Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Termosz fej van rajta,mi az hogy akadozik,szorul?Szét kéne szedni a termoszfejet?
Szia!
Nem a thermofejet kell szétszedni, csak le kell venni a szelep testről. A szelep testen találsz egy kb. 3-4mm átmérőjű szelepszárat, azt járasd meg hosszában. Néhány mm úthosszat kell mozdulnia. Ha benyomod, akkor zár a szelep, ha kiengeded, nyit. Volt már rá példa, hogy félúton megszorult, ezért a rugója nem bírta kinyomni, vagyis nem nyitotta rá teljesen a radiátort, hiába engedte volna a termofej.
Szia!
Nem elektromos a hiba! Ha előzőleg jól működött, akkor most nagy valószínűséggel levegős a rendszer azon szakasza, vagy a radiátor vége begyűjtötte azt és nem adja le a teljesítményt. Ha elmegy a maximális hőmérséklet a radiátorig, akkor a radiátorban és a hozzá tartozó szelepben keresendő a hiba. A szelep megjáratását már leírták előzőleg. A termofej nem szokott úgy meghibásodni, hogy félúton megakad, csak a szeleptest akadhat fel. Ha a melegvíz bejut a radiátorba és az első tagok felmelegednek, de a vén lévők nem, akkor levegős a radiátor. A radiátoron lévő légtelenítővel ki kell engedni belőle.
Szeretnék segitséget kérni. simat mcsi 23 mini gázkazánhoz! Begyújtás után gyújtószikra megszünése után gázláng kialszik. A relék behúznak működik a szivattyu a füstgáz elvezető ventilátor. Az ionizációs érzékelőt kicseréltük nem változott. Szervíz szerint panelt kéne cserélni,ami elég húzós! Kérnék ha valakinek van a birtokában kapcsolásirajz.vagy tudja mely része lehet hibás apanelnek kérem értesítsen!
E-mail cimem: imful@freemail.hu Segítséget előre köszönöm! Fülöp Imre
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy quadriga cirkó-kombi kazánnál a nyomásjelző 1,5 bart jelez, ha beindítom a fűtést, felmegy 3 bar-ig és utána leáll. A gáz normális nyomású, a meleg víz ellátás tökéletes, csak a fűtésnél van ez a kis gond, és most jönnek a hidegebb idők. Van valakinek esetleg valami ötlete, hogy mi lehet a hiba? Nagyon meg köszönöm a segítséget, előre is.
Tágulási tartályra gyanakodnék ha a vízhőfok nem megy 70 fok fölé.
De amúgy ennek a kérdésnek a helye a kombikazán működési hiba topikban van...
Köszönöm a gyors választ. Arra gondolsz, hogy esetleg lyukas lehet a membrán?(hasonló cikket olvastam, abban is hasonló volt a gond, csak az Junkers volt, ha jól emlékszem,ezért kérdezem)
És azt mennyibe kerülne ki cserélni? Kb? Pesten. Vagy egyáltalán lehet cserélni, És szerelő meg tudja csinálni, vagy csak szakszerviz? Üdvözlettel:
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy quadriga cirkó-kombi kazánnál a nyomásjelző 1,5 bart jelez, ha beindítom a fűtést, felmegy 3 bar-ig és utána leáll. A gáz normális nyomású, a meleg víz ellátás tökéletes, csak a fűtésnél van ez a kis gond, és most jönnek a hidegebb idők. Van valakinek esetleg valami ötlete, hogy mi lehet a hiba? Nagyon meg köszönöm a segítséget, előre is.
Ezt nem hiszem el. Te már a sokadik vagy aki idetéved a neten ,de egy sort nem hajlandó elolvasni senki . Nem írhatom le minden oldalon 2x. Olvass már vissza 1-2 oldalt... Elnézést ,de ez már tényleg így megy
Bővebben: Link
Valóban hibás a tágulási tartály, de nem biztos , hogy lyukas a membrán. A tartályon van egy szelep amit autó pumpával fellehet fújni. A következőt kell tenned :
Nyisd ki a kazán ürítő csapját, engedd le a vizet és hagyd is nyitva. Ezután kezd el felfújni a tartályt a szelepen keresztül ( 1,2-1,5 Bár-ig ). Autós gumi nyomásmérővel tudod majd mérni. Amíg pumpálod további víz fog távozni a leeresztőn ez az ami feleslegesen a tartályban van. Amikor elérted a szükséges nyomást a tartályban akkor zárd el az ürítő csapot és töltsd fel a kazánt vízzel 1,5 bárra. Ha így helyre áll nem kell tartályt cserélni. Egyébként ha lyukas azt észre veszed mert mikor töltöd bele a levegőt akkor az az ürítőn távozik is és nem emelkedik a levegő nyomása. Ennyi nagy vonalakban.
És hogy el ne felejtsük, ha csak a szelep rossz, azért azt érdemes kicserélni...
Szia Gázszeres!
Köszönöm a válaszod. Még esetleg annyit kérdeznék, hogy ezt lehet szerelő által cserélni, vagy csak a szakszerviz végezheti el? Ha az a hiba.
Nagy vagy. Éppen ezen az oldalon lett leírva ugyanez. Csak éppen nem értesz hozzá ,mert ugyanakkora nyomást javasolsz a tartályba mint a rendszerbe...
Na cső.
Olyan gondom lenne hogy van 1 renova star f24 ebt kazánom! hideg bemenő viz cső eltört és kapott a kazán alja elég sok vize! elindul minden rendben menne ha begyújtaná a gázt! mi lehet a hiba oka? panel? vagy a gázléptető motor?
Szia!
Ha vizet kapott: Szétkel szedni mindent ami elektromos, lehúzni a vezetékeket és kiszárítani. Ha ezután sem jó szerelőt kell hívni. Lehet panel, gyújtó trafó, stb. Gázléptető motor!? Még sosem hallottam ilyen alkatrészről.
panelt szétszedtem de poros volt mint vizes!
Üdv.Hibára kiáll?Ha a léptető motor kap vizet és zárlatos lesz akkor hibára áll ki.Lehet hogy a trafó.Jobb hátul kis fekete doboz.Húzd le a csatit és szárítsd ki.Ez szokott ilyen hülyeségeket csinálni ha vizet kap.
"Gázléptető motor!? Még sosem hallottam ilyen alkatrészről."
Ő csinálja a lángmodulációt.
megpróbálom! remélem ez a baja mert akivel beszéltem az panelt mondta mind :S
Helló!
A válság miatt úgy gondoltuk, hogy nem fűtjük az egyik szobát. Szereltettünk a radiátorra egy hőfokszabályzó szelepet. Letekertük annyira, hogy a benne lévő viz ne fagyon meg (10 C fok ?). Talán megzavarja egy kicsit a kazánt? Ha kint nagyon hideg van, akkor valószínű, hogy keveredik egy kis hideg víz a visszatérőbe, mert valamennyire kinyit és lehet, hogy olyankor sistereg, mert nem mindig van így.
hali ,váltó szelep esetleg víz áramlás érzékelő
Szia!
Nincs összefüggés a radiátor "lezárása" és a sistergés között. A víz addigra visszamelegszik, mire a kazán visszatérő ágába ér. Lehet, hogy valamilyen szennyeződés (pl vízkődarabka) megakad a hőcserélőben és az ott megrekedt víz felforr, ezért siseg.
az gázmotor
Sorry, mi gázszelep léptető motornak hívjuk.Nálam a gázmotornak más jelentése van,de ezen szerintem nem veszünk össze.
Bővebben: link
Sziasztok,
Egy ideje böngészem a fórumot, találtam is sok támpontot az én problémám megoldásáoz is, de sajnos pont ilyen tipusú hibát, és pont ilyen tipusú panelt nem találtam. Ha valaki esetleg ismeri ezt, megköszönném a segítséget… Kazán tipus : Ariston AT 23MFFI (sokat szerepelt már itt is) Hiba: elakad a gyújtási folyamat. Bővebben: keringtető elindul, szellőző ventilátor elindul, kapcsol a presszosztát (vagy huzatérzékelő), de ekkor, amikor következne a gyújtás, leáll a szellőzőventillátor. Amikor a pressostat visszaáll alaphelyzetbe, újra elindul a ventilátor, és ezt ismételgeti végtelenségig. Gyakorlatilag tehát a presszosztát kapcsolása után nem megy tovább a gyújtási folyamat. Régebben még néha nagy nehezen elindult a láng is (egyre ritkábban), de mostmár egyáltalán nem – EZÉRT arra gondolok, hogy itt is valamelyik vezérlőlapi kondenzátor lehet a hibás. Tehát szép fokozatosan romlott el, és lett rosszabb, nem pedig egyik pillanatról a másikra. (remélem érthető voltam) A presszosztát tutira jó, dugulás nincs, víz megy, nyomás jó. A gáznyitásig, gyújtásig, lángőrzésig, hőfokemelkedésig el se jut, így gondolom ezek itt nem játszanak. Felteszek képet a panelről, ha valakinek esetleg lenne tippje, melyik kondi az esélyes (vagy nem kondi), köszönettel venném… Nekem se nagyon lenne „kedvem” a komplett panelt cserélni, még anyagárba sem. Köszönöm a segítséget!
Szia!
Biztos, hogy kapcsol a presszosztát? Mérj rá az érintkezőkre! Tisztisd ki a turbó csöveit. A ki-be kapcsolási hibát általában a nem megfelelő szellőzés okozza. A presszosztátod gyanús. 2.: a panelon lehet egy hibás relé. De ha mindent jónak találsz akkor az is lehet, hogy a gyújtásra beállított csökkentett gáz nyomás túl kicsi. Stb.
A peresszosztátnak van egy kis szilikon csöve? Abban elég egy csepp vizecske is ,hogy hasonlóan viselkedjen. A gáznyomást ne tekergessed hiszen az be van állítva. Ki tekergette volna ?Vagy már volt nálad szerelő?
A presszosztát vadonat új, mert először én is arra gyanakodtam, kicseréltem, buktam az árát Pici darabokra szét volt szedve az a rész, szilikoncsövek tiszták, turbócső is 100%ig tiszta (azt a részt apró darabokra szedtem). A szonda is kitisztítva, de preszosztát nélkül is kipróbáltam, a vezetéksarukat összeérintve, akkor se megy.
A gáznyomáshoz soha senki nem nyúlt, 8 évig működött hiba nélkül a kazán. (Egyébként a szigorúan vett gázos részéhez nem is szívesen nyúlnék, csak a víz+elektronika amihez "értek", vagyis "merek érteni" A hibás relé is lehet , de ahhoz meg jó lenne tudni, a panelon melyik mit csinál Sajnos eddig ilyen leírást sehol nem találtam, még csak hasonló panelhoz se. Persze a gyárnak ettől üzlet az üzlet.... Szóval nagyon köszi minden tippet, de azt hiszem odáig eljutottam, hogy azt az átkozott vezérlőpanelt hibáztatom, ezért ehhez kéne ötlet ... Persze én örülnék a legjobban ha nem ezen lenne a hiba.
Ha a relékre gyanakszol akkor forraszd ki és teszteljed le. Szoktak egy diódát is párhuzamosan kötni a relé tekercsével azt is nézd meg.
Üdv.
Még mindig a KK-E Colibri-ről van szó. Ha beáll nagyon szépen, csendben működik. Ha emelek a thermosztáton akár egy fél fokot akkor beindul nagyobb hanggal 2mp után visszaszabályoz. Megy vagy 3-4 percig csendesen majd az utolsó fél percben mintha a láng is felerősödne és el kezd sisteregni. A fűtési hőfokszabályzó (az előlapon) AUTO állásban van. 1-2 óra múlva szépen beáll. Azt vettem észre, hogy ez a fűtési hőfokszabályzó "nem sok vizet zavar" akár felcsavarom a rövid szaggatott vagy le a hosszú szaggatott vonalakhoz teljesen. Talán akkor nem sistergett volna annyira? |
Bejelentkezés
Hirdetés |