam egy kis dekor ezüsttel. Utána minden visszakerült, de már rendesen felépítve sok csavarral, távtartóval, stb. Az alját is rendbe raktam, került bele egy pár régi forléc, meg vettem varnis csövet, és kicseréltem a vasdrótokat rendes bekötőhuzalra, régi meg új varniscsőbe bujtatva, hogy maradjon az összkép. A kondik is kaptak "régi" házat. Persze minden le és felépítés után mindig bekapcsoltam, hogy szól-e még, mivel rajzom nincs hozzá, és nem akartam a végén összetett hibákat, elkötéseket keresgélni. Hát most itt tartok.
Még képek
A KF tekercsek (semmi méhviasz meg kátrány) és az általam ismeretlen még "lábas" egyencső, vagy inkább lámpa
A skála csak akkor látszik, ha be van kapcsolva a rádió, vagyis ha ég a skálaizzó. És itt az ME4-es egylegyezős varázsszem képe is.
Szép lett. Gondolom, majd a dobozt is ezen a színvonalon restaurálod. A szaktanácsadó egész idő alatt ott volt mögötted a fotelban?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |