Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajz készítő programok

Témaindító: Gab2, idő: Ápr 18, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 6
(#) Dani494 válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 21, 2009 /

Hello!
Ez a program amit ajánlottál,a kezelőfelületén a négyzetháló milyen mértékegységben van?Nem lehet átállítani mm-re?
(#) Alkotó válasza Dani494 hozzászólására (») Jún 21, 2009 /

Nem emlékszem már mikor ajánlottam neked, de a rasztert tetszőlegesen lehet állítani. Most hirtelen nem tudom, hogy a kék négyzethálót állítja-e, de a tényleges rasztert, amire az alkatrészek illeszkednek, azt biztosan állítja.

Írtam hozzá részletes leírást, gondolom abban is benne van, de most nem néztem meg konkrétan.
Viszont a programot magát megnéztem
Fájl/Beállítások/Dokumentumok/Tartalom és itt a raszter felirat (az én magyarításomon). Tizedmiliméterenként tudod beállítani a méretet. Javaslom a kerek 1mm-t. És ha az alkatrész definiálásnál is ezt használtad, akkor tökéletes lesz a harmónia.

Alkotó
(#) Mtt591 hozzászólása Aug 28, 2009 /

van vistára olyan kapcsolási rajz szerkeztő amivel ha késsz van egy azt ki is próbálja pl ha egy elem meg egy led ott van a led világít
(#) nagy_david1 válasza Mtt591 hozzászólására (») Aug 28, 2009 /

Igen van, szerintem multisim 9 elindul a Vistan is, elvégre XP-n működött és szerintem nem ennyire oprendszer függő. Nagyon jo program, a kedvencem, persze vannak kisebb nagyobb hibák néha de aránylag jól szimulál, és bármi tervezhető, hanem vannak a tina meg hasonlók, de ez már egy sokkal összetettebb program. Hanem még vannak mások is, pl candence orcad de ezt nekem még nem sikerült felrakjam mert elég bonyolult. Maradok a legelsőnél és ajánlom a multisim9-et, hanem a tina mert kisebb és egyértelműen "butább" de ez is nagyon sokmindent leszimulál, vagyis ilyen led, elem nem gond.
Üdv.
(#) jzambo hozzászólása Aug 31, 2009 /

Szia mindenkinek!

Nekem olyan programra lenne szükségem amivel erösáramú vezérlőszekrények kapcsolási rajzait tudom megrajzolni.

Segitséget elöre is köszönöm
(#) arni01 hozzászólása Nov 23, 2009 /

Hello mindenki!

Nekem egy olyan programra lenne szükségem ami mindenképpen Magyar nyelvű, és le lehet próbálni a kapcsolást.És lehetőleg ne kelljen fizetnem érte
Előre is köszönöm üdvözlettel: H.Arnold
(#) water válasza arni01 hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

Sőt rajzolja meg magától a kapcsolást!
Viccet félretéve ami neked kell az a Tina 6 magyarul. Fent van a neten valahol, de csak demó, túl sokra nem mész vele viszont még így is rengeteget segíthet.
(#) arni01 hozzászólása Nov 24, 2009 /

Köszönöm szépen a válaszod.További szép napot!
(#) jampi hozzászólása Nov 24, 2009 /

Ki tudna nekem olyan programot, amivel elektroncsöves kapcsolásokat tudnék rajzolni.
Ne legyen túl bonyolult. Nincs ürhajós képesítésem.
(#) JnCon válasza jampi hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

A (#458712) hsz.-ben említett ProfiCad progival lehet csöves kapcsolásokat rajzolni és nagyon egyszerű használni, ráadásul ingyenes is.
(#) Mathyas hozzászólása Feb 11, 2010 /

Sziasztok!

Nekem valami olyan program kellene, amivel áramutas terveket lehetne készíteni. Automatizáláshoz kellene...

Egy névvel is beérném, a többit megoldom.
(#) niedziela válasza Mathyas hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

ProfiCAd-ben megrajzolod az áramút elemeit, aztán használod.
(#) _JANI_ válasza Mathyas hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

A ProfiCAD-ot saját igényednek megfelelően tudod kibővíteni. Jó választás!
(#) Mathyas válasza _JANI_ hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Köszönöm srácok!
Letöltöttem, de nem volt szimpatuikus a szimbólumkészlet hiánya miatt.
Találtam egy másik programot, aminek a neve EPLAN Electric P8Ez a számomra tökéletes választásnak bizonyult. Rengeteg szimbólum van benne és Magyar nyelven működik
(#) pcroland hozzászólása Feb 15, 2010 /

hello!
nekem cak ennek a két programnak kéne a neve,amivel készültek ezek a rajzok:
(#) pcroland hozzászólása Feb 15, 2010 /

és ez:
(#) berghammer hozzászólása Máj 8, 2010 /

Melyik programmal készültek a "Nyolc lábbal AVR" sorozat (Link) kapcsolási rajzai?
(#) tibistor hozzászólása Jan 15, 2011 /

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, létezik-e olyan program, ami meglevő nyák mintázatból, plusz a beépített alkatrészek ismeretében kapcsolási rajzot készít?
Úgy hiszem, ezt hívják reverse engineering-nek. Rákerestem, de sehol nem találtam ilyet, de ettől még létezhet.
Ha már volt ez fórumtéma, akkor elnézést, és egy utalást kérnék a helyére, illetve, ha van ilyen program, akkor egy linket kérnék!
Kösz!
(#) elektrotonti válasza tibistor hozzászólására (») Feb 8, 2011 /

Ehhez nem program kell hanem sok munka és szorgalom. Azt olvasom ki a forumokból, hogy minden készen azonnal kellene. Ami nincs csettintésre az már nem is jó! Ingyen nincs semmi. Igenis tessék tanulni, tanulni, tanulni. A visszafejtéssel is sokat lehet tanulni az áramkör építés mibenlétéről.
Azt a szabályt is érdemes figyelembe venni, ami mindenre jó az valószínüen semmire sem jó. Vagy rajzolunk, vagy NYÁKot készítünk, vagy szimulálunk.
Erős és gyengeáramú elektromos áramkör rajzolására nagyon ajánlom a Splant, még pneumatikát, mechanikát is lehet vele rajzolni. NYÁKhoz amatör szinten a legkiválobb a SprintLayout. Szimulációhoz ott a próba panel, a valóság.
(#) _JANI_ válasza pcroland hozzászólására (») Feb 8, 2011 /

A második valószínűleg a _TINA_ lesz. A harmadik meg SprintLayout.
(#) tibistor válasza elektrotonti hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Szia!
Kösz a programokkal kapcsolatos tanácsot.
A hozzászólásod első részében leírtakra privát üzenetben fogok reagálni.
Üdv.
(#) reloop hozzászólása Feb 28, 2011 /

Sziasztok!
Tina 7 demo-val készített rajzot hogyan tudnék feltenni a fórumba?
(#) maestro hozzászólása Ápr 10, 2011 /

Sziasztok!

Ismer valaki olyan kapcsolási rajz készítő programot amiben vannak motorok is, és lehet mellé tenni forgásirányt mutató nyilakat (többet is), a nyílra rá lehet írni, hogy micsoda; aztán lehessen feszültségnyílakat meg áramnyilakat is berajzolni.
Nem baj ha nem ingyenes! Szimulálni nem kell, hogy tudjon!

A ProfiCad nem elég, de ha az adatbázisát lehet frissíteni, akkor lehet az is ok lesz.
(#) elektrotonti válasza maestro hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Még mindig a SPlan proramot tudom csak ajánlani, erről külön topik is van. Fizetős de egyszerű és bármi rajzolható vele, motor szimbóluma is van de ha nem megfelelő a sajátja bárki bármilyen rajzjelet, makrót készíthet vele.
(#) Abukodonozo hozzászólása Aug 26, 2011 /

Sziasztok!

Nem tudom, hogy vannak-e még a fórumon olyan "fanatikusok" mint én, akik MS Paint-ben rajzolják a kapcsolásaikat. Persze sokkal lassabb a procedúra, mit egy erre kitalált programban, nincs annyi alkatrész, de egy kis türelemmel és ügyességgel magunk is megrajzolhatjuk a saját alkatrészeinket. A weben keresgélve találtam rá egy úriemberre, aki hasonlóképpen jár el és egészen pofás kapcsolásokat rajzol. Itt az oldala, ahonnan egy csomó más kapcsolás mellett szabadon letölthető és használható az összes alkatrész rajza összezippelve, de azért mellékelem én is.

Üdv. Abu
(#) bfarago hozzászólása Aug 26, 2011 /

Üdv! mivel nem találtam a postok között, muszáj megemlítenem, hogy én KiCAD nevű kapcsolási rajz szerkesztőt, és nyák tervezőt használok. Autoroute funkciója is van, mondjuk nem annyira komoly mint a nagyoké. De 60-80%-ban gyakorlatban is bevált. Ahol meg bénán húzza, ott át lehet rajzolni kézzel.
(van rá külön topik itt is) 2011.07.08 az utsó verzió ma.

Eagle -t is próbáltam korábban, de verziók között inkompatibilitási hibák miatt egyszer nagyot szívtam vele.

Pads-et használtuk cégesen. (of course)

Altium Designer-t meg fősulis haverokkal. Ha nem lenne 10Giga akkor valószinű ezt használnám (persze meg is venném nyilván)...

Paint-el rajzolni háát elég vicces. Kb az összes schematic rajzolóban tudsz saját alkatrészeket rajzolni, szóval egészen egyedi is tud lenni, ha valakinek az tetszik. Egy valamire való nyák tervező programot jól megtanulni, megismerni kb 2-3 hét. De ennyit megér belefektetni, mert utána nagyon jól használható.

Remélem segítettem valamit.
(#) Abukodonozo válasza bfarago hozzászólására (») Aug 26, 2011 /

Szia!

Az mindenféleképpen segítség, hogy leírtad a tapasztalataidat, biztos mások is hasznosnak találják majd.

Egy pillanatig se vontam kétségbe a profi programok hatékonyságát, csak érdekesnek találom, hogy egy kis leleményességgel mennyi személyességet (bár lehet, hogy nem ez a legjobb kifejezés) vihet bele az ember a kapcsolási rajzaiba. Egy nagyon abszurd példa, arra, hogy mit lehet Paintel készíteni: Bővebben: Link
(#) Magorh hozzászólása Szept 12, 2011 /

Én korábban WsCAD programot használtam. Sajnos most anyagi okok miatt nincs rá lehetőségem. Tudna ajánlani valaki valami hasonló programot?
(#) erdeidominik hozzászólása Jan 19, 2012 /

Sziasztok!
Nekem egy olyan nyáklaptervező kéne, amit valahonnan le tudok tölteni ingyen! Esetleg tudnátok linkelni?
Köszi
(#) kadarist válasza erdeidominik hozzászólására (») Jan 19, 2012 / 1

Szia!
Nézd meg ezt: Bővebben: Link
Következő: »»   3 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem