Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   81 / 244
(#) Moderátor hozzászólása Feb 16, 2011

Rutse építését áttettem ide: Link
(#) Flatlander hozzászólása Feb 16, 2011 /

Sziasztok!

Kompakt szélessávú hangfal elé mit ajánlanátok amin tudom állítani a magas és mély hangokat stb?Crossover nemjó azzal nemtudnám elég mélyre vinni.Eq jólenne erre a célra?
(#) djgombi válasza Flatlander hozzászólására (») Feb 16, 2011 /

Nem igazán értem a kérdést!
(#) Flatlander válasza djgombi hozzászólására (») Feb 16, 2011 /

Mármint hogy mivel tudom rendesen jól beállítani a hangfalat hogy nagy hangerőn nekapjon pl 70hz alatti hangokat,crossover nemjó mert ha csak kisebb hangerőn hallgatom akkor hagymenjen le nyugodtan ameddig bír.Szóval mit kössek elé ha teljes tartományban akarom használni?
(#) djgombi válasza Flatlander hozzászólására (») Feb 16, 2011 /

Így már értem az EQ nem jó mert ugyanaz mint a crossover. Ebben az esetben. Nem hiszem, hogy lenne megoldás erre.

Szerk.: Neked olyan valami kell ami minél nagyobb a hangerő annál jobban vágná le a mély tartományt a hangképből.
(#) Flatlander válasza djgombi hozzászólására (») Feb 16, 2011 /

Hát igen olyasmi.....viszont eq-val az adott frekit letudom húzni ezért gondoltam rá.... crossover is jólenne akár ha olyanlenne hogy betudnám állítani rajta hogy pl ha kell akkor 70hztől induljon.Sima 3utas hangszín sem jó mert azon ugye hiába veszek le a mélyből.....Ezért gondoltam az eq-ra mert azzal végülis az adott frekik hangerejét tudom állítani... és amelyik freki nemkell ami már a sub-ba esik azt lehúzom....nemtudom énsem hogylenne jó megoldás....simán közép-magas ládaként nemjó mert akkor nemlenne semmi mélyhang.
(#) shalafi.66 válasza djgombi hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Fiziológiai hangerőszab.
(#) djgombi válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Igen ezen már gondolkoztam én is. De az úgy lenne jó gondolom ha vágna a fél hangerő után.
(#) Action2K válasza djgombi hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Minek? Minél jobban tolod neki, annál jobban szedi le a mélyeket. Viszont az ellen nem véd, ha valaki a keverőn rányomja a basszust. Ez okból kifolyólag, én mindig kroszit használok (120-150Hz-nél). Így kizárt, hogy basszus kerüljön a topra. Benne a limiter, ami meg a fakezűektől véd. Ennyi. Ha nincs elég mélyed, akkor ne a toppal pótold, hanem a mélyládát, vagy/és a mély végfokát cseréld nagyobbra, vagy tegyél még hozzá.
(#) Inhouse válasza Action2K hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Sziasztok!

Szeretném kikérni a véleményetek mikrofon vásárlás ügyben. Adott egy kis csapat, barátok. Néha, 1 évben 2-3 alkalommal (legalábbis eddig) próbálkoztunk karaoke-val. Általában elég jól feldobja a hangulatot. Adott egy buliláda, 100W, jól szól, szinte mindent le lehet játszani vele, van benne karaoke-s DVD is, de azon keresztül gyenge a mikrofon jel, hiába van a zenéhez képest a legnagyobb hangerőn. Az eddig kölcsön kapott cuccnál ezért úgy volt megoldva, hogy volt egy Superlux ECO-88S mikrofon és egy Ibanez kis gitárerősítő, ezen keresztül szólt külön az ének. A zene laptopról ment. A hangerő és a minőség is jó volt, a 2 doboz jól kiegészítette egymást, és ennek a mikrofonnak a gerjedékenységével sem volt baj.
Az lenne a feladat, hogy kellene 3 ilyen, vagy ennek megfelelő mikrofon és építenék egy egyszerű 4 bemenetű keverőt, 3 mikrofon és egy vonal be, 1 vonal ki, ez menne a buliládába.
Vidéki vagyok, itt nincs hangszerbolt, a szomszéd városban igen, de nincs weboldaluk, majd felhívom őket van-e nekik ilyen, mert ez bevált.
Kaptam még tippet T-Bone MB60 szettre, ez 9300/3db, árban nagyon hasonló a Superluxhoz, de nem tudom milyen, ezt még nem próbálhattam ki... A Superluxot nagyon dícsérik külföldi és magyar oldalakon is, ennyi pénzért (3-4000Ft) nagyon jónak tűnik.
Láttam még Somogyi mikrofont 3000-ért, de ahhoz nem sok bizodalmam van, bár egy helyen azt is dícsérték.
Egy kollégámnak van egy Tescoban vásárolt Hama-ja, azt el fogom kérni, kipróbálom...

Üdv
Inhouse
(#) djgombi válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Én vennék Shure mikit. Ami nekem volt akkoriban kb 6 ezerbe került de discoban a hangfal mellett se gerjedt be. Ezen meg is lepődtem. Nagyon jó volt.
(#) djgombi válasza Action2K hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Nem én voltam a kérdező!
(#) Inhouse válasza djgombi hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Megkérdeztem a szomszéd városban található üzletet, most nincs nekik (miért is lett volna), de jövő hétre várnak belőle. 3200Ft körül szokott lenni náluk...

Én Shure-t nem láttam még 8500Ft alatt, ebből meg majdnem kijön a 3db. Persze biztos jobb, de ezt már hallottam és nekem jó lenne, feltéve ha kapok belőle. Ezért érdekelne olyan valakinek a véleménye, aki pl. a T-Bone MB60-at is használta már, és esetleg Superlux-ot is hallotta...

Üdv
Inhouse
(#) pintad válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Nem tudom, hogy mennyire jó ötlet, de mi kb 1 éve 3db behringer xm1800S-et vettünk összesen 13000-ért. Rosszat nem hallottam még róla, nekünk nagyon bevált(kisebb rockegyüttes), próbateremben is láttam már használni.
Elég sok olyan véleményt hallottam róla, hogy ebben az árkategóriában a legjobb választás volt.
(#) drhati hozzászólása Feb 17, 2011 /

Sziasztok!
Megjött a shure SM 58 mikrofonom. Itt a kép a csatlakozójáról, azt mondtátok, ebből meg lehet állapítani, hogy eredeti-e.

HPIM3911.JPG

(#) andras1 válasza drhati hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Erről eredetinek tűnik. Tekerd le a kosarat, és a kapszulát is fényképezd le. Made in mexico?
(#) Flatlander válasza Action2K hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

De ez nem top láda ez kompakt,vagyis mélynek is kéne lennie azért szépen és van is,csak aztnemakarom hogy nagyhangerőn a túl mély hangok is szóljanak.
(#) djgombi válasza drhati hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Mennyi volt?
(#) Action2K válasza Flatlander hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Akkor limiter kell Neked. Mindennek használ, a többit is védi.
(#) drhati hozzászólása Feb 17, 2011 /

Letekertem. Igen, mexico van írva a matricára a menetes rész fölött. 17.500,- volt. Ha eredeti akkor szerintem megérte. Semmilyen használati nyom nincs rajta, gyönyörű állapotban van.
(#) djgombi válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

(#) Flatlander válasza Action2K hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Igen néztem is mert tényleg jólenne,de úgydöntöttem inkább építek mert gyárilag csak dsp-vel egybe van.Szerintem csinálok egy 3utas hangszínt és limitert egyben.Amugy a limitert köthetem a hangszín elé? Mert a limiternek nincs elég kimenő jele ami elég egy végfoknak...
(#) Flatlander válasza Flatlander hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Nah belemerültem kicsit a témába szerintem jólesz nekem egy 2x15 sávos eq full range-hez ugyis mindenki azthasznál.Bővebben: Link ismeri valaki ezt a kapcsolást? ha nemis egy adott frekit csökkent hanem az egész jelet de legalább megvédi a ládákat ígyis.
(#) andras1 válasza Flatlander hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Limitert a lánc végére kötjük. Gondolj bele. Ha utána van még bármi más, mondjuk hangszín, és beleemelsz egy frekibe, azt a limiter már nem érzékeli, mert ugye előtte van. Szóval a végére.
(#) Flatlander válasza andras1 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Aham akkor jólgondoltam.... csak akkor a limiter mögé kell tennem még egy előerősítőt is.
(#) Inhouse válasza pintad hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Köszönöm. Most azon kell dilemmázzak, hogy a 13eFt 4eFt-al több a 9eFt-nál, és nem tudom, hogy ennyivel jobb-e a Superluxnál...

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza djgombi hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Köszönöm az infót. Hát igen, Shure és 6000, de még mindig a duplája a Superluxnak, mi meg botfülű amatőrök vagyunk, akik nagy ritkán éneklést imitálnak...
Köszönöm mindenkinek, még megrágom, de eddig mindenki inkább az olcsóbbra hajlik. Ezt már ismerik és jó árban is van.

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza Flatlander hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

LM386-ot raknál a rendszeredbe? Zajt akarsz generálni?
A lap tetején van egy link valami javított változatra, ott már műveleti erősítővel van és állítható is a limiter...

Üdv
Inhouse
(#) Flatlander válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

De az nemcsak limiter..... nekem a többire nincs szükségem.... amugy elvileg volt aki megépítette már és jóvolt.
(#) Inhouse válasza Flatlander hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Igen, közben néztem, az már az FM adóhoz van kialakítva. Ettől függetlenül az LM386 ne megy jóminőségű IC, és nem erre való. Kipróbálni esetleg érdemes, majd írd meg milyen lett!

Üdv
Inhouse
Következő: »»   81 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem