Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Küldök egy képet, nem annyira jó, dee látszik a probléma
Köszi a segítséeget András
Ez egy 100Hz-es készülék? A menü feliratai is hamis színűek, vagy csak az adáskép?
Itt vannak a képek,már amennyire látható.Amúgy a másik tv-ben(orion) már cseréltem ptk-t,de ott teljesen el voltak csúszva a színek.A centrumos képen a jelszintek közül az alsó rózsaszin szokott lenni,itt most lilás.
Akár video-végfok vagy képcső-hiba is lehet a zöldesség mögött. Látszik egy kis vízszintes húzás az Intelsat-os képen, az alsó csík után. Ez képcsőgondot sejtet.
Szia!
A tranzisztor nem eredeti, azt vettem a HQ elektroniknál amit csütörtökön 18:57- kor írtál, 2S C4538. Amit írtál ellenőrzöm, ha megvan jelentkezem. Köszönöm: Péter
Köszi a választ,végülis már felnőtt korba ért.Kb.'93-as a tv,de szerelőnél sosem járt én is csak tavaly nyúltam először bele,az oriont meg már 4 évesen piszkáltam.Van egy kolléga aki alapból műszerész(a többi dolgot is tőle kérdeztem meg)majd megnézetem vele.Csak ne lenne annyira elfoglalt.
Nem dehogy, 50 Hz-es sima Samsung Tv. Fényképezővel készítettem a képet, kicsit le kellett butítanom hogy ide tudjam feltenni. De a lényeg látható, hogy a színek elmosódnak
J igen a menü szinei jók csak a videó vagy a TV adás képei , azok is akkor ha sötétebbek a színek
sziasztok van egy nagy problénám.egy 30perce tőrtént a tv-vel beakartam kapcsolni bekapcsolt de a képernyő kőzepén csak egy vizszintes zöld csik jelent meg. mere induljak a hibakeresésel segicsetek légyszi.
sziasztok.van egy nagy problémám,kb 30 perce bekapcsoltam a tv-t és egy halk csatanás és összeugrott a kép csak egy zöld csik van középen.mi lehet a baja?Hol keressem a hibát???Légyszi ha tudtok segitsetek! Köszi szépen
Az az állókép-felirat a tévéből származik? Mi a készülék típusa?
Samsung LE37M86BD LCD TV, de ezt írtam már korábban
Megállítottam a filmet és úgy fotóztam le egy fényképezőgéppel, nem a legjobb a kép, de a menü és a felíratok tiszták, a Tv képe, a vidók képe a számítógép képe mind egy idő után ilyenné válik főleg ah asötét a kép
Ja, hogy LCD-tv. Akkor fogalmam sincs, hogy mitől lesznek a színek rosszak egy idő után.
Köszi, azért valamire csak jutottunk, ha a menü képe tiszta és a bemenő jelek torzulnak el akkor csak le lehet redukálni melyik fokozat rossz
Szia!
A pufferkondit cseréltem, meg van a 300 V körüli feszültség. Mikor bekapcsoltam, halkan olyan kondulás szerű hangot lehetett hallani. A készenléti led még mindig nem világít. Az SDH-209B ic teljesen mozgott úgy mintha be se lett volna forrasztva. Mindegyik lába el volt engedve. Átforrasztottam, de semmi eredmény. Szóval egyenlőre ennyi.Az R803-806 ellenállások és a D811jó. Köszönöm: Péter
Valami kontakthiba is lehet érdemes végignézni a vezérlőkábel csatlakozását..
Szia ha a csík vízszintes akkor függőleges eltérítő hibával van dolgod.Ha függőleges akkor sorszinkron hiba ill. sormeghajtás probléma van. kell a TV típusa és átunna többet tudok mondani.De alapból a táp.fesz értékeket ellenőrizd!Üdv. Ambrus
Szia a Philips tv -t nagyon nehéz javítani.De a te esetedben nagy valószínűséggel csak tápegység gond van:- ez típus hiba ezeknél.Rajz feltétlenül kell hozzá.Ha nincs adj meg privibe mindent amit a hátlapján találsz megpróbálok rajzot küldeni.Addig a legkisebb értékű elkókat cseréld ki.Üdv. Ambrus
Szia első lépésként vedd ki a sorvég tranzisztort.Hogy ha sorvég gond lenne ne zavarjon meg a méréseknél.ha ezt megtetted, mérj meg minden lejövő feszt a tápegységben a szekunder oldalra gondolok. üdv. Ambrus
Sziasztok!
Nálam van a húgomék Philips (51cm) tv-je. Probléma vele hogy nagyon nehezen kapcsolt be.. és sokáig kellett a távval játszani.. Nekem ez most nem is sikerült.. csak annyit csinál hogy a sandby piros led hol erősebben hol gyengébben világit és az átmenetek közt nyekken egyet-egyet.. gondolom próbálkozna indulni. Talán a táp primer körében lévő kondik? A tv egy Philips SL6.1 AA modell:21PT1542/58H Mely kondikat lenne érdemes cserélni?
Szia!
Inkább zárlat miatt cicceg a táp. A sortranzisztort ellenőrizd!
Sziasztok!
Egy Schneider TV kontroll ic kellene, most ilyen típus van benne: 62PO3/FCH Malaysia A rajzon, amit mellékelek, ST6203 típus szerepel. Segítségeteket köszönöm! http://data.hu/get/3460455/hitachi_cp-2892tan_cl2892tan_schneider_d...ET.pdf
Sziasztok!
Egy Schneider TV kontroll ic-je kellene. Most ilyen van benne: 62P03/FCH Malaysia A rajzon(pdf 3.oldal) ST6203 van. Az első rajz(pdf): nincs 200V-om. Köszönöm segítségetek! http://data.hu/get/3460455/hitachi_cp-2892tan_cl2892tan_schneider_d...ET.pdf
Sziasztok
Szüleimnek a Sony TV-jük olyat csinál hogy nem érzékeli az antenna jelet, de ha ezt a panelt kicsit meghajlítom akkor jó. Ez egy kivehető panel az alapról kilehet pattíntan. Valami ötlet? Ránézésre nem látszik rajta semmi forrasztási hiba. Ötlet? Válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
Pedig forrasztáshiba lesz. Vizsgáld át alaposan a panelt.
Szia Kadarist! A sortanzisztor nem mutat zárlatot.. A tv-tegnapelőtt még ment.. állitólag a távon két gombot kell macerálni hogy elinduljon,de én nem lettem beavatva,igy nem is tudtam inditani.. Viszont egy 3412-es számú ellenállás el van vágva.. végignéztem az elektronline-keresőjében a tipussal kapcsolatos dolgokat.. mindenhol szinte elsőként emlitik a 7505-BC548B cseréjét BC337-re ill. az 5 V biztijét átkötni... A BC548 meg is van és jó fekete alatta a panel,de hol van az 5V biztije?? csak egy főbiztit látok.
Ja a kép.. Ahol belóg az a müanyag pont alatta van a BC548
Köszi.
Mivel nem látszik így gondolom érdemes az egészet átfuttatni cinnel. Ma vagy holnap este meg is csinálom.
5V-nak lenni kellene, mert ha nincs, akkor készenlét sem lenne.
A nyák-vezetősávokat is nézd át, mert idővel a nyák görbülésével el szoktak szakadni. Sony-nál gyakori hiba.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |