Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   356 / 731
(#) shalafi.66 válasza zitzaki hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

A szélessávú hangszóróból?
(#) zitzaki válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Nem lehet belőle? Mert valami rutse típusúval esetleg még a közép és magas hangokat is lehetne használni szerintem de annyira nem értek hozzá de nekem a mély lenne a lényeg.(eddig zárt dobozba volt és egész jó basszusa volt legalábbis az én véleményem szerint)

Végülis lehet, de 60Hz alatt nem nagyon szól majd. Igaz zártban sem alacsonyabb az alsó határ, szóval, ha abban jó volt, akkor így is jó lesz. De a terhelhetősége valószínűleg lecsökken majd.
(#) zitzaki hozzászólása Feb 15, 2011 /

Azt gondoltam hogy lecsökken a terhelés de egy 100 wattos erősítővel lesz hajtva úgyhogy elvileg baj nem lehet.

Esetleg valami tervet tudnál nekem adni? Én rutse típusúra gondoltam mert olyat még nem hallottam szólni de jókat mondanak róla és ha bejönne 30 centis tányérral akkor még csinálnék 2-t 15"-os tányéraknak is

Ha nem lehetne baj, akkor nem említettem volna a nagyobb membránkitérést. A 100W, amit a hangszóróra írtak nem veszi figyelembe a mechanikai korlátokat.

Akkor majd odafigyelek rá amikor halhatom aztán csak óvatosan ha halom hogy kopogna vagy torzítana akkor lejjebb veszem a hangerőt.

Szerinted valami tölcséres ládába azért szólna nem?
Esetleg olyan tölcséresbe ami a hangszóró hátuljának zárt a része abban még terhelni is lehetne jobban nem?
(#) bobz válasza potenciameter hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Szia. Nagyon szepen koszonom. Egy Big 10''-os hangszoro. Kinai. Az egesz kijott 7000 ft-bol. A hangja az nagyon szep. Magam meglepodtem rajta.
(#) potenciameter válasza bobz hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Értem. Soha nem hallottam még ilyen hangszóróról! Biztos jól megy ha ptesza segitett a tervezésben. Esetleg betudnát linkeli, hogy hol lehet ilyet kapni?
(#) potenciameter hozzászólása Feb 15, 2011 /

Sziasztok! Láttam ma egy elég érdekes hangszórót, gondoltam megosztom veletek. Szóval egy ismerősöm hozzájutott 2db Monacor hangszóróhoz 10colos 2*150w, 2*4ohm volt ráirva és megkért hogy segitsek neki dobozt épiteni. Lemértem a tekercseket nem is 100%ra egyformák voltak, vagyis az egyiknél volt 0,2ohm eltérés volt a mésikhoz képest, pedig ugyanazon pillén voltak. Nézegettem, forgattam a hangszórót és egyszer lesett a mágnesre ragasztott fekete doboz amire az adatok voltak feltüntetve, szóval eléggé gyenge a minősége és nem mértem de első ránézésre kb 50-60wattot bir a ráirt 2*150helyett, a hangminősége sem jobb a SAL-MNC nél de az áruk a duplája! Ha valaki találkozik ilyen h.sz-el ajánlom hogy ne vegye meg. Mondtam a srácnak hogy szerintem nem érdemes foglalkozni vele, többe kerül a faanyag a ládához mint a hangszórók értéke(vagyis amennyit én adnék értük), de addig addig győzködött, hogy kénytelen voltam mondani valamit ezért saccoltam neki egy kb 80l es ládát, mondtam neki hogy nem ismerem a h.sz.eket de én zártban használnám úgy talán elég elfogatható lenne a hangja, erre fel este felhiv hogy megcsinálták a ládát egy asztalossal, kiszámoltam a belméreteket 52literre csinálta meg és vágott két 6cm átmérőjű köralaku nyilást a doboz közepére. Holnap megyek kipróbálni kiváncsi vagyok, hogy mennyire sz.r a hangja

És kérdezni is szeretnék valamit a hangszórókat úgy kötöttem be, hogy a hangszóró 4ohmos tekercseit sorosan összekötöttem igy 8ohmot kaptam mindkét hangszórónál és a két hangszórót meg párhuzamosan kötöttem össze igy a végleg 4ohmot kaptam. Nem lesz baj az erősitővel, ha igy 4 tekercset hajt?
(#) bobz válasza potenciameter hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

http://discotech.com.ua/product_info.php?cPath=3740_52_666&products_id=679
Szerintem naltok Magyarorszagon ilyet nem nagyon lehet kapni. Egyebkent kiani a cucc. Big Voice markaju. Allitolag nemet a ceg, de en nem nagyon hiszem el. Gyari adatok hianyaban kenytelen voltam magam lemerni a hangszorot, es igy epitettem meg a dobozt.
(#) strobi hozzászólása Feb 20, 2011 /

Sziasztok!
A közeljövőbe szeretnék hozzálátni egy 2utas hangsugárzó építéséhez. Nemrégiben lényegében elkészült életem első hangsugárzója, úgyhogy szeretnék valami komolyabbat, a zárt rendszerű után.. szeretnék valami igazán valóságos hangot produkáló sugárzót összehozni, olyan hangszórókat kerestem, aminek az átvitele mellett a hatásfoka is nagyon kedvező, de amiket találtam (pl scanspeak-nél) kicsit kirázott a hideg, mikor megláttam az árát. olyan középhangszórót keresek, ami 100-150Hz-től szépen lesugároz, mivel ezt a sugárzót következő lépésben, majd szeretném összepárosítani egy mélynyomóval (aktív hangváltón keresztül) amit szintén találtam scanspeaknél, csakhát... szóval szeretnék valami majdnem ilyen jót , csak emberi áron.. tehát első lépésben ...Hozzáértők, miféle párosítást tudnátok ajánlani a középmagas sugárzóhoz?
(#) frissadam hozzászólása Feb 20, 2011 /

Hi!

Tudnátok valami hang áteresztő szivacsot ajánlani hangfal előlapjának? Gondolok itt olyan dologra aminek emberi ára van és be is vált.

Kösz!
(#) shalafi.66 válasza frissadam hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Ugyanazt, amit a Garry is használt. Szoktam belőle venni néha én is.
(#) shalafi.66 válasza strobi hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Emberi áron nem nagyon megoldható, kivéve, ha valami ilyet sikerül kifogni. Bővebben: Link
(#) strobi hozzászólása Feb 21, 2011 /

Amit leírtam, ez csak egy terv, amennyire engedi a pénztárcám, annyiban fogom megvalósítani a tervet. viszont amit linkeltél, elég meggyőző, szóval ha tudsz ilyennel szolgálni számomra, azt majd megbeszélhetnénk pm-ben(érdekelne az ára pl).
(#) shalafi.66 válasza strobi hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Csak példának hoztam fel, de megbeszélhetjük.
(#) frissadam válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Ok, kösz. És honnan tudom ezt beszerezni? Közvetlen a Garrytől vagy van valami egyéb forrása is? Milyen méretei vannak? Milyen néven keressem ezt a neten? Stb stb...
(#) shalafi.66 válasza frissadam hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Csak nagy mennyiségben hozzáférhető, ha épp van rendelésem, akkor akár én is hozzátehetek pár táblát. Azt hiszem 2*1,5 méteres táblákban kapható, a magasság 3mm fölött bármekkora lehet.
(#) Router hozzászólása Feb 21, 2011 /

Sziasztok!

Elég kezdő vagyok ezért szeretnék segítséget kérni a hozzáértőktől.

A helyzet a következő: Hamarosan elkészül egy ilyen kitből Bővebben: Link a végfokom ami 250-300W-ot fog tudni 4 ohmon.

Ehhez kellene nekem két kompaktnak mondható láda. Inkább beltéren lenne hajtva kisebb házibulikon.

Mélyeknek idáig az FS audio EW-15H típusú hangszórót néztem ki ami árban passzolna az elképzelésemhez mert ebből kettő párhuzamosan kötve már jó lenne 4ohmra, persze ha van olcsóbb alternatíva akkor az is szóba jöhet. A közép/magas tartományokról megmondom őszintén, fogalmam sincsen még.

Külön mélyeket nem nagyon szeretnék a cipekedés végett, jobb lenne egyben az egész.

Van-e esetleg ilyen teljesítményre jól bevált ládaterv?
(#) shalafi.66 válasza sportsboypaper hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

A topik nem egészen jó, itt a témaindító a hátul nyitott hangfalszerű, egy (esetleg összehajtott) lapból álló konstrukciókra gondolt. Te egy zárt/b-reflex doboz alapú hangsugárzót szeretnél.

Idézet:
„alapvetően a Hestore kitekben gondolkodom hangvalto ugyben.”
Ezzel konkrétan mire gondolsz?
(#) frissadam válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Rendben, érdekel a dolog de mibe kerül?
(#) shalafi.66 válasza frissadam hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Majd megnézem. Holnap legkésőbb megy egy rendelésem.
(#) frissadam válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

ok kellhet nekem is ha jó árat mondasz.
(#) Janaboy hozzászólása Feb 22, 2011 /

Sziasztok!

Talán nem a jó fórumban kérdezem, de a következő kérdésem lenne, de előre kijelentem lehet butaságot kérdezek:
Adott egy helység, számítógép rákötve egy erősítő (simán a hangkártya kimenetére mondjuk a line out-ra), az erősítő 3 különböző helységben lennének elhelyezve hangszórók. A problémám az, ha egy sima passzív hangszórót rakok be, akkor arra lehet tenni hangerő szabályozót, de úgy hogy egy bizonyos hangerő alá ne tudja csökkenteni és külön-külön csökkenjen a hangerő (mármint hangszóróként)?? Azért nem jó sajnos az aktív hangszóró, mert a helységek nem feltétlenül teszik lehetővé, hogy áramba kössem (vagy éppen elég hideg van egy áramkörös hangfalhoz).
Előre is köszi a válaszokat!

üdv
Janaboy
(#) bensepeter hozzászólása Feb 23, 2011 /

Üdv mindenkinek. Tanácsot szeretnék kérni tőletek. hangtechnikám fejlesztésébe kezdtem most ott járok hogy 2db top-ot szeretnék építeni és 2db mély ládát. Elsőnek azt szeretném tisztázni magamban az általatok kapott tapasztalatok által hogy melyik márka család lehetne jobb választás. Amire használnám, kerti partyk , hétvégi bulik, kisebb disco és ebből adódóan gondolhatjátok hogy elektronikus zenéről lenne szó amiben teljes mértékben megállná a helyét. A kérdéses hangszórók a Beyma és garry hangszórók közt lenne. Várom véleményetek és tanácsaitok. Petya.
(#) andras1 válasza frissadam hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Senkinek az üzletét nem kívánom rontani, de itt is lehet kapni.
019505, 019512, 019525 cikkszám alatt.
(#) shalafi.66 válasza andras1 hozzászólására (») Feb 23, 2011 1 /

Hja végülis csekély 3-szoros áron már megéri márkásítani. Adam Hall. Annyi közük van a műanyag habokhoz, mint Horváth Rozinak a sóbányához.
(#) andras1 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 23, 2011 1 /

Mondom lehet kapni. Ha kell ott is lehet kapni.

*** ..mod ..
Következő: »»   356 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem