Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nokiához kihangosító épitése bekötése.
Lapozás: OK   1 / 1
(#) qwyck hozzászólása Jún 9, 2007 /

Sziasztok! Szeretnék épiteni egy kihangositót a kocsiba, Nokia 6610i mobiltelefonhoz. Mivel a telefonomon nincs bluetooth. Ha lehet akkor a gyári headsetből kéne elindulni mert csak a fülhallgató része ment tönkrede a mikrofonja és a csatlakozoja jó, a headsetnek fel lehet valahogy erősíteni a jelét hogy az autó hangoszróin keresztül rendesen lehessen hallani?
Vagy teljesen át kell épiteni? Amugy azért akarok ilyet épiteni mert a gyári nagyon drága (kb. 25ezer). Ja és az egyszerű megoldások érdekelnének mert még nem vagyok eg yelektronikai zseni. Köszi
(#) Norberto válasza qwyck hozzászólására (») Jún 9, 2007 /

Ha az autórádiónak van hang-bemenete (akár az előlapon, vagy akár a hátulján), akkor szinte nyert ügyed van...ha viszont nincs, akkor komolyabb szaktudás nélkül biztosan nem fogsz a megbuherálásával elboldogulni...
(#) Pulyka válasza qwyck hozzászólására (») Jún 9, 2007 /

Sya

Nemtom mennyire vagy jártas az elektronikában,de én a telefon mellé vennék egy headset-et,a füllhallgatóra egy erősitőt kötnék(pl olyan kicsit,mint a PC hangszoróké)a mikrofonjára pedig előerősitőt,igy a zajokat(beszéd,talán a motorhangot is )felerősití a mikrofon bemenet számára!
És még egy headset-et vennék,ha elmegyek valahová,és fülesen keresztül szeretnék telefonálni
Az elözőt beépitve hagynám a kocsiba!

Üdv:Tomi
(#) Pulyka válasza Pulyka hozzászólására (») Jún 9, 2007 /

Ha a kocsiban lévő hangszorókat akarod használni,akkor be kell épiteni egy relét,hogyha hivás érkezik,akkor lekapcsolja a rádiót,és átkapcsolja a headset-es erősitőre a hangszorókat,akkor amikor te tápfeszt adsz a relének!

Remélem érthető voltam

Szia
(#) Topi válasza Pulyka hozzászólására (») Jún 9, 2007 /

Ha nincs hang bemeneted se keseredj el BA1404-es egy IC-ben csücsülő FM adó a barátod... Csak be kell hangolni a rádiót. Ha gyorsgombra teszed, akkor csak két gombnyomás felvenni a telefont...
Egyel a telefont veszed fel, egyel a rádiót hangolod be.
(#) qwyck válasza Pulyka hozzászólására (») Jún 9, 2007 /

1.,Az autó rádiomat tekintve egy régebbi mobel Blaupunkt New Orleans DJ és pasz hogy van e hátul hang bemenet, de szerintem megoldható.
2.,Valojába valami ilyen headset átalakitásósra gondoltam mekkora vagy milyen erösitő kell hozzá, tudsz valami féle rajzot ill segéd anyagot küldeni hozzá?
(#) Pulyka válasza qwyck hozzászólására (») Jún 9, 2007 /

Sziasztok Topi és Qwyck!

ÉN nem arra gondoltam,hogy a rádiót is meg kéne buherálni!
Adott,hogy a rádió audiókimenete rávan kötve a hangszórokra,és rendesen tudod hallgatni a zenét.
A kocsiban lévő hangszoró és a rádió közötti összekötést
feloldanám,és a helyére egy relét tennék!
Amikor nincs feszültség adva a relének,ugyanúgy szakadásmentes állpotban van a rádió a hangszorókkal!
de amikor müködik a relé,leválassza a rádiót a hangszorókról,és a hangszorókat átkapcsolja a headset erősitőjére!

Ezt akartam kifejezni az elöbbiekben!
Bocsi,hogyha esetleg nem voltam idáig érthető!
(a headset fülhallgatója helyére olyan erősitő kell,ami a kocsiban lévő hangszorókat megtudja hajtani!)a PC-s nem jó )
Ha hívnak egyszerűen bekapcsolod a relét!
(#) 925 hozzászólása Jún 9, 2007 / 4

Én már csináltam telefonkihangosítót kocsiba, az elsőt egy Nokia 2010-es telefonból(az oldalára csatit szereltem). A következőt egy Ericson-ból headszet átalakításásval. Nem igazán ajánlom a rádió hangszoróinak használatát mivel nagyon viszhangos lesz az egész. Sokat killódtam vele hogy lehet jót építeni, az én tapasztalataim a következők.
- a mikrofonra ne tegyél erősítőt, elég érzékenyek alapba!
- az erősítőt ne tedd a telefonhoz túl közel venni fogja a telefon jeleit is.
- kis teljesítményű erősítőt használj, én LM386 használtam
- a hangszoró lehetőleg mélysugárzó legyen, mivel a magas hangok valamiért jobban viszhangoznak, esetleg összegerjednek a telefonvonalba (elég idegesítő tud lenni)
- a mélysugárzó hangszorót nálam a műszerfal alá kellett elrakni ott volt a legjobb tapasztalataim szerint.
- a mikrofon és a hangszoró helyét telefonálás közbe lehet jól belőni, mivel a vonal túlvégén lévő tudja követíteni milyen a hang, és te is mit hallasz.
- a mikrofont célszerű valahova a napellenzőhöz szerelni, minnél távolabb a hangszorotól
(#) (Felhasználó 1947) válasza qwyck hozzászólására (») Jún 10, 2007 /

Szia !

Lehet kapni olcsón szivargyújtóra csatlakoztatható
noname kihangositókat.Ezek nagyrészt egyforma cuccok,csak a telcsire menő csatijuk más-és más a tipusok függvényében.Ebben van hangfrekis végfok, némelyikben mic. előerősitő(bár ez ritka, inkább csak a külső mikrofon csatlakozást oldják meg)stb.
Ha egy ilyenhez hozzájutottál, a többi már csak vezetékezés kérdése.

Üdv ! Luki
(#) Peti.Janka hozzászólása Jún 11, 2007 /

Sziasztok! Én is szeretnék építeni eggy kihangosítót kocsimba! nekem van audio bemenet a rádiómon akkor kapcsolja be ha eggy kábelt testre kötök ez asszem direkt kihangosítónak van! Van eggy gyári nokia kihangosítóm HFU-2 tipusu ehez meg van mindenem csak a telefon tartója régebbi telókhoz van nekem meg eggy 6230i-m van arra gondoltam hogy nem e lehetne a telcsi tartó helyett eggy headset kábelt rákötni arra a vezérlőre mert abban elvileg benne vannak az előerősítők meg a relé is ami lehuzza gnd re a rádió csatiját! tudna nekem ebben valaki segíyteni vagy ötletet adni? Más megoldás is érdekelne! Előre is köszi a segítséget!!!!
(#) Boldika hozzászólása Dec 8, 2007 /

Heló!

Szeretnék valamit a mobilomhoz építeni. A típusa Nokia 3220 Esetleg egy kihangosító, vagy egy SMS olvasó gépről (A géphez csatlakoztatom a mobilt, és onnan olvasom az SMS-eket.) PIC-et nem nagyon szeretnék bele.
(#) Pulyka hozzászólása Dec 8, 2007 /

Szia

Adatkábel+Nokia PcSuite
Kül nekem is ilyen telóm volt kb egy évig,ugyhogy ez a kombináció bejön az sms olvasására(gépről)!

Üdv:Tomi
(#) Boldika válasza Pulyka hozzászólására (») Dec 8, 2007 /

Köszi!
(#) stefi9310 hozzászólása Okt 19, 2008 /

HFU-2 típusú kihasítót kaptam,minden meg van hozzá ,csak a bekötő kábel nincs.Valaki tud segítsen egy bekötési rajzzal. Előre is köszi.
(#) lewi hozzászólása Feb 4, 2009 /

nekem a következő problémám van: adott egy nokia 6610i hez való kihangosító kocsiba, egy 6100 adatkábel csatlakozója kiszedve, és átültetve egy másik panelra, egy nokia 6300 s készülék. ezt a 6300-st akarom a kihangosítóra kötni. a dolog ott van, hogy én vettem 4 pólulsú csatlakozót, meg egy panelra ráforrasztottam a 6100 csatlakozóját, így rendesen rá tudom kötni a kihangosítóra, mivel annak a kábele is ugyan ilyen. és én a jobb,bal,mikrofon lábakat rendesen bekötöttem a 4 pólusúnál is, meg a soros csatinál is. de viszont, a 6300 nem veszi, hogy kihangosítón van.. de ha a telóba be van dugva a házilag gyártott átalakítós kábelom, és annak a végére egy headset van dugva, ami még ilyen széles csatlakozós, akkor azt felismeri..
rajz mellékelve.
szerintem a bal oldali 3 csatibó (gnd-aci-vdd) ből kéne egy jelet adni valahová, és így felismerné talán.. ebben tudna valaki segíteni?
köszönöm: lewi

nokia.JPG

(#) user hozzászólása Okt 19, 2010 /

Sziasztok!

Egy nokia hfu-4 autós kihangosítót szeretnék összekötni egy nokia e72-es telefonnal.
A kihangosító gyári kábelének kialakítása olyan hogy az egyik felén egy rj50-es, a másik felén
egy pop-port csatlakozó van.
Az e72 a headset-et egy 3,5-ös jack dugón keresztül fogadja,így nem lehet közvetlenül összekötni
a kihangosítóval.

Szerintetek lehet olyan kábelt csinálni ami képes levenni a mikrofon és hangszóró jelét a hfu-4 kihangosítóról úgy hogy az e72 fogdni tudja?

A kábel egyik végén egy rj45-ös csatlakozó, a másikon egy 4 pólusú jack dugó lenne.

Ez a gyári adatkábel a hfu-4 kihangosítóhoz.
http://pinouts.ru/CellularPhones-Nokia/nokia_ca-27_cable_pinout.shtml
Ez az e72 headset jack kiosztása.
http://pinouts.ru/CellularPhones-Nokia/nokia_handsfree_pinout.shtml
A segítséget előre is köszönöm. üdv.
(#) Twisss22 hozzászólása Nov 16, 2010 /

Sziasztok. Szeretnék, segítséget kérni, a Headset-em, csatijának a bekötésével kapcsolatban. 6 drót van, és 4 pólus... Elnyíródott mint a szél, 2 hónap alatt, és eléggé húzós ára is volt. Nem szeretném kidobni. Valaki tud nekem segíteni?
(#) vargaf válasza Twisss22 hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Szia!
Gondolod, hogy ilyen kevés adat alapján bárki tud neked segíteni? Ez a kérdésfeltevés olyan, mintha azt kérdezném Tőled, hogy a kezemben lévő 14 lábú IC bekötését írjad meg nekem.
Üdv.: Feri
(#) Twisss22 válasza vargaf hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Elnézést, a Téma címében volt a típis szám. Egy Nokia, WH-701-es Headset fehér-ről van szó...
(#) vargaf válasza Twisss22 hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Szia!

Nézd meg a következő linket, talán segít:
Headset WH-701

Üdv.: Feri
(#) Bartalom válasza lewi hozzászólására (») Szept 23, 2013 /

Sziasztok
E témában kérnék segítséget. Csak fordítva. Vettem egy kocsit és van benne egy kihangosító, ez a klasszikus nokia (6610?)
A bekötést már megtaláltam, AZ A KÉRDÉSEM, HOGY LÉTEZIK-E OLYAN ÁTALAKÍTÓ, AMI ENNEK AZ ANYÁJA ÉS NEM KELLENE SZÉTVÁGNOM, FORRASZTGATNOM, CSAK RÁDUGNÁM ÉS 3,5-ÖS JACK LENNE BELŐLE?

Előre is köszönöm megtisztelő válaszotok!
Tibor
(#) Bartalom válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 23, 2013 /

Bocs, nem annak szántam!
(#) jameswagner hozzászólása Nov 16, 2013 /

Tisztelt Fórumtársak!

Bizalommal fordulok hozzátok egy kérdéssel/problémával.

Rendelkezem egy Nokia 5800 mobiltelefonnal. Nagyon szeretem, rendkívül strapabíró. Mivel található benne GPS, ezt a készüléket használom autózás közben is navigálásra, zenehallgatásra.

A problémám a következő:

Szeretném egyszerre tölteni, és a hangot átvinni a készülékről az autórádióra. Mikor rádugom az audio kimenetet, tisztán hallható minden. Ha a töltőt is rádugom (szivargyújtóról) hallhatóvá válik egy pattogó hang, ami a töltésből származik. Így egyszerre tölteni, és az audiot átvinni lehetetlen, mert mélynyomóval igen brutálisan hallható ez a pattogó hang.

Kipróbáltam AUX átvitellen + autós töltővel, ez is ezt produkálta. Majd vásároltam egy Nokia C300 FM transmittert, melynek beépített töltése is van, de sajnos ezzel is ugyan ez a probléma.

Figyelem! Nem generátorzajról beszélek, hanem konkrétan a töltésből származó 1-2 Hz-es kattogásról.

Remélem, valakinek lesz ötlete, és tud nekem segíteni

Köszönettel: James
(#) sirály12 válasza jameswagner hozzászólására (») Nov 16, 2013 /

Én egy másik megoldást ajánlanék.
A töltő lehet bármilyen, de a hangot bluetooth-al vidd ki a készülékből, és nem lesz ilyen problémád, és még zsinór sem kell! Egy sztereó bluetooth-os fejhallgató vagy ilyesmi kell csak hozzá, ami pár ezer forintból megvan.
(#) jameswagner válasza sirály12 hozzászólására (») Nov 16, 2013 /

A bluetooth megoldás jó ötlet, de mivel az autórádión nincs vevőegység, és külön mókerólni sem akarok egy ilyent, ezért erre szeretnék elsősorban megoldást találni. Köszi!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem