Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   429 / 1274
(#) kadarist válasza attila1 hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Az előbb rossz pozíciószámot írtam, tehát a C422-n (a Zener mellett) vagy a C323-on kellene 12Vot mérni.
(#) attila1 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Kicsit sokáig tart,míg reagálok a válaszodra,mert a sz.gép a szobában van,a műhely meg a lakás túlsó felén...de mindegyiknél 0V van
(#) kadarist válasza attila1 hozzászólására (») Jan 29, 2011 / 1

Ez jó hír! Ellenőrizd a ZD401-et zárlatra, az R419-et és az R421-et szakadásra.

ZD401 full vezető lett mindkét irányba,R419 2.3 Ohm,R421 szakadt,megnéztem a D406-ot is mellette,az meg a multi szerint 024 mindkét irányba.Gondolom ez is kuka..

Igen, kiforrasztva mérj ki minden gyanúsat. A tápegység megfutása miatt szokott zárlatossá válni a ZD, amitől elégnek az ellenállások. Ajánlatos lenne átkondizni a tápot, a primer oldalon is (nagy puffert nem kell). A méréseid is erre a megfutásos helyzetre utalnak (32V--->26,3).

Húha,akkor még lehet forrasztgatni belőle...és elképzelhető,hogy a függőleges vezérlő IC nem döglött meg?Vagy az csak akkor derül ki,ha a többi kivan cserélve? Zenerem van talán,de a D405,406 az BYT52J típusú.Ilyenem biztos nincs.Helyette mit rakok,azt nem tudom...Köszönöm István!!
(#) kadarist válasza attila1 hozzászólására (») Jan 29, 2011 / 1

A legfontosabb táp rendbetétele. A primer oldalon cserélgesd ki a kis elkókat (C911, C909). Ha ez jó és nem mászkál induláskor a 25V-od 32V-ra, akkor mehetünk tovább.

Rendben.Ez eltart egy ideig,mire ezeket kicserélem.Köszi!

Egyelőre két kis elkóról van szó. A többi a táp stabilizálódása után jön.
(#) Cherrie hozzászólása Jan 29, 2011 /

Némi segítséget szeretnék kérni. A mai napon vettünk egy használt Philips tv-t(63cm) a készülék amikor elhoztuk működött,még itthon is,néztem egy 2 órát, majd eluntam és kikapcsoltam. Azóta viszont nem tudom bekapcsolni és nem értem mi a lehet a baja Amennyire én értek ehhez, még stand by módban sincs, az a piros lámpa nem világít,csak addig, amíg a bekapcsoló gombot nyomva tartom. Ez mi a fene lehet?
(#) kadarist válasza Cherrie hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Vidd vissza az ex-tulajnak. Ez a legokosabb, amit tehetsz.
(#) Cherrie válasza kadarist hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Lenne,ha nem vaterás hókamóka lenne és 1 nap garit is adott volna rá.

Mennyire értesz az elektromossághoz?
(#) Cherrie válasza kadarist hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Amennyire általában a nők. Inkább a probléma súlya érdekelne, nagyon sokba kerülne e a javítás

Szakemberfélének kellene belenézni, mert vakon még saccolni sem lehet. Mennyibe került a készülék?
(#) Gafly válasza Cherrie hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Ne általánosíts, sok jó (hölgy) szakembert ismerek (ha nem is pont TV, de műszaki vonalon).
Kadarist-nak szerintem igaza van, látatlanban a fene se' mondja meg mi a baja. Pontosabban látatlanban kiment a biztosíték, de az nem véletlen szokott kimenni. Nekem hasonló hibával 8.000 JMF volt a javítás, kiszállás nélkül (érts: be és hazacipelve a dögöt).
Egyébként még az is lehet hogy nem vertek át a TV-vel, csak éppen most ette meg a fene (például tél van, hidegről lett behozva és nem vártatok hogy megmelegedejen, stb...).
Ettől függetlenül gondolom a email/telefonszám megvan még az eladónak, nem?
(#) tornadoplus válasza kadarist hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Szia!
A CK 5051 A TV-ben szinte már mindent lecseréltem a tápon amit a méréseim hibásnak mutattak. Semmi eredmény. Még a power led sem reagál, igaz a biztosíték már nem ég le, teljesen halott. Mit kéne még megnézni? Küldök egy rajzot. Légy szíves segíts!
Előre is köszönöm!
Jó éjszakát!
Üdv.: Péter
(#) kadarist válasza tornadoplus hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Pontosan miket cseréltél ki? Az SDH-209-es IC-t is kicserélted?
(#) tornadoplus válasza kadarist hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Szia !
Kicseréltem az elkókat, a táptranzisztort, /C4538/ a mellette levő diódát, /BY228/, PTC ellenállást és egy sima ellenállást. Az SDH-209-es IC-t azt még nem. Ezt szintén nem találtam, azt írják, hogy kifutott tétel és helyettesítőt még nem találtam.
Köszönettel : Péter
(#) Cherrie hozzászólása Jan 30, 2011 /

Akkor elnézést a jó műszaki érzékkel megáldott hölgyektől, az én köreimben a hölgyek velem együtt csak pislognak mint hal a szatyorban ha műszaki téma van De hogy ne offoljak,a probléma megoldódott. Hallottam, hogy a Philips tv-knél gond szokott lenni a bekapcsoló gombbal. Namost,egy gyufaszállal beékeltük a bekapcsoló gombot,így már készenlétben van a készülék és be tudom kapcsolni. Cheer
(#) kadarist válasza tornadoplus hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Szia!
Ellenőrizted az R803-806 ellenállásokat? Ezek felelősek a tápegység indulásáért. Cseréld ki a nagy pufferkondit is, mert ennél gond lehet azzal is. D811jó? Eredeti tranzisztort tettél bele?
(#) kadarist válasza Cherrie hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Szép munka!
(#) ligyakeli hozzászólása Jan 30, 2011 /

Tudna valaki segiteni a lap tetelyén levő kérdésre üdv ligyakeli
(#) attila1 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Szia István. Sajnos pár napig pihentetem az Akait,mert előbb beszélnem kell a szomszédommal,akié a tv,hogy mi legyen vele.Körbenéztem itthon,sajnos sem 12V-os zenerem,sem kondim,sem BYT-s diódám nincs olyan,ami ebbe kellene,ezért egyeztetés után rendelnem kell mindenből.De hozatok a függőleges meghajtó ic-ből is,nehogy utána meg azért az egy darabért külön kelljen rendelnem.Majd jelentkezem utána,ha minden itt van,és kicseréltem az ic-n kívül mindent.Köszi!! Attila
(#) attila1 válasza ligyakeli hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Ez tényleg kevés info.Semmi írás nincs sehol?Elején,vagy valahol?
(#) kadarist válasza attila1 hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Először a tápot hozd rendbe a két kondival, tudod!
(#) ruphor hozzászólása Jan 30, 2011 /

Sziasztok,
Valaki tudna segíteni ?? Samsung LE37M86BD LCD TV. A képből eltűnik a részletgazdagság, a színek foltosan jelennek meg mintha a színmélység lecsökkent volna .
Ez főleg akkor jelentkezik ha a kép sötétebb
Tehát nem színhelyes a kép és mintha kevesebb szín lenne. Olyan mint amikor nem helyes szögből nézi valaki a képernyőt. Ami árnyékban van az olyan mintha egyes részletei előtt egy fátyol lenne vagy egy szűrő

Köszönöm, András
(#) kokszi hozzászólása Jan 30, 2011 /

Sziasztok! Egy Goldstar miracle-d(olyan mint az LG Goldeneye) tv-ben kérném a segítségeteket.Régóta nem élénkek a színek rajta egy másik orion tv-hez viszonyítva.Pár napja viszont bekapcs után jobbára csak sárgás-zöld és kék színű az egész.Ha bemelegedet akkor piros inkább bordó,az emberek szája lilás valahogy nem igaziak a szinek ,mintha a kék és sárga színek dominálnának. Tudom ezt állítani valahol?Vill.szer végzetségű vagyok némi elektronikai tudással.Egyszer már emeltem fényerőt ezen a tv-n,akkor is elmondták,hogy mit csináljak.Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat.
(#) kadarist válasza kokszi hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Szia!
Egy képet tudsz mutatni? Ez akár lemágnesezési probléma is lehet.
(#) ligyakeli válasza attila1 hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Az elején nagybetüvel PCM van irva
Következő: »»   429 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem