Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   23 / 577
(#) komlo7 hozzászólása Feb 7, 2011 /
 
elvileg ntc megfelelően működik volt cserélve panel megnézve! savazásra azt mondta a kedves szaki nem tud ilyet csinálni fél hogy kilyukad a hőcserélő!
(#) gazszeres válasza komlo7 hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Kutyafüle lyukad ki. Keress másik szakembert!
(#) komlo7 válasza gazszeres hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
azon vagyok csak kb 100 km re van a másik szaki!
(#) tifabian hozzászólása Feb 7, 2011 /
 
Segítséget kérnénk egy Ariston Clas Premium kazánnal kapcsolatban. Melegvíz vételezéskor (42 fokra van állítva) megindul a melegvíz (kijelző d42), majd kis idő múlva hideg lesz (kijelzőn H42) majd ismét melegvíz. És ez ismétlődik. Ha tud valaki ebben segíteni,köszönjük. A kazán amúgy alig 1 éves...
(#) gazszeres válasza tifabian hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Szia!
A használati meleg-víz hőmérséklet érzékelő NTC cseréje megoldja a problémát.
(#) tifabian válasza gazszeres hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Köszönöm a gyors segítséget. Milyen öszeget kérhet el egy szerelő ezért ? Azért szeretném tudni, nehogy átverjenek. És köszi mégegyszer
(#) tifabian válasza tifabian hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Illetve lenne még egy kérdésem. Az általam beállított 0.4-es meredekségű görbét rendszeresen visszaállítja 0.6 ra. Ez normális ,hogy a beállított értékeket egyszerűen felülírja ?
(#) ptesza válasza tifabian hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Gariban nem lehet megcsináltatni? Esetleg a garit kiterjszteni ,és utána javíttatni.
(#) gazszeres válasza ptesza hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Kis hazánkban a hivatalos garancia idő 2 azaz kettő fűtési szezon. Kazánokra. Ptesza jogosan vetette fel a kérdést. Szerintem járj utána.
Ne kérdezd mennyit kérhet egy szerelő. Ez megyénként változó. Az ntc ára max. 3000 Ft. Nálunk a viharsarokban ezért max. 5000-ret kérhetek anyaggal. Ja és kerékpárral megyek javítani. Örüljek, hogy hívnak. Csoda világ. A jelleg görbére visszatérve, a kazán felülbírálhat ha az általad kért beállítás más beállításokkal nincs szinkronban. Ennek nézz utána a szerviz könyvben.
(#) tom flower válasza ptesza hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Olvass vissza és rájössz (#907080) (#907834) szerintem nem kellene keménykedned .
(#) tom flower válasza tifabian hozzászólására (») Feb 8, 2011 /
 
h XX utókeringtetés a használatimelegvíz-elvétel után

én víz víz hőcserélő vízkövesedésére gondolnék .
(#) ptesza válasza tom flower hozzászólására (») Feb 8, 2011 /
 
Nyugodtan köszöntessed meg...
(#) toro válasza tifabian hozzászólására (») Feb 8, 2011 /
 
Azt nem írtad, hogy bitermikus vagy lemezes hőcserélő van-e a kazánban. Lehet NTC probléma (a láng moduláció miatt) és az átfolyó víz mennyisége is problémás lehet. A fűtőkör szennyezettsége szintén gond, ha lemezes hőcserélő van.
(#) toro válasza gazszeres hozzászólására (») Feb 8, 2011 /
 
Garancia csak akkor 2 (kettő) év, ha egy év után szakszervíz által karbantartatott a kazán és a szervízközpont a számítógépes rendszerében rögzítette!
(#) ptesza válasza toro hozzászólására (») Feb 8, 2011 /
 
Sokszor nem jön be ha így akarnak spórolni...
(#) ptesza válasza komlo7 hozzászólására (») Feb 8, 2011 /
 
Miért ? Hol is laksz?
(#) toro válasza ptesza hozzászólására (») Feb 8, 2011 /
 
ja ja
(#) Jon Arbuckle válasza tom flower hozzászólására (») Feb 9, 2011 /
 
Akkor most személyesen tomflowernek: KÖSZÖNÖM.
Bár ptesza-nak is igaza van, ez tényleg kb. a negyedik volt, tehát mégegyszer MINDENKINEK köszönöm az ötleteket és a segítséget.
Ha valakinek nem lett volna egyértelmű, azzal, hogy közöltem a végeredményt és a megoldást, azzal is megköszöntem, és igyekeztem viszont-segíteni másoknak. (Nem erről szól ez az egész?)

Mielőtt kérdeztem volna, ÉN végig olvastam a több évnyi fórumhozzászólásokat, de sajnos nagyon sok helyen pont a "végkifejlet", a megoldás hiányzott. Szerintem aki kérdez, az közölje mindig a végső megoldást, mert így lehet hatásosan segíteni azon, akinek ugyanaz a baja jön elő, és így talán nem kérdez újra, esetleg századjára (lásd kipukkant tágulási tartály).
Mindenkinek további jó szerelést, a legközelebbi hozzászólásig!
(#) geo76 hozzászólása Feb 9, 2011 /
 
Sziasztok:Segitséget kérnék egy qadriga t2/23MFFI kombi gázkazánom van,a melegvizellátás tökéletesen müködik viszont a fütésell gondok vannak.3 radiátort füt a kazán de csak az egyik meleg a többi teljesen hideg.Már légtelenitettem a radiátorokat és semmi eredmény.Amikor a keringetőszivattyu megy olyan hangja mintha levegőt is nyomna.Segitséget kérnék a hiba megoldásában.
(#) tifabian válasza toro hozzászólására (») Feb 9, 2011 /
 
Szerintem lemezes. Vízkövesedés meg fütőkör szennyezetség nem egész 1.5 év után ?? Ha csak kicsit nyitjuk meg a melegvizet nem csinálja. Ha folyás közben feljebb tekerem a kazánon a hőfokszabályzót, akkor nincsen az a hang ami korábban ( erősödő zúgás a nagyobb teljesítmény miatt ), a kijelzőn növekszik a szám, de nem lesz melegebb a víz.
(#) tifabian válasza toro hozzászólására (») Feb 9, 2011 /
 
A szakszervízről csak annyit, hogy beüzemelésnél úgy hagyták itt a kazánt, hogy a menüben még az sem lett beállítva, hogy a kazán alacsony hőmérsékleten ( csak padlófütés van ) menjen. A görbéről meg, hogy csak külső hőmérséklet érzékelővel menjen már ne is beszéljek. Beállították a CO-t , kilevegőztették a rendszert, ha fűteni kell itt ezt a gombot kell feltekerni és köd előttem köd utánam. 35 ezerért.
(#) mugab válasza geo76 hozzászólására (») Feb 9, 2011 /
 
Ha légtelenítettél és úgy hogy nem automata légtelenítővel hanem valóban víz folyt már, akkor lehet még ha lemez radiátor, a radiátor eldugulva, a szűkítő csonk elzárva, esetleg valahol egy csap ami ezt a kört zárja, meg persze ha termo fejed van lehet hogy csak az rossz vagy a radiátor szelep van beragadva.

(A termofejnél nézd meg hogy ha csavarod akkor benyomódik e a radiátorszelep. Ha teljesen max.-ra tekert termónál a szelep nem mozdul ki akkor beragadt. Javítása: megkocogtatod, utána befújod szilikonnal.)
(#) ptesza válasza geo76 hozzászólására (») Feb 9, 2011 /
 
Lehet tágulási tartály hiba is. Ha jóval nagyobb nyomásra van felpumpálva ,mint a rendszer nyomása , úgy nincs benne tartalékvíz. Volt valami a manőver ilyen téren?
(#) truebaba8 válasza Edit hozzászólására (») Feb 10, 2011 /
 
Szia,

pont ugyanez nekem is a problemam, a 3 eves mult inka kondenzacios kazanom naponta elenged 0.1 tizedet, gyakorlatilag 5 nap alatt eljutt a minimum szintig es lekapcsol. - ezt december kozepe ota produkalja, kezdetben 1 het alatt csokkent 1 tizedet, tehat nott a lyuk.

Nagyon merges vagyok, hogy egy 3 eves kazan ilyet produkal.

A szerelo azt mondta,h probaljam a futes idenyt kihuzni toltogetessel, es aztan rendbeteszi, de ha nem tomites lesz, akkor keszuljek ra, hogy igen nagyon a zsebbe kell nyulnom.

Kivancsi vagyok, masnal meg elofordul-e ez a hiba, a 3-4 eves Inka kazannal....
(#) storm28 hozzászólása Feb 10, 2011 1 /
 
Sziasztok!
Immergas eolo star 24 kombi 1 éves kazánunkkal lenne problémám,tanácsot kérnék töletek.2 napja 27 es hibakodunk van.Az immeres szervizes elvitte a "fütöegységet"vagy tartályt kisavazni,visszatette,5orás müködés után ujra 27es kód virit a kijelzön.Amikor kijött a hiba csak melegviz engedése után jött elö, iszonyat hangot adva,mintha leeresztette volna magát,a panelon a vizhő foka felszaladt70 fokig/ugye a gyári legmagasabb vizhöfok 55 fokos lehet/ és 27-es kodot irt.Most a savazás után brunnyog a meleg viz kiengedése közben is és a csap elzárása után 10perc alatt áll vissza a viz hőfoka alapra-a panel szerint benne marad a 70-75 fokos viz ez idő alatt.A szervizes szerelö szerint a vizmelegitö rész azért koszolodott el ,mert a vadi uj purmo radiátoraink a rendszer beüzemelése elött nem lett átmosva és a radiátorprésolaj vagy mi benne maradt és ráégett az égöfejre.(ciki,de én nem gondoltam hogy ki kell mosni többször,a gázszerelönk meg nem csinálta-hivatalos engedélyezés,üzembehelyezés volt és senki nem figyelmeztetett erre minket/ a jövö héten tudja csak megcsinálni a fütéskör tisztitását-kb 40 ropogosba fog fájni cakli pakli-ja és a savazás,szerelés sem garanciális ugye:15 e huf volt.Most adtunk a szarnak egy pofont?MErt a hiba a szennyezett rendszer miatt több mint fél év használat után jött elö csak elöször,most pedig rögtön.A rendszer nyomása 1,2 bar ami gyári érték,elméletben levegö nincs benne,akkor mi lehet még a hiba?Bocs,ha nem érthetö-nöböl vagyok,nem szaki
(#) toro válasza tifabian hozzászólására (») Feb 10, 2011 /
 
Hogy s mint állították be a Co-t?
S milyen kazán?
(#) toro válasza storm28 hozzászólására (») Feb 10, 2011 /
 
Igaza van a szerelődnek!
Javaslom a tisztításhoz a Fernox F3 Cleanert. 1/2 liter 8-9000.-Ft. 5-6 radiátoros rendszerre elég. tisztítás után átmosni tiszta vízzel, majd Fernox F1 protectorral passzivánli. Ez tényleg kb. 40.000.-Ft, de utána jó lesz a rendszer.
Kondenzációs kazánnál, ha aluminium ötvözetből vana hőcserélő meg kell mérni a víz lugosságát is, amely 8,5 nél nem lehet több. :yes:
(#) toro válasza truebaba8 hozzászólására (») Feb 10, 2011 /
 
Az Inka nagyon sok "O" gyürüs tömítéssel készült, nem igazán szervíz barát
(#) toro válasza truebaba8 hozzászólására (») Feb 10, 2011 /
 
a tágulási tartályt kell ellenőrizned, vízmentes állapotban pumpáld fel 1,2 bárra, s utána engedd rá a vizet
(#) storm28 válasza toro hozzászólására (») Feb 10, 2011 /
 
Köszönöm
És a fütéskör tisztitása után mennyi az esélye,hogy marad ez a hiba?inhibitor cuccrol ö is beszélt,vagy prémium desztviz feltöltést ajánl,aminek az ára kb ua mint az inhibitoros cuccé. a kazán most sem tökéletes...és a szervizes nem nyugtatott meg,szerinte az immergas eolostar elég gagyi gép kb5-6 év amig tönkre megy benne egy fö alkatrész jobb esetben
bár az ára alapján nem tünt nekünk annyira *** (rossz) konstrukcionak.Az öreg 5 éves régi immergas gépünk amit egy eladott lakásban hagytunk szerinte joval megbizhatobb volt...
Következő: »»   23 / 577
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem