Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ez nem az a változat, amit én akarok. Nekem 1 reszisztorom van és egy potim, 10 LED-em, és egy IC-m.
![]()
Tudom, de én kézzel rajzolom, tehát ez nem gond. Csak az érdekel, hogy az alkatrészek jól csatlakoznak-e egymáshoz.
![]()
Szia Jani! Köszönöm válaszod.
1402c ph49 Ez van írva a kérdéses tranzisztorra.(Szerintem philips lehet) Fehér alapon fekete betűkkel. Nehezen tudom lefényképezni mer a mobilom egy hete ment tönkre. Egyébként a villogóhoz azt mondanám még,hogy pedig van is olyan hogy ideális alkatrész,hogy ideal vagyis ideális ,és én direkbe fix típust alkalmaztam ,gondolván hogy az nem lesz teljesen egyforma mármint az ewb-ben. Jókat!
De nincs szűrőkondim.
![]() ![]() ![]()
Üdv!
Tudom, hogy egy csomó topic van erre a témára de nem találtam meg azt a képletet, vagy progi nevét, amivel ki lehet számolni, hogy egy x Ohmos y wattos hangszórónak hány cm x hány cm-es doboz kell? Előre is köszönöm! Viktor
Sziasztok!
Ezt a kérdést már egyszer feltettem csak nem megfelelő topikban. Easylite 90080 -as 5.1-es hangcucchoz keresnék beprogramozott AT89C2051-24PI jelü microkontrolert. Sajnos a programja nem hozzáférhető.
Az nincs. CSak ez meg : azt mondja van nekem : 10 µF / 25 V vagy 2.2 µF / 50 V :love11: Vagy van itt még 33 n / 400 V
![]() ![]()
Basszus... Ember...
Ha egyszer megmondják neked, hogy min. 16V és még határok között kapacitás értéket is kapsz akkor miért kell vissza kérdezni, hogy 2.2 µF / 50V jó-e? Oké, hogy sokat kérdezel (sokszor fölöslegesen), de fogd fel a kapott választ. Na meg olvass is a témában. Ha min. 16V akkor az 50V miért nem jó? ![]()
Használ makrókat úgy jobb.
Csak a 33n miatt írtam. Bocsi, na. Blackdog, nem gondoltam volna , hogy így leharapod a fejem. :hide:
![]() ![]()
Nem harapom le csak úgy látom, hogy semminek sem olvasol utána és ugyan azt a kérdést 10x teszed fel.
A mellékelt kapcsolás elég egyszerű és (ha kötekedni akarok) átkötés nélkül is megoldható. Amúgy egy deka GND vezetősávot sem láttam a rajzodon.
Jólvan na, nem vagyok ilyen rossz kisfiú.
![]() ![]()
Sziasztok, tudna nekem ajánlani valaki egy oldalt, ahol tranzisztorok helyettesítési táblázat segít?
[off]
Senki sem mondta, hogy terhére vagy a fórumnak! Az én észrevételem csak annyi, hogy olvashatnál is a témában és kísérletezhetnél nem csak mások megoldásait várni. Ha kell én ezt a kapcsolást picit áttervezve ugyan,de megépítettem és bármikor megosztom veled vagy bárkivel. Igazi kezdő móka amit egyedül is véghezvihet az ember.
Például: Bővebben: Link
De néha sokkal jobb dolog megnézni mit tudott anno a tranyó, és így rákeresni a webshopokban, mert nem biztos hogy a helyettesítőt lehet kapni.
Harmadszorra fogom újraépíteni, mert eddig sose sikerült . Nagyon kezdő vagyok. Most eléggé letörtem.
![]() ![]() ![]()
Emberek szeretnék venni egy trafót 10 környékén találtam egy biztonsági trafót és primeroldalon 190v 220v és 380v van a sec oldalon meg 12v 24v és 42v van.
Meg még az van ráírva, hogy 630VA akkor pl a 12v-os ág az hány ampert bír el vagy meddig lehet terhelni? Jelen esetbe ezt a trafót néztem ki magamnak Link. Valaki már mondott olyat, hogy 220v-on a 12v-os ág 52A-t simán lead de nem tudom hogy ezt honnan szedte.
[off]
Nem tudom, hogy mi nem sikerült rajta, de ha ráérsz akkor holnap elküldöm neked az én működő változatom és készítek neked hozzá leírást is. Csak ma már fáradt vagyok. Megfelel?
Én kicsit tuningoltam rajta
![]() ![]()
Amúgy ha a tied szebb akkor nekem is elküldhetes majd
![]()
Kérés számomra parancs
![]()
Köszi.Akkor a jack bemenet a mikrofon bemenetre megy ?
Sziasztok. Lenne egy kérdésem.Van egy laptop képernyőm(csatlakozók is rajta vannak).Az lenne a kérdésem hogy lehet ezzel valamit kezdeni?(eladáson kívül)? Vagyis ilyesmire gondoltam hogy fel lehetne használni valami olyasmiként mint digitális képkeret? Ha igen mivel lehetne bele életet lehelni? Köszönöm a válaszokat.
Köszi, de már nem kell. Mikor a kondikról kérdeztem, akkor már a nyáklapon lerajzoltam mindent. De azért mégegyszer köszi. Szép estét !
![]()
Igen és akkor az erősítő kör sem kell.
Zsombi, te is megcsinálod? Szép estét gyerekek !
![]() ![]() ![]()
( Csak halkan jegyezném meg, hogy van _LM3914-es_(Link)_ téma is. S az LM 3915 áramköre az LM3914-el megegyezik. Csak belül térnek el egymástól.
![]()
Semmit sem lehet vele kezdeni, illetve tul draga a megoldas.
Ha szerzel valami ocska PCI-os videokartyat, amin volt feature connector (tuskesor a kartyan), akkor talan valami primitiv, hatbites kijelzest tudsz vele eszkozolni. Egyebkent orajel, vsync,hsync es szininfokkellenek neki, van, amelyik DE jelet is ker vagy csak azt. Az orajel 25MHz korul van, ha viszont LVDS-es,akkor akar 70MHz is lehet. Hattervilagitasod van? Kepernyo tipusa? Egyebkent a legjobban tenyleg akkor jarsz, ha eladod valakinek, akinek a laptopjaban eltorott. |
Bejelentkezés
Hirdetés |