Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   430 / 1274
(#) ruphor válasza kadarist hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Küldök egy képet, nem annyira jó, dee látszik a probléma
Köszi a segítséeget
András

IMGP0006.JPG

(#) kadarist válasza ruphor hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Ez egy 100Hz-es készülék? A menü feliratai is hamis színűek, vagy csak az adáskép?
(#) kokszi válasza kadarist hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Itt vannak a képek,már amennyire látható.Amúgy a másik tv-ben(orion) már cseréltem ptk-t,de ott teljesen el voltak csúszva a színek.A centrumos képen a jelszintek közül az alsó rózsaszin szokott lenni,itt most lilás.
(#) kadarist válasza kokszi hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Akár video-végfok vagy képcső-hiba is lehet a zöldesség mögött. Látszik egy kis vízszintes húzás az Intelsat-os képen, az alsó csík után. Ez képcsőgondot sejtet.
(#) tornadoplus válasza kadarist hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Szia!
A tranzisztor nem eredeti, azt vettem a HQ elektroniknál amit csütörtökön 18:57- kor írtál, 2S C4538. Amit írtál ellenőrzöm, ha megvan jelentkezem.
Köszönöm: Péter
(#) kokszi válasza kadarist hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Köszi a választ,végülis már felnőtt korba ért.Kb.'93-as a tv,de szerelőnél sosem járt én is csak tavaly nyúltam először bele,az oriont meg már 4 évesen piszkáltam.Van egy kolléga aki alapból műszerész(a többi dolgot is tőle kérdeztem meg)majd megnézetem vele.Csak ne lenne annyira elfoglalt.

Nem dehogy, 50 Hz-es sima Samsung Tv. Fényképezővel készítettem a képet, kicsit le kellett butítanom hogy ide tudjam feltenni. De a lényeg látható, hogy a színek elmosódnak

J igen a menü szinei jók csak a videó vagy a TV adás képei , azok is akkor ha sötétebbek a színek
(#) Ati79 hozzászólása Jan 30, 2011 /

sziasztok van egy nagy problénám.egy 30perce tőrtént a tv-vel beakartam kapcsolni bekapcsolt de a képernyő kőzepén csak egy vizszintes zöld csik jelent meg. mere induljak a hibakeresésel segicsetek légyszi.
(#) Ati79 hozzászólása Jan 30, 2011 /

sziasztok.van egy nagy problémám,kb 30 perce bekapcsoltam a tv-t és egy halk csatanás és összeugrott a kép csak egy zöld csik van középen.mi lehet a baja?Hol keressem a hibát???Légyszi ha tudtok segitsetek! Köszi szépen

Az az állókép-felirat a tévéből származik? Mi a készülék típusa?

Samsung LE37M86BD LCD TV, de ezt írtam már korábban
Megállítottam a filmet és úgy fotóztam le egy fényképezőgéppel, nem a legjobb a kép, de a menü és a felíratok tiszták, a Tv képe, a vidók képe a számítógép képe mind egy idő után ilyenné válik főleg ah asötét a kép

Ja, hogy LCD-tv. Akkor fogalmam sincs, hogy mitől lesznek a színek rosszak egy idő után.

Köszi, azért valamire csak jutottunk, ha a menü képe tiszta és a bemenő jelek torzulnak el akkor csak le lehet redukálni melyik fokozat rossz
(#) tornadoplus válasza kadarist hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Szia!
A pufferkondit cseréltem, meg van a 300 V körüli feszültség. Mikor bekapcsoltam, halkan olyan kondulás szerű hangot lehetett hallani. A készenléti led még mindig nem világít. Az SDH-209B ic teljesen mozgott úgy mintha be se lett volna forrasztva. Mindegyik lába el volt engedve. Átforrasztottam, de semmi eredmény. Szóval egyenlőre ennyi.Az R803-806 ellenállások és a D811jó.
Köszönöm: Péter
(#) patexati válasza ruphor hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Valami kontakthiba is lehet érdemes végignézni a vezérlőkábel csatlakozását..
(#) konam válasza Ati79 hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Szia ha a csík vízszintes akkor függőleges eltérítő hibával van dolgod.Ha függőleges akkor sorszinkron hiba ill. sormeghajtás probléma van. kell a TV típusa és átunna többet tudok mondani.De alapból a táp.fesz értékeket ellenőrizd!Üdv. Ambrus
(#) konam válasza Cherrie hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Szia a Philips tv -t nagyon nehéz javítani.De a te esetedben nagy valószínűséggel csak tápegység gond van:- ez típus hiba ezeknél.Rajz feltétlenül kell hozzá.Ha nincs adj meg privibe mindent amit a hátlapján találsz megpróbálok rajzot küldeni.Addig a legkisebb értékű elkókat cseréld ki.Üdv. Ambrus
(#) konam válasza attila1 hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Szia első lépésként vedd ki a sorvég tranzisztort.Hogy ha sorvég gond lenne ne zavarjon meg a méréseknél.ha ezt megtetted, mérj meg minden lejövő feszt a tápegységben a szekunder oldalra gondolok. üdv. Ambrus
(#) küzmös Gergely hozzászólása Jan 31, 2011 /

Sziasztok!
Nálam van a húgomék Philips (51cm) tv-je. Probléma vele hogy nagyon nehezen kapcsolt be.. és sokáig kellett a távval játszani.. Nekem ez most nem is sikerült.. csak annyit csinál hogy a sandby piros led hol erősebben hol gyengébben világit és az átmenetek közt nyekken egyet-egyet.. gondolom próbálkozna indulni. Talán a táp primer körében lévő kondik? A tv egy Philips SL6.1 AA modell:21PT1542/58H Mely kondikat lenne érdemes cserélni?
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Szia!
Inkább zárlat miatt cicceg a táp. A sortranzisztort ellenőrizd!
(#) Soldier20 hozzászólása Jan 31, 2011 /

Sziasztok!
Egy Schneider TV kontroll ic kellene, most ilyen típus van benne: 62PO3/FCH Malaysia
A rajzon, amit mellékelek, ST6203 típus szerepel.
Segítségeteket köszönöm!

http://data.hu/get/3460455/hitachi_cp-2892tan_cl2892tan_schneider_d...ET.pdf
(#) Soldier20 hozzászólása Jan 31, 2011 /

Sziasztok!
Egy Schneider TV kontroll ic-je kellene. Most ilyen van benne: 62P03/FCH Malaysia
A rajzon(pdf 3.oldal) ST6203 van.
Az első rajz(pdf): nincs 200V-om.
Köszönöm segítségetek!

http://data.hu/get/3460455/hitachi_cp-2892tan_cl2892tan_schneider_d...ET.pdf
(#) Frenki007 hozzászólása Jan 31, 2011 /

Sziasztok

Szüleimnek a Sony TV-jük olyat csinál hogy nem érzékeli az antenna jelet, de ha ezt a panelt kicsit meghajlítom akkor jó. Ez egy kivehető panel az alapról kilehet pattíntan. Valami ötlet? Ránézésre nem látszik rajta semmi forrasztási hiba. Ötlet? Válaszokat előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza Frenki007 hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Szia!
Pedig forrasztáshiba lesz. Vizsgáld át alaposan a panelt.
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Szia Kadarist! A sortanzisztor nem mutat zárlatot.. A tv-tegnapelőtt még ment.. állitólag a távon két gombot kell macerálni hogy elinduljon,de én nem lettem beavatva,igy nem is tudtam inditani.. Viszont egy 3412-es számú ellenállás el van vágva.. végignéztem az elektronline-keresőjében a tipussal kapcsolatos dolgokat.. mindenhol szinte elsőként emlitik a 7505-BC548B cseréjét BC337-re ill. az 5 V biztijét átkötni... A BC548 meg is van és jó fekete alatta a panel,de hol van az 5V biztije?? csak egy főbiztit látok.
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Ja a kép.. Ahol belóg az a müanyag pont alatta van a BC548

P1070397.JPG

(#) Frenki007 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Köszi.
Mivel nem látszik így gondolom érdemes az egészet átfuttatni cinnel. Ma vagy holnap este meg is csinálom.
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

5V-nak lenni kellene, mert ha nincs, akkor készenlét sem lenne.
(#) kadarist válasza Frenki007 hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

A nyák-vezetősávokat is nézd át, mert idővel a nyák görbülésével el szoktak szakadni. Sony-nál gyakori hiba.
Következő: »»   430 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem