Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia!
Csináld inkább 4033-al: Bővebben: Link
hali
Szeretnék egy olyan kis eszközt készíteni,ami rádiótávirányítással felkapcsolja az általam beállítot lámpát (ledet) Ezt én szeretném elkészíteni,de fogalmam sincs, hogy hol rendelhetnék hozzá alkatrészeket,vagy kapcsolási rajzot. ha valaki tud valamit segíteni,akkor légyszi írja meg előre is köszi
Heloo.Valaki be tudja szúrni azt a képet amin négy táp kapcsolás van barna háttérrel
Üdv!
Valaki megtudja pontosan mondani,hogy a képen lévő trafót hogy kell bekötni 230V-ra!? üdv!Trafó
A két 110V-os tekercset kösd sorba. A két belső lábat zárd rövidre. Természetesen a felirat alatti oldalon.
Azt hiszem megtaláltam a mágikus képletet! Egy régi tankönyvben olvasom:
"A mosfetek ún. transzfer meredekségét az alábbi módon adhatjuk meg:" Ez lenne az?
Igen. Pont így. Bocsánat, csak most értem haza.
Sziasztok!
Szuper-regeneratív vevőhöz milyen tulajdonságú tranzisztorok felelnek meg? Milyen paraméterekkel kell rendelkeznie? Konkrétan EZT a kapcsolást szeretném megépíteni, de nincs ilyen tranzisztorom, viszont egy csomó másféle meg van itthon, és azok valamelyikével szeretném helyettesíteni. Csak hát ugye nem tudom, hogy melyik lenne jó.
Igen, az "S" a meredekség jele.
Sziasztok! Szerintetek miért nem működhet a Poloskám? Zárlatmentes, mindent helyesen ültettem be. A kerámia kondikat mindegy ugye, hogy hogy kell bekötni? Antennám az egy 20 centis de legalább 2 méter feltekert drót van benne, profi antenna. Tápfesz 2.6 V, és az indukvitás is megvan. Azt ugy tekertem ahogy a rajzon van 1:1 méretben.(kb akkora, de azért nem így néz ki, csak így ábrázoltam. ) Nem találtam meg a 88-108 mHZ között, pedig lassan hajtottam.
A tápfeszültség inkább legyen 4,5V. Az antennát pedig ne tekerd fel, hanem legyen egy 20-30 cm-es egyenes szigetelt vezeték. Ha a 4,5V meg van, akkor mérj feszültséget a mikrofon kapcsain. Ezen a képen hol van a tekercs? Vagy ez mit ábrázol?
Ez nem az én művem. Ezt egy másik kolléga csinálta. Amúgy 4.5 elemet raktam rá, és azzal mutat ki 2.6 V mikor berakom, amúgy meg már csak 3.3 V-ot. Ahonnan a kapcsolás van, ott meg 2 AA elem kell, tehát 2.8 V kb . Az antenna, amúgy miért nem jó, egy másik talkie walkie-hez volt.
Ha leesik a feszültség, akkor zárlatos az áramköröd. A tranzisztort jól forrasztottad be? Egy képet mutathatnál róla.
Pedig végig mértem multival, és nem zárlatos, a tranyókat pedig úgy raktam be , mint az oldalon levő képen, ahonnan szedtem. Ott BC 547C-t ír , nekem pedig BC 547B van, valami különbség? :pirul:
Ez az áramkör pedig alig vesz fel áramot, úgyhogy mérhető feszültségesésnek nem kellene lenni az elem kivezetésein. A mikrofon is jól van bekötve? Egy kép csak jó lenne.
Helló Hozzáértők!
UAA 170-nel nem tudnák 7 szegmenses kijelzőt vezérelni (semmi bonyi, I v. U vált. jelzés)? Üdv : Kálmán
Az a baj, hogy a f. gépen 500 kép van, törölni nem törölhetem, csak USB-n rakhatnám fel, és kártyaolvasóm nincs. A miki úgy van bekötve, hogy a külső megy a - ra a másik meg + ra. Tehát az a külső, amelyik a a széléhez csatlakozik.
Bekötés szempontjából nincs különbség
Akkor végleg nem értem mi a baj. Majd holnap megnézem, hogy lehet az a baj, hogy az ónból kifojt gyanta szigetel el valamit. Már ötletem nincs.
Teljesen új vagyok.Nem hogy PIC-et,egy bitnyit nem programoztam.Tehát a pic-et ajánlod?Csak mert a sulihoz azt mondják C fog kelleni jövőre,és szeretném azért ha lenne valami fogalmam...Ha angol az se nagy gond,legalább fejlődöm angolból is
A gyanta szigetelő anyag, úgyhogy az nem okozhat zárlatot, de a forrasztásokat ellenőrizd.
Tudom, azért mondom, hátha valahol szigetel, és épp az a baj.
Ha zárlat van, akkor nem a szigetelt kötések miatt fog sok áram folyni. Akkor éppenhogy nem folyna.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |