Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ha a nevére rákeresel, egyéb írásait is megtalálhatod, nem csak a videót.
Élj soká Matty! :yes:
Boldog szülinapot Matyikém! Mi februári ifjak tartsunk össze.
Köszönöm srácok! Valóban. Február egy jó hónap, jön a tavasz már. Az életkedvem kezd visszatérni, nem szeretem a telet. No azért a nagy meleg is visszavehetne egy kicsit júliusban, de addig felolvadunk...
Szia Matyi.
Ha már korábban privátban megtettem akkor itt is megteszem: Boldog születésnapot kívánok neked és tudásban és megélhetésben gazdag évet.
Szevasztok. Valaki pár sorban le tudná írni, hogy Magyarországon, hány évtől milyen motort lehet vezetni?
Bővebben: Link Gugli a barátod.
Az Unióban akkor ugyanazok a szabályok vonatkoznak mindenhol? Én úgy tudom hogy MO 17 évtől lehet autóra jogsid.. Igaz?
Az milyen? Egyébként most akkor 21 évtől lehet >A jogsid, vagy 24? Mert én 24et hallottam, hogy azt be akarják, vagy már be van vezetve?
Amikor én szereztem, 18 évtől lehetett alkalmassági nélkül. Igaz az nem mostanában volt.
Ott a linken, hogy 21 év a minimum korhatár. Az alkalmassági vizsga meg egy egyszerű orvosi vizsgálat, alap dolgokat néznek, látás, vérnyomás, stb.
Abban valaki nem jártas, ha HU-ból hozok SK-ba gépjárművet, mennyi gond és pénz van benne, hogy át legyen írva?
Na ez jó kérdés. Az biztos, hogy ha ide hoznál be bármit, amin rendszám van, az nem lenne olcsó. Ezt neked kell megérdeklődnöd valahol.
Nem tudom pontosan, de ha minden igaz, akkor kell fizetni regisztrációs adót, új forgalmi, rendszám, átírás, talán még műszaki is, meg eredetvizsgálat is kell. Azt, hogy nálatok mi szükséges egy ilyen külföldről behozott jármű forgalomba helyezéséhet azt neked kell kideríteni.
Boldog szülinapot MATYIKÉM!! (szigoruan nagybetüvel!)
Nálunk a behozatal a legdrágább az unióban. A gépjármű értékétől és korától függ. 500€-val szerintem a legtöbben elégedettek lennének. Persze ennek a Szlovák árakhoz semmi köze nincs. Azért fut nálunk annyi Szlovák rendszámú autó.
Barátomék kaptak a testvérétől egy kocsit Németországból.
A kocsi értéke kb 400000Ft volt, erre körülbelül 400000Ft-ot kéne ráfizetniük, hogy itthon forgalomban legyen, ezért a házuk előtt áll októbertől, és járnak a még régebbi kocsival. (A pontos adatokat nem tudom)
Kívánom, hogy sok, a te nyugdíjadért majd megdolgozó tizenéves ünnepeljen szülinapodon!
Remélem, hogy a jókívánságok sosem fogynak el! Ezen most jót röhögtem. Jókívánság is, élcelődés is, tú in ván. Voltak normális tizenévesek a baráti körömben A múltidő azért van, mert jövőre már a legifjabbak is betöltik a 18-at, azaz már lassan nem tinédzserek.
Az, hogy valaki 18 éves elmúlt nem jelenti azt, hogy fejben érett is. Pont ma beszéltük ismerősökkel, hogy a legtöbb mai fiatal 20 évesen még azt se tudja mit csináljon, amikor 20-25 éve a 20 éves korosztály már majdnem a családalapításon gondolkozott. Most meg még 30 évesen is buliznak, meg csajoznak.
De azt tudom ,hogy te nem barátkozol akárkikkel, így a te 18 éves ismerőseid már érettek fejben.
Igen, ez a kitolódás már többször téma volt, le is lohadt. Mást nem tehet az ember, csak annyit: szelektál. Legutóbb nem is olyan rég tettem be egy cikket a pár héttel ezelőtti események kapcsán, Palotaival készült interjú volt benne.
Az a pár ember, akikre az előbb utaltam, már 15-16 évesen felnőtt volt a szemeben, úgy kezelem és úgy kezeltem őket. Nem bántam meg. Ellenben kezelek én akár huszonévest is úgy, mint egy óvodást, ha a helyzet megkívánja. Volt egy ilyen csoporttársam a főiskolán.
Nagyon sok boldog születés napot kívánok. Én 25 évesen házasodtam 40 évvel ezelőtt, de elkapkodtam meg várhattam volna vagy tíz évet.
"Várhattam volna még 10 évet." Ki mondta?
[József Attila]
Ezt én mondtam József Attila után szabadon.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |