Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Szeretnék épiteni egy kihangositót a kocsiba, Nokia 6610i mobiltelefonhoz. Mivel a telefonomon nincs bluetooth. Ha lehet akkor a gyári headsetből kéne elindulni mert csak a fülhallgató része ment tönkrede a mikrofonja és a csatlakozoja jó, a headsetnek fel lehet valahogy erősíteni a jelét hogy az autó hangoszróin keresztül rendesen lehessen hallani?
Vagy teljesen át kell épiteni? Amugy azért akarok ilyet épiteni mert a gyári nagyon drága (kb. 25ezer). Ja és az egyszerű megoldások érdekelnének mert még nem vagyok eg yelektronikai zseni. Köszi
Ha az autórádiónak van hang-bemenete (akár az előlapon, vagy akár a hátulján), akkor szinte nyert ügyed van...ha viszont nincs, akkor komolyabb szaktudás nélkül biztosan nem fogsz a megbuherálásával elboldogulni...
Sya
Nemtom mennyire vagy jártas az elektronikában,de én a telefon mellé vennék egy headset-et,a füllhallgatóra egy erősitőt kötnék(pl olyan kicsit,mint a PC hangszoróké)a mikrofonjára pedig előerősitőt,igy a zajokat(beszéd,talán a motorhangot is )felerősití a mikrofon bemenet számára! És még egy headset-et vennék,ha elmegyek valahová,és fülesen keresztül szeretnék telefonálni Az elözőt beépitve hagynám a kocsiba! Üdv:Tomi
Ha a kocsiban lévő hangszorókat akarod használni,akkor be kell épiteni egy relét,hogyha hivás érkezik,akkor lekapcsolja a rádiót,és átkapcsolja a headset-es erősitőre a hangszorókat,akkor amikor te tápfeszt adsz a relének!
Remélem érthető voltam Szia
Ha nincs hang bemeneted se keseredj el BA1404-es egy IC-ben csücsülő FM adó a barátod... Csak be kell hangolni a rádiót. Ha gyorsgombra teszed, akkor csak két gombnyomás felvenni a telefont...
Egyel a telefont veszed fel, egyel a rádiót hangolod be.
1.,Az autó rádiomat tekintve egy régebbi mobel Blaupunkt New Orleans DJ és pasz hogy van e hátul hang bemenet, de szerintem megoldható.
2.,Valojába valami ilyen headset átalakitásósra gondoltam mekkora vagy milyen erösitő kell hozzá, tudsz valami féle rajzot ill segéd anyagot küldeni hozzá?
Sziasztok Topi és Qwyck!
ÉN nem arra gondoltam,hogy a rádiót is meg kéne buherálni! Adott,hogy a rádió audiókimenete rávan kötve a hangszórokra,és rendesen tudod hallgatni a zenét. A kocsiban lévő hangszoró és a rádió közötti összekötést feloldanám,és a helyére egy relét tennék! Amikor nincs feszültség adva a relének,ugyanúgy szakadásmentes állpotban van a rádió a hangszorókkal! de amikor müködik a relé,leválassza a rádiót a hangszorókról,és a hangszorókat átkapcsolja a headset erősitőjére! Ezt akartam kifejezni az elöbbiekben! Bocsi,hogyha esetleg nem voltam idáig érthető! (a headset fülhallgatója helyére olyan erősitő kell,ami a kocsiban lévő hangszorókat megtudja hajtani!)a PC-s nem jó ) Ha hívnak egyszerűen bekapcsolod a relét!
Én már csináltam telefonkihangosítót kocsiba, az elsőt egy Nokia 2010-es telefonból(az oldalára csatit szereltem). A következőt egy Ericson-ból headszet átalakításásval. Nem igazán ajánlom a rádió hangszoróinak használatát mivel nagyon viszhangos lesz az egész. Sokat killódtam vele hogy lehet jót építeni, az én tapasztalataim a következők.
- a mikrofonra ne tegyél erősítőt, elég érzékenyek alapba! - az erősítőt ne tedd a telefonhoz túl közel venni fogja a telefon jeleit is. - kis teljesítményű erősítőt használj, én LM386 használtam - a hangszoró lehetőleg mélysugárzó legyen, mivel a magas hangok valamiért jobban viszhangoznak, esetleg összegerjednek a telefonvonalba (elég idegesítő tud lenni) - a mélysugárzó hangszorót nálam a műszerfal alá kellett elrakni ott volt a legjobb tapasztalataim szerint. - a mikrofon és a hangszoró helyét telefonálás közbe lehet jól belőni, mivel a vonal túlvégén lévő tudja követíteni milyen a hang, és te is mit hallasz. - a mikrofont célszerű valahova a napellenzőhöz szerelni, minnél távolabb a hangszorotól
Szia !
Lehet kapni olcsón szivargyújtóra csatlakoztatható noname kihangositókat.Ezek nagyrészt egyforma cuccok,csak a telcsire menő csatijuk más-és más a tipusok függvényében.Ebben van hangfrekis végfok, némelyikben mic. előerősitő(bár ez ritka, inkább csak a külső mikrofon csatlakozást oldják meg)stb. Ha egy ilyenhez hozzájutottál, a többi már csak vezetékezés kérdése. Üdv ! Luki
Sziasztok! Én is szeretnék építeni eggy kihangosítót kocsimba! nekem van audio bemenet a rádiómon akkor kapcsolja be ha eggy kábelt testre kötök ez asszem direkt kihangosítónak van! Van eggy gyári nokia kihangosítóm HFU-2 tipusu ehez meg van mindenem csak a telefon tartója régebbi telókhoz van nekem meg eggy 6230i-m van arra gondoltam hogy nem e lehetne a telcsi tartó helyett eggy headset kábelt rákötni arra a vezérlőre mert abban elvileg benne vannak az előerősítők meg a relé is ami lehuzza gnd re a rádió csatiját! tudna nekem ebben valaki segíyteni vagy ötletet adni? Más megoldás is érdekelne! Előre is köszi a segítséget!!!!
Heló!
Szeretnék valamit a mobilomhoz építeni. A típusa Nokia 3220 Esetleg egy kihangosító, vagy egy SMS olvasó gépről (A géphez csatlakoztatom a mobilt, és onnan olvasom az SMS-eket.) PIC-et nem nagyon szeretnék bele.
Szia
Adatkábel+Nokia PcSuite Kül nekem is ilyen telóm volt kb egy évig,ugyhogy ez a kombináció bejön az sms olvasására(gépről)! Üdv:Tomi
HFU-2 típusú kihasítót kaptam,minden meg van hozzá ,csak a bekötő kábel nincs.Valaki tud segítsen egy bekötési rajzzal. Előre is köszi.
nekem a következő problémám van: adott egy nokia 6610i hez való kihangosító kocsiba, egy 6100 adatkábel csatlakozója kiszedve, és átültetve egy másik panelra, egy nokia 6300 s készülék. ezt a 6300-st akarom a kihangosítóra kötni. a dolog ott van, hogy én vettem 4 pólulsú csatlakozót, meg egy panelra ráforrasztottam a 6100 csatlakozóját, így rendesen rá tudom kötni a kihangosítóra, mivel annak a kábele is ugyan ilyen. és én a jobb,bal,mikrofon lábakat rendesen bekötöttem a 4 pólusúnál is, meg a soros csatinál is. de viszont, a 6300 nem veszi, hogy kihangosítón van.. de ha a telóba be van dugva a házilag gyártott átalakítós kábelom, és annak a végére egy headset van dugva, ami még ilyen széles csatlakozós, akkor azt felismeri..
rajz mellékelve. szerintem a bal oldali 3 csatibó (gnd-aci-vdd) ből kéne egy jelet adni valahová, és így felismerné talán.. ebben tudna valaki segíteni? köszönöm: lewi
Sziasztok!
Egy nokia hfu-4 autós kihangosítót szeretnék összekötni egy nokia e72-es telefonnal. A kihangosító gyári kábelének kialakítása olyan hogy az egyik felén egy rj50-es, a másik felén egy pop-port csatlakozó van. Az e72 a headset-et egy 3,5-ös jack dugón keresztül fogadja,így nem lehet közvetlenül összekötni a kihangosítóval. Szerintetek lehet olyan kábelt csinálni ami képes levenni a mikrofon és hangszóró jelét a hfu-4 kihangosítóról úgy hogy az e72 fogdni tudja? A kábel egyik végén egy rj45-ös csatlakozó, a másikon egy 4 pólusú jack dugó lenne. Ez a gyári adatkábel a hfu-4 kihangosítóhoz. http://pinouts.ru/CellularPhones-Nokia/nokia_ca-27_cable_pinout.shtml Ez az e72 headset jack kiosztása. http://pinouts.ru/CellularPhones-Nokia/nokia_handsfree_pinout.shtml A segítséget előre is köszönöm. üdv.
Sziasztok. Szeretnék, segítséget kérni, a Headset-em, csatijának a bekötésével kapcsolatban. 6 drót van, és 4 pólus... Elnyíródott mint a szél, 2 hónap alatt, és eléggé húzós ára is volt. Nem szeretném kidobni. Valaki tud nekem segíteni?
Szia!
Gondolod, hogy ilyen kevés adat alapján bárki tud neked segíteni? Ez a kérdésfeltevés olyan, mintha azt kérdezném Tőled, hogy a kezemben lévő 14 lábú IC bekötését írjad meg nekem. Üdv.: Feri
Elnézést, a Téma címében volt a típis szám. Egy Nokia, WH-701-es Headset fehér-ről van szó...
Sziasztok
E témában kérnék segítséget. Csak fordítva. Vettem egy kocsit és van benne egy kihangosító, ez a klasszikus nokia (6610?) A bekötést már megtaláltam, AZ A KÉRDÉSEM, HOGY LÉTEZIK-E OLYAN ÁTALAKÍTÓ, AMI ENNEK AZ ANYÁJA ÉS NEM KELLENE SZÉTVÁGNOM, FORRASZTGATNOM, CSAK RÁDUGNÁM ÉS 3,5-ÖS JACK LENNE BELŐLE? Előre is köszönöm megtisztelő válaszotok! Tibor
Bocs, nem annak szántam!
Tisztelt Fórumtársak!
Bizalommal fordulok hozzátok egy kérdéssel/problémával. Rendelkezem egy Nokia 5800 mobiltelefonnal. Nagyon szeretem, rendkívül strapabíró. Mivel található benne GPS, ezt a készüléket használom autózás közben is navigálásra, zenehallgatásra. A problémám a következő: Szeretném egyszerre tölteni, és a hangot átvinni a készülékről az autórádióra. Mikor rádugom az audio kimenetet, tisztán hallható minden. Ha a töltőt is rádugom (szivargyújtóról) hallhatóvá válik egy pattogó hang, ami a töltésből származik. Így egyszerre tölteni, és az audiot átvinni lehetetlen, mert mélynyomóval igen brutálisan hallható ez a pattogó hang. Kipróbáltam AUX átvitellen + autós töltővel, ez is ezt produkálta. Majd vásároltam egy Nokia C300 FM transmittert, melynek beépített töltése is van, de sajnos ezzel is ugyan ez a probléma. Figyelem! Nem generátorzajról beszélek, hanem konkrétan a töltésből származó 1-2 Hz-es kattogásról. Remélem, valakinek lesz ötlete, és tud nekem segíteni Köszönettel: James
Én egy másik megoldást ajánlanék.
A töltő lehet bármilyen, de a hangot bluetooth-al vidd ki a készülékből, és nem lesz ilyen problémád, és még zsinór sem kell! Egy sztereó bluetooth-os fejhallgató vagy ilyesmi kell csak hozzá, ami pár ezer forintból megvan.
A bluetooth megoldás jó ötlet, de mivel az autórádión nincs vevőegység, és külön mókerólni sem akarok egy ilyent, ezért erre szeretnék elsősorban megoldást találni. Köszi!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |