Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Okés, megvan. Még nem működik, de ellustultam. Lehet azért nem, mert az elemet úgy csináltam, hogy 2 ceruzaelemet egybekapcsoltam úgy, hogy a 2 + és 2- egybekötöttem, csak 1.3 V mutat
.
Aha értem.Oylat meg ugye nem lehet hogy 1Fet és egy tranzisztor.
Minden képp kell egy N és egy P alkatrész.Hát mivel NPN tranyóm van akkor veszek egy PNP-t és kész.
Azt hittem 3 lesz, csak akkor nem értem, miért kell 2.
Kösd őket sorba. +- mindjárt megduplázódik. :yes:
Fizika óra helyett merre jártál?
Janikukac erre a poloskára milyen hatótávot jósoltak?
Őőőő, szerbiában más a tanterv. :pirul: amúgy meg , kitűnő tanuló vagyok, épp fizika verseny felkészítő is volt ma Coulomb törvények és kondezátorokkal kapcs.
Szia. 20-50-ig írja az adatlapján, vagy milyén.
Én egy 20 centis régi talkie walkie-ét rakom rá. Rá is jöttem, hogy miért nem működhet. Nem raktam antennát még rá. De butuska vagyok...
Kadarist te tudsz abban segíteni ( vagy valaki ), hogy ezen hol tudok multiméterrel mérni valamit, hogy egyátalán működik-e és csak a frekvenciát nem találom, mert én is ma fejeztem be ezt a poloskát de nem igazán találom FM 87,5 - 108 között.
Szép lett, de amúgy nekem se megy még.
[off] Jani, ha kitűnő tanuló vagy és kondenzátorokról is tanulsz akkor miért kérdezel hülyeséget?
220 nF vagy 22 nF kondit mégis hogyan akarsz elkóval helyettesíteni? Egyáltalán 1 µF alatt mit akarsz elkóval? És, ha fizika verseny felkészítőre jársz meg kitűnő vagy meg elektrotechnika verseny is érdekel akkor miért ilyen láma kérdéseid vannak Te tisztában vagy az AC/DC jelentésével. Tudod mi azaz ohm kohm Mohm stb. Tudod, hogy mit jelent az uH / H stb. Ismered az RC RL RLC kacsolásokat. Nem értlek :no:
A kondikat a héten kezdtük tanulni... Na mindegy... Majd megtanulom, te is voltál egyszer kezdő. Amúgy meg azt hiszel amit akarsz.
Na nekem megvan mit szurtam el. Elszámoltam az induktivítást. 150uH-t raktan a 150nH helyett...
Akkor hajrá, én holnap fejezem majd be.
[off]
Azt hiszem amit mondasz és nem voltam kezdő most is az vagyok. Alig 8 hónapja foglalkozom az elektronikával. Én csak arra próbálok rávilágítani, hogy olvass és tanulj a témában ne csak kérdezz ugyan azt 100x. Én is kamikaze módon estem neki a témának, de azért bizonyos lépcsőket érdemes be tartani. Hidd el! A tranzisztorok működésével tisztában vagy? Tudod, hogy ez miért fontos?
Én meg 3 hónapja, és mikor bírok olvasni szoktam. Na mindegy, nekem mindegy, hogy miket gondolnak rólam. Próbálok előre törni, és majd elválik, hogy sikerül-e. :eek2:
Sikerülni fog! Csak egy kapott választ dolgozz fel. Olvass utána. Én irigyellek mert neked 14 évesen adott a lehetőség, hogy ezzel foglalkozz. Engem is érdekelt a téma már 10 éves koromban, de az én szüleim mást gondoltak. Így csak 3x után kezdhettem neki. Tudom, hogy te másként látod a világot mint én.
Én csak segíteni próbálok, hogy könnyebb legyen. Ismered a mondást? Hülye a saját hibáiból(sem) az okos más hibáiból(is) tanul! Légy okos és tanulj, olvass, ha kell 100x.
Hát nekem se mindig örülnek itthon, ha csak ezzel foglalkozok. Értem én, csak ezek szíven szúrnak. Sajnos nem szeretem a kritikát. Most pedig a pályaválasztás jön nekem , de sajnos nem az elektronikával foglalkozhatok, még. Na , de hagyjuk, hogy sajnáltatom magam, meg úgyis ez túl nagy off. Lényeg a lényeg, próbálok tanulni majd (most is ) és meglátjuk fekszik-e nekem. Sajnos sok dologgal próbálkoztam, de eddig még igazán semmi se jött be. A sportnak akartam élni, de egyszerűen nem vagyok sportos alkat. Most maradt a tanulás, zenélés, és az elektronika. Ért már sok kudarc, és csalódás minden téren, de megtanultam hogy harcolni kell, és nem szabad feladni. Amolyan nyámnyila gyerek voltam, de kezdek megkomolyodni is. Nem hiszem , hogy látszik :pirul: . Szép estét.
Hali
Mindkettotoknek (es mas kezdoknek is)! Lehet hogy mar ismeritek, de aki nem ismeri annak uj: van egy konyvtar ahol mindenfele konyveket talalhattok az alapveto elektromossagtol a PIC es a PC programozas tudomanyaig. Olvassatok sokat.
Köszi, ezt már múltkor is lelinkelted. Nagyon jó oldal, már leszedtem pár könyvet.
Ismerem
Bár jobb szeretem a papír alapú olvasnivalót és van is vagy 20 könyvem a 70'-80' évekből meg egy rakás újság, de ez is hasznos.
Én csak internetről tudok szerezni... :yes:
Sajat gyujtemeny es altalaban bovitem.
Üdv! Nagyon jó kis gyűjteménynek néz ki.Ha teljesen alapoktól szeretnék megtanulni programozni,teszem azt C-ben melyik könyvedet ajánlod?
Hali
Amennyiben teljesen uj vagy a PIC vilagaban, akkor mondjuk ASM a nyero. De erdemes minden konyvet leszedni, es atnezni mit nyujt. Van egy nagyon jo ASM konyv ami kifestokonyv szeruen magyarazza el a PIC mukodeset, regisztereit, programozasat. Ezt erdemes eloszor olvasgatni. Igaz angol a nyelve, de angol nelkul ma mar nagyon nehez boldogulni.
hello mindenkinek!
Szeretnék csinálni egy 1-9 számlálót 7 szegmenses kijelzővel 4017 számlálóval meg lehet csinálni? Bővebben: Link
És sok diódával, igen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |