Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia!
Elég kicsi rajz, de az biztos, hogy nem az R1-R2 szabályozza a hangerőt. Hangerőszabályzásra egy sztereó potenciométer való. Van itt egy jó rajz és nyákterv: Bővebben: Link
Kérlek segítsetek, nem akarom leégetni a szerkezetet, se a házat!
Sziasztok!
Csek egy egyszzerű kérdésem lenne, van egy körülbelül ilyen SMD ledem, (csak ígynéz ki, és hidegfehér) most nemtalálom róla sehol hogy mennyi legyen a tápfesz meg az áramfelvétel. megtudnátok mondani? Köszi előre is!
Sziasztok! Mivel még kezdő vagyok az elektronikában,nem ismerem az elektronikai kapcsolások legtöbb részét.
El tudná valaki magyarázni ENNEK a sziréna kapcsolásnak a működését részletesen? Előre is köszönöm!
Hi
Az alapja EZ de itt egy kicsit részletezőbb a magyarázata A kondik cseréjével tudod változtatni a sziréna hangját.
Hi
Általában a magasfényű ledek 3V tápfeszen járnak és 20m áramfelvételük. Amit belinkeltél annak 90mA az áramfelvétele 3V-on. R=U/I, I=U/R
Úgy értem,hogy milyen folyamat játszódik le az áramkörben.
Hát, nem nagyon vagyok jártas az ijenekben ,főleg nem a hangtechnikában,úgyhogy nem sokat értettem belőle.
De azért megkérdezhetném,hogy mi az a visszacsatolás?
Sziasztok!
Világítós kapcsolót milyen előtét-ellenállással kell bekötni (ha egyáltalán kell)? 12V DC-re. Sajnos jelenleg eléggé melegszik, ebből gondolom, hogy nem ártana egy előtét. Előre is köszönöm.
szia lehet hogy ez segítene !
ha megmondod hogy milyen led vagy égő van benne tudok segíteni! Bővebben: Link
Helló!
Van egy Kenwood KRF-V5050D házimozi erősítőm aminek halvány a kijelzője! Kérdésem, hogy mi okozhatja ezt? és hogy tudnám megjavítani? (szerintem nincs bene háttérvilágítás) az egész lcd panelt cserlélni kell? érdekes módon a szélein láthatóbb mint a közepe táján, de néha ha mást íratok ki vele (mondjuk másik bemenetre váltok) akkor jobban látható a közepe a kijelzőnek. a panellal van a gond, vagy vmi vezérléssel? (amúgy az erősítőn ezen kívűl minden tökéletesen működik! mi okozhatja ezt a problémát? segítségeteket köszönöm! mellesleg a készüléket így vettem használtan ( előéletéről nem tudok semmit)
de igen, lehet. annyira nem értek hozzá. de szerintem igazad van! ettől függetlenül a kérdés továbbra is él!
(amúgy szétszedtem az előbb és azt láttam,hogy a kijelző jobb szélén az üvegen belül van egy fekete folt (mintha korom lenne) de a bal oldalt nincs ilyen.
Egyszerűen csak bevakultak a sokat világító részek. Sok mindent nem lehet tenni a jobbítás érdekében.
csere megoldja a problémát? (tehát csak a kijelző csere, a vezérlő panel maradhat? (elvileg mindent rendesen ír, csak halvány)
Tehát van olyan szegmens, ami jól világít? Az állandóan világítóak halványultak el, vagy mind?
Sziasztok ! Lenne egy kérdésem. Hogy lehetne megcsinálni azt, hogy az mp3-asomba belerakjak egy olyan kis 1.5 V-os akumulátort, tehát olyat, hogyha bedugom a sz.gépbe, akkor töltse???
Sziasztok!
'Állandó jóságú' 5 sávos stereo hangszínszabályzóhoz nincs esetleg valakinek kapcsolási rajza? Amit néztem a neten az elég zavaros.
Igen rájöttem csak azért gondoltam hirtelen mert ami az adatlapon volt azon a rajzon nem volt rajta az ellenállás értéke.Akkor mekkora tandem potival tudom a bemenetet szabályozni?
a szimbólumokat megjelenítő elemek jobban látszanak (ezek vannak két szélen) ezek ahogy megfigyeltem többet égnek, szinte minden beállításnál,szóval szerintem ezek állandóan világítanak. a kijelző középső része, ahol a 7 szegmensből álló dolgokat kell kiírnia, na azok nagyon-nagyon halványak! bemenet választásnál ír oda főleg, pl: TAPE, VIDEO,DVD,CD stb és például a TAPE-nél a T és A betűt megjelítő szegmensek rendesen égnek, míg mondjuk már a DVD szó kiírásánál már nem annyira égnek a közös szegmensek)
Szia! Akkuból 1.2-es van. Működik vele, de tölteni külön kell, mert nem szokott töltő áramkör lenni benne.
Érdekes. Lehet drájver-hiba is, mert az állandóan világító részek szoktak meggyengülni az idő során.
Valaki elmondaná, hogy mi az a lamináló, amivel a NYÁKOt szokták mások készíteni? Tudom, gáz, hogy nem tudom
A lamináló, alapvetően egy olyan gép, ami rámelegít egy átlátszó fóliát egy papírra, hogy ne sérüljön. (Pl.: lakcím kártya). Ez a gép átalakítható úgy, hogy a lézernyomtatóval kinyomtatott mintázatot átmelegítse az üres nyáklapra. Bővebben: Link
Úristen, ez nagyon bonyolult egy szerkezet ! Azt hittem, valami egyszerű.... Abba reméltem, hogy ez majd egy egyszerű módszer lesz, szép NYÁK készítéséhez. Én alkoholos filcel rajzolgatok. Háromat elkészítettem, és észre is vettem, nem a legjobb módszer, csúnya, alámarott vezetősávokat kaptam.
Interneten olvastam nemrég. Azt jelenti, hogyha az eggyik sávot eltolod valamerre a többi sáv nem mászik utánna
Hello!
Szerintem a jósági tényező, a közepes frekvencia, és az átvitel két -3db-es pontja közötti hányados. Avagy Q=ft/(fmax-fmin). Köze nem lehet a mászkáláshoz, mert ezek szerint nekem is van egy állandó jósági tényezőjű húszasom, mert akár hova tolom nem megy vele a többi pénz.. De amióta van áfa, meg infláció, kicsit romlott a jósági tényezője.. üdv! proli007
Cső!
Nem tud valaki Jászberény környékén valami üzletet ahol vannak ilyen cuccok?Kezdő vagyok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |