Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zöld lézer

Témaindító: Valteri, idő: Márc 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   50 / 76
(#) pz87 válasza telectro hozzászólására (») Dec 17, 2010 /

Igen ennyire. Csatoltam egy képet róla.
Kb 10 szeres 650nm-es lézer teljesítmény szükséges az 532nm -es zöld-höz képest, hogy ugyan olyan fényes legyen.

Van egy házilag készített galvo rendszerem, dac-al és NLS programmal használtam utoljára vagy fél éve.

othcs.gif

(#) Minkó Gergely válasza Valteri hozzászólására (») Dec 17, 2010 /

Szerinted lehet-e lézerkardot készíteni (valódit)?

Válaszod várom a gergoajto@citromail.hu-ra
(#) Collector válasza Minkó Gergely hozzászólására (») Dec 17, 2010 /

Nézd csak:
(#16905) Valteri válasza szetty hozzászólására (#16904) Válasz • Márc 28, 2006

Jedi tanfolyamot esetleg nem keresel mellé?
(#) Collector válasza Minkó Gergely hozzászólására (») Dec 17, 2010 /

Ahogy látom, telitalálat. Bővebben: Link
Bár nem ajánlom, hogy elkezdjetek a 'tanítványokkal' lézerekkel játszani bármilyen szinten is..
(#) telectro válasza pz87 hozzászólására (») Dec 17, 2010 /

Köszi az ábrát, le i s mentettem.

>Van egy házilag készített galvo rendszerem, dac-al és NLS programmal használtam utoljára vagy fél éve.

Esetleg tudnál nekem segíteni, hogyan tudok feliratokat, készíteni galvós cuccra ? Milyen progival ?
Már próbáltam bmp2mot bmp2ild meg ild2mot de eddig semmi használható eredményt nem sikerült elérnem.
Egyáltalán mivel lehet tervezni ábrákat ? Vagy hol találhatok a mot fájlokról leírást ?

Köszi.
(#) pz87 válasza telectro hozzászólására (») Dec 17, 2010 /

Nem tudom én sem mivel lehetne ild vagy mot feliratokat ábrákat készíteni, nem is foglalkoztam ezekkel, NLS-ben lehet szabadkézzel rajzolni, meg lehet szöveget kirakni de elég limitáltak a lehetőségek.
(#) elektrojános hozzászólása Dec 26, 2010 /

Helló

Na most egyik helyen azt olvasom,hogy elég ez,aztán a bss-es olvasom,hogy lézert csak áramgenről lehet működtetni.Na most nemtudom mit tegyek.Van egy 5mW-os zöld lézerpointerem,és egy lézershowt építettem belőle.Csak nemtudom mennyi áram meg fesz meg minden kéne neki.Szóval ha vki tud egy kapcsolást ajánlani (ami egyszerű),azt nagyon megköszönném.
(#) kasas válasza elektrojános hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

hello
Ha van egy 5mwos lézerpointered akkor abba 2 ceruzaelem kell nem? vagy egy táp amiből pontosan 3 v jön ki.
(#) elektrojános válasza kasas hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Hát igen,de nemkell ide valami áramgenerátor?
(#) nagy hoho válasza elektrojános hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Benne van gyárilag a pointerben.
(#) elektrojános válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Ja tényleg,jól elvolt dugva.Ok kössz mindenkinek.
(#) Shurikan96 hozzászólása Dec 29, 2010 /

Sziasztok!!
Mag tudnátok mondani hogy hol vehetek\honnan rendelhetek egy 50mW körüli zöld lézert, ami nem átvágás??
(#) epyn válasza Shurikan96 hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Ez egy nagy dilemma.Akkora a kinálat,mint ember a földön.
Személy szerint, innen vettem régebben pointereket,de a nagyteljesitményűeket NEM ajánlom,azok bizonyosan nem valós értékek.
Ricsi korrekt,nekem garanciával kicseréltetett egy hibás pointert,ami >30mW-osként vettem.A fényerejét 80mW moduléval hasonlitottam és kellemesen csalódtam.
Bár pointerek,de ha kiveszed a modult a házból,generátorról meghajtva beteheted egy hűtőtönkbe.

Köszi
Még annyit kérdeznék, hogy szerintetek ez:
http://www.bestdigital.hu/zold-lezer-toll-lezer-pointer-50mw-p-180.html
átverés-e?
(#) epyn válasza Shurikan96 hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Sajnos senki nem lehet biztos abban,hogy valós teljesitményű pointert vesz.Legalábbis a mindenre szakosodott webáruházakból.
Ha valódi 50mW zöldet szeretnél,a modult ajánlom,hiteles eladótól.De ez sokkal drágább.
-vagy marad a zsákbamacska
(#) Collector válasza Shurikan96 hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Bővebben: Link
Ez nagyjából 35mW körül van, és a magyarországi eladók is innen veszik, hogy aztán 2x-es áron eladják neked

Köszi nagyon
(#) Szebence hozzászólása Jan 30, 2011 /

Én is most elkezdtem zöld lézerek után nézelődni, de visszajutottam a dealextreme-re... Elég nehéz jó ár/érték arányú zöld lézert venni...
Szerintem ő lesz majd a nyertes: Bővebben: Link
Ha netán ezek közül kellene válaszatani, akkor melyiket lenne érdemesebb?
(#) Collector válasza Szebence hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Idézet:
„Ha netán ezek közül kellene válaszatani, akkor melyiket lenne érdemesebb?”

Ha választani kell, akkor a negyediket, megtartani a pénzt.
(#) Szebence válasza Collector hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Értem, köszi a tippet! Akkor valószínű a true 50-es lesz a nyerő. Te megvagy vele elégedve? Vagy kérdezzem úgy, hogy az összes közül talán az áll a legközelebb az igazsághoz? Pár HSz-szel feljebb írtad, hogy az durván olyan 35mW körüli lehet.
(#) epyn válasza Szebence hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Jó ár/érték
Ebben a témában ezt a fogalmat el kell felejteni.
Ami jó az drága.Nagyon.
Ami rossz,az is.
Drága,mert becsapod magad azzal,hogy legközelebb 5$ többet szánsz rá,talán jobb lesz,a harmadik alkalommal ismét ezzel hitegeted magad...nem folytatom.
A végén lesz egy halom semmid,a pénzed meg a kereskedő bankszámláján.
(#) Collector válasza Szebence hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Mindegyik 35mW-os ami fent van bármilyen kínai webshopban, ebayon, aukciós oldalon, akárhol, akármilyen eladó akármit is állít róla.
(#) epyn válasza Collector hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Egyetértek Collector-ral.
Fizethetsz Te 50ezer forintot is egy csodapointerért.100mW,150mW,500mW!
Amikor meg otthon megnyomod a kis gombot rajta,le kell kapcsoldnod a lámpát,hogy megtaláld hova világitasz vele.
Ez egy erős túlzás persze,de ez a helyzet.Nagy pénzeket adsz ki a kezedből,de a csalódás is nagyjából akkora lesz.
(#) Collector válasza epyn hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Mindegyiket ezzel a nemrég megjelent 1$-os 300mW-os infradiódával szerelik. Egyébként teljesen felesleges is ennél nagyobb teljesítmény pointerbe, nemcsak zöldből, bármi másból is (infra pointernek meg végképp nincs értelme, de van ahol azt is árulnak).
(#) Szebence válasza epyn hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Mivel sok pénzt nem szánok rá, így kísérletezgetni nem fogok, meg nincs is értelme... Viszont drága, márkás lézerekre meg mégúgy sincs pénzem. Ha odakerül a sor, akkor a true 50-eset rakom a kosárba.

Köszönöm a válaszotokat, sajnos ez az igazság, amit fentebb írtatok.
(#) Szebence válasza Collector hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Nekem első sorban modulban kellene, ha pointerként veszem, akkor magát a fekete, gumival borított házát és a vékony falú rézcsőt, ami maga az egész lézer teste, lehámozom, mert belül ott lapul a modul... Amit meg alutömbbe szeretnék majd préselni a megfelelő hűtés végett.
(#) epyn válasza Collector hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

infra pointer
Arra viszont minden sziv fájdalom nélkül ráirhatják a 300mW-ot.Nem mintha fájna bármilyük is ha az 1mW-os kimenetű zöldre is ugyanezt a matricát ragasztják.

Szebence!
Félre ne érts,nem gúnyolódtam,egyáltalán,csak tudom milyen ha ilyenkre szórja el az ember a kevéske pénzét.

Nem, egyátalán nem is gondoltam, hogy gúnyolódnál. Fel sem merült bennem! Tény, hogy ez van, ezt kell elfogadni... Vagy méregdrága minőségi lézert veszünk, vagy olcsó zsákbamacskát.
(#) epyn válasza Szebence hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Méregdrága minőségi lézert aki vesz kérem jelezze,mert szeretnék látni egyszer élőben is.
Mondjuk egy Melles-Griot-ot.Az elég drága.
Sajnos a pointerek nagy része tényleg zsákbamacska/szerű/
Egy kolléga nemrég mesélte,pár egyforma zöld pointerből az egyik alig pislákolt.Szétszedte és csak a kristályt kellett beállitani rajta.
Ez akár némi vigasz is lehet,ha nagyobbat csalódik az ember,mint amire felkészült.

Egy kristályt beállítani nem lehet kis munka
Na de én most már fekszem, ez a hetem is olyan lesz mint a múlt heti, hogy minden "nap" ilyen későn fekszem...
Következő: »»   50 / 76
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem