Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szerintem a nem működik és nem is értem miért kéne működnie...
Üdv!
Egy soros ellenállással megoldható a dolog. Én úgy számoltam, hogy 1,2Ohm. De nagy teljesítményű ellenállást tegyél be, mert különben elfüstöl.(mármint az ellenállás ![]() Üdv: Balázs
Szia!
Ha ez a FET-es motorhajtáshoz kell, akkor ragaszkodod kellene a 12V-hoz a FET-ek miatt. De kipróbálhatnád 6V-ról is a H-hidat, nem fog felrobbanni semmi sem, csak lehet, hogy kicsit melegednének a FET-ek.
Igen, ahhoz lesz, de először kell a stabil 6V. Először legyen meg a 6V aztán majd szívok napokat a fetekkel mielőtt kidobnám azokat is a kukába
![]()
1.2 Ohmos ellenállás?
![]() A) Létezik ilyen? ![]() B) Ellenállással nem csak az áramerősséget lehet csökkenteni?
A)Pont ilyen nincsen, de szerintem 1Ohm-osról is vígan megy.
![]() B) az ellenálláson esik feszültség, ezért lehet pl. LED-et is 12V-ról hajtani egy 1kOhmos ellenállással. Üdv!
Csá
Azt szeretném megkérdezni , hogy a pákán a pákahegytartó csavar (gondolom a hőtől) kékes elszineződése normális?A pákahegytartó pedig barnás árnyalatú lett , az baj? ![]()
Nem igazán baj, viszont ez van, ha akarjuk ha nem. A folyamatos hőterhelés okozza.
Légyszíves magyarázd el , mi bajod lett velem. Én nem ilyennek ismertelek meg. Eddig mindig segítettél meg kedves voltál , mostanába meg piszkálsz .
![]()
Az baj ha pákatartó helyett vascsőben
![]() ![]()
Nekem az a kérdésem, hogy mit csináljak most? Köbzoli tegnap elkészített egy gyors rajzot nekem, és én meg is valósítottam, csak most az baj, hogy ha az IC-t be akarom rakni, akkor nem jó helyre megy. A rajzon a fehérre karikázott helyre menne az IC 1. lába, de ha fólia felől rakom be, akkor a sárga karikával bejelölt helyre megy. Most akkor mi tévő legyek?
![]()
De miért a fólia felől akarod betenni, ha egyszer a másik oldalra való?
Elcseszted a NYÁKot! Vagy nem tükrözted, amikor kellett volna, vagy tükrözted, pedig nem kellett volna.
A NYÁK-tervezőben felülről látod a nyákodat ! Ha ezt rajzoltad rá, úgy ahogy látod, akkor az a baj!
Úgy értve fólia felől, hogy a lábai vége a réznél vannak.
![]()
Hát akkor bizony rossz a nyák, ebben az esetben még menthető ha a fólia oldalra beforrasztasz egy precíziós IC tokot, és abba teszed az IC-t. Tehát az IC ugyan úgy van mint itt a képen, egy oldalon vannak a vezetősávok és az IC is.
Csak az IC-t kell a rézhez rögtön oda forrasztani. Na nembaj, megoldom .
![]()
Mi az hogy alul? Ha megfordítom akkor a teteje az alja lesz és fordítva
![]()
Szia
Sajnos egyszer én is elkövettem ezt a hibát. Most páran biztosan megköveznének de azért leírom mit csináltam: Óvatosan áthajtottam az ic lábait a tok ellenkező oldalára. Óvatosan kell csinálni mert könnyen letörik. (Csak azért csináltam meg, mert egy olyan áramkörben volt, amiben volt még másik 5 ic ami helyesen jól volt. A tervezés közben ezt az egyet valahogy tükröztem és nem vettem észre. Nem akartam újragyártani a bonyolult nyákot) Üdv
Én inkább nem ajánlanám a hajtogatás, nem csodálkoznék ha pár láb áldozatul esne neki
![]()
Egyszerűbben fogom, de azért köszi az ötletet !
![]()
Nem működik a VU meterem. Áááááááá. Lehet hogy már eddig is rossz volt az IC-m ? !...
![]()
Tudom az anód - katód led bekötést.
![]() ![]()
Amúgy először mikor az elosztóba bedugtam 10 perce, akkor kikapcsolt a sz. gép. Valószínűleg az miatt, hogy véletlen zárlatra raktam a tápot.
![]()
Van olyan hogy feszültségosztó. Olvasgass a témában. Megéri.
Hmm ez nem jó hír.
![]() Az elvi lehetőségek ismeretében mekkorára zsugorítható le szerinted ez a "vezérlő" centiben ha a legprofibb megoldásról van szó programozás ügyileg? Én azt gondoltam egy chipbe ez beírható, valami szöveges kóddal pár bitbe. Jó tudom naiv vagyok.
2 új kérdés: Szerintetek melyik a legolcsóbb pákaszabályzó, és tapasztalatból, kb mennyi A-os egy 9/12 V elem?
![]()
Poloska szagjelét az orroddal.
Ha az adó frekvenciája beleesik a vevőd frekvencia tartományába ÉS modulációs módja megegyezik vele ÉS a vevőnél keltett térerő elegendő. |
Bejelentkezés
Hirdetés |