Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítőhöz való hangsugárzó védelem (koppanásgátló)
Lapozás: OK   61 / 196
(#) Geri86 hozzászólása Jan 30, 2011 /

A következő lenne a kérdésem, a linkelt védelemmel kapcsolatban. 39-40 voltról üzemeltethető, vagy valamit kell rajta változtatni? Plusz még annyi, hogy két végfokhoz (sztereó) csatornánként kell egy db ilyen? Előre is kösz.

védelem
(#) proli007 válasza Geri86 hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Hello!
- Nem kell rajta változtatni, legfeljebb az R1 ellenállás értékét, a Relé szerint kiszámolni.
- Sztereóhoz elég egy ilyen áramkör, hiszen láthatod két bemeneti és kimeneti pontja van. (De a végfok nem lehet hidalt.)
- Az AC figyelés (U~), csak akkor működik megfelelően, ha a végfokoknál nincs külön Graetz a +- oldalon..
- A Clip rész a negatív tápról működik.
üdv! proli007

Köszi szépen a válaszod. Van itthon egy 2x28v-os trafóm, ahhoz szeretnék két db VF6-os végfokot, és ezért kellene a védelem. DE viszont a VF moduloknál meg pont, hogy két külön Graetz kell talán . Lehet, hogy akkor inkább ezt kellene megcsinálni persze egy db oldalanként, külön 12v-os tápról.

hszvéd

Hello!
Ha elolvasod ezt a hozzászólásomat, akkor láthatod, hogy csak egy kondi és egy plusz dióda kell hozzá, hogy működjön az AC része a két híddal...
üdv! proli007

Aha mostmár értem . Proli még egy kérdés szerinted ez a 2 db VF6-os modul működtethető arról a tápról amit mondtam? 2x28v-os vagy 120W-os.

Hello!
Ezt az erősítős topikban kérdezd meg, mert nekem nincs tapasztalatom ezekkel (nem foglalkozom vele).
üdv! proli007
(#) soos csaba hozzászólása Jan 30, 2011 /

Sziasztok, meg épitetem a reflex rx 500-as erösitő védelmét két külön panelra, már át néztem ezerszer minden alkatrészt, és az áramköröket is hogy nincsen e valami zárlat, vagy szakadás, de eddig semmi hibát nem találtam. Azt akarom kérdezni hogy valaki meg épitete ezt az áramkört?, egyáltalán müködik. Most már arra gyanakszok hogy a rajzban van valami hiba, vagy csak én vagyok a béna :no: , nem tudom.
(#) Robi85 válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Nekem is van belőle 2db. Tökéletesen müködik mindegyik. Mi a baj vele amugy?
(#) soos csaba válasza Robi85 hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Szevasz, csak a protekt led világit, és nem alszik el, próbából 40V ról tápláltam, rendesen szürésel 4700uf-kondival és egyenirányítóval ahogy szükséges, és az U váltó bemenetet a a trafó egyik szekunder tekercsére forrasztottam. Ha a T1-es tranzisztor lábaihoz oda teszem az ujjam akkor be kapcsol a relé. Lehet hogy a T3-as tranyónál lessz a gond, a bázis kollektor, és emitter lábak közt, csak 0,6V-ot mértem, mintha az a tranyó nem nyitna ki, már cseréltem a D2-es diódát és a T3-as tranyót is. Amúgy mennyi kell hogy legyen a feszültség a T3-as tranyó lábai közt?.
(#) agressiv válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Szimetrikus tápfesz kell neki, ha te csak simán plusz 40 voltot adtál neki akkor nem fog menni.
(#) soos csaba válasza agressiv hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Értem, akkor majd ki próbálom szimmetrikus táp egységről is. oszt meg lásuk. Köszönöm a szegiséget.
(#) CIROKL válasza agressiv hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Idézet:
„Szimmetrikus tápfeszültség kell neki”

Egy kis kiegészítést igényel ez , a szimmetrikus táp csak akkor kell ha a clip részét is akarja használni , amennyiben csak a védelmet akkor nem kell a negatív táp !
Csaba : Ebből a védelemből sok ezer készült és mind működik , a hiba nálad van !
(#) soos csaba válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Értem CIROKL, akkor jól gondoltam én hogy sima táp egységről is kell hogy menjen. Akkor a rajz jó, akkor viszont én hibáztam valahol, csak azt nem tudom hogy hol. Majd holnap tiszta fejjel meg nézem, mert ma már nagyon fel húzott hogy minden ok-látszatra, de még sem megy.Már többször meg építettem a Quad 405-ös védelmét is és az jóval bonyolultabb, és az működöt, ez meg nem. Na majd holnap.
(#) CIROKL válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Az R1 -es ellenállást a rajz szerintit 220 ohm -ot tetted
a reléd az milyen feszültségű?
(#) Nagy Tamás hozzászólása Jan 30, 2011 /

Sziasztok! Giant hangteknikás védelmemem teszteltem 3v -al .De csak akkor kapcsol ki a relé ha a pozitív van a meleg ponton (végfok kimenete) ha a testre teszem a 3v pozítívját akkor csak a protect led vílágít de nem kapcsol ki.
Saját építésű ,más fajta védelmem is így viselkedik.
Nemjól tesztelem ,vagy hibásak?

Az r1-es 220ohmos ahogy a rajzon szerepel, a rele pedig 28V-os.
(#) agressiv válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Nekem nem működött a clip rész nélkül. Én is próbáltam anno, mert nincs rá szükségem, de úgy nem akart működni.
(#) agressiv válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Én úgy vettem észre ennél, hogy 10-12V környékén kapcsol le +- irányban persze.
(#) CIROKL válasza agressiv hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

A clip résznek semmi köze a védelemhez ! Ott más történet lehetett ?
(#) CIROKL válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

A relédet meg kéne nézni labortápról hogy mennyi feszültségnél húz meg , de a 220 ohm -ot csökkentsd .
(#) Nagy Tamás válasza agressiv hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Ahan! Akkor kipróbálom nagyobb egyennel. Köszi.
(#) agressiv válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Nem volt más történet én sem értettem miért, de nem ment a clip rész nélkül.

Azt le fogom természetesen, kb 180ohmra,de szerintem nem szükséges, most 40V-ról is be kell hogy húzzon, ha a T1-es E-K-át át hidalom egy 2 kiloohmos ellenállással akkor be húz a relé. Amúgy a relé már 24V-ról tökéletesen működik.
(#) agressiv válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Be van már kötve az erősítőre? Ha nincs akkor érdemes lenne olyasmit megpróbálni, hogy leföldeled az áramkör bemeneteit (ahova az erősítő kimenetét kell kötni) és akkor be kell hogy húzzon a relé.

Még nincs be kötve, előbb mindég erősítő nélkül szoktam ki próbálni, aztán ha be húz a relé akkor ki próbálom hogy a védelem ki kapcsol e ha a +- ágba fel érintem a védelem feszültség figyelő bemenetét.

Nem működik most sem, ha le földelem az áramkör bemeneteit. Viszont ami nem tetszik még benne hogy a T2-es tranyónak az R5-ös ellenállása már szénné éget, 37V-ot mértem rajta, ami sok, lehet hogy azért, mert most 40V-ról táplálom 37V-helyett?. Már ki cseréltem egy 0,5W-osra, eredetileg 0,25W-os kell oda.
(#) soos csaba hozzászólása Jan 30, 2011 /

Egy kérdés, a Protect led, mikor kell hogy világítson, mikor be húz a relé, vagy mikor még nem húzott be?, mert nekem most világit ha rá kapcsolom a tápot.
(#) szamóca válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

R5 értéke 3,6k körüli ha 40V a tápod.
(#) szamóca válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Ha nincs behúzva.
(#) lacika5555 hozzászólása Jan 30, 2011 /

hello proli007

Én nagyon kezdő vagyok! de építetem egy rősítőt és szeretem volna hozá egy hangszoró védő áramkört meg is csináltam pont ezt a hangszoró védő kapcsolást! nekem teljesen jól müködik a kopanásgátló része! az vele a bajom amikor bekapcsolom a túlvezérlés jelző led is kigyulad ami egy idő után szép lasan elalszik ez lenne az egyik gondom a másik az erősítőt ahova bekel kötni bekötök egyenfesz 9 voltot és nem húz be a relém:S szeretném megkérdezni h nem tudnál e ebbe segíteni??? köszönetel

laci
Következő: »»   61 / 196
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem