Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   22 / 576
(#) gazszeres válasza Jon Arbuckle hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Most néztem a panelról feltett képeidet.
Ezzel a típusú gyújtó panellal már nekem is meggyűlt párszor a bajom. Legtöbb esetben hideg forrasztást találtam a relék lábain. ( a relék mozgó alkatrészek ).
Az átforrasztás már sokszor segített. Alattomos egy hiba.
Viszont volt már esetem amikor relét kellett cserélni.
Remélem adtam jó ötletet.
(#) Jon Arbuckle válasza gazszeres hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Köszi.
Próbálkozom a reléket átnézni, de esetleg azt nem tudjuk melyik kapcsolódna a presszosztát jelére?
A három fekete csatlakozó (a panel szélén) közül a középsőből mennek a vezetékek a ventillátor és a presszosztát felé.Ehhez legközelebb az átlátszó tokos relé van, azt kivettem, úgy működik, visszatettem, majd kipróbálom a kazánban is (másik lakásban van). A többi lábát is átforrasztom, ahogy javasoltad.
Nem lenne rossz, ha esetleg tudnánk melyik relé mit csinál, esetleg a csatlakozók kiosztását, de sehol nem találtam ilyet. Neked melyik relét kellett cserélni? Esetleg azzal folytatnám...
Köszi az eddigieket is!
(#) tom flower válasza Jon Arbuckle hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
A panelon a kondikat mérd át , talán 470 n vagy 330 n .
Kondi miatt csinálja viszont ha a szilikoncsövet lehúzod a ventilátor folyamatosan megy .

Remélem segítettem .
(#) komlo7 hozzászólása Jan 30, 2011 /
 
Hali van 1 renova star f24 e bt kazánunk melegvíz nincs de a fűtés megy olvastam rola mar a fórumon de nem igazan értem :S mi lehet a baj? a melegvíz oldalt megfőzi fűtés közben !
(#) JZoli válasza Jon Arbuckle hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Nem csak a működést kellett volna nézni, hanem az érintkezőket is ki kellett volna mérni. Előfordul ugyanis, hogy szemmel nagyon szépen "megy" a relé, de az érintkezői nem zárnak tökéletesen, é s nagy az átmeneti ellenállásuk, esetleg teljesen rosszak is lehetnek.
(#) holusoft válasza komlo7 hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Üdv.
Ha letekered a fűtési vízhőmérsékletet és kinyitod a melegvízet beindul a kazán?Ha nem akkor feltehetően az átfolyás érzékelő a hibás.
(#) komlo7 válasza holusoft hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
nem indul el!
(#) isthort válasza isthort hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Helló! Kérdezem, hogy így jól működik?
Azt kérdezem még, hogy kazán karbantartásakor mit kellett megtisztítani, melyik alkatrészt, hogy most már nem áll le begyújtáskor piros led-del? Köszi
(#) pyrohun válasza pyrohun hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
sziasztok, volt ez a problémám, azóta úgy tűnt, hogy egy időre megoldódott, most ismét előjöttek a hibák, konkrétan:

Saunier Duval Semia F24

"A melegvíz továbbra is csak akkor van, amikor előtte közvetlenül fűtött a kazán, viszont mind fűtés közben, mind pedig vízmelegítés közben olyan mintha folyamatosan ki-bekapcsolna a készülék. Ugye amikor bekapcsol, akkor van egy jellegzetes hangja a belobbanó lángnak, illetve a készülékház elejét (vagy fedőjét, nem tudom mi a neve) is hullámoztatja és ezt folyamatosan, 5 másodpercenként csinálja. Tehát olyan, mintha ki-bekapcsolna a láng (hangra is és érzetre is) vagy fel-le modulálna."

Csináltam róla egy videót, amin elég jól hallani (hangosítsátok fel) és látni is (a fény megtörik a fedőlapon) a problémát. Valakinek van ötlete, hogy ez mitől lehet?

Ja s pl. fűtés közben nem - vagy csak alig - csinálja, de melegvíznél most folyamatosan. De volt régebben, hogy pont melegvíznél nem csinálta és fűtésnél igen... Tanácstalan vagyok, az eddigi szerelők is....

A videó:

http://www.youtube.com/watch?v=yPKYGy8TrQw
(#) holusoft válasza pyrohun hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Üdv.Megnézném ezt levett előlap mellett is.Csak egy kérdés a gáz óra ilyenkor nem kattan és hirtelen bemozdul a számlap?
(#) pyrohun válasza holusoft hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Dede, a gázóra pontosan ezt csinálja! A szakember pedig azt mondja: ez nem lehet! Engem néz hülyének...

Az elolapot nem tudom levenni, sorból fejű csavarokkal van rögzítve, nincs hozza szerszamom.
(#) holusoft válasza pyrohun hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Gáz óra csere.Már találkoztam pár ilyennel,sőt még vadi új óránál is amikor üzemeltünk be készüléket.De hogy ilyenkor mi hullik szét az órában az passz azt csak a gázművek tudja megmondani.
(#) konop válasza holusoft hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Szia!

Ha van gáztűzhelyed, akkor gyújts be rajta minden rózsát, és nézd meg, hogy csinálja-e a gázóra az ugrálást. ha nem, akkor inkább a lángőrzés hibája lesz (elektróda vagy panel) vagy gázszelep.
(#) pyrohun hozzászólása Feb 1, 2011 /
 
Gáztűzhely nincs csak a kazán. De miért nem csinálja fűtésnél?
(#) holusoft válasza pyrohun hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Ha lángőrzés hiba lenne akkor az elején kb. 2x-3x visszacsapja a gázszelep mágnesét a semia és sárgáról zöldre vált ide oda a visszajelző, majd 90% hogy ki is áll pirosan gyújtási hibára.Fűtésre azért nem csinálja valószínűleg mert vissza van szabályozva a teljesítménye a melegvíznél pedig 24kw telj. dolgozik.Felfele modulálni pedig nem tud ilyen gyorsan mert léptető motoros.Jelenleg most az játszódik le a készülékben hogy megy teljes kakaón majd amikor az óra kattan egyet visszaesik a gáznyomás majd újra felugrik.A panel meg megint nem igazán szokott ilyeneket csinálni.De ha gondolod cserélgesd addig az alkatrészeket amíg csak bírja a pénztárcád.Hívd fel a gázműveket nem fognak visszakozni.
(#) pyrohun válasza holusoft hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Eddig nem cseréltek benne semmit, más tüneti kezeléseket próbáltunk. És lehet olyan, hogy néha csinálja néha nem? Most pl. azóta, hogy írtam, nincs ilyen hiba, bár a melegvízzel probléma van (sokszor csak langyos), de nincs kattogás, gázóra rendesen pörög, stb.
(#) holusoft válasza pyrohun hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
A melegvíz problémát sok minden okozhatja.Hőcserélő le van rakódva vagy semiánál szokás hogy megszorul a a váltószelep tengelye és átdolgozik a fűtési oldalba.Ezen kívül ntc is lehet de az ritkább eset illetve már pár esetben találkoztam gáz léptető motor hibával hogy nem mindig modulál de az általában egybe függ azzal is hogy nem mindig gyújt.Amúgy készülék hibából nem igazán szokott kattogni az óra.Pár ilyen órával már találkoztam és én csak ezt vontam le elsőnek a videód alapján pedig az órádat nem is láttam és te se írtad.
(#) Jon Arbuckle válasza gazszeres hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Sziasztok,
Meglett a bűnös, ami egy kondenzátor volt. A panelon a presszosztát csatlakozójától követve ez a kondi volt egy ellenállással sorba kötve ami az átlátszó tokos relét vezérli, ha kapcsol a presszosztát. Az átlátszó tokos relé tökéletesen működött (volna ha meghúz), de nem húzott meg, mivel a kondin át nem kapott áramot. A kondit kimértük, a fele volt a kapacitása a névlegesének. Sajnos csak a képen látható módon két másik párhuzamos kötésével tudtam pótolni. Nem néz ki túl jól, de működik. Köszi az ötleteket is, én csak azért tettem fel a végeredményt is, hátha valakin ezzel is segítek.
Üdv.
(#) Attis78. hozzászólása Feb 2, 2011 /
 
Sziasztok,

2 éves immergas eolo mini24kW kombi gázkazánunk nem mindig szolgáltat meleg vizet, ha nincs téli funkcióra állítva. Illetve a ventillátor működik,de az égőnél nem történik meg a láng felgyulladása és 03as vagy 11es hibakódot jelez. A kazántestre ( valahol a füst presszosztát környékére) elhelyezett erőteljes ütés hatására a láng felgyullad
ez lehet valamiféle kontakt hiba vagy mindenféleképp gázszerelő kellene hozzá?
(#) tibibalogh520 válasza Jon Arbuckle hozzászólására (») Feb 3, 2011 /
 
Szia!
Köszönjük, hogy megírtad a végkifejletet.

...de arra felhívnám a figyelmed, hogy oda csak eredeti paraméterekkel rendelkező kondenzátort szabad betenni!
Az-az MKP X2 (öngyógyuló).

Ha a most berakott kondik nem felelnek meg a követelményeknek, az komoly bajt is okozhat(tűz).
Ha ugyanis ez a kondi nem öngyógyulós, akkor zárlatossá válása esetén, az általa táplált áramköri részletek jelentős túlfeszültséget kapnak, és ez akár a relé tekercsének leégéséhez, kigyulladásához vezethet.

Ezért javaslom, mihamarabb cseréld ki, a megfelelő típusra.
Üdv.
(#) Jon Arbuckle válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Feb 3, 2011 /
 
Köszi a tippet, mindenképp megfogadom a tanácsot. Sajnos az üzletben nem volt olyan mint az eredeti, de akkor megrendeltetem és kicserélem. Én se nagyon örültem, mert elég gányul néz ki, és én főleg áthúzásveszély miatt féltem a hosszabbra hagyott lábak miatt (bár nem tudom, ez lehetséges-e?). Szerencsére a kazán egy olyan lakásban van, amit jelenleg nem használunk, úgyhogy addig nem is üzemeltetem.
Köszi.
(#) ptesza válasza Jon Arbuckle hozzászólására (») Feb 3, 2011 /
 
Bővebben: Link


Itt kapsz olyan kondikat. De ha már nekiállsz akkor a többit is érdemes lenne . Meg akár az elkókat is,valami japán típusra.
(#) Jon Arbuckle válasza ptesza hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
Köszönöm!
(#) komlo7 hozzászólása Feb 6, 2011 /
 
Hali! köszi az eddigi segítséget! de viszont melegvízet nem tudok előcsalni a renova strar f 24 ebt kazánból , volt cserélve tömegáram érzékelő ment is 2 óran at utana ugyan az a jelenség :S valaki valami tipp,?
(#) gazszeres válasza komlo7 hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
Szia!
Nézd át a szűrőket ( rajz 19 és 21 ).
És ellenőrizd az NTC-t ( 11 ).
Rajz mellékelve.
(#) komlo7 válasza gazszeres hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
bemenőt néztem az tiszta! a másikat megnézem !
(#) komlo7 válasza gazszeres hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
a fűtési rész koszos volt de melegízre nem kapcsol! nem tudod van ebben valami szelep ami kapcsolja ? vagy csak a tőmegáram érzékelő irányit?
(#) tom flower válasza Jon Arbuckle hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
Örülök hogy megtaláltad a kondit , azér 1 köszönöm ?
(#) ptesza válasza tom flower hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
Te miről beszélsz itt? Ha nem köszönte meg 3x akkor 1 szer sem. Mondjuk ha neked jól esik akkor megköszönjük.

De mit is? Mutasd már meg! :levele:
(#) gazszeres válasza komlo7 hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Nincs semmilyen szelep. Víz elvételkor az áramlás érzékelő ad jelet a kazán vezérlő paneljára. Az egyetlen dolog ami még az indulást tilthatja az az NTC.
Írtad hogy fűtéskor a meleg vizet megfőzi. Ha jól értem " SÍR " a kazán. A hőcserélő savazása ezt a problémát megoldja.
Tehát :
1. savazás!
2. NTC
3. Vezérlő panelt átvizsgálni.
Következő: »»   22 / 576
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem