Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   355 / 731
(#) ptesza válasza Max78 hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Pl :

Bővebben: Link

Veszel vagy építesz egy ilyen KIT-et. Márcsak hűtőborda , trafó , puffer ,meg graetz kell hozzá.
(#) ptesza válasza Max78 hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Szerintem indulásnak , nem átvitelt kellene mérned , hanem egy impedancia görbét felvenni , ami alapján megkapod a szükséges T/S paramétereket . Ezek alapján már lehet dobozt tervezni. Persze nem árt ha van mért átvitel , mert akkor mindjárt lehet látni , hogy mivel is állsz szemben. (felhasználod,vagy kuka)
(#) Max78 hozzászólása Feb 10, 2011 /

A hangváltó tervezéséhez kellene. A doboz és a hangszóró egy klónból lenne.
(#) shalafi.66 válasza ptesza hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Én inkább ezért aggódok, hogy amíg egy IC-s vég megépítése is gondot okoz, talán nem a legjobb ötlet váltót tervezni.
(#) Max78 hozzászólása Feb 10, 2011 /

biztos nem lenne gond de még nem csináltam így bizonytalankodok.
(#) Nagy Tamás hozzászólása Feb 10, 2011 /

Helló! Nemrég vettem egy mély ládát .A hangszóróról csak annyit tudok hogy textil szélű , Qts 0,47 VAS 212
Fs40Hz 250/ 500w A rajz a nettó méreteket ábrázolja.
Nekem a hangja kissé homályosnak,enyhén nyúlósnak tűnik.Tehát NEM határozott és ütős. Aktív hangváltóról hajtom. Valaki legyen olyan jó és számolja ki nekem hogy jól van e behangolva! Zenekari felhasználásra szánnám. Köszönöm!

LÁDA.GIF

(#) stefhano hozzászólása Feb 10, 2011 /

Sziasztok...én gyári reflex mélyláda terveket keresek
tudtok nekem segíteni hogy merre találok???
Küldjetek már 1-2 kinket

Előre is köszi
(#) ptesza válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Ezek külső vagy belső méretek? Anyagvastagság?
(#) Nagy Tamás válasza ptesza hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Szia! Ezek belső méretek! 19mm es forgácslap az anyaga, és ha minden igaz van benne kereszt merevítés (két oldal+alja, teteje) Az átmérő a forgácslap kivágása.
(#) shalafi.66 válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Kevés az információ, egy dobozméretezésnél nem csak a T-S számít (főleg nem így hiányosan). Legalább képeket kellene csatolni a hangszóróról.
(#) Nagy Tamás válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Amin tudnék változtatni az a reflexnyílás hossza,és/vagy keresztmetszete. Merre induljak,hogy "ütősebb" legyen a hangja?

Rövidítés felé.

Változtatni bármin lehet, a térfogat növelésén kívül.

Értem. Mi történik ha túllövök a célon és rövidebb lesz a kelleténél? Mert hát ezt csak fűrészeléssel tudom megoldani, amit igen nehéz lenne megtenni 5cm-en ként néhányszor.
Kezdetnek ha rövidebb lenne 10-cm-el az reális rövidítés?

Elsődleges célom az lenne hogy határozottabban ,pontosabban szóljon. Az annyira nem aggasztana ha nem megy olyan "mélyre". Élő (rock)zenében úgyse sok minden van 40-45Hz alatt

Ha túl magasra kerül fb, akkor egy kiemelést kapsz hangolási freki környékén, és alatta természetesen meredeken esik az átvitel, magyarul lesz egy, a rövidítéssel egyre hangsúlyosabbá váló kiemelésed, párhuzamban az alsó határ emelkedésével, és a hangolás alatti terhelhetőség drasztikus csökkenésével (a membrán mozog, de a hangsugárzó nem szól).
(#) Leadtek hozzászólása Feb 10, 2011 /

Sziasztok!
Régebben érdeklődtem hangszóróval kapcsolatban, hogy milyet vegyek és végül a Sony 1-825-103 típusra esett a választásom ugyanis pont megfelel, olcsó és ajánlottátok is. Ebből szeretném csinálni 2 utas hangsugárzómat. Amit szeretnék megtudni az a következő: doboz térfogata, milyen vastagságú MDF lap szükséges, legmegfelelőbb magas sugárzó kiválasztása 1500 Forintig ezen az oldalon, szükségem van-e reflex csőre vagy zárt doboz kell. A felsoroltakban kérném a segítségeteket. Előre is köszönöm!
(#) shalafi.66 válasza Leadtek hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

A 102-es magassal jó, van hozzá váltó-dobozterv is a PH fórumon, szaszlaci felhasználónál.
(#) Nagy Tamás válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Értem. Akkor csak ovatosan. Köszi.
(#) Leadtek válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Ha tudod elküldenéd szaszlaci elérhetőségét vagy adatlapját ha megkérlek rá ugyanis sehol sem találom hiába keresem? Pontosabban milyen márkát és típust értesz 102-es magas alatt?
(#) shalafi.66 válasza Leadtek hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Ugyanúgy Sonyt. Bővebben: Link
Bővebben: Link

Áhh köszönöm! Az általam linkelt eladótól esetleg? Nagy a választék de 102-es pont nincs.
(#) shalafi.66 válasza Leadtek hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Más hangszóróhoz nem tudok pontos váltót.

Esetleg tudnál mutatni egy boltot is ahol kapható a 102-es? Olyat vennék de sehol nem találtam egy boltot ahol 1 darab is lenne. A Logotech Békéscsabai értékesítési partneréhez is elmentem személyesen de csak videotonuk van.
(#) shalafi.66 válasza Leadtek hozzászólására (») Feb 12, 2011 /

Ha rendelnek tudnak kérni az üzemből.
(#) Leadtek válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 12, 2011 /

Nem tudnak. Csak videotont tudnak rendelni és értékesíteni. Kezdem azt hinni, hogy nem is létezik ilyen magas sugárzó. Körülnézek még itt fórumon hátha valakinek akad egy pár.
(#) shalafi.66 válasza Leadtek hozzászólására (») Feb 13, 2011 /

Tudnak, csak nem akarnak. Ugyanaz árulja aki a H2000 hangszórókat. Videotont volna valóban nehéz.
(#) bobz hozzászólása Feb 14, 2011 /

Udv mindenkinek. Azt hiszem eljott az idelye hogy feltegyem a kepeket a frissen elkeszult bassus-reflex-es ladamrol.
Kulon koszonet Pteszanak, aki nelkul ez nem valosult volna meg ilyen jol
(#) bobz hozzászólása Feb 14, 2011 /

Meg egy keresem lenne: tudna vaki mellekelni valamilyen irodalmat a bandpass hangfalakrol, es mas hangfal-fajtakrol? Nagyon megkoszonnem.
(#) potenciameter válasza bobz hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Milyen hangszóró van a dobozkában? Hogy szól? Amugy szép munka!
(#) zitzaki hozzászólása Feb 15, 2011 /

Sziasztok!
Van egy Monacor SP-305I hangszóróm, szeretnék hozzá egy mélynyomót készíteni. Leginkább tölcsérest vagy TL dobozt szeretnék építeni mert ezek jó hatásfokú ládák.
Egy 35 négyzetméteres szobában, néha udvaron lenne használva. Egy tervet ha valaki tudna nekem készíteni nagyon-nagyon megköszönném.
A válaszokat előre is köszi!!!
Következő: »»   355 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem